Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2020 15:57
Froli-1

XXX.XXX.75.113

Při procházení inzerátů na jiných web.stránkách mě napadla myšlenka založit i jiné téma, které není zaměřeno na chov, určení pohlaví a rady...
Při pohledu na některé fotky nabízených krotkých starších papoušků, kteří jsou oškubaní, již nechtění a v prostředí, v kterém žijí a žili, mi nahání hrůzu a je mi jich fakt líto...
Už jste se někdo ujal i takových jedinců a vytvořil jim podmínky pro lepší život? Je to jistě běh na dlouhou trať navrátit kvalitní opeření a hlavně dát dohromady psychiku, ale stojí to za to!
Letos plánuji nové voliéry, tak o tom stále přemýšlím,že bych dala přednost těm nechtěným a budu ráda za každé vaše zkušenosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.1.2020 18:19

Dobry den dovolte aby som reagoval:) Sam som majitel viac kusov takychto nechcenych domacich milacikov a kupodivu ak sa im clovek venuje, da im kvalitnu stravu a kvalitne umiestnenie, tak sa to celkom vyplati.
Mám aru ararunu - samica vysklbane letky, chvost, hole brucho, prerasteny zobak - 13 rokov ju drzali v malej klietke ako domaceho milacika. Fyzicky stav celkom v pohode az na to sklbanie, psychika uplne v hroznom stave:_) Po roku vo velkej voliere letky ok, chvost a operenie je uplne ine, len to brucho si stale sklbe. *Dokupil som samca sadli si na 3 rok mali odchovy, 4 vajcika = 4 mlade. MOzem dolozit aj foto.
Parik eklektusov = samec total vysklbany, samica tak napolku - dal som ich do velkej voliery plnej zeleneho, strava vela ovocia zeleniny, kvalitne zrno vitaminy - dneska samica 100*% stav, samec lepsie ale sklbe sa na bruchu aj koli samici. Dneska 3x rocne 2 mlade vychovaju do samostatnosti. U predchadzajuceho chovatela drzany v tme, otrasne podmienky, strava hruza, ziadne svetlo, dazd, vzduch.
Zakovci - samec 18 rocny drzany v malej klietke v tmavej chodbe rucne dokrmeny, stravu mal celu zamorenu cervami, mal dychacie problemy. Teraz operenie 100% stav. Takychto zakov ked si kupim ihned davam robit testy krvy (cca 60 eur), ak je to len psychicke drzim ich spolu vsetkych vonku vo velkej priestrannej voliere, dke maju dostatok vetvy, preliezaciek, laná, zelených krikov stromov. Cez leto sa krasne daju dokopy, nehovorim ze vsetci ihned, trva to aj 2-3 roky ale dneska niektory z nich parada ani by ste nespoznali.
Takze da sa to. Ide hlavne o krmenie, rozpoznanie ci je to choroba ( ak ano, aká), ked je to psychicke ide to horsie ale ide to. Zakovci vo velkej voliere maju vzdy co robit nenudia sa a ked su v hejnu, tak sa postupne socializuju s vlastnym druhom a je tam krasne vidiet hierarchia. Je to rozpravanie na dlho, ale da sa to ked sa tomu celovek venuje.

24.1.2020 18:27

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobry den dovolte aby som reagoval:) Sam som majitel viac kusov takychto nechcenych domacich milacikov a kupodivu ak sa im clovek venuje, da im kvalitnu stravu a kvalitne umiestnenie, tak sa to celkom vyplati.
Mám aru ararunu - samica vysklbane letky, chvost, hole brucho, prerasteny zobak - 13 rokov ju drzali v malej klietke ako domaceho milacika. Fyzicky stav celkom v pohode az na to sklbanie, psychika uplne v hroznom stave:_) Po roku vo velkej voliere letky ok, chvost a operenie je uplne ine, len to brucho si stale sklbe. *Dokupil som samca sadli si na 3 rok mali odchovy, 4 vajcika = 4 mlade. MOzem dolozit aj foto.
Parik eklektusov = samec total vysklbany, samica tak napolku - dal som ich do velkej voliery plnej zeleneho, strava vela ovocia zeleniny, kvalitne zrno vitaminy - dneska samica 100*% stav, samec lepsie ale sklbe sa na bruchu aj koli samici. Dneska 3x rocne 2 mlade vychovaju do samostatnosti. U predchadzajuceho chovatela drzany v tme, otrasne podmienky, strava hruza, ziadne svetlo, dazd, vzduch.
Zakovci - samec 18 rocny drzany v malej klietke v tmavej chodbe rucne dokrmeny, stravu mal celu zamorenu cervami, mal dychacie problemy. Teraz operenie 100% stav. Takychto zakov ked si kupim ihned davam robit testy krvy (cca 60 eur), ak je to len psychicke drzim ich spolu vsetkych vonku vo velkej priestrannej voliere, dke maju dostatok vetvy, preliezaciek, laná, zelených krikov stromov. Cez leto sa krasne daju dokopy, nehovorim ze vsetci ihned, trva to aj 2-3 roky ale dneska niektory z nich parada ani by ste nespoznali.
Takze da sa to. Ide hlavne o krmenie, rozpoznanie ci je to choroba ( ak ano, aká), ked je to psychicke ide to horsie ale ide to. Zakovci vo velkej voliere maju vzdy co robit nenudia sa a ked su v hejnu, tak sa postupne socializuju s vlastnym druhom a je tam krasne vidiet hierarchia. Je to rozpravanie na dlho, ale da sa to ked sa tomu celovek venuje.

Prikladam foto, davam to cez mobil takze mi fotky nejako divno skacu

24.1.2020 18:51
Froli-1

XXX.XXX.75.113

Děkuji moc za vaši reakci i doložené fotky! Je super je vidět před a po určité době v jiné péči. Už o tom přemýšlím opravdu dlouho, krásných papoušků je všude dost, ale co ti, kteří to potřebují nejvíc...ten zájem, kvalitní krmivo, péči atd. ?
Zvlášť, když vidíte ty inzeráty, jak se lidi nadchnou pro papouška, kterého vidí na internetu mluvit, tancovat, ale už si neuvědomují co to obnáší...a pak to tak bohužel dopadá a místo krásného papouška.. je úplná troska.
Já sama mám všechny papoušky v chovu polokrotké a snažím se jim dát maximum a není vetší radost než je vidět spokojené..
Díky Rybo4

24.1.2020 18:59

Froli-1 napsal(a):
Děkuji moc za vaši reakci i doložené fotky! Je super je vidět před a po určité době v jiné péči. Už o tom přemýšlím opravdu dlouho, krásných papoušků je všude dost, ale co ti, kteří to potřebují nejvíc...ten zájem, kvalitní krmivo, péči atd. ?
Zvlášť, když vidíte ty inzeráty, jak se lidi nadchnou pro papouška, kterého vidí na internetu mluvit, tancovat, ale už si neuvědomují co to obnáší...a pak to tak bohužel dopadá a místo krásného papouška.. je úplná troska.
Já sama mám všechny papoušky v chovu polokrotké a snažím se jim dát maximum a není vetší radost než je vidět spokojené..
Díky Rybo4

Dakujem skoda ze sa neda dat nejaky popisek pod tie foto.... prva a druha foto kde je zako, je ten isty vtak. Tak bol vysklbany dneska je v pohode stave. Mám toho viac, je to na dlhsiu debatu ale myslim ze v niektorych pripadoch sa to da. Preto nerad dokrmujem a hlavne skor odradzam ludi aby si kupili napr. zaka k detom a tak. Po chvilke ich to prestane bavit, zistia ze vydava zvuky, ze ide z neho vela prachu a po 2-3 mesiacoh ho este ako mladeho predaju. Jedneho zaka mam co mal zlomenu nohu, ma ju dost vykryvenu.. deti ho plasili tak ze buchali s palickou na klietku a mali radost z toho ze sa splasene lieta a beha po klietke a rodicia sa pozerali nato. Toto je chory pristup ludi aj rodicov.potom ho priveli do dvierok a so zlomenou nohou nechali tak. Zrastlo sa mu to ale ma ju dost krivu. Tak aj taky su ludia bohuzial. (inak cakam ze sa do mna niekto obuje v tejto diskusii ze kupujem chorych vtakov a vsetci maju nejaku vtaciu chripku co je zvykom v tychto diskusiach:))))
Pozdravujem Vam sa nech sa Vam dari

24.1.2020 19:27
Nox

XXX.XXX.232.31

Vyuziji prilezitosti v teto diskuzi a zeptam se: Ziskaji tito papousci pak jeste duveru v cloveka? Nebo uz se navzdy cloveka boji a drzi se svych druhu?

24.1.2020 19:35

Nox napsal(a):
Vyuziji prilezitosti v teto diskuzi a zeptam se: Ziskaji tito papousci pak jeste duveru v cloveka? Nebo uz se navzdy cloveka boji a drzi se svych druhu?

No v mojom pripade uz ani nie, z krotkych rucne dokrmenyych su skor polokrotky, viac menej si myslim, ze toto uz ten vztah k cloveku trocha narusi i ked je to samozrejme zavisle aj na kazdom jedincovi inak. Ja ich vsetkych skorej socializujem s vlastnym druhom a chovam ich v krdli. Mozno zmenou vlastnika, alebo citlivym a pomalym pristupom sa to da a znova a týto vtaci ziskaju doveru k cloveku. Ale opatrny budu este hodnu chvilku. (aspon tie vacsie druhy). Ja sa ich snazim skor socializovat s inymi vtakmi alebo vlastnym druhom, takze ostavaju polokroky. Na mna su zvyknuty, takze sa neplasia, nestresuje ich moja pritomnost a ani ich nijako nevyrusuje. Ale na ruku a na pleco si ich uz nedavam:) Z ruky si zoberu bez problemov ale vedia dobre klovnut uz som bol par krat do krvy pokusany, ale tak prezil som:) A hlavne priestranne voliery, vela zelene, moznost sa kupat na dazdi a vyhrievat na slnku je podla mna na nezaplatenie. Ludia mi casto nosia chytene andulky, korely,atd.. ale v poslednej dobe uz aj bohuzial aj 2 zakov.

24.1.2020 22:57
misimisi

XXX.XXX.243.14

Pane Rybo4, já by jsem si ráda přečetla i více 😉 Pokud vám to čas dovolí, napište, dejte fotky 👍 Však pokud dodržíte karanténu, děláte testy, není důvod, aby se tu někdo rozčiloval. Držím Vám pěsti, ať se daří 😉

25.1.2020 08:14
Froli-1

XXX.XXX.75.113

Dakujem skoda ze sa neda dat nejaky popisek pod tie foto.... prva a druha foto kde je zako, je ten isty vtak. Tak bol vysklbany dneska je v pohode stave. Mám toho viac, je to na dlhsiu debatu ale myslim ze v niektorych pripadoch sa to da. Preto nerad dokrmujem a hlavne skor odradzam ludi aby si kupili napr. zaka k detom a tak. Po chvilke ich to prestane bavit, zistia ze vydava zvuky, ze ide z neho vela prachu a po 2-3 mesiacoh ho este ako mladeho predaju. Jedneho zaka mam co mal zlomenu nohu, ma ju dost vykryvenu.. deti ho plasili tak ze buchali s palickou na klietku a mali radost z toho ze sa splasene lieta a beha po klietke a rodicia sa pozerali nato. Toto je chory pristup ludi aj rodicov.potom ho priveli do dvierok a so zlomenou nohou nechali tak. Zrastlo sa mu to ale ma ju dost krivu. Tak aj taky su ludia bohuzial. (inak cakam ze sa do mna niekto obuje v tejto diskusii ze kupujem chorych vtakov a vsetci maju nejaku vtaciu chripku co je zvykom v tychto diskusiach:))))
Pozdravujem Vam sa nech sa Vam dari

Tak to, že by se tady někdo do vás obul za to, že kupujete takové papoušky by byl fakt s prominutím závistivý ubožák. Já vám můžu jen gratulovat, udělal jste s nimi velký pokrok, dal jste jim možnost žít kvalitní život a v páru!

25.1.2020 09:55
glanz

XXX.XXX.76.183

Máte můj obdiv a respekt.

25.1.2020 15:01
kkki

XXX.XXX.54.213

glanz napsal(a):
Máte můj obdiv a respekt.

Ano,taky patří Vám můj obdiv a gratulace k tomu,že jste pomohl tolika ptákům.K.

25.1.2020 17:29

Jej dakujem to ste ma velmi potesili popravde. Je to namahave ale da sa to, skusim sa dohohodnut s redakciou Ifauny a napisem o tom clanok a dodam aj nejake fotografie, ked ten clanok uverejnia (co myslim nebude problem), tak sem hodim odkaz na neho,
Dakujem este raz za podporu

25.1.2020 17:40
Froli-1

XXX.XXX.75.113

To je super nápad! 👍

25.1.2020 17:47

Dneska som uz porobil par fotografii k clanku ked som krmil a prave dokoncujem aj voliery nove ked je kvazi dobre pocasie, lebo mam slubene papagaje od kolegu, ktory sa stahuje do bytu tak nemoze mat uz vtakov. Mne je to potom luto ked to vidim na tych inzeratoch v akom stave tieto vtaky predavaju a to len koli ludskej hluposti.

25.1.2020 18:34
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

o tomto problému jsem před nějakou dobou viděl krásný film, tuším že to bylo o ptácích v Americe. O tom jak si lidé pořizují mazlíčky a zapomínají co všechno dlouhověký pták jako papoušek potřebuje. Jsou jich tam plné ptačí útulky. Oškubaných, nervózních a nešťastných.

25.1.2020 18:48

corvuscorax napsal(a):
o tomto problému jsem před nějakou dobou viděl krásný film, tuším že to bylo o ptácích v Americe. O tom jak si lidé pořizují mazlíčky a zapomínají co všechno dlouhověký pták jako papoušek potřebuje. Jsou jich tam plné ptačí útulky. Oškubaných, nervózních a nešťastných.

Presne tak, ludia vidia na facebooku alebo instagrame hovoriaceho a krotkeho žaka, aru, eklektusa a hned to chcu pre seba alebo deti. Vyvalia zato neskutocne peniaze, kupia drahe luxusne klietky, žradla, nepotrebnych plastových hraciek,..atd a potom už po 2 dnoch cakaju kedy im zako zacne rozpravat a sypat vety ako na pase. Neskor zistia ze ten vtak aj pusta perie a prach, potom ze skrieka a vyzaduje pozornost a nedajboze sa vykála niekam na luxusnu drahu podlahu. Zacnu ho zakrývať na cely den s dekami, utierkami, nemaju ho kam dat a potom z neho takymto sposobom vychovaju psychicky labilneho mrzaka, ktory si pri najlepsom zacne trhat perie. O co horsie moze sa sebaposkodzovať (kakadu), alebo zacne utocit na clenov rodiny. Take su plne inzertne portaly. Kupia si 3-mesacneho zaka a predavaju ako 6 mesacneho lebo nemaju na neho cas!!!! Pred kupou nato asi nemysleli, lebo na instagrame a facebooku to nepisu! Asi tak. Ja mam doma 54rocnu samicu zaka, slepá, mozno aj hlucha. Bola jednym chovatelom na doslova vyhodenie pred kontajner. Neperspektivna do chovu, ani ako domaci mazlik. Ja ju mam doma uz rok a pol. Nevidi sice ani prd, ale zradlo si najde vzdy,krmim ju rozmanito, sprchujem so sprejom a odstatou alebo dazdovou vodou a u mna uz dozije. Prikladam aj foto. Prve dve foto u nemenovaneho chovatela v otrasnych podmienkach v malej klietke pre kanara plnej vykalov. U mna vo vacsej a v cistote.

25.1.2020 18:49
Froli-1

XXX.XXX.75.113

https://youtu.be/tJLsmBfM8MI

I toto stojí za to vidět

25.1.2020 18:53

25.1.2020 18:56

Froli-1 napsal(a):
https://youtu.be/tJLsmBfM8MI

I toto stojí za to vidět

Presne taketo nieco, aj osobne som bol v jednom v anglicku pri Londone. Takze nieco take v malom mam aj ja, ale kedze si to financujem vsetko sam, neda sa mi zobrat tolko vtakov co by som chcel, alebo sa o ne staral. Mna to hlavne bavi a je mi to luto aky su ludia nezodpovedny dneska, ale asi to patri k tejto modernej dobe dneska, bohuzial.

25.1.2020 19:46
Froli-1

XXX.XXX.75.113

Při pohledu na ty fotky se mi chce brečet, takovým lidem by měli papoušky odebírat..a finančně trestat.
Kdybych měla možnost, tak mám voliéry po celé zahradě, ale jelikož máme " super sousedy", kteří nenavidi vše živé počínaje lidí, tak si nemůžu bohužel plnit všechny své sny.
Betonový plot máme již složený- na jaro se do něj pustíme, abych zajistila soukromí a nebyli v obraze co se u nás děje a voliéry, které jsem měla v plánu postavit jen pro austrálii budou přizpůsobeny pro tyto papoušky, co potřebují pomoc. Manžel sice nadšený nebude, že bude změna, ale pochopí to. Sám dobře ví, že papoušci pro mě znamenají moc a beru je jako svoje další děti.

25.1.2020 19:48

Froli-1 napsal(a):
Při pohledu na ty fotky se mi chce brečet, takovým lidem by měli papoušky odebírat..a finančně trestat.
Kdybych měla možnost, tak mám voliéry po celé zahradě, ale jelikož máme " super sousedy", kteří nenavidi vše živé počínaje lidí, tak si nemůžu bohužel plnit všechny své sny.
Betonový plot máme již složený- na jaro se do něj pustíme, abych zajistila soukromí a nebyli v obraze co se u nás děje a voliéry, které jsem měla v plánu postavit jen pro austrálii budou přizpůsobeny pro tyto papoušky, co potřebují pomoc. Manžel sice nadšený nebude, že bude změna, ale pochopí to. Sám dobře ví, že papoušci pro mě znamenají moc a beru je jako svoje další děti.

Drzim palce super napad, ja mam tu vyhodu ze mam brutalne velky pozemok je to asi 3700m2, sice susedov tiez nic extra ale im stekaju psy tiez, maju stolarsku dielnnu tiez píla na plne obratky, atd adt. Dneska bohuzial ludom vadi aj kohut na dedine. A zatzial som slobody, bezdetny, s fajn pracou a pracovnou dobou tak to stiham zatial:) *Snad budem aj nadalej:) Nech sa Vam dari potom dajte vediet ako ste pokrocili:)

25.1.2020 19:55
Froli-1

XXX.XXX.75.113

Bohužel jim vadí všechno, jsou to takoví ti závistivci co nepřejí nikomu nic a dělají jen peklo, ale jim se to jednou vrátí.
I vám ať se daří a pokračujte v tom co pro ně děláte! Máte můj obdiv!

25.1.2020 19:56

Froli-1 napsal(a):
Bohužel jim vadí všechno, jsou to takoví ti závistivci co nepřejí nikomu nic a dělají jen peklo, ale jim se to jednou vrátí.
I vám ať se daří a pokračujte v tom co pro ně děláte! Máte můj obdiv!

Dakujem podobne aj Vam prajem nech sa dari a nech sa hlavne susedia nestaraju:!!!! Ja som nasim susedom poveda takto, lebo pozemok a dom som vlastne zdedil po babke. Ze bud to budu tolerovat alebo ten dom predam ciganom aj s pozemkom, tak teraz su ticho lebo musia:)

25.1.2020 20:01
Froli-1

XXX.XXX.75.113

Vyhrát ve sportce, tak jim náš barák dám snad zadarmo, at si to užijí sousedi😂😂
Ale...na každou sv..ni se voda vaří, takže asi tak...

25.1.2020 20:14

No presne tak to ste vystihli, dufam ze vyhrame aj ja a vy:-) Ja hovorim Karma je zdarma!:-)

29.1.2020 18:46

Dobrý den, no pridavam video a foto zo včera. Mám inzerat ze kupim mladu ara araraunu, teda uz mal som inzerat na SR bazosi. Pretoze mam 3 samca tak chcem k nemu zadovazit samicu,aby bol v pare lebo nemam cas sa venovat jednemu na ukor ostatnych vtakov. Samozrejme mi volal jeden manzelsky par,ze maju doma aru samicu, je u nich dva dni a strasne skrieka a stale trepe s kridlami a ich pes je z toho na inrarkt. Tak ci ju nechcem ze mi ju aj dovezu, ked si ju zoberiem hned lebo byvaju v panelaku vv 3 izbovo byte a strasne skrieka. NO tak reku dobre, tak som s nimi volal psoielali foto, doklady vsetko OKa aj stav. Takze kupili ju v nedelu za 950 eur.. a v stredu som ju bral ja za 600 lebo nevedeli co to vsetko obnasa:)
Chapete to? Tak aru do 3izb bytu a po 2 dnoch uz ju predavaju komplet pod cenu!! Chceli ju lebo videli videa a foto na internete ze su krasne. Co nato povedat. To je jak inzeraty typu Kto daruje zaka alebo aru k detom, bude o neho dobre postarane! Nebude lebo deti to prestane bavit po 3 dnoch a dospelych po tyzdni lebo to kadí, pusta perie, vyzaduje spolocnost, dokonca to vydava zvuky!!!! Takze ja kazdemu kto chce takehoto papagaja vzdy vrelo neodporucam a kupte si akvarko. Posielam video inak je krasna ta ara ale ozaj skrieka:)

29.1.2020 19:19
Froli-1

XXX.XXX.75.113

Nejspíš je úplně vystresovaná, pes na ní určitě nahlížel a možná i štěkal...
Neměla čas se ani uklidnit natož zabydlel se v novém prostředí..
Nechápu to...do 3.pokojového bytu, sousedi je museli milovat..to je přesně ono- nadšení je veliké a pak to tak dopadá!

29.1.2020 19:38

Dobrý den, no pridavam video a foto zo včera. Mám inzerat ze kupim mladu ara araraunu, teda uz mal som inzerat na SR bazosi. Pretoze mam 3 samca tak chcem k nemu zadovazit samicu,aby bol v pare lebo nemam cas sa venovat jednemu na ukor ostatnych vtakov. Samozrejme mi volal jeden manzelsky par,ze maju doma aru samicu, je u nich dva dni a strasne skrieka a stale trepe s kridlami a ich pes je z toho na inrarkt. Tak ci ju nechcem ze mi ju aj dovezu, ked si ju zoberiem hned lebo byvaju v panelaku vv 3 izbovo byte a strasne skrieka. NO tak reku dobre, tak som s nimi volal psoielali foto, doklady vsetko OKa aj stav. Takze kupili ju v nedelu za 950 eur.. a v stredu som ju bral ja za 600 lebo nevedeli co to vsetko obnasa:)
Chapete to? Tak aru do 3izb bytu a po 2 dnoch uz ju predavaju komplet pod cenu!! Chceli ju lebo videli videa a foto na internete ze su krasne. Co nato povedat. To je jak inzeraty typu Kto daruje zaka alebo aru k detom, bude o neho dobre postarane! Nebude lebo deti to prestane bavit po 3 dnoch a dospelych po tyzdni lebo to kadí, pusta perie, vyzaduje spolocnost, dokonca to vydava zvuky!!!! Takze ja kazdemu kto chce takehoto papagaja vzdy vrelo neodporucam a kupte si akvarko. Posielam video inak je krasna ta ara ale ozaj skrieka:)

video:-)

31.1.2020 11:51
Froli-1

XXX.XXX.75.113

Taky mě překvapují inzeráty typu: koupím žaka nebo aru na splátky...bude o něj dobře postaráno.

