Čištění lebky lišky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

DanielV

12.4.2020 07:51
DanielV

XXX.XXX.65.160

Zdravím,
asi před rokem jsem našel na zahradě lebku lišky, ale ještě ne úplně očištěnou. Nechal jsem ji na zahradě asi rok, protože jsem na ni zapomněl, ale teď jsem ji znova našel a zajímá mě, co ještě musím udělat aby se dala někde vystavit. Tkáň vypadá, že je dokonale pryč, ale nevím jak bych ji měl dezinfikovat či ještě udělat nějaký krok k úplnému odstranění tkáně, která tam mohla někde zůstat. Děkuji za odpovědi

12.4.2020 08:00
Jamro

XXX.XXX.182.123

DanielV napsal(a):
Zdravím,
asi před rokem jsem našel na zahradě lebku lišky, ale ještě ne úplně očištěnou. Nechal jsem ji na zahradě asi rok, protože jsem na ni zapomněl, ale teď jsem ji znova našel a zajímá mě, co ještě musím udělat aby se dala někde vystavit. Tkáň vypadá, že je dokonale pryč, ale nevím jak bych ji měl dezinfikovat či ještě udělat nějaký krok k úplnému odstranění tkáně, která tam mohla někde zůstat. Děkuji za odpovědi

Lebku dezinfikujete a zaroven vybielite 30% peroxidom. V lekarni vam predaju max 6%, ale ak mate znameho v lekarni preda vam aj 30%, ten je na predpis/nariadenie EU, terorizmus/
Dalsia moznost na ziskanie 30% je oslovit polovnika.

12.4.2020 08:14
cistic

XXX.XXX.185.10

DanielV napsal(a):
Zdravím,

Ja keď som mal srnčiu hlavu aj z netopiera a chcel som ju dokonale vyčistiť,jeden starý pán my poradil v záhrade máš samé mraveniská, daj hlavu na mravenisko a uvidíš ten zázrak,ja som tak urobil a skutok bol na svete,aj to je jeden spôsob vyčistenia lebky.

12.4.2020 08:20
misimisi

XXX.XXX.243.14

cistic napsal(a):
Ja keď som mal srnčiu hlavu aj z netopiera a chcel som ju dokonale vyčistiť,jeden starý pán my poradil v záhrade máš samé mraveniská, daj hlavu na mravenisko a uvidíš ten zázrak,ja som tak urobil a skutok bol na svete,aj to je jeden spôsob vyčistenia lebky.

Přesně tak U moře jsme si tak nechali vyčistit mušle.

12.4.2020 08:22
misimisi

XXX.XXX.243.14

Jinak zajímavé téma na papouščím fóru

12.4.2020 10:28
papouch.rex

XXX.XXX.49.10

Problém s mraveništěm je, že lebka zůstane zažloutlá, po peroxidu bude hezky bílá

12.4.2020 18:33
pan.

XXX.XXX.29.244

Peroxid 30% technický se koupí v drogerii,běžně bělím lovecké trofeje.

Neregistrovaný uživatel

12.4.2020 18:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Jak poučné pro chovatele exotů.Teď konečně víme jak na to.

12.4.2020 20:19
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

pan. napsal(a):
Peroxid 30% technický se koupí v drogerii,běžně bělím lovecké trofeje.

To jsem nevěděl.

12.4.2020 21:39
JoPe

XXX.XXX.82.6

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jak poučné pro chovatele exotů.Teď konečně víme jak na to.

Třeba až natáhne nějaký brka, tak aby byla nějaká vzpomínka pěkně vybělená do vytrínky.

12.4.2020 22:14
saola

XXX.XXX.143.29

Moudivláček napsal(a):
To jsem nevěděl.

No, s nákupem peroxidu to není v současnosti bohužel tak jednoduché, vzhledem k tomu, že ho zařadili mezi prekurzory výbušnin. Záleží na koncentraci.
http://www.cbusbs.cz/cs/component/k2/item/13-informace-o-prekurzorech-vybusnin

Nejlépe nakupovat na IČO. Ale i tak běda, pokud budete při nákupu vypadat podezřele

13.4.2020 08:32
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

stačí Savo to koupíte v každém obchodě a mraveniště jsem také používal už jako malý fagan

Přidejte reakci

Přidat smajlík