Dobrý den,
chci se zeptat ostatních chovatelů, jak desinfikují budky po chovné sezoně. Vím že někdo budky vypaluje ohněm. Někdo zase používá chemii jako Savo a jiné saponáty na chlorové bázi (př.Chloramin). Někdo mi radil použití sirných pásků, podobně je využívají včelaři na úly. Budu rád když se podělíte o své zkušenosti a názory
Děkuji a přeji klidný zbytek dne
JF
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dezinefekcia F10 poriadne mechanicky odstranim necistoty a potom vystriekam do mokra a necham uschnut. Neskor tam davam ako podstielku zmes stiepky a rasekiny alebo prachnive drevo a prelejem este vriacou vodou a necham tak. Zatial bez problemov.
Jakub_Filip
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat ostatních chovatelů, jak desinfikují budky po chovné sezoně. Vím že někdo budky vypaluje ohněm. Někdo zase používá chemii jako Savo a jiné saponáty na chlorové bázi (př.Chloramin). Někdo mi radil použití sirných pásků, podobně je využívají včelaři na úly. Budu rád když se podělíte o své zkušenosti a názory
Děkuji a přeji klidný zbytek dne
JF
Jedině vypálit hořákem je to přírodní a 100% účinné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
frodik
napsal(a):
Jedině vypálit hořákem je to přírodní a 100% účinné.
Nejvíce se mi osvědčuje u přírodních budek,zničí veškerou havěť. Velmi dobré na jakoukoliv velikost a rozhodně levnější a snadnější aplikace než chemie.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
vasek.bomba@seznam.cz
napsal(a):
Dobrý den,
Já po druhém hnízdění budku vyhodím.Chci mít jistotu
Tak to je bomba!
vasek.bomba@seznam.cz
napsal(a):
Dobrý den,
Já po druhém hnízdění budku vyhodím.Chci mít jistotu
A můžete to prosím specifikovat, jako před čím jistotu. U některých druhů papoušků jste rád, když si vyberou jednu z pěti a v té vám zahnízdí a když ji vyhodíte, tak můžete začít nanovo. Jestli chováte andulky, tak to chápu, ale jestli máte afriku nebo ary, tak to teda nechápu.