Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.6.2020 11:28
Doktor93

XXX.XXX.73.29

Zdravím všechny kolegy a kolegyně,

rád bych Vás poprosil o radu ohledně vhodné voliéry k chovu nandejů. V současnosti se věnuji jen běžné Austrálii a rád bych ozvláštnil chov, nedaří se mi ale najít dostatek informací na to, abych si troufnul pustit se do chovu těchto krásných Američanů.
Budu rád, když se podělíte o své zkušenosti, hlavně ohledně vhodného rozměru voliér, budek a taky potravní skladby.

Díky všem, kteří přispějí věcnými a užitečnými příspěvky.

3.6.2020 11:49
Doktor93

XXX.XXX.73.29

Vidím, že mi v nadpisu vypadla jedna slabika. Pro ty, kteří by mě chtěli pranýřovat, že ani nevím, jak zní druhové jméno nandeje: jedná se o překlep!

3.6.2020 23:35
jardybe

XXX.XXX.210.125

Dobrý den, rádi létají, tak se nebojte jim dopřát prostor dle možností. Samozřejmě, jako ostatní z jejich řad jsou dost hluční.. tak s tím určitě počítejte. Mají velké sklony
hodně okusovat, tak s tím je třeba také počítat a hlavně jim dávat dostatek větví k okusu.Na stravu nejsou moc nároční, směs pro střední papoušky. zbožnují červenou řepu a mrkev.. dále jablka, zelené krmení. piškoty... vaječnou míchanici. zelené krmení, někdy senegalské proso v klasu. nebojte se experimentovat a dát jim možnost si vybrat. Rádi se koupají.. a ještě více sprchují. jsou snášenlivý, můžete je chovat v hejnu, při dostatečně velké voliéře. také je možné je chovat i s austrálii (korela, andulka), taktéž při dostatečné velikosti prostoru. Na budky nejsou nároční, postačí velikost pro korely, rosely..
už jsou k sehnaní i v mutaci... ale cena je dost vysoká.

4.6.2020 09:02
Doktor93

XXX.XXX.73.29

jardybe napsal(a):
Dobrý den, rádi létají, tak se nebojte jim dopřát prostor dle možností. Samozřejmě, jako ostatní z jejich řad jsou dost hluční.. tak s tím určitě počítejte. Mají velké sklony
hodně okusovat, tak s tím je třeba také počítat a hlavně jim dávat dostatek větví k okusu.Na stravu nejsou moc nároční, směs pro střední papoušky. zbožnují červenou řepu a mrkev.. dále jablka, zelené krmení. piškoty... vaječnou míchanici. zelené krmení, někdy senegalské proso v klasu. nebojte se experimentovat a dát jim možnost si vybrat. Rádi se koupají.. a ještě více sprchují. jsou snášenlivý, můžete je chovat v hejnu, při dostatečně velké voliéře. také je možné je chovat i s austrálii (korela, andulka), taktéž při dostatečné velikosti prostoru. Na budky nejsou nároční, postačí velikost pro korely, rosely..
už jsou k sehnaní i v mutaci... ale cena je dost vysoká.

Děkuji za dosavadní dva příspěvky!

Voliéra s kombinovanou konstrukcí dřevo/hliník je tedy pasé... Jaký je podle Vás minimální a jaký optimální prostor - výlet/zálet? A jak temperujete zimoviště?
Díky.

4.6.2020 09:12
jardybe

XXX.XXX.210.125

minimum dle mne je 2*1*2 venek a vnitřek 1,5*1*2 (d*š*v)
budku mají po celý rok, protože v ní i nocují.
temperovat tak kolem 10stupnů přes zimu. zvládnou i bez temperování, ale to nedoporučuji.

9.6.2020 13:22
Doktor93

XXX.XXX.73.29

Díky za podělení se osobní zkušenost!

Přidejte reakci

Přidat smajlík