Karol9

XXX.XXX.218.167
Pěkný den, také mi korely začaly snášet ještě, když byly mladí v budce. Po vylétnutí snášejí dál, ale pravděpodobně (podle doby, co tam leží) nebudou všechna vejce oplodněná. Jak dlouho je páru nechat, aby nezačala např. pukat zkažením, případně je zredukovat na menší počet? Děkuji
Karol9
napsal(a):
Pěkný den, také mi korely začaly snášet ještě, když byly mladí v budce. Po vylétnutí snášejí dál, ale pravděpodobně (podle doby, co tam leží) nebudou všechna vejce oplodněná. Jak dlouho je páru nechat, aby nezačala např. pukat zkažením, případně je zredukovat na menší počet? Děkuji
Pukání se bát nemusíte. Nechte je být. Vylíhnou se oplozená. Když je nechcete prosvěcovat, můžete neoplozená vycházet až bude dost mladých. Já nechávám maximálně pět vylíhnout a zbytek vyhodím.
Valentko

XXX.XXX.116.66
pterodactyll
napsal(a):
Nepleťte se jim do toho. Je to běžné že snáší mezi mladé. Dělá to více druhů. Když ji je odeberete,bude snášet dál a vysilovat se. I kdyby něco rozbily ,nic se neděje,toho se nebojte.
Súhlas. Keď jej vyberiete vajcia tak sa vysilí. Ked nechcete mať druhú znášku tak jej tie vajíčka vyhoďte a namiesto nich dajte umelé vajíčka podobnej veľkosti. Z nich sa nič nevyliahne a samička bude spokojná. Odporúčam knihu papoušci od svetoznámej chovateľky papagájov Rosemary Low, dobré a praktické informácie.