31.1.2020 16:00

Froli-1 napsal(a):
Taky mě překvapují inzeráty typu: koupím žaka nebo aru na splátky...bude o něj dobře postaráno.

Presne a hlavne inzeraty typu kto daruje zaka alebo aru k malym detom bude o neho dobre postarane! kokos no urcite k malym detom zaka alebo aru, tak to by dopadlo. Za 2 tyzdne by bol vysklbany a bolo by po nom!:(

31.1.2020 18:14
J.G.

XXX.XXX.127.170

V Praze můžete zdarma darovat do jistého spolku,kde se o ně postarají. Čím dražší papoušek, tím lepší. Odchovy vám potom prej prodají taky,nebo si tam za nemalé peníze můžete papouška na dálku adoptovat. 🙂

31.1.2020 18:16
luki10000

XXX.XXX.213.225

J.G. napsal(a):
V Praze můžete zdarma darovat do jistého spolku,kde se o ně postarají. Čím dražší papoušek, tím lepší. Odchovy vám potom prej prodají taky,nebo si tam za nemalé peníze můžete papouška na dálku adoptovat. 🙂

Výborný kšeft!!!😂😂😂

31.1.2020 18:47
kkki

XXX.XXX.54.213

J.G. napsal(a):

Velmi "podařený" spolek.No jo v Čechách je možné vše!K.

31.1.2020 18:53
luki10000

XXX.XXX.213.225

Sú to smradi! Ale povedzte mi, prečo sa nájdu takí hlúpi ľudia, že im naletia???

Neregistrovaný uživatel

31.1.2020 19:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Presne a hlavne inzeraty typu kto daruje zaka alebo aru k malym detom bude o neho dobre postarane! kokos no urcite k malym detom zaka alebo aru, tak to by dopadlo. Za 2 tyzdne by bol vysklbany a bolo by po nom!:(

V lepším případě skončí někde ve sklepě.

31.1.2020 19:12
zosrnia

XXX.XXX.180.86

kkki napsal(a):

To aj na Slovensku je možné všetko,nie len v Čechách,len by ma zaujímalo ako prišli k nechcenému vtáctvu Ty čo sa ho ujali.

31.1.2020 20:06
Sis

XXX.XXX.42.224

kkki napsal(a):

Nebýt toho dle Vás ,,podařeného spolku" už by tu spousta ptáků nebyla. Možná by to chtělo se tam podívat a mluvit s těmi co to vedou a pak něco říkat...

31.1.2020 20:09
Sis

XXX.XXX.42.224

Jinak velká část ptáků tam je hendikepovaných, nemocných, oškubaných a psychicky v háji s velkými náklady na jejich léčbu. To jen pro představu co se tam dostane za papoušky

31.1.2020 20:31
luki10000

XXX.XXX.213.225

Sis napsal(a):
Jinak velká část ptáků tam je hendikepovaných, nemocných, oškubaných a psychicky v háji s velkými náklady na jejich léčbu. To jen pro představu co se tam dostane za papoušky

Čím ich liečia? Čo iné im podávajú, keď je to také extra nákladné, ako v normálnom chove? Nejaký zázračný prášok???😂

31.1.2020 21:59
Sis

XXX.XXX.42.224

luki10000 napsal(a):
Čím ich liečia? Čo iné im podávajú, keď je to také extra nákladné, ako v normálnom chove? Nejaký zázračný prášok???😂

Tak vám třeba operace u specialisty nepřijdou nákladné, myslím, že nemá cenu nic vysvětlovat, když jste to neviděl

31.1.2020 22:24
luki10000

XXX.XXX.213.225

Vy ich chodíte operovať špecialistovi?

31.1.2020 22:48
Sis

XXX.XXX.10.133

luki10000 napsal(a):
Vy ich chodíte operovať špecialistovi?

Byl jste někdy s papouškem na veterině?

31.1.2020 22:59
luki10000

XXX.XXX.213.225

Áno bol... Preto sa pýtam akú operáciu chcete robiť???

31.1.2020 23:16
Sis

XXX.XXX.10.133

luki10000 napsal(a):
Áno bol... Preto sa pýtam akú operáciu chcete robiť???

Někdy se s nima domluvte a jeďte se tam podívat, pak možná pochopíte

31.1.2020 23:16
luki10000

XXX.XXX.213.225

Napríklad pán rybo4 to robí super! Síce na vlastné náklady, nesie veľké riziko, odkúpi vtáky aby ich zachránil, a príkladne sa o ne stará...
Aj mne môžte zadarmo venovať veľké papagáje, čím väčšie tým lepšie a postarám sa! A viem že netreba ,, nákladného specialistu,,!!!

31.1.2020 23:34
Sis

XXX.XXX.10.133

luki10000 napsal(a):
Napríklad pán rybo4 to robí super! Síce na vlastné náklady, nesie veľké riziko, odkúpi vtáky aby ich zachránil, a príkladne sa o ne stará...
Aj mne môžte zadarmo venovať veľké papagáje, čím väčšie tým lepšie a postarám sa! A viem že netreba ,, nákladného specialistu,,!!!

Dost těch ptáků byste nechtěl ani zadarmo, to mi věřte

31.1.2020 23:41
luki10000

XXX.XXX.213.225

Viem ako to vyzerá s tými vtákmi, viem ako vyzerajú, holí, psychicky hotoví, verte viem presne ako vyzerajú... Vy by ste sa chceli o ne starať?

