Dobrý deň, prosím Vás na názor pohlavia,perlová korela na obrázku je z minulého roku z 5 mesiaca a dotyčný mi tvrdí že sa jedná o samca a nemôžem ho presvedčiť že nemá pravdu, já myslím že je to samica,ďakujem za slušné názory.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Můžete přiblížit na loňském perlovém samci ztrátu perlování?
alfonzo
napsal(a):
Můžete přiblížit na loňském perlovém samci ztrátu perlování?
posielam foto minuloročných perlových belohlavých samcov na ľavej strane samec z posledného hniezda a na pravo z prvého hniezda roku 2020,perlovanie skoro nieje vidieť.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Dobrý den,děkuji za odpověď,korely nechovám desítky let.Perly jsem nikdy neměl.O samcích perel to vím o ztrátě perlování,ale moje domněnka byla,že je to déle než na roce.
alfonzo
napsal(a):
Dobrý den,děkuji za odpověď,korely nechovám desítky let.Perly jsem nikdy neměl.O samcích perel to vím o ztrátě perlování,ale moje domněnka byla,že je to déle než na roce.
Vaše domněnka je částečně správná, u perlových samců perlování opravdu mizí, ale je to otázka variability. Měl jsem v chovu samce kteří perlování začali ztrácet již po prvním přepeření, ale zároveň i samce, kteří perlování neztratili téměř vůbec. Proto bych si netroufl na 100% říct, že roční pták s perlováním je samice, jak je výše uvedeno.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Děkuji za reakci,nejsem korelář,ale mám v paměti,že samci přepeřovali až třetím rokem,ale to bylo začátkem osmdesátých let,choval je kamarád.Byl to tehdy hit,stáli tři tisíce,pro spoustu lidí dvě výplaty.Proto jsem požádal o bližší vysvětlení.