mám 9m dlouhou a 3,5m širokou venkovní volieru s jezírkem, kachničkami, holoubky diamantovými a zebřičkami, nicméně v zarostlejší volieře se tito prckové snadno schovají a výlet tak vypadá opuštěně, byli tam andulky a korely ale ty šly z jara pryč, totálně devastovali zeleň, co mohli okousali a z voliery se stala holá pláň, byl u mě chovatel a doporučil mi ať tam dám papoušky královské, že ti zeleň ničí minimálně, respektive téměř vůbec, mě osobně se to moc nezdá ale nikdy jsem tento druh nechoval, tak se obracím na vás zda máte zkušenosti na tuto problematiku? děkuji Luboš
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Dobrý den,královské chovám desítky let více párů,voliéry zelení zarostlé nemám,jen nějaký plevel se objeví,austrálie ho hned likviduje.Královákům předkládám to samé co dalším duhům,zeleninu,ovoce,větve vrby,jehličnanů,bezu s listím.Na vše se okamžitě vrhají a konzumují,tak se právem domnívám,že budou likvidovat jakoukoli zelěň ve voliéře.Nemám na ně tak prostornou voliéru co plánujete.Záleží jaké bude množství porostu,aby se stačil obnovovat v poměru s jeho konzumací.Zkusit třeba výměnné truhliky s cikorkou,mladými výhonky obilí,aby tolik nelikvidovali stabilní rostlinstvo,prostě je nalákat na něco lepšího než je v té voliéře pro okrasu a zákryt ostatního osazenstva.Tyto voliéry jsou pastvou pro oči,ale pro chovatele pracnější,vše má své pro a proti,těmto projektům fandím kvůli zvířatům,mají malý kousek přírody,kterou jim jinak naprosto ukrádáme.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neřekla bych. Máme mmj.po páru voliéru s pap.horskými, červenokřídlými, nádhernými s královskými. A ať dáme jakékoli zelené i větve, všichni se na ně vrhají. Je teda fakt, že červenokřídlým s královskými to vydrží o den dva déle, ale "odrbou" to taky.
mě se to také zdá jako nesmysl, právě vím od kolegů že jim normálně dávají větve ovocných stromů na okus, i když je voliera poměrně velká tak ji dva páry andul a pár korel s odchovem zlikvidovali během pár týdnů, méně jak za měsíc tam zbyli jen silnější pahýly větví, dokonce se po té pustili do jehličnanů a tůjí, nakonec byl zničen i poměrně velký keř černého bezu, v současné době, vlastně od jara je voliera zarostlá přibližně z poloviny než co byla, většina zeleně se vzpamatovala, párek neofemy modrohlavé si zobne pupeny nebo lístky ale v tak mizivém množství že to není ani znát.