Korela bělohlavá - celoroční pobyt na proskleném balkóně

Korela bělohlavá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Gita20

9.7.2020 09:25
Gita20

XXX.XXX.89.250

Dobrý den,

jdu si sem pro radu. Rozhodla jsem si pořídit korelu bělohlavou (z venkovní voliéry). Hraji si s myšlenkou, že bych korelku umístila na balkón na celoroční pobyt. Balkón je dost velký, hlavně je propojen s obývacím pokojem a celý prosklený! Před balkonem je umístěna velká borovice, takže tam celý den sluníčko nepraží a mazlík měl dost prostoru a pro úklid by to bylo také pohodlnější. Jde mi o to, jaké podmínky mám přizpůsobit zimním měsícům? Na balkóně v zimě teploty neklesají pod 5°C, takže mrazy jak venku nehrozí. Nerada bych něco zanedbala, tak budu ráda za každou radu :)
Předem díky..

9.7.2020 22:13
zd50

XXX.XXX.100.214

Zdravím,
tady není problém se zimou, ale s létem. Nevím jak máte situovaný balkon, ale pokud tam odpoledne svítí sluníčko, tak tam teploty mohou dosáhnout teplot i nad 40°C a to je trochu moc. Musíte tam nějak zařídit větrání a klec dát tak, aby nebyla v průvanu a zároveň jí udělat stínění, aby se mohla před sluncem ukrýt. A zajistit jí také dostatek vody na pití a koupání. A na ten balkon ji dejte co nejdříve aby si zvykla. Srpen je tak maximum. To je tak ve zkratce vše. Hodně zdaru v chovu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík