Problém s vajičkami/chovom

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2020 11:27
TommyMarc

XXX.XXX.126.112

Dobre ránko. Kde môže byť problém že samica alexa tohto roku už 2 krát zniesla vajcia mimo búdky (Našiel som ich na dlážke vo voliere rozbité). Z 1. znašky skončili 3 vajcia na dlážke a 3 v budke. Môže to byť tým že sa nestihne vrátiť do búdky kým zhasne svetlo (mám iba časovač)? Že by som tam dal stmievač a by sa to vyriešilo? Vďaka za rady.

15.4.2020 11:54
JoPe

XXX.XXX.82.6

TommyMarc napsal(a):
Dobre ránko. Kde môže byť problém že samica alexa tohto roku už 2 krát zniesla vajcia mimo búdky (Našiel som ich na dlážke vo voliere rozbité). Z 1. znašky skončili 3 vajcia na dlážke a 3 v budke. Môže to byť tým že sa nestihne vrátiť do búdky kým zhasne svetlo (mám iba časovač)? Že by som tam dal stmievač a by sa to vyriešilo? Vďaka za rady.

Jestli máte podezření na světlo, tak nechte slabší osvětlení svítit stále, ale moc se mi to nezdá. Těch důvodů může být více, např., že jí otravuje samec, nebo je vytáhne nalepené na peří, nebo se jí něco nelíbí v budce. Můžete tam strávit spoustu času a třeba ani nemusíte nic vysledovat, nebo dejte web kameru a třeba to zjistíte.

15.4.2020 13:03
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

TommyMarc napsal(a):

Ještě se zeptám, jak je samice stará? A druhá věc, která by mohla pomoci je změna rozestavění, dejte budku jinam nebo výš atd. Někdy i tato maličkost může pomoci. Trochu to vypadá, že nemá dostatek klidu. Ale pokud je to samice, která už několikrát vyvedla mladé tak je chyba asi v klidu. Pokud je to mladý kus tak je zde neznalost.

15.4.2020 19:35
TommyMarc

XXX.XXX.126.112

Tento pár má 7-8 rokov. Každý rok mi vysedela mladé bez problémov. No tento rok nič kvôli tomu že vajcia končia na dlážke. Je to harmonizujuci pár alexov.

15.4.2020 19:53
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Máte vydezinfikovanou budku?Měl jsem také problém u Alexů,samice byla nervozní a pořád se škrábala, až jsem vystříkal budku byl klid i odchov,také mohou být ve voliéře myši a Já jsem měl ve voliéře i potkany,sežrali mi mladého Alexandra.

15.4.2020 19:56
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

Já bych zkusil dát budku na jiné místo. Možná to pomůže, určitě se tím nic nepokazí.

15.4.2020 21:28
jf97

XXX.XXX.62.12

Horák lutino napsal(a):
Máte vydezinfikovanou budku?Měl jsem také problém u Alexů,samice byla nervozní a pořád se škrábala, až jsem vystříkal budku byl klid i odchov,také mohou být ve voliéře myši a Já jsem měl ve voliéře i potkany,sežrali mi mladého Alexandra.

Nemám ten problém, ale vím, že by spoustu chovatelů by zajímalo, čím jste dezinfikoval budku.Dezinfekcí je totiž spousta.Děkuji.

16.4.2020 08:04
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

jf97 napsal(a):
Nemám ten problém, ale vím, že by spoustu chovatelů by zajímalo, čím jste dezinfikoval budku.Dezinfekcí je totiž spousta.Děkuji.

Účinnost přípravku BIO KILL:
Nejčastěji se používá k likvidaci blech, ale je účinný proti všem známým druhům hmyzu a jeho zárodkům. Výborně funguje také proti švábům, rusům, mouchám, komárům, štěnicím, blechám, molům šatním, mravencům, vosám, rybenkám, roztočům, škůdcům potravin a tkanin.Jsem s ním velice spokojen.

Přidejte reakci

Přidat smajlík