už jsem chtěl založit toto tema ale nemusím tady fotka alexandru velkych 1foto 3-4 denní mladé 2 foto při kroužkování cca 7-9 den 3 foto samice jak hlída
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tiež niečo pridám.
Alexander malý, Neofema burková, Holúbok diamantový
Zároveň prajem všetkým chovateľom pevné zdravie.
JoPe
napsal(a):
Jj, pro mě jsou ty barvy a zdraví důležitější, než hlava která u některých jedinců je tak velká, že ztratí rovnováhu a budou padat z bidla.
Přesně tak to vidím, cítím a snažím se dělat i já. Nejde mi o šampiony kteří obrazí výstavy možná jednou zahnízdí a chcípnou na játra nebo tak podobně. Pokud možno barvy a zase barvy a k tomu pěkná hlava a velikost. Moc fandím a přeju mnoho úspěchů v odchovu.

chovatelaustralie20
napsal(a):
Pořád mi není jasné kam s těmi odchovy půjdete do fronty na výkup. Budou asi dvě možnosti. Vypustit do přírody nebo nakoupit zásoby krmiva a čekat na zlaté časy poptávky.
Zatím jsem tady moc odchovu pro výkup neviděl,nevim jak vy,ale tihle ptáci se dají prodávat z domu.
chovatelaustralie20
napsal(a):
Pořád mi není jasné kam s těmi odchovy půjdete do fronty na výkup. Budou asi dvě možnosti. Vypustit do přírody nebo nakoupit zásoby krmiva a čekat na zlaté časy poptávky.
.. Budu predávať za reálne ceny na bazos 😂😂.. budu mať možnosť sa realizovať to bude na reku zachráni vykupci inak príroda krmivo pre dravcov 😆😆😆.. 2020 nepredajne pokiaľ burzy nebudú, a hranice zatvorené
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
.. Budu predávať za reálne ceny na bazos 😂😂.. budu mať možnosť sa realizovať to bude na reku zachráni vykupci inak príroda krmivo pre dravcov 😆😆😆.. 2020 nepredajne pokiaľ burzy nebudú, a hranice zatvorené
Italia (Gruchy 77) se opět probudil, to bude zase kritiky.
A už je to tady zase ,chlape/italie nebo jak se jmenuješ/ proč stále řešíš ty svoje kokotiny , tady se chlubíme jak jsme uspěšní a radujeme ze svých odchovů a nepřemýšlíme jak a jestli to dobře prodáme a kor v této době na ty tvé katastrofické scénáře mame politiky vždyt ani já sprominutím ani ty nevíme co bude napodzim a jestli tady vůbec budem.A jestli tady budem tak budeme pokračovat jelikož bez toho nemůžeme být. Tak se prosimtě se zklidni a užívej si a neprud. Jirka Fejfar chovatel důchodce
Na burze jsem prodával naposledy asi před 14 ti lety a to bylo ještě domluvené předem takže jde prodávat i bez burz. Samozřejmě ale nemám kvanta mladých od těch nejobyčejnějších druhů ale tak kolem 20 ti mladých a tím pádem vše prodám přes inzerci z domu. Tohle je podle mě ideální řešení a člověk pak není otrok svého koníčku ale je to zábava a relax.

Latam vlaštovčí
Pět vajec,dvě neoplozená tři se mají k světu.
Dvě se mě již nepovedlo okroužkovat,rychle rostou.
Ogar

XXX.XXX.192.195

igor47

XXX.XXX.72.155
Schanim krasne citronově žluté zbarvenou samičku kanarka, prosim o radu. Dekuji 777344156

Latamové rostou jako z vody. Dvakrát týdně musím čistit budku a to jsou jenom tři.
andulky a rozely, sezona vypadá velmi nadějně, jen to nezakřiknout :-)
nasranej

XXX.XXX.184.99
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
nešlo by totoho ču-rá-ka nějak zablokovat? Jen pizdí diskuzi sračkama a už mě to přestáva bavit číst. čest
nasranej
napsal(a):
nešlo by totoho ču-rá-ka nějak zablokovat? Jen pizdí diskuzi sračkama a už mě to přestáva bavit číst. čest
Za prvé Váš príspevok sem nepatrí,za druhé by som blokoval všetkých ako ste vy nakoľko ste anonimný diskutujúci,za Váš príspevok Vás nebudem ani hodnotiť,každý si urobí svoj názor.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Možná to sem nepatří-dnes jsem kontroloval budku budku sýkorkám koňadrám 12 vajíček plná budka.Udělali mi radost,potěší to. P.S.vloni měli ještě o jedno více.

U nás zatím andulky- 2x 3 mladí, korely - 2x 4 mladí, kakarici (poprvé, 5 ze 6) a 3 pap.horští. Sedí nám ještě bělohlavé korely a aymary pruhované. Alexandři ( máme po páru velký, čínský a černohlavý) a zbytek velké austrálie (pap.nádherný, královský a červenokřídlý) se namlouvají, tak snad něco bude. Krom číňanů by to byla u výše zmíněných premiéra. :)
Mmch. odchovávala jsem, krom ostatních druhů zvířat, několik let andulky (3-5 párů), po seznámení s manželem před 4 lety mámě papoušků na chov víc - momentálně 11 druhů (pár druhů už měl, společně jsme pak pořídili další) a nikdy žádný pták nešel do výkupu. Neděláme to pro peníze, ale protože nás to těší. A tak vůbec není problém si nechat odchovy déle. Však u papoušků naopak mají starší ptáci vyšší cenu. Tak o co jde? Že prožere víc zrní? Vždyť to nejsou tisíce (a že na krmení nešetříme). A i kdyby, pořád by mělo být chovatelství koníček. A jak všichni víme, koníčky jsou prostě věc, do které člověk sype peníze .
napsal(a):
U nás zatím andulky- 2x 3 mladí, korely - 2x 4 mladí, kakarici (poprvé, 5 ze 6) a 3 pap.horští. Sedí nám ještě bělohlavé korely a aymary pruhované. Alexandři ( máme po páru velký, čínský a černohlavý) a zbytek velké austrálie (pap.nádherný, královský a červenokřídlý) se namlouvají, tak snad něco bude. Krom číňanů by to byla u výše zmíněných premiéra. :)
Mmch. odchovávala jsem, krom ostatních druhů zvířat, několik let andulky (3-5 párů), po seznámení s manželem před 4 lety mámě papoušků na chov víc - momentálně 11 druhů (pár druhů už měl, společně jsme pak pořídili další) a nikdy žádný pták nešel do výkupu. Neděláme to pro peníze, ale protože nás to těší. A tak vůbec není problém si nechat odchovy déle. Však u papoušků naopak mají starší ptáci vyšší cenu. Tak o co jde? Že prožere víc zrní? Vždyť to nejsou tisíce (a že na krmení nešetříme). A i kdyby, pořád by mělo být chovatelství koníček. A jak všichni víme, koníčky jsou prostě věc, do které člověk sype peníze .
Přesně tak,koníčky musíme dotovat,pokud to samozřejmě chováme v malém.K.

Dobrý den,
také se přidávám k vaším letošním odchovům, vím že zájem je o papoušky v jakýchkoliv barev a mutací ale myslím si že odchov Čejky chocholaté v domácím prostředí je taky docela unikát.

veverka.zdenek
napsal(a):
Dobrý den,
také se přidávám k vaším letošním odchovům, vím že zájem je o papoušky v jakýchkoliv barev a mutací ale myslím si že odchov Čejky chocholaté v domácím prostředí je taky docela unikát.
paráda! Ty vidím teda poprvé takhle maličké. :)

Hyl lesny mutacia hnedy pastel. Zatial dvaja uvidime co bude zajtra:-)
Honza..

XXX.XXX.157.211

1.0 Violeta opalin štěpák hlava ocas
0.1 Šedý pastel hlava ocas
foceno včera
Modří Alexi hlava ocas a butterkopf, ještě nevím barevnou mutaci,+ rodiče a andulky lutino.

alex66
napsal(a):
Alexandři vousatí a rudohlaví
Nádherní!
Takhle rostou mé Rosely rubina.Ručně s manželkou dokrmujeme ,padla mi samička.

Tak zase o kapánek starší ty moje rosely. 😄 Vypadá to na tři straky, jedno opalín a jedno rubino.
Letošní největší radost a to 1,0 šedá 1F uranove modrá dominantní Straka. Na foto s otcem uranove modrým, dominantním.
Rozela pestrá nádherná. Od třech párů dvacet mladých. V hnízdech je osum, sedum a pět kusů.Na dalších fotkách jsou tyrkysáci.
Papagáje červenokrídle, prvý krát hniezdia, 4 vajíčka a 4 mladé. Neofema tyrkysová cervenobrucha 4 vajíčka a krajkove andulky 2 mladé.
Penant oranz skořice a modrá skořice ,žlutá straka a modrá skořice straka z 13 vajec 12 mladých zatím se moc nepracuji dokud nejsou venku tak není nic
pap zpěvavý
1.0 Violeta opalin štěpák hlava ocas, 0.1 šedá pastel hlava ocas
1.0 Violeta, 0.1 modrá
1.0 modrá hlava ocas, 0.1 albino hlava ocas
1.0 šedá pastel hlava ocas, 0.1 modrá hlava ocas
zebřička

Antananarivo
napsal(a):
4 kusy alexander cinsky, 3 kusy alexander velky, 9 kusov kakarikov,
Tak to je úžasné! O 9 mladých slyším poprvé. Jaké krmení se Vám u těch kakariků osvědčilo? My je máme 1.rokem, mají v hnízdě 3 mladé z 6 vajec (2 uhynula do týdne věku, měli větší rozestup).
Kakarikov nekrmim nejak specialne, rôzne druhy prosa,ovsa, a troska Avicentra stredny papagaj,ovocie a zelene. Toto je rarita aj u mna za dobu co chovam Kakarikov. Samicka zniesla 11 vajec a tak som si pomyslel ze z toho nic dobre nebude, v zostavajucich 2 vajickach boli tiez mlade ale priroda zasiahla

1,2 zako kongo odchovany rodicmi 01/2020
4 ks kanarik zlty 05/2020
Znaska hyl lesny mutacny
Mladata hyl lesny prirodny a mladata hnedy pastel. Vsetko odchovy 2020.
Plus sedia mi ararauny, eklektusy, kralovaci, konzsky, hyle mexicke, pestunky japonkse a amadiny gouldove:-) Uvidime aka bude sezona 2020!
Nech sa dari aj ostatnym ako mne:-)

Antananarivo
napsal(a):
Kakarikov nekrmim nejak specialne, rôzne druhy prosa,ovsa, a troska Avicentra stredny papagaj,ovocie a zelene. Toto je rarita aj u mna za dobu co chovam Kakarikov. Samicka zniesla 11 vajec a tak som si pomyslel ze z toho nic dobre nebude, v zostavajucich 2 vajickach boli tiez mlade ale priroda zasiahla
Tak to krmíme velmi podobně. Je to opravdu neskutečný počet. I když je pravda, že mně se jednou povedl u andulek odchov 8 mladých v budce. Ale tomu páru pomáhali krmit 2 bratři, takže si to víc rozdělili. :)
Ogar

XXX.XXX.192.195
Zdravím , mě se letos daří s kanáry. 3 páry . 1. V prvnim hnízdění 2 ks. Teď jich má 5 na bidylku. 2. Pár zatím první snůška 6 ks před okrouzkouvanim. 3 pár . První hnízdění 5 ks.
Měla to být ara ale podle vztyčených per na hlavě to vypadá na kakadu.

Rozela pestrá nádherná. První hnízdo samice a osm mladých, druhé hnízdo samice a pět mladých.
Letos je to dobrý akorát druhy páry penantu na stara kolena zacala trochu skubat mladý ať se daří všem Karel
Ti moji prckové už povyrostli,butterkopf a štěpák na butterkopf obě holky, podle DNA.

Zatím jsou venku tihle, v budce je dalších 5 a další má 4 vajíčka. Potom kakariki mají 3 mladé v budce a korely Albino vajíčka a vylíhne se to koncem měsíce.
Můžu se zeptat u těch andulek, je to nějaká mutace nebo tak? Chovám je jen tak a nějak se o mutace a tak nezajímám, ale viděl jsem tu pár článků, tak mě zajímá jestli doma něco mám 🧐. Děkuji za odpověď a ať se daří
Parňajs
napsal(a):
Zatím jsou venku tihle, v budce je dalších 5 a další má 4 vajíčka. Potom kakariki mají 3 mladé v budce a korely Albino vajíčka a vylíhne se to koncem měsíce.
Můžu se zeptat u těch andulek, je to nějaká mutace nebo tak? Chovám je jen tak a nějak se o mutace a tak nezajímám, ale viděl jsem tu pár článků, tak mě zajímá jestli doma něco mám 🧐. Děkuji za odpověď a ať se daří
Na prvej fotke je tá modrá mutácia, na druhej fotke sú všetky mutácie. Ale na tej prvej fotke tam tá zelená to neni úplne prírodná andulka. Mohli by ste ju odfotiť lepšie. A čo sa týka tých mutácii tak ani ja sa nejako veľmi nevyznám ale nieco viem a ovládam nejake základy. Je to prosté keď to neni prírodné sfarbenie tak to musí byť mutácia.
Prajem pekný večer.
Rozely pestré nádherné od 2 párů jedny 6 mladých druhý pár 9 mladých neboli rozel jako máku.
Dobrý den,
také se přidám, stehlík major - dvě hnízda achátových, jedno přídodních a jedno půl achátových a půl přírodních..
at se všem daří
Aj mne sa darí z odchovmi. Jden pár anduliek zahniezdil a už sú dve mladé. A ostáva ešte 5 vajíčok z ktorých dúfam tiez niečo bude.

ten

XXX.XXX.184.99
Mně se letos nedaří vůbec!! Tak alespoň takhle . Mám z nich velkou radost. Malí drozdíci zpěvaví.

a ještě rozela rubino,rozela pestrá,pestrá červená,penant oranž ino,bourek

Papousek zpevavy oranz opalin 3 mladý a rozela pestrá gold mantl 3 mladý a otec
Dobrý den, jelikož je v diskusním vlákně spousty příspěvků a vlákno se dlouho načítá, tak jsem si dovolil založit vlákno druhé jako část 2. Pokračujte prosím zde:
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3702989/letosni-mladata-2020-pochlubte-se-cast-2?from-list=1#a3702989
Nepatří to do této rubriky ,ale můj odchov bez mé zásluhy,5 kousků vlaštovek už se učí lítat.