Markyy

XXX.XXX.90.217
Takzee mame pyruru no a ten byl tak pul roku uplne v pohode a byl mazlivy a asi pred pul rokem nas zacal napadat.A ted si asi nenecha sahnout do klece pro misku atd..Nevi nekdo co mu je?Popripade co s tim?☹️🔫
Markyy
napsal(a):
Takzee mame pyruru no a ten byl tak pul roku uplne v pohode a byl mazlivy a asi pred pul rokem nas zacal napadat.A ted si asi nenecha sahnout do klece pro misku atd..Nevi nekdo co mu je?Popripade co s tim?☹️🔫
Jestli byl ručně dokrmený, tak to mže být tím. Co se stalo před půl rokem, nové bydliště, nový člen rodiny,..?
Papoušek nemá být proč mazlivý,není to pro něj přirozené,jeho city patří jeho druhu a nikoliv jeho majiteli...Pokud budeme požadovat po ptáku nepřirozené chování,neodsuzujme jej za jeho nepřirozené reakce.To ale zkušený chovatel dobře ví,proto můj komentáŕ není určen pro tyto chovatele...Řimák
Birdsong
napsal(a):
Papoušek nemá být proč mazlivý,není to pro něj přirozené,jeho city patří jeho druhu a nikoliv jeho majiteli...Pokud budeme požadovat po ptáku nepřirozené chování,neodsuzujme jej za jeho nepřirozené reakce.To ale zkušený chovatel dobře ví,proto můj komentáŕ není určen pro tyto chovatele...Řimák
Konečně to někdo řekl stručně a srozumitelně.100 bodou!!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Markyy
napsal(a):
Co jsem o pyrurách četla, jsou podobní alexandrům - tj. moc velcí mazlíci to nejsou ve smyslu, že by se nechali hladit, apod. Mají svou hlavu a nemají problém štípnout.
Nejspíš bude v pubertě. Doporučuji kontaktovat chovatele a poradit se přímo s ním, co na pyrury platí. Většinou se doporučuje např." nesmíš" a dát zpět do klece, aby si papoušek ujasnil, že to je nežádoucí chování.