Korela má mladý a už nese vejce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.5.2020 00:28
Jirka 001

XXX.XXX.155.49

Dobrý den chtěl bych se optat co mám dělat,když korely mají asi 14dní mladý a teď samice snesla 3 vejce.Budou krmit mladý, nebo můžou ty mladý rozbít vejce?Napadlo mě odebrat ty vejce .Děkuji zá názory a Vaše zkušenosti

10.5.2020 19:24
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Nepleťte se jim do toho. Je to běžné že snáší mezi mladé. Dělá to více druhů. Když ji je odeberete,bude snášet dál a vysilovat se. I kdyby něco rozbily ,nic se neděje,toho se nebojte.

11.5.2020 16:25
láďa42

XXX.XXX.187.190

Mám s tím zkušenost stalo se mi to samé u kakariků a u korel jednoduchá rada dejte jim na podlahu bedýnku do ní dejte mladý aby na ně vyděl samec on se o ně i o samisi postará a vykrmi je až na bydlo.

11.5.2020 17:10
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Jestliže mají 14 dní,nechte je být. V krabici na zemi vám prochladnou a nebudete mít nic.

Karol9

5.6.2020 19:09
Karol9

XXX.XXX.218.167

Pěkný den, také mi korely začaly snášet ještě, když byly mladí v budce. Po vylétnutí snášejí dál, ale pravděpodobně (podle doby, co tam leží) nebudou všechna vejce oplodněná. Jak dlouho je páru nechat, aby nezačala např. pukat zkažením, případně je zredukovat na menší počet? Děkuji

5.6.2020 19:22
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

Karol9 napsal(a):
Pěkný den, také mi korely začaly snášet ještě, když byly mladí v budce. Po vylétnutí snášejí dál, ale pravděpodobně (podle doby, co tam leží) nebudou všechna vejce oplodněná. Jak dlouho je páru nechat, aby nezačala např. pukat zkažením, případně je zredukovat na menší počet? Děkuji

Pukání se bát nemusíte. Nechte je být. Vylíhnou se oplozená. Když je nechcete prosvěcovat, můžete neoplozená vycházet až bude dost mladých. Já nechávám maximálně pět vylíhnout a zbytek vyhodím.

Valentko

5.6.2020 19:35
Valentko

XXX.XXX.116.66

pterodactyll napsal(a):
Nepleťte se jim do toho. Je to běžné že snáší mezi mladé. Dělá to více druhů. Když ji je odeberete,bude snášet dál a vysilovat se. I kdyby něco rozbily ,nic se neděje,toho se nebojte.

Súhlas. Keď jej vyberiete vajcia tak sa vysilí. Ked nechcete mať druhú znášku tak jej tie vajíčka vyhoďte a namiesto nich dajte umelé vajíčka podobnej veľkosti. Z nich sa nič nevyliahne a samička bude spokojná. Odporúčam knihu papoušci od svetoznámej chovateľky papagájov Rosemary Low, dobré a praktické informácie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík