Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2020 20:11
BVB

XXX.XXX.40.66

Chtěl bych se zeptat, kde se dají sehnat vejce větších papoušků?(Ara). Mám za sebou nespočet vylíhnuté drůbeže snad každého druhu a chtěl bych zkusit nějakou exotiku. Děkuji.

4.2.2020 20:38
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

to jste docela dobrodruh, když srovnáváte drůbež, která se po vylíhnutí začne sama krmit, jen co stráví vaječný žloutek a malou aru, která se musí krmit takovou dlouhou dobu

Neregistrovaný uživatel

4.2.2020 20:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Nejlíp uděláte když zůstanete u drůbeže.

4.2.2020 21:00
BVB

XXX.XXX.40.66

Asi jste to blbě pochopili. Nesrovnávám drůbež s exo ptactvem. Jen že mám zkušenost s líhnutím a chtěl bych zkusit něco jiného. Omlouvám se jestli jsem se vás nějak dotknul, kdo nechce poradit tak prosím nekomentujte. Já zapomněl, že jste začínali už jako profíci :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.2.2020 21:04

no jo, jenže ara není slepice. pochybuju, že vám někdo půjčí vejce na nějaké experimenty.

a co hodláte dělat s tou případnou vylíhlou arou?

4.2.2020 21:06
mark83

XXX.XXX.86.137

Zkuste emu. Vejce se ted dají sehnat, inkubace 50-55 dnů a vychytat ideální podmínky je taky docela kumšt. :-)

4.2.2020 21:07
cvrdlikacek

XXX.XXX.88.241

Jenže oni pánové mají pravdu s prominutím.vylihnout ptaka a následně dokrmit je velký rozdíl oproti tomu jen nechat vyhnout kuře a dát mu misku se srotem...mate alespoň představu jak takové dokrmovani má probíhat a co to obnáší?

Neregistrovaný uživatel

4.2.2020 21:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Myslím,že vám zatím poradili všichni a pro vás dobře!

4.2.2020 21:18
BVB

XXX.XXX.40.66

Ne nemám představu, co to obnáší:) právě proto to chci zkusit. Jak jinak to zjistit? Jo děkuji..asi na to kašlu

Neregistrovaný uživatel

4.2.2020 21:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Velmi dobré rozhodnutí.

4.2.2020 21:46
Pavel506

XXX.XXX.222.75

Prečo hneď ara ? Na začiatok by som skúsil niečo menšie alexander , mnisek šedý ,atď . Keď sa na to cítite tak to skúste ak vám nikdy vajcia nepredá kúpte si chovný pár počkajte si kým znesú vajíčka a môžete skúsiť . Potom napíšte čo máte nové 👍

4.2.2020 22:31
jarri14

XXX.XXX.79.169

Pavel506 napsal(a):
Prečo hneď ara ? Na začiatok by som skúsil niečo menšie alexander , mnisek šedý ,atď . Keď sa na to cítite tak to skúste ak vám nikdy vajcia nepredá kúpte si chovný pár počkajte si kým znesú vajíčka a môžete skúsiť . Potom napíšte čo máte nové 👍

A můžu se vás zeptat k čemu je to dobré?
Jen tak pro zábavu (nebo pocit jaký jsem borec, jak mi šlapou líhně) uměle líhnout ptáky? Co s nimi bude dělat?
Vždyť ani neví, že existují ptáci krmiví a nekrmiví? Co bude s těmi, na kterých se to bude učit, ale "nevyjde to"? Ani neměl potřebu si zjistit informace. Jak dlouho se to bude učit formou pokus - omyl, nebo díky radám z iFauny? Na tohle je snad škoda i mníšků, nebo alexandrů, ne?

Poslední dobou se tu objevuje čím dál více úletů (viz. ten blázen s astrildy, co pak všem odpouštěl). A je zajímavé, že se i stejně často najde někdo, kdo ten úlet podpoří. Většinou i vlastní zkušeností.
Nedivím se, že existujjí hlasy, které chtějí "chovatelství" zakázat. Vycházejí od lidí, kteří o pravém chovatelství nic nevědí, ale zato umí právě tyto úlety využívat ve svůj prospěch.

5.2.2020 07:06
kubanec

XXX.XXX.103.242

BVB napsal(a):
Chtěl bych se zeptat, kde se dají sehnat vejce větších papoušků?(Ara). Mám za sebou nespočet vylíhnuté drůbeže snad každého druhu a chtěl bych zkusit nějakou exotiku. Děkuji.

V lidlu teď je tam zrovna akce

5.2.2020 08:43

BVB napsal(a):

Zkuste raději líhnout nekrmivé ptáky, křepelky, vodní ptactvo, bažanty.
Takto si zbytečně naděláte starosti. Sám jsem dokrmoval už několik ponechaných holoubat a je to fakt jen starost navíc. O to horší to bude s papoušky, jejichž zobák se může při dokrmování poškodit a navíc mají nějakou hodnotu, je zbytečné riskovat..

5.2.2020 09:22
Froli-1

XXX.XXX.75.113

BVB napsal(a):
Asi jste to blbě pochopili. Nesrovnávám drůbež s exo ptactvem. Jen že mám zkušenost s líhnutím a chtěl bych zkusit něco jiného. Omlouvám se jestli jsem se vás nějak dotknul, kdo nechce poradit tak prosím nekomentujte. Já zapomněl, že jste začínali už jako profíci :)

Jenže drůbež je úplně něco jiného než mládě papouška a navíc dokrmování od vylíhnutí? Tohle nedělá ani většina dokrmovačů, kteří s tím mají velké zkušenosti, protože ví, jaká je s tím velká starost...stávat každou hodinu i v noci, atd.
Vy vůbec netušíte jak je dokrmování těžké a jak se projeví každá vaše chyba na celkovém zdraví papouška. Toto není pokus- omyl! Tady jde o živého tvora!

5.2.2020 09:46
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Poslední dobou se mi zdá, že se nezbláznila jen příroda, ale i spousta lidí.
Jeden chce líhnout ary, protože má doma slepice, další dává budky v únoru a pod.

5.2.2020 09:50
kareta

XXX.XXX.172.89

Nedivte se. Nová DOBA .

5.2.2020 16:50
kubanec

XXX.XXX.103.242

BVB napsal(a):

Chtěl jsem se jen zeptat to jste myslel vážně nebo to byla je legrace? Jako fór to bylo dobrý

5.2.2020 18:54
sampa ml.

XXX.XXX.58.161

Dobrý den, když jsem začínal s chovem papoušků tak jsem ani netušil že bych se někdy pustil do ručního dokrmování svých odchovu.
Bylo to pro nás s mojí ženou něco nového, když nám samice alexe malého nekrmila mladé ,jedna hodná paní je nám vypiplala a hrozně ty lidi obdivuju co to dělají od vajíčka až na bydlo a vím očem to je po 2 až 3 hodinách stávat a krmit a pořád dokud to není tak velké, že stačí 3x až 4 denní režim. Ten čas strávený ručním odchovem by měl být zaplacený ve zlatě ale někteří lidi si myslí že je to jen blbé dokrmování a dokáže to každý ,jen ten čas mít a to nemluvím o všech problémech tím spojených od nemoci ,netrávení směsi , teploty ,vlhkosti a td..
a přechod na pevnou stravu a odstav papouška, je to dlouhá cesta ale když se to povede, je to krásný pocit. Přeji hodně úspěchů a tahle kniha nám hodně dala , opravdu se vyplatí koupit.
S pozdravem Tomaštik

5.2.2020 20:44
BVB

XXX.XXX.59.133

Děkuji všem, stačí mi jednou říct vy*er se na to, tak na to kašlu. Díky za rady a za krásné komenty.

5.2.2020 20:47

fakt je to otrocina. Pokial nemusite dobrovolne do toho nechodte. Ja som si uzi s arami tiez svoje a prepadla mi dovolenka v Izraeli. Takze asi tak:-) ale drzim palce tiez mam zopar desiatok sliepok:-)

5.2.2020 21:21
kubanec

XXX.XXX.103.242

Nic ve zlem ale papoušky dokrmuji lidi co jim samice nekrmi a nebo nesedi a je to cesta hodně trnita a když se stane chyba tak je uhyn takže dotaz do teď jsem lihl slepice a teď bych zkusil ary byl dost komický když dokrmena ararauna stoji 25 zelenokridla 40 tak kdo vám a za kolik prodá oplozeny vajíčka ?nebo si myslite že vám někdo svěří na lihnuti vajíčka když mu řekněte neboj kámo nějaký kuře jsem už vylihl to bude podobný....

5.2.2020 21:29
BVB

XXX.XXX.40.66

Tak si ještě rýpněte, v pohodě:) já uznal byla to blbost. Nechám si rád poradit od zkušených a když mi řeknou, že ne no tak prostě ne🙂v pohodě, ještě někdo se chce pobavit?😂

5.2.2020 21:47

BVB napsal(a):
Tak si ještě rýpněte, v pohodě:) já uznal byla to blbost. Nechám si rád poradit od zkušených a když mi řeknou, že ne no tak prostě ne🙂v pohodě, ještě někdo se chce pobavit?😂

pohoda kto sa nepyta nedozvie sa:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík