Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2020 21:55
MIST

XXX.XXX.203.216

Zdravím, chci se zeptat, chová někdo papoušky druhu např. Pyrury, různé druhy amazonanu, Ar, arating, různých druhů kakadu(nemyslím ruzaku) a jiných velkých papoušků celoročně venku?? Dnes jsem byl u známého, který má celoročně venku amazonany a pyrury a je to paráda.

3.4.2020 06:23
kareta

XXX.XXX.84.6

Co je na tom podle Vás za parádu ? Dívat se na papoušky většinou pocházejících z jižní ameriky jak v zimě přežívají na mrazu ?

3.4.2020 06:52
frodik

XXX.XXX.233.6

kareta napsal(a):
Co je na tom podle Vás za parádu ? Dívat se na papoušky většinou pocházejících z jižní ameriky jak v zimě přežívají na mrazu ?

Já mám kombinované voliéry a amazonkům ve vnitřní části přitápím na 6°C a stejně když mají možnost volby radši sedí venku v zasněžené voliéře na čerstvém vzduchu. Je jasné že jižní amerika potřebuje temperovaný zálet, ale s možností vyletět si občas ven na sluníčko. Ze začátku jsem dával amazonky na zimu do sklepa, kde je teplo, ale varianta s celoročními voliéry u mě jednoznačně vyhrála.

3.4.2020 07:00
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Nezlobte se na mě, ale vidět arantingy, které jsou původem z Brazílie v mrazu jako parádu nevidím. Já sám je chovám, ale v zimě držím teplotu alespoň 8 stupňů. Tento pták je z prostředí, kde se teplota pohybuje průměrem kolem 16 stupňů. Zima ptáka vysiluje. Austrálii mám venku celoročně, ale zase mají silná bidla a na zimu je vše zakryté folií.

Každý chovatel by se měl snažit vytvořit ptákům podmínky ve kterém žijí.
Tohle je za mě týrání, vidět schouleného ptáka na bidle zimou nevidím jako parádu.

3.4.2020 07:16
besa

XXX.XXX.96.58

Asi vám to tady nikdo neřekne, to by se na něj spustila vlna kritiky. Já krom mnichů mám ary,eklekti, kakadaci,a vše mám v celoročních voliérách. Mají ale zálety,kde se můžou schovat před nepříznivým počasím. V záletech netopim,je tam cca 5-10°. Jen když mrzne pod-5°,tak jim zapnu infrapanely. Při nynějších zimách to je párkrát za rok. A jak říká pan nade mnou,i když venku mrzne a svítí sluníčko,tak jsou pořád venku, řekl bych, že častěji než v létě.

3.4.2020 07:34
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

besa napsal(a):
Asi vám to tady nikdo neřekne, to by se na něj spustila vlna kritiky. Já krom mnichů mám ary,eklekti, kakadaci,a vše mám v celoročních voliérách. Mají ale zálety,kde se můžou schovat před nepříznivým počasím. V záletech netopim,je tam cca 5-10°. Jen když mrzne pod-5°,tak jim zapnu infrapanely. Při nynějších zimách to je párkrát za rok. A jak říká pan nade mnou,i když venku mrzne a svítí sluníčko,tak jsou pořád venku, řekl bych, že častěji než v létě.

Proč kritika tohle je ok, mohou na slunce, ale taky se mají kam schovat, kde je nad nulou. Slunce nenahradí žádné topení.

3.4.2020 10:17
frodik

XXX.XXX.233.6

Ladamusa napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale vidět arantingy, které jsou původem z Brazílie v mrazu jako parádu nevidím. Já sám je chovám, ale v zimě držím teplotu alespoň 8 stupňů. Tento pták je z prostředí, kde se teplota pohybuje průměrem kolem 16 stupňů. Zima ptáka vysiluje. Austrálii mám venku celoročně, ale zase mají silná bidla a na zimu je vše zakryté folií.

Každý chovatel by se měl snažit vytvořit ptákům podmínky ve kterém žijí.
Tohle je za mě týrání, vidět schouleného ptáka na bidle zimou nevidím jako parádu.

Trochu si protiřečíte nabádáte papoušky chovat v podmínkách co žijí to je 16°C a sám jim teplotu držíte na 8°C? Většina papoušků je tady X generací a přizpůsobily se na chladnější podmínky viz. alexandr malý, který je v západní evropě jako invazivní druh a perfektně se mu daří i v chladnějších podmínkách. Říkáte chovat v 16°C a pak píšete zase něco jiného jako pouštět v zimě na slunce a najednou Vám nevadí že by se choulili zmrzlí na bidle. No nevím jestli v tom máte jasno.

3.4.2020 10:34
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

frodik napsal(a):
Trochu si protiřečíte nabádáte papoušky chovat v podmínkách co žijí to je 16°C a sám jim teplotu držíte na 8°C? Většina papoušků je tady X generací a přizpůsobily se na chladnější podmínky viz. alexandr malý, který je v západní evropě jako invazivní druh a perfektně se mu daří i v chladnějších podmínkách. Říkáte chovat v 16°C a pak píšete zase něco jiného jako pouštět v zimě na slunce a najednou Vám nevadí že by se choulili zmrzlí na bidle. No nevím jestli v tom máte jasno.

Tento pták je z prostředí, kde se teplota pohybuje průměrem kolem 16 stupňů.
Napsal tuto větu. Poukazuji na původ papouška. Teplotů držím na min. 8 stupňů v mrazech. Pokud je voliéra chráněná proti větru tak při slunci zde máte úplně jinou teplotu, jak slunce zachází a venku je větší zima ptaci jdou do záletu.
Mám zde u profilu tel. klidně zavolejte, já se pokusím vysvětlit svoje myšlení, ať se tu nedohadujeme

3.4.2020 11:27
peet888

XXX.XXX.144.117

Prosil bych o vysvetleni jaky je rozdíl mezi pyrurou a mniskem,jde mi o to,že mnisky většina chová celoročně venku.Přitom pochází z podobneho prostředí co pyrura.Pyrura by v zimnim období trpěl a mníšek ne?
Díky za odpověď.

3.4.2020 14:01
exotchov

XXX.XXX.168.151

naco vysvetlovat a znovu prepisovat mate gugl tak ho vyuzijte a mate cteni lepsi a na cely vecer. ahoj

Přidejte reakci

Přidat smajlík