Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2020 13:44
Dch

XXX.XXX.10.121

Prosím o radu,
nic s tím dělat nebudu, jen mě to zajímá, ale spí vrabec přes noc v hnízdě? Nebo někde na nějakém stromě?

4.8.2020 15:48
JoPe

XXX.XXX.82.6

Dch napsal(a):
Prosím o radu,
nic s tím dělat nebudu, jen mě to zajímá, ale spí vrabec přes noc v hnízdě? Nebo někde na nějakém stromě?

Celkem vtipný dotaz ale budiž . Záleží na tom jestli se jedná o vrabce domácího, nebo polního a podle toho taky žije a nocuje. Vrabec domácí většinou někde pod střechou na dřevěných konstrukcích a různých skulinách a pokud hnízdí, tak samice v noci samozřejmě v hnízdě a to do určitého věku mláďat. Vrabci polní se zdržují přes den hlavně v terénu v hejnech a zbytek času tráví schováváním v hustých keřích a stromech aby byli neviditelní hlavně pro krahujce. Alespoň tak to mám vypozorované z dětství.

4.8.2020 22:29
Dch

XXX.XXX.10.121

JoPe napsal(a):
Celkem vtipný dotaz ale budiž . Záleží na tom jestli se jedná o vrabce domácího, nebo polního a podle toho taky žije a nocuje. Vrabec domácí většinou někde pod střechou na dřevěných konstrukcích a různých skulinách a pokud hnízdí, tak samice v noci samozřejmě v hnízdě a to do určitého věku mláďat. Vrabci polní se zdržují přes den hlavně v terénu v hejnech a zbytek času tráví schováváním v hustých keřích a stromech aby byli neviditelní hlavně pro krahujce. Alespoň tak to mám vypozorované z dětství.

No o domácího a pod střechou hnízdí u nás na baráku a já se tam šel na večer podívat 21:00 a hnízda byli prázdná přičemž pred pul měsícem ta vyvedli mladé tak tam museli spát a oni nic nechápu

4.8.2020 23:11
Birdsong

XXX.XXX.71.4

Vrabci mají specifický způsob komunikace,druh domácí je poznamenán svým způsobem života jinak než vrabec polní.Každé hejno má svou hlídku a také své informátory o potravě...Ptáci vědí že v hejnu mají větší šanci na přežití...Vrabci nespí nikdy ne stejném místě,kde budou nocovat rozhoduje "předák",tolerovaný ostatními druhy...Pokud tomu tak není protestující jedinec je vyobcován z hejna!Poletování hejna není proto samoúčelné,v přírodě musí každý jedinec šetřit svou energií,proto ptáci mají každý den svůj program,zajišťující jejich existenci...Organizace ptáků je složitá a komplikovaná záležitost již jen z pohledu ročních období a změn počasí...Řimák

Přidejte reakci

Přidat smajlík