Dobrý den mám doma 2 mláďata na ruční Dokrmeni ale přijde mi ze divné leží asi je to tou těžkou hlavou ale dělám si starosti zda není něco špatně co myslíte ?
Děkuji za rady
Případně je možné ze mají nějaké parazity?
V trusu dnes měli něco jako semínka z okurky či k ryzí bych to prirovnala
V inkubátoru mají pouze podložku a na ni ubrousky takže není možné aby nějaké semínko snědli 🤷🏼♀️ Popřípadě pokud se jedna parazity jaká je léčba? Je nějaká možnost jim pomoc ? Moc děkuji
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Nejsme věštírna,nepíšete čím krmíte,jaká je teplota v inkubátoru,proč byla mláďata odebrána rodičům,co bylo podáváno za krmiva rodičům když je ještě krmili?Dle trusu je vidět nestrávené krmivo,berte prosím s rezervou reakce dalších,budou psát,že je to PBFD,nenechte se vystrašit,ale je to veliký problém,bez pomoci nepřežijí.
Vůbec netuším co jedli rodiče :/
Mám zkušenost s domrmenim kakariki ale Alexe ne
Paní mě požádala zda dokrmim a přinesla mi 2 mladý ze rodiče je nechtěj a ze jinak umrou tak jsem je vzala k sobě dokrmuji kaši nutribird A21
Ovšem tyhle semínka nebo co to je se jim objevili až po 24 hod co je mám doma a dokrmuju
Dokrmuju vždy do prázdného volete
Ale přijde mi i ze divné leží plavbou sebou tak divné a jen leží :/
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Teplota v inkubátoru je tajná?Ptám se výstižně,vím co dělám,musí se to rychle řešit,dovídám se jen útržky.Bohužel nemám čas tu být celou noc.Pokud se jedná o moje zvířata,tak nespím třeba dva dny,abych je zachránil,rád bych vám pomohl.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Jediné co mohu jen tak od boku střelit,rozdrťte,nebo namelte jednu vrchovatou kávovou lžičku kmínu, celé množství kmínu zalejte horkou vodou,asi půlku velkého hrnku na kafe,potom zceďte a tím vylouhovaným roztokem rozřeďte nutribird,prostě to dejte místo vody,podporuje to trávení,ještě by to chtělo pár kapek jablečné šťávy,také na trávení.Teplotu v inkubátoru zvyšte na třiatřicet stupňů.Nebojte se,nikdy bych si nedovolil doporučit něco,co nemám ověřeno sám.
Poslechněte pána, který vám odpovídal.
Parazité to nebudou. Pravděpodobně to bude něco, co nestrávili od rodičů.
Nutribird jim dávejte trošku řidší. Také jsem dokrmovala Alexe. Musíte dokrmovat v malých dávkách a častěji. Ne najednou hodně a tolik, co je psáno. Leží, protože jsou ještě hodně malincí a po krmení odpočívají. Nebojte se, hlavně potřebují teplo
a pít. Já když jsem dokrmovala Alexe, tak jsem mu dávala nutribird a pak za půl hodinky ještě trošku do zobáčku převařené vlažné vodičky, aby netrpěl dehydratací.
Jsou oslabení, protože těžce tráví potravu od rodičů.
Prominte přehlídka jsem se
Teplotu mají 29 tak o stupeň zvýšit
Zkusím ten kmín ale jablečná stavu nemám :/ nebo možná když nastrouhaného a vymackam jablko tak nějakou stavu z něho dostanu
Vyzkoušim to moc děkuji
Taky mi nechtějí poradně jist kaši podávám při teplotě 38 stupňů ale najedli se jen tak jak chtějí a nedokážu do nich nacpat tak aby měli vole plné mající tak poloplne takže krmim opravdu často a v noci nespolupracuji už vůbec ale vím ze jde jen o zvyk a dělám maximum abych do nich dostala co se dá jen mají pořad hladový trus a stín si vůbec nevím rady snad pomůže ten kmín určitě to zkusím děkuji vám
venavi
napsal(a):
Poslechněte pána, který vám odpovídal.
Parazité to nebudou. Pravděpodobně to bude něco, co nestrávili od rodičů.
Nutribird jim dávejte trošku řidší. Také jsem dokrmovala Alexe. Musíte dokrmovat v malých dávkách a častěji. Ne najednou hodně a tolik, co je psáno. Leží, protože jsou ještě hodně malincí a po krmení odpočívají. Nebojte se, hlavně potřebují teplo
a pít. Já když jsem dokrmovala Alexe, tak jsem mu dávala nutribird a pak za půl hodinky ještě trošku do zobáčku převařené vlažné vodičky, aby netrpěl dehydratací.
Jsou oslabení, protože těžce tráví potravu od rodičů.
Moc děkuji kaši dávám o něco řidší a zkusím ještě přidat tu vodu třeba jim to také pomůže
Ano jsou opravdu Malý i když oproti kakariki už hodně velcí 🙈 udělám maximum abych jim pomohla
Myslela jsem si to ze leží kvůli únavě a také ze mají hlavu proste moc těžkou ale měla jsem trochu obavy aby to nebylo něco horšího
Určitě pana poslechnu a vyzkousim co rádi moc vám děkuji :)
Nebojte se, když vole nebudou mít úplně plné, potřebují se teprve naučit pořádně trávit. Na kakariki úplně zapomeňte, to je úplně jiný druh malého papouška.
Nemusíte se bát, tělíčko mají ještě těžké a nožičky je moc nenesou a hlavičku ještě moc zvednout neumí. Pozor na zobáček při krmení a krmit po kapičkách. Počkat až polknou a pak další kapku, ale jak jsem již napsala, raději míň, aby ta strava pro ně nebyla zase těžká. Jablíčko zkuste rozmixovat úplně najemno jako přesnídávku
a do toho trošku rozmíchat s vodičkou. Ale nedávat zase moc, aby neměli průjem.
Z tělíčka potřebují dostat tu špatnou těžkou stravu od rodičů. Jsou oslabení z toho,
že těžký trus jim z tělíčka jde špatně ven a žaludek mají plný. Raději všechno řidší, aby se jim v žaludku netvořily plísně.
Dobrý den, určitě je dejte ale do co nejmenší misky a pořádně vystlat papírovými ubrousky- nejlepší jsou kulaté, mláďata tak nepřepadávají a nerozjíždí se jim nožky. Kaši víc nařeďte a zkuste podat teplejší o 0,5 až 2 °C, ne však víc,někteří přijímají více teplejší...zkuste.Teplotu inkubátoru taky dejte o 1 víc...většinou mláďata špatně tráví, když je špatně nastavená odchovna a kaši nechtějí, když je pro ně " studená". Nejprve ale zkuste ten kmínový odvar, jablečnou šťávu kvůli tomu nestrávenému krmivu nebo poslední probiotika probi-zyme.
Myslím, že ale problém bude v teplotě odchovny, kaše a hlavně nestráveném krmivu,parazity to nebude, ať se daří, určitě to zvládnete!
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Dobrý den,ptáky chvám přes padesát let a neznám pojem hladový trus,to zase něco nazval nějaký internetový hledač a řekl vám to.Znám hladové pruhy v peří,mají souvislost s výživou.
Jinak jsem napsal teplotu třiatřicet,což je 33 stupňů celsia.Ta mládata jsou dle mého názoru v první řadě nachlazena,když je rodiče nekrmili,tak je i opustili,ani nezahřívali,takováto mláďata ještě zahřívat potřebují.Má to naprosto stejný scénář,jako když nachladnou kuřata,nebo i štěňata,jnejdříve trpí průjmy,jsou to prostě miminka a potřebují teplo.
Vyfoťte trus,tam co máte ty první fotky s těmi zrníčky v něm schází bílá složka,tudíž moč,špatně pracují ledviny,asi od nachlazení.
S tím krmením bývá vždy problém když se vyberou mladé větší,dám jim prostě sondou,pokud to umíte ,tak to udělejte,hlavně nedejte zde na různé kecaly,kteří hned napíší,že sondou se jedná o komerční dokrmování a že mláďata složitěji přechází na osamostatnění v příjmu stravy.Odchoval jsem stovky papoušků od vajíčka z líhně,většinu vykrmil sondou a nepostřehl jsem téměř žádný rozdíl.A to jsem vynalézavý a rád si ledacos usnadním.
Tu jablečnou šťávu získávám podobně,nakrájím oloupané jablko na kostičky,kostičky zabalím do plátýnka,nebo starého kapesníku a vymačkám do misky,natáhnu do stříkačky,kterou mám v ledničce pro potřebu další dávky krmení.
Písněte jak se věc vyvíjí.
Zde je foto trusu občas tam nemají vidět bílou slovníku ale je pod mima louzicka vody
Ubrousky menim hned jak udělají potřebu kontrolují je každou chvíli a krmim cca po 2 hod ten menší to už zvládá lépe krmim strikackou a dokáže už potravu rovnou posílat dal takže nemusím dávat po kapickach ale je schopen vydat strikackou během vteřinky
Se sondou zkušenosti nemám tak to a i radši zkoušet nebudu
Teplotu mají 33 včera jsem to přečetla zle ale dnes jsem si to počítala znovu a zjistila ze jsem se prehledla 🤦🏼♀️
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Zdá se ten trus lepší,přibyla bílá složka.Ten kmín ještě dejte,není to projímadlo,jen upravuje proces trávení.Tu jablečnou šťávu přidejte do nutribirdu také,podporuje trávení.Hlavně udržujte teplotu,hýbat s ní můžete až budou OK.
Mně se to taky objevilo u dospělé Korely ale nevím co s tím. A ještě takový divný trus asi prujem. To stejný jako má pan zadavatel je na 1a 2 foto a ten druhý trus je 3 a4 foto