Podle mě to byl papoušek.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2020 19:02
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Potyčku kvůli létajícímu dronu řešili policisté na Prostějovsku. Stroj při přeletu vyplašil zvířata chovaná na zahradě v sousedství, z nichž jedno zahynulo. Chovatel pak pilota vyhledal, napadl a ovládání k dronu mu hodil do rybníka. Policie potyčku vyřešila ve zkráceném řízení. Nové technologie mohou i zabíjet.

4.12.2020 20:14
kubanec

XXX.XXX.103.242

Taky mam ten pocit a myslím že nebyl zrovna levnej

4.12.2020 20:32
klasterec

XXX.XXX.127.80

Fandím chovateli, ať už jakéhokoliv zvířete, že se takhle zachoval. Já bych tomu praseti s dronem dala ještě pár po hrbu. Drony jsou hnus, který má kdejaké pako.

5.12.2020 08:13
MajkaP

XXX.XXX.84.93

klasterec napsal(a):
Fandím chovateli, ať už jakéhokoliv zvířete, že se takhle zachoval. Já bych tomu praseti s dronem dala ještě pár po hrbu. Drony jsou hnus, který má kdejaké pako.

Naprostou souhlasím. Kolikrát se nám stalo, že na vyjížďce na louce nad námi s koňmi začal létat dron.... Lidi jsou naprostá paka a neuvědomují si ,že takhle můžou zabít i několik lidí ( kůň se lekne a skočí do silnice pod auto).

1.1.2021 21:34
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Nová pravidla pro drony platí od silvestra. Bez registrace létat nepůjde. Tak jsme se dočkali.
30. 12. 2020, 11:11
mif, Novinky, ČTK
Od čtvrtka 31. prosince 2020 platí nová pravidla pro provoz dronů. Drtivá většina bezpilotních letounů tak bude moci do vzduchu pouze v případě, že se jejich majitelé zaregistrují u Úřadu pro civilní letectví (ÚCL). Platí to pro všechny modely, které mají váhu nad 250 gramů nebo jsou vybaveny kamerou. Týká se to tedy například i leteckých modelů. Drony se budou rozdělovat do tří kategorií: otevřené, specifické a certifikované. Liší se účelem, hmotností a vybavením. Podle toho se liší i míra regulace a požadavky pro jejich provozovatele. Školení a testování pilotů
Systém registrací spustil Úřad pro civilní letectví v pátek 4. prosince. Součástí je školení a následné otestování dálkově řídících pilotů. To se týká otevřené kategorie online, pro zbylé dvě je pak nezbytná osobní účast na úřadu. Provozovatel získá unikátní identifikační číslo, kterým označí všechny své drony. Dosavadní povolení pro komerční subjekty zůstane v platnosti do konce roku 2021.

1.1.2021 22:02
Fernando

XXX.XXX.27.148

Osobně mám takovou hračku taky. Nicméně jsem letecký modelář a vím co je to bezpečné létání. Též nesnáším paka, co létají bezohledně.
Ale v praxi se bude bezohlednost velice špatně řešit, protože neni problém zaletět kolem 6-7km do dálky. A sledovat dron moc nejde, když upaluje klidně 70km/h, od 100m výšky neni ani vidět ani slyšet.. A těch 100m je tam za pár vteřinek..
Ale registraci podporuju i když to neni nikterak spásné. Záleží na pilotovi..
Jinak dron může být velice užitečný v dobrých rukou .

2.1.2021 12:39
euw

XXX.XXX.149.66

Fernando napsal(a):
Osobně mám takovou hračku taky. Nicméně jsem letecký modelář a vím co je to bezpečné létání. Též nesnáším paka, co létají bezohledně.
Ale v praxi se bude bezohlednost velice špatně řešit, protože neni problém zaletět kolem 6-7km do dálky. A sledovat dron moc nejde, když upaluje klidně 70km/h, od 100m výšky neni ani vidět ani slyšet.. A těch 100m je tam za pár vteřinek..
Ale registraci podporuju i když to neni nikterak spásné. Záleží na pilotovi..
Jinak dron může být velice užitečný v dobrých rukou .

Tak ako píšete dron v dobrých rukách môže byť veľmi užitočný, ale na druhej strane v zlých rukách môže byť veľmi škodlivý.

17.6.2021 19:40
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Jediný dron zničil celou generaci ptáků
Dnes 19:28
Tomáš Andres Skoupý, Novinky
V písku na jednom z ostrovů kalifornské rezervace Bolsa Chica leží stovky vajec, kolem ale nenajdete jediného ptáka. Kolonii rybáku západních vyděsil pád dronu, který nelegálně přelétal nad hnízdištěm. Na tři tisíce ptáků uprchlo a nechalo vejce na pospas osudu. Každoročně se tu vylíhne na 1500 až 2000 ptáků. Letos Bolsa Chica bude o poznání tišší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík