Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jachymus

3.11.2020 09:32
Jachymus

XXX.XXX.90.183

Co do dvou volier v rozmeru 3x2x1 m, z pulky zastresene a dobre zavetrovane voliery...
Porad se motam mezi druhy typu latam, bourek, mnich, rosely apod. do venkovni voliery.
Prinesete mi nejakou inspiraci?
Premyslel jsem treba 1.1latam s 1.1 bourkem a do druhe nejake mnichy...
Díky za neagresivní nazor.

Kararara

3.11.2020 22:45
Kararara

XXX.XXX.242.240

Do takhle malý voliéry žádného ptáče nedávej.

musasa

4.11.2020 06:03
musasa

XXX.XXX.201.122

Kararara napsal(a):
Do takhle malý voliéry žádného ptáče nedávej.

Zase jeden chytrák, co rozumu moc nepobral. Předpokládám, že voliéra je 3 metry dlouhá, 2 metry vysoká, metr široká.
Do jedné v klidu rozely, druhá mnichy. Jinak pokud jsem dobře pochopil, tak je to celoroční voliéra, tudíž ptactvo austrálie.
Z těchto druhů vybírejte.

6.11.2020 12:25
JoPe

XXX.XXX.82.6

Jachymus napsal(a):
Co do dvou volier v rozmeru 3x2x1 m, z pulky zastresene a dobre zavetrovane voliery...
Porad se motam mezi druhy typu latam, bourek, mnich, rosely apod. do venkovni voliery.

Dobrý den,
pro rozhodování je nejdůležitější, zda je budete chtít i rozmnožovat. V tomto případě je nejlepší dát do voliéry než jeden pár. Pokud nebudete hnízdit, tak mám odzkoušené kombinace různých samců australských druhů andulky,korely,barnardy,čapkáče,rosely atd.
Latamy jsem nikdy nechoval, ale v Zoo Ohrada na Hluboké N.Vltavou je mají pohromadě s korelami,andulkami,nádhernými a něco tam ještě běhá po zemi.
Jsou to však voliéry podstatně větší než máte vy. Mnichy jsem, míval a těmto křiklounům je nejlépe v kolonii a bourci jsou snášenlivý "večerní" druh. Je na vašem uvážení, co se vám líbí a upozorňuji než, že někteří jedinci jmenovaných druhů se pro společný chov nehodí. Nejlépe dát k sobě mláďata,co si na sebe lépe zvyknou a vždy je zapotřebí ten život v takové voliéře obzvlášť na jaře velmi sledovat a v případě přílišné agresivity mít připravenou náhradní klec.

6.11.2020 19:27
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

Latamové mají svoje kouzlo,na hnízdění je vždy lepší jeden druh. Doporučuji 3 páry latamů a jedna je plná. Jinak můžou být s jinou Austrálií, která je v klidu. Rozely bych vynechal. Krmení je trochu jiné ale klidně můžou být i s Andulkami. Navíc nejsou často chováni, což je škoda. Krásní ptáci. Je to na vás.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2020 19:33

pterodactyll napsal(a):
Latamové mají svoje kouzlo,na hnízdění je vždy lepší jeden druh. Doporučuji 3 páry latamů a jedna je plná. Jinak můžou být s jinou Austrálií, která je v klidu. Rozely bych vynechal. Krmení je trochu jiné ale klidně můžou být i s Andulkami. Navíc nejsou často chováni, což je škoda. Krásní ptáci. Je to na vás.

Krásní. Mohu vědět, čím krmíte? Uvažujeme o nich, ale info o krmení se dost rozchází.

6.11.2020 19:34

Jachymus napsal(a):

Určitě buď pár nebo tři. Jak jsou jen 2 páry, vzájemně se ruší. Vlastní zkušenost.

Z uvedených druhů žádné nechováme, tak se snášenlivosti neporadím...

6.11.2020 19:53
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Krásní. Mohu vědět, čím krmíte? Uvažujeme o nich, ale info o krmení se dost rozchází.

Míchám si směsi sám. Když mají moc tučného a malý prolet, mají sklony k tloustnutí. Slunečnici miluji,ale musí se opatrně. Jinak klasika, všechny druhy prosa,lesknice,oves,semenec , ostropestřec atd. Stále jablka a ovoce, kukuřici jeřabiny a piškoty rozlmočené v ovocném čaji. Když krmí tak vaječnou směs.
Také jsem se toho bál, píšou i šťávy pro lorie, já to nikdy nezkoušel. Odchovávají dvakrát ročně bez potíží. Berou z ruky nebojí se ani ve voliéře. Viděl jsem i jako mazlíčka,ale nedoporučuji, mají díky ovoci řídký trus. Piškotama také nadělají. Jinak jsou jedny z nejtišších co jsem kdy měl.

6.11.2020 20:41

pterodactyll napsal(a):
Míchám si směsi sám. Když mají moc tučného a malý prolet, mají sklony k tloustnutí. Slunečnici miluji,ale musí se opatrně. Jinak klasika, všechny druhy prosa,lesknice,oves,semenec , ostropestřec atd. Stále jablka a ovoce, kukuřici jeřabiny a piškoty rozlmočené v ovocném čaji. Když krmí tak vaječnou směs.
Také jsem se toho bál, píšou i šťávy pro lorie, já to nikdy nezkoušel. Odchovávají dvakrát ročně bez potíží. Berou z ruky nebojí se ani ve voliéře. Viděl jsem i jako mazlíčka,ale nedoporučuji, mají díky ovoci řídký trus. Piškotama také nadělají. Jinak jsou jedny z nejtišších co jsem kdy měl.

Takže hodně podobní aymarám, které už máme. Tak to není tak hrozné. :) My právě četli různě nektary. Pak zas někdo, že krmí piškoty namočení v džusu, atd.

Ty ovocné čaje dáváte jaké? Asi víc koncentrované, že?

7.11.2020 05:02
mirous

XXX.XXX.24.182

Dobrý den také se připojím s dotazem na latamy jak je zimujete ?

7.11.2020 06:52
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takže hodně podobní aymarám, které už máme. Tak to není tak hrozné. :) My právě četli různě nektary. Pak zas někdo, že krmí piškoty namočení v džusu, atd.

Ty ovocné čaje dáváte jaké? Asi víc koncentrované, že?

Jakékoli, děláme čaj pro sebe a tak obden jim do něj namočím pár piškotů. Když jim to nesu dovnitř, naskáčou mi na misku a než to s nimi položím,tak mám piškoty všude. Dávám na cihlu na zem, protože to cákají všude.

7.11.2020 07:02
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

mirous napsal(a):
Dobrý den také se připojím s dotazem na latamy jak je zimujete ?

Mají jenom dřevěný zálet,díru jen jako do budky. Okno polykarbonát, které na léto přijde pryč.

Přidejte reakci

Přidat smajlík