Mayeri

XXX.XXX.124.175
Měl bych dotaz, jakou máte zkušenost s krmivy od Avicentry (pro malé nebo velké papoušky, klasik, speciál)?
Kŕmim avicentrou classic pre malé papagáje a úplne v pohode. Čistota krmiva tiež v poriadku. Samozrejme treba okrem toho podávať ovocie, zeleninu a zelené krmivo. Nemusíte sa potom obávať, že vtákom niečo chýba. V minulosti som si krmivo miešal, ale ak chcete aby bolo zloženie podobné, tak to za tú cenu nenamiešate.
Ahoj,
několik hodně let jsem si krmení míchal. Loni jsem přešel na avicentru, light a speciál a jsem spokojený. Nemusím kupovat několik pytlů obilí a míchat to. Dva , tři sudy na uskladnění obilí. Ještě jsem koupil čističku zrní, trochu ji dodělal ( ještě by to chtělo silnější ventilátor) a cca 50 % zrní jim vrací zpět. Dříve jsem více jak 70 % vyhazoval.
Ivan
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já Avicentru brala úplně ze začátku pro větší druhy (větší Austrálie a alexandři). Ale přišla mi až moc tučná, tak jsem pak začala míchat své směsi. A jak druhů přibylo, tak už před rok beru hotové směsi od Kryel.cz.
tydýt
napsal(a):
Ahoj,
několik hodně let jsem si krmení míchal. Loni jsem přešel na avicentru, light a speciál a jsem spokojený. Nemusím kupovat několik pytlů obilí a míchat to. Dva , tři sudy na uskladnění obilí. Ještě jsem koupil čističku zrní, trochu ji dodělal ( ještě by to chtělo silnější ventilátor) a cca 50 % zrní jim vrací zpět. Dříve jsem více jak 70 % vyhazoval.
Ivan
zdravím.kde jste koupil tu čističku,a kolik má ventilátor watů..
Ahoj,
tady ji najdete na inzerci. Je to pán z Moravy. Trochu jsem nadával ohledně zapojení elektriky ( dal jsem tam vypínač, zapojení větráku na konektory - no nic), nalakoval jsem šuplíky a dal nad ně slabou lištu, aby zrní nepadalo za šuplíky, věkteré spoje jsem vzal silikonem, ale myslím, že za tu cenu , co jsem to koupil bych to určitě nedělal. Trošku dodělávka, ale myslím, že pro mé účely SUPER. Ten větrák nevím klik má, ale myslím, že dvá okolo 160 m3/h, ale našel jsem někde za cca 300 Kč okolo 190m3/h. Zatím jsem ho nekoupil.
Ivan
musasa

XXX.XXX.201.122
napsal(a):
Já Avicentru brala úplně ze začátku pro větší druhy (větší Austrálie a alexandři). Ale přišla mi až moc tučná, tak jsem pak začala míchat své směsi. A jak druhů přibylo, tak už před rok beru hotové směsi od Kryel.cz.
Dobrý den,
koukal jsem na stránky na které poukazujete, ceny jsou docela zajímavé, v porovnání s delinature a Avicentru.
Jaké máte zkušenosti s kvalitou? Na obrázku směs vypadá pěkně, klidně bych vyzkoušel pro arantingy V6.
Ale trochu se obávám, aby obrázek nebyl jiný než realita.

musasa
napsal(a):
Dobrý den,
koukal jsem na stránky na které poukazujete, ceny jsou docela zajímavé, v porovnání s delinature a Avicentru.
Jaké máte zkušenosti s kvalitou? Na obrázku směs vypadá pěkně, klidně bych vyzkoušel pro arantingy V6.
Ale trochu se obávám, aby obrázek nebyl jiný než realita.
Za nás a naše opeřence super. Jsou to manželé, kteří sami chovají papoušky, takže dbají na kvalitu. Bereme od nich už 6 druhů směsi a vždy vše krásně čisté. Jen se po tom "zapráší". Rozváží to sami, takže se s nimi často zakecám o chovu.
Musasa

XXX.XXX.215.64
arara
napsal(a):
Dobrý den,
od firmy Kryel bereme z kamarádem už asi rok a naprostá spokojenost.Kamarád chová austrálii a já ary. Vzhledem k tomu, že bydlím cca 40 km od nich jezdím si pro krmení osobně. Příjemní a velice ochotní manžele.
Děkuji za informace, mám to z ruky, pro osobní odběr ale objednám, nejlepší bude vyzkoušet.
Řehák.m
napsal(a):
najdete me prosim od avicentry smes ve ktere bude max 10% slunecnice pro pap(zpevavy,rosela,horsky,krallovak atd)
Ja kŕmim rozely, penanty, barabandy, barnardy, horské, červenokrídle, kráľovske Avicentrou Classic menu malý papagáj a som spokojný aj kvalitou aj cenou. V chove sa mi toto krmivo osvedčilo. Cez zimu však pridávam trocha slnečnice.
https://www.vaschovatel.sk/104841-avicentra-classic-menu-maly-papagaj-20kg.html
mirči
napsal(a):
Ja kŕmim rozely, penanty, barabandy, barnardy, horské, červenokrídle, kráľovske Avicentrou Classic menu malý papagáj a som spokojný aj kvalitou aj cenou. V chove sa mi toto krmivo osvedčilo. Cez zimu však pridávam trocha slnečnice.
https://www.vaschovatel.sk/104841-avicentra-classic-menu-maly-papagaj-20kg.html
Tak myslim ze zrovna pro tyto papouchy je classic menu hodne hodne chuda smes. Radsi priplatte a kupte jim alspon professional.. rozdil je par korun
iatre
napsal(a):
Tak myslim ze zrovna pro tyto papouchy je classic menu hodne hodne chuda smes. Radsi priplatte a kupte jim alspon professional.. rozdil je par korun
Napíšte mi zloženie tohto krmiva, Je uvedené na vreci. Na internete ho neviem akosi nájsť. Uvádzajú len zmes obilovín alebo zloženie totožne s classic menu.
Musasa

XXX.XXX.215.64
Řehák.m
napsal(a):
Tak jsem na zkousku obednal od firmy KRYEL a dnes doslo: a smekam opravdu jsem mile prekvapen( supr namichano) vzdy jsem bral Deli nature 69 .Mam od Kryela s2 diet a smichal s s4 s granuli
Zdravím, také jsem měl objednáno. A směs vypadá opravdu luxusně. Dnes jsem poprvé krmil, tak jsem zvědav zítra na misky. Kupoval jsem směs s chilli papričkami.
Avicentru nebrat, nějací ptáci mi po třech týdnech krmení uhynuli. Cenově je sice dostupná,ale když si to vezmete, je to převážně ten základ. proso,oves,slunečnice. ostatní zrniny jsou tam jen špetkou aby se neřeklo.. Když si koupíte od každého zrní jedno a namíchejte si to v poměru 1:1 tak budete mít bohatší krmivo a cenově o dost levnější. kdo říká že ne,tak lže, ta avicentra totiž taky musí z něčeho žít.
Avicentru byla u mě koupena jednou a to 1kg za minutu cestou do auta jsem ji vrátil a vzal si o 100kč draži Versele Lagu.Žlukle zrniny(možná špatným skladováním). Manitoba a Deli Nature v pohodě, ale top je versele laga pro Afriku směs voní ovocem sám bych se dotoho pustil 15kg cena 900,-nebudu měnit, kdo zkusil měnit nebude. Ptaci berou vše! Avicentru nehaním kdybych měl to štěstí s pěknou směsi zůstanu třeba u ní. Spíš si myslím, že nezáleží tolik na značce, ale spíš kde a v jakých podmínkách má danny prodejce uskladněno. Několik let odebírá od www.volieryzelinka.cz a maximální spokojenost.
Mara92
napsal(a):
Otevřu kýbl a krásně voní sušeným ovocem.
Jiz nekolik let kupuji avicentru ,jak pro australii tak i v neposledni dobe i pro amazonany,je na vyber nekolik smesi .Beru primo ve velkosklade / Studenec/, a to asi 30 -40 pytlu smesi rocne. Cena oproti prekupnikum vyborna a kvalita tez.
exotchov
napsal(a):
Jiz nekolik let kupuji avicentru ,jak pro australii tak i v neposledni dobe i pro amazonany,je na vyber nekolik smesi .Beru primo ve velkosklade / Studenec/, a to asi 30 -40 pytlu smesi rocne. Cena oproti prekupnikum vyborna a kvalita tez.
Nebudu hodnotit kvalitu, protože ta je vysoká u všech směsí, ale složení. Kupoval jsem pro amazonky Avicentra light a třetinu zrníček mi prostě vyházely z misek, takže jsem ji vyhazoval tak jsem zkusil aviseed pro amazoňany a manitoba a sežerou všechno. Takže ten rozdíl v ceně se prostě srovná na množství co sežerou a co vyhodíte.

JoPe
napsal(a):
Podle fotky rozmanitost velká, moc sušeného ovoce tam tedy není, ta vůně může být i "umělá". Mě u takových krmiv vadí ty granule obarvené potravinářským barvivem.
Tak ono se dá přímo vybrat, zda s granulemi či bez. Taky nejsem jejich velký fanda. Radši dávám pestře ovo-zel.
napsal(a):
Tak ono se dá přímo vybrat, zda s granulemi či bez. Taky nejsem jejich velký fanda. Radši dávám pestře ovo-zel.
Osobně na granulích nic špatného nevidím dávám nutribird v zimě a na jaře třikrát týdně když na zahradě nic nemám a léto a na podzim vysadím a dávám vše co vyroste od bylinek po jeřabiny. Mě osobně vadí víc když chovatelé nakoupí cizokrajné ovoce v supráči a myslí si co jim nedali a při tom to je všechno plné dusičnanů, pesticidů apod. Já si vypěstuju mrkev, červenou řepu uskladním jablka a hrušky a to mi stačí.

frodik
napsal(a):
Osobně na granulích nic špatného nevidím dávám nutribird v zimě a na jaře třikrát týdně když na zahradě nic nemám a léto a na podzim vysadím a dávám vše co vyroste od bylinek po jeřabiny. Mě osobně vadí víc když chovatelé nakoupí cizokrajné ovoce v supráči a myslí si co jim nedali a při tom to je všechno plné dusičnanů, pesticidů apod. Já si vypěstuju mrkev, červenou řepu uskladním jablka a hrušky a to mi stačí.
Tak ono jde ledacos i zamrazit na zimu. 😉 Já toho pěstuji dost doma (jablka a hrušky, bobuloviny - rybíz, jostu, muchovník, dělíme se i o jahody, apod., bylinky, listovou zeleninu + řepu, atd.
Tak mi přijde škoda dávat barvené granule.
Z cizokrajných kupuji akorát v sezoně melouny a v zimě pomeranče či mandarinky, které loupu, takže si myslím, že ty pesticidy moc nepotkají.
JoPe
napsal(a):
https://www.prozeny.cz/clanek/strasak-jmenem-dusicnany-jsou-v-zelenine-a-ovoci-opravdu-tak-skodlive-37934
Děkuji za článek opravdu zajímavé čtení, když jsem choval neofemy modrohlavé a dával mrkev ze zahrádky nebyl problém, pak jsem začal kupovat v Tescu a najednou katary a úhyny uznávám je to hodně citlivý druh, ale rozdíl u těch mrkví asi bude. Když si dáte vedle sebe třeba jablka, tak domácí se bude zcvrkávat druhý den a to ze supráče třeba za pět dnů, takže něčím nastříkané a dopované být musí i ta chuť je úplně jiná.