1.2.2020 07:50
Froli-1

XXX.XXX.75.113

Pokud Vám záleží na papouškovi a berete svůj koníček trošku i jinak, tak mu chcete pomoct...je to taky živý tvor, ne?
A věřte, že Vám neudělá větší radost, když z psychicky narušeného škubajícího se jedince vidíte po čase zase toho sebejistého papouška bez známky škubání...
Samozřejmě každý chce mít v chovu 100% ptáky, ale co ti, kteří takové štěstí neměli? Skončili v malé kleci u nadšenců, kteří si ho chtěli JEN pořídit a absolutně nevěděli, co takový papoušek obnáší, že to není pes ani kočka, se kterým se malé děti můžou v pohodě hrát, že dokáže i zakřičet a že vyžaduje hodně pozornosti a čas, který na něj majitelé nemají...
Tak proč i takové papoušky nemít? Zařadit je do chovu, dát jim protějšek a zajistit jim kvalitní život jako to dělá Rybo4? Mnozí chovatelé nechtějí ručně dokrmené jedince do chovu natož oškubané, ale tito papoušci se stávají polokrotkými a dokáží časem samostatně vyvézt mládé až na bidlo bez zásahu chovatele k nutnosti dokrmování.

1.2.2020 10:34
Sis

XXX.XXX.10.133

Froli-1 napsal(a):
Pokud Vám záleží na papouškovi a berete svůj koníček trošku i jinak, tak mu chcete pomoct...je to taky živý tvor, ne?
A věřte, že Vám neudělá větší radost, když z psychicky narušeného škubajícího se jedince vidíte po čase zase toho sebejistého papouška bez známky škubání...
Samozřejmě každý chce mít v chovu 100% ptáky, ale co ti, kteří takové štěstí neměli? Skončili v malé kleci u nadšenců, kteří si ho chtěli JEN pořídit a absolutně nevěděli, co takový papoušek obnáší, že to není pes ani kočka, se kterým se malé děti můžou v pohodě hrát, že dokáže i zakřičet a že vyžaduje hodně pozornosti a čas, který na něj majitelé nemají...
Tak proč i takové papoušky nemít? Zařadit je do chovu, dát jim protějšek a zajistit jim kvalitní život jako to dělá Rybo4? Mnozí chovatelé nechtějí ručně dokrmené jedince do chovu natož oškubané, ale tito papoušci se stávají polokrotkými a dokáží časem samostatně vyvézt mládé až na bidlo bez zásahu chovatele k nutnosti dokrmování.

To samozřejmě, sama mám doma amazoňana co nebyl uplně fit, mě šlo spíš o to, že píšou ptáky do chovu zadarmo, ale přece jen spousta ptáků co tam je do chovu ani nemůže a měli být utraceni

1.2.2020 11:14
Froli-1

XXX.XXX.75.113

Já se tady bavím, ale o papoušcích, kteří jsou ručně dokrmení a byli zakoupeni jako mazlíčci do rodiny a ti už je nezvládají...můžu vám říct, že u těchto případů je pravděpodobnost daleko menší, že mají v sobě nějaký virus než když si pořídíte papouška,který byl v chovu s dalšími x ptáky a kde by byl přenos i některé nemoci možný. Tito papoušci byli držení doma v kleci jako jedinci a za účelem" zábavy rodiny" a chuť mít doma něco jiného než klasickou kočku a psa a neuvědomovali si následky stresu papouška pro jeho nezájem po nějaké době.
Samozřejmě je i v těchto případech důležitá karanténa a vyšetření na viry a parazity u specializovaného veterináře na exot.ptactvo!

1.2.2020 12:57
V.N.

XXX.XXX.2.242

Dobrý den ....Ara i Žako k malym dětem nepatří...z důvodu bezpečnosti dítěte....chovu zdar V.N.

1.2.2020 13:07

V.N. napsal(a):
Dobrý den ....Ara i Žako k malym dětem nepatří...z důvodu bezpečnosti dítěte....chovu zdar V.N.

Samozrejme zako moze skusat zobakom alebo sa pri prudkom pohybe moze zlaknut a moze pohryzat velmi skaredo a o are ani nehovorim. A ten prach z peria hlavne u zakov urcite detom neprospieva. Sam viem co to je. Takych vysklbanych zakov mam par som odkupil lebo mi ich bolo luto a nebolo to ani za male peniaze. Vzdy davam robit konpletny rozbir krvy to stoji cca 70 eur, rozbir trusu 5 eur a ostatok podla pokynov veterinara na zaklade vysledkov. Ak je to psychicke tak sa mi dari ich davat dokopy hlavne tym ze su spolu vo vekej voliere celu jar a leto.Pravidelne sprchovany s davkou ovocia a zeleniny, mnozstvom zelenych krikov a stromov, konarov a driev. Je potom naozaj krasne vidiet ako sa daju dokopy a nenudis sa. Pozoruju sliepky, ostatne vtaky atd. A ziadneho z nich som nikdy nepredal ani nepredam a platim si to vsetko zo svojho, nemam ziadnu organizaciu ani utulok. Od nikoho ani nic nepytam. Len mi je tych vtakov ozaj luto.

1.2.2020 14:04
kkki

XXX.XXX.54.213

Pokud sleduji ifaunu,je tu spousta chovatelů,kteří mají zájem o nechtěné ptactvo.Já nevyužité prostory také mám.K.

1.2.2020 20:34
ok312157

XXX.XXX.167.57

luki10000 napsal(a):
Viem ako to vyzerá s tými vtákmi, viem ako vyzerajú, holí, psychicky hotoví, verte viem presne ako vyzerajú... Vy by ste sa chceli o ne starať?

Nezlobte se, ale vite akorat provokovat. Veterinar stoji penize a pokud mate spoustu zdravotne spatnych ptaku, tak jen zakladni vysetreni neco stoji. Jen blazen si da do chovu nevysetreneho papouska na viry atd. Pokud budu brat operaci jako je endoskopie, coz uspavaji papouska na vysetreni organu, tak operuji a ano take nakladne. A muzeme psat dal a dal. Zakladni kamen urazu je to ze chovatel proda dokrmene ptaky do rodin, ktere nikdy nic nemely. Hele zako je pekny a mluvy to berem. Bohuzel tohle je zacatek toho spatneho, pak uz se jen snazime tyto jedince napravit, zachranit.

1.2.2020 21:29
luki10000

XXX.XXX.213.225

ok312157 napsal(a):
Nezlobte se, ale vite akorat provokovat. Veterinar stoji penize a pokud mate spoustu zdravotne spatnych ptaku, tak jen zakladni vysetreni neco stoji. Jen blazen si da do chovu nevysetreneho papouska na viry atd. Pokud budu brat operaci jako je endoskopie, coz uspavaji papouska na vysetreni organu, tak operuji a ano take nakladne. A muzeme psat dal a dal. Zakladni kamen urazu je to ze chovatel proda dokrmene ptaky do rodin, ktere nikdy nic nemely. Hele zako je pekny a mluvy to berem. Bohuzel tohle je zacatek toho spatneho, pak uz se jen snazime tyto jedince napravit, zachranit.

Pane, nechcem provokovať! Tá posledná otázka bola pre konkrétnu osobu. Som za to aby sa chovatelia ujali aj papagájov postihnutých či sklbanim, či zranených... Ale nebudem podporovať smradov čo si ich vynutia zadarmo, a ešte by chceli príspevok za to že sa o ne starajú! Áno, je to pekné že sa ne postarajú, ale ešte aj z tých postihnutých vtákov určite je úžitok... To nech mi nikto nehovorí že nie!

1.2.2020 21:31
luki10000

XXX.XXX.213.225

A základné vyšetrenia nie sú až tak drahé... Tak prečo sa bavíme o operáciách??? Možno zlý preklad?

1.2.2020 23:47
Sis

XXX.XXX.10.133

luki10000 napsal(a):

Mám takhle amazoňáka a užila jsem si s ním své...

2.2.2020 09:11
Froli-1

XXX.XXX.75.113

luki10000 napsal(a):
Pane, nechcem provokovať! Tá posledná otázka bola pre konkrétnu osobu. Som za to aby sa chovatelia ujali aj papagájov postihnutých či sklbanim, či zranených... Ale nebudem podporovať smradov čo si ich vynutia zadarmo, a ešte by chceli príspevok za to že sa o ne starajú! Áno, je to pekné že sa ne postarajú, ale ešte aj z tých postihnutých vtákov určite je úžitok... To nech mi nikto nehovorí že nie!

Smradou? Trošku silné slova, nemyslíte? Nikdo se tady nebaví o tom, že jsou zadarmo!! I Rybo4 psal, že je odkoupil. A jestli nevíte kolik stojí vyšetření +komplet viry včetně bornavirů u specializovaného veterináře , které se posílá do Holandska, tak pomlčte a neurážejte.
A to, že se ptáci dostanou za NĚKOLIK let z toho hrozného stavu a mají své odchovy, to je spíše výsledek toho, že se mají ve voliéře dobře a sedli si se samicí či samcem..i to se ovšem nemusí stát!
Kdyby to bylo tak jednoduché, tak by to dělal každý, ale kdo z chovatelů má trpělivost na psychicky narušené papoušky? Popravdě? Málokdo! Proto místo toho, abych tady někoho jako je Rybo4, který je do chovu zařadil a výsledky dlouholeté péče jdou na fotkách vidět, odsuzovala, tak já mu můžu jen blahopřát!!

2.2.2020 09:30
milanplšek

XXX.XXX.20.214

luki10000 napsal(a):

Pane a co třeba utulky pro psi,kočky atd. to jsou taky smradi co si ty zvířata vynutila zadarmo a ještě chcou příspěvky? Melete tady uplny nesmysly a asi jste vzivote nebyl u specializovaného veterinare na papousky /nebudu je tady jmenovat./ podle te vasi reci jak je všechno levny asi chodite k nejakemu kravařovi od vas z dediny co leci tak maximalne kapkama pro slepice. Jinak by jste tady nemohl mlet takovy ho...na. Chovu zdar Plšek

2.2.2020 14:05
luki10000

XXX.XXX.213.225

Froli-1 napsal(a):
Smradou? Trošku silné slova, nemyslíte? Nikdo se tady nebaví o tom, že jsou zadarmo!! I Rybo4 psal, že je odkoupil. A jestli nevíte kolik stojí vyšetření +komplet viry včetně bornavirů u specializovaného veterináře , které se posílá do Holandska, tak pomlčte a neurážejte.
A to, že se ptáci dostanou za NĚKOLIK let z toho hrozného stavu a mají své odchovy, to je spíše výsledek toho, že se mají ve voliéře dobře a sedli si se samicí či samcem..i to se ovšem nemusí stát!
Kdyby to bylo tak jednoduché, tak by to dělal každý, ale kdo z chovatelů má trpělivost na psychicky narušené papoušky? Popravdě? Málokdo! Proto místo toho, abych tady někoho jako je Rybo4, který je do chovu zařadil a výsledky dlouholeté péče jdou na fotkách vidět, odsuzovala, tak já mu můžu jen blahopřát!!

Pozrite sa ešte raz vyššie a povedzte mi čo som napísal zlé na Ryba??? Práveže jeho som chválil, že to robí tak ako sa má!!! Myslel som že mne vadí to, že niekto vtáky zozbiera zadarmo, akože sa bude o ne starať a potom ešte žobre kaše tade o príspevky. Tak keď chce tak pomáhať, musí aj niečo dať. Presne tak ako to robí Rybo! Kúpi ich a stará sa o ne za svoje, lebo chce, a nikoho neotravuje!!!

2.2.2020 18:46

Ja Vam dakujem za Vasu podporu a nemam pocit ze by ma niekto ociernoval, takze v pohode. Ano bohuzial mam takych jedincov vsetko rucne dokrmeny a nechceny po par rokoch alebo mesiacoch, dokonca rarauna po 2 dnoch Lebo byvalym majutelom stresovala psa a je hlucna.. kto by to cakal ze ara.. hlucna:) Ale to sa mi ozvali preto lebo som mal inzerat ze kupim samicu mladu k mojmu samcovi, sranda ako ludia koli hluposti prerobit 200 eur za dva dni.
Ja len dodam foto a uz si ostatok usudte sami. A ano veterinari su mega drahy, to tie palky tam su niekedy brutus. A este raz dakujem,

2.2.2020 18:55

Ja Vam dakujem za Vasu podporu a nemam pocit ze by ma niekto ociernoval, takze v pohode. Ano bohuzial mam takych jedincov vsetko rucne dokrmeny a nechceny po par rokoch alebo mesiacoch, dokonca rarauna po 2 dnoch Lebo byvalym majutelom stresovala psa a je hlucna.. kto by to cakal ze ara.. hlucna:) Ale to sa mi ozvali preto lebo som mal inzerat ze kupim samicu mladu k mojmu samcovi, sranda ako ludia koli hluposti prerobit 200 eur za dva dni.
Ja len dodam foto a uz si ostatok usudte sami. A ano veterinari su mega drahy, to tie palky tam su niekedy brutus. A este raz dakujem,

Alebo tato samica foto z 2015/2016 neviem presne tak nejako som ju kupival a teraz mi odchovava mlade. Momentalne sedi na 3 mesacnych zakoch. Popisky su na fotkach ked si rozkliknete v galerii. Samica zaka je z roku 2015 cca a teraz na druhej foto je ta vzadu v pohode sedi a odchovava je polokrotka.

3.2.2020 08:14
zosrnia

XXX.XXX.180.86

luki10000 napsal(a):
Pozrite sa ešte raz vyššie a povedzte mi čo som napísal zlé na Ryba??? Práveže jeho som chválil, že to robí tak ako sa má!!! Myslel som že mne vadí to, že niekto vtáky zozbiera zadarmo, akože sa bude o ne starať a potom ešte žobre kaše tade o príspevky. Tak keď chce tak pomáhať, musí aj niečo dať. Presne tak ako to robí Rybo! Kúpi ich a stará sa o ne za svoje, lebo chce, a nikoho neotravuje!!!

Niekedy sa neoplatí napísať vôbec svoj názor,sám to vidíte.

3.2.2020 11:15
glizda

XXX.XXX.157.254

To je dobře,že se někdo těchto jedinců ujme v lepším případě
Máme tu bohužel i jiné špekulanty,kteří si dělají na těchto ptácích byznys v inzerci
se nám objevují těm patří zpřerážet ruce u samé prdele!!!

4.2.2020 23:02
jarri14

XXX.XXX.79.169

Jen bych rád panu luki10000 napsal, že veterináře, který se mi stará o papoušky, považuji já za SPECIALISTU. Stojí to rozhodně více peněz (i obyčejná, základní vyšetření), nedostanu se k nim (ani oni ke mě) pěšky a je jich v téhle republice jen několik.
Pokud vy to máte na Slovensku tak, že KAŽDÝ váš veterinář zvládá kompletní odbornou péči o exotické ptactvo, tak si zasloužíte gratulaci.
Nebo možná jen Vy konkrétně, protože máte zřejmě někde za rohem toho SPECIALISTU našeho typu, jen nevíte, že je tím specialistou. Protože jinam nechodíte.

Zažil jsem veterinární péči o exota od klasického MVDr. Tedy toho přes kočku, psa, krávu, prase. A nebudu to rozebírat. Ale pak víte, kdo je SPECIALISTA.

7.3.2020 17:27
Froli-1

XXX.XXX.75.229

Dneska jsem objevila tento inzerát...takovým lidem by měli papoušky spíše zabavovat a majitelé trestat!! 10let mu stříhali křídla a teď je přestal bavit...

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/116872621/zako-kongo-sedy-zako-papousek.php

7.3.2020 17:48
Sis

XXX.XXX.21.25

Froli-1 napsal(a):
Dneska jsem objevila tento inzerát...takovým lidem by měli papoušky spíše zabavovat a majitelé trestat!! 10let mu stříhali křídla a teď je přestal bavit...

Včera jsem na to koukala,je to děs :-(

7.3.2020 17:59
kareta

XXX.XXX.84.6

Ta klec. V tom ten chudák přežíval 10 let. Včera jsem to taky četl. Měl jsem chut mu zavolat a říct mu že je magor .

7.3.2020 18:29
Froli-1

XXX.XXX.75.229

Taky jsem to měla chuť hned udělat,ale vaše slova by v mém naštvání byla asi slabý odvar...to je strašné! A ještě je tak suverénní, že si řekne cenu 32000!!chudák žako!

7.3.2020 19:15
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Froli-1 napsal(a):

Také jsem to dnes četl a nevěřil. Toho blba by bylo třeba řezat 2xdenně. Ptáka zabavit , jasné týrání. Poslat odkaz na veterinární inspekci.

7.3.2020 19:35
Karel1979

XXX.XXX.172.226

Jdu blejt velebnosti, je to taky ještě na něj nemá čas!!!!!Jestli mám domácího mazla tak je to člen domácností a podle toho s ním trávím čas a to jak nejvíce mohu ať je to padouch nebo pes vždyť je to chytře zvíře a ne rybička na paradu

7.3.2020 19:44
kareta

XXX.XXX.84.6

A ještě si tam napíše POUZE DO DOBRÝCH RUKOU. Měli by trestat i ty idioty co navrhují ty klece. A rád bych věděl jak přišel cvok na tu cenu ?

7.3.2020 20:17
Froli-1

XXX.XXX.75.229

Nejspíš tu cenu přirovnává k těm zahradním traktorům, které tam inzeruje....

7.3.2020 20:32
Froli-1

XXX.XXX.75.229

Měli by ho odebrat z nevhodných podmínek a tomu ........ za to napařit slušnou pokutu!!

7.3.2020 22:07
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Pánové a dámy, zde na diskuzi nic nevyřešíme. Asi až pojedu směrem k Chrudimi pana navštívím, protože tohle je opravdu vůl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík