Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

znechucený

5.12.2020 19:59
znechucený

XXX.XXX.206.223

Ačkoli to víme a slyšíme stále dokola, že se musí testovat nakupované ptactvo,
jsou mezi chovateli i takový hovada že prodávají odchovy který mají PBFD ....
Testy zfalšují a papouška vám prodají. Samozřejmě bez kupní smlouvy se slovy
takhle to roky dělám a měnit to nebudu. Ber nebo nech být.
Vy hned jak je to možné uděláte testy, ty jsou positivní a vyzvete prodávajícího k vrácení peněz. Ten chce udělat kontrolní testy. Ty než dorazí, uběhne už měsíc
od koupě ptáka. Toto hovado vám pak řekne že za tu dobu se pták mohl nakazit
odkudkoli a že už ho to vůbec nezajímá a žádné peníze nebude vracet.
S takovým to člověkem hned k soudu.
Jelikož jsem letos dosti rozšiřoval svůj chov setkal jsem se s několika chovateli,
kteří testy ze "zásady" nedělají. V chovu jim nic nepadá tak proč by testovali.
Za mě tyto "chovatelé" spíše skrývají své nákazy v chovu.
A rozhodně u nich nic nekoupím.
Nerozumím tomu, kdy u ptáku za statisíce tyto lidi šetří 1000.- korun za Borna viry a
1100.- korun za Chlamydie, PBFD a APV.
Ze osmi nakoupených papoušků měli čtyři vážný problém.
Jedem APV, druhý PBFD a dva byli slabě positivní na Borna virus.
To je 50% nakaženost !!!
Doufám že má zkušenost bude pro spoustu Vás ponaučením.
Vyzívám všechny slušné chovatele aby takovéto praktiky odsuzovaly a ptáky nekupovali a při každé koupi požadovaly kupní smlouvu.
Jinak se nákazy budou šířit dále a tito rádoby chovatelé své chování nezmění.

Chovu zdar.

5.12.2020 20:38
hicks

XXX.XXX.183.35

znechucený napsal(a):
Vy hned jak je to možné uděláte testy, ty jsou positivní a vyzvete prodávajícího k vrácení peněz. Ten chce udělat kontrolní testy. Ty než dorazí, uběhne už měsíc
Jelikož jsem letos dosti rozšiřoval svůj chov setkal jsem se s několika chovateli,
Nerozumím tomu, kdy u ptáku za statisíce tyto lidi šetří 1000.- korun za Borna viry a
To je 50% nakaženost !!!
Vyzívám všechny slušné chovatele aby takovéto praktiky odsuzovaly a ptáky nekupovali a při každé koupi požadovaly kupní smlouvu.

Chovu zdar.

Koupě bez kupní smlouvy? Pokud vám ji prodávající nedá a vy na koupi přistoupíte, tak je problém na vaši straně. Plácáte zde nesmysly. Když vám někdo dá sfalšovaný dokument, vzorek krve je evidován pod nějakým kódem, takže laboratoř, která test provedla vám zjistí hned pravost testu (vlastní zkušenost), když uděláte vy test, tak je na dokumentů uveden datum odběru a datum vyhotovení. Pokud vše dojde na nějaké soudní spory máte v ruce minimálně dva dokumenty, které hrají ve váš prospěch.

Já osobně nehodlám podporovat zbytečné testování a vyhazování peněz. Pokud chce kupující testy tak mu je udělám, ale ne každý je ochoten testy platit. Pokud se stane že Papoušek je nemocen. Zachovám se jako rozumný člověk a seriózní chovatel.
Pokud je někdo podvodník, tak podvodnikem zůstane.

Nemluvím o tom že laboratoř které chovatel dokument poupravil na něj může podat žalobu.
Proto to co jste zde anonymně vytvořil blbost. Je to pouze můj názor

alfonzo

5.12.2020 20:59
alfonzo

XXX.XXX.0.243

znechucený
Kdybyste měl touto gramatikou podaný inzerát na zdravou araraunu za pět tisíc,neozvu se.Na základě toho co uvádím i další vidí kdo jste,nevzdělaný člověk chtějící řešit druhé.

6.12.2020 06:07
kubanec

XXX.XXX.103.242

Falšovat dokument nemusíte stačí dát kapku krve od zdravého papouška.... A kupní smlouvu vám dá málokdo asi tak dva z deseti a když Papoušek uhyne tak vám borec řekne že se nakazil u vás a kdoví co jste s ním dělal Toť realita v ČR a SK

6.12.2020 08:06
JoPe

XXX.XXX.82.6

kubanec napsal(a):
Falšovat dokument nemusíte stačí dát kapku krve od zdravého papouška.... A kupní smlouvu vám dá málokdo asi tak dva z deseti a když Papoušek uhyne tak vám borec řekne že se nakazil u vás a kdoví co jste s ním dělal Toť realita v ČR a SK

Dobrý den, v zahraničí tomu není jinak a s reklamaci většinou dobrovolně nikde nepochodíte. Velmi vstřícní jsou do té doby, než se obchod uskuteční a zaplatíte. Jak začnete požadovat "něco navíc" v podobě nějakého papíru, tak se to změní. NIKDY jsem v zahraničí nedostal žádný doklad a už vůbec ne o zaplacení, ať se to týkalo nákupu jakýchkoli zvířat u chovatelů, nebo takových míst jako jsou mezinárodní šampionáty, veletrhy, nebo světové výstavy.
Takové zkušenosti ze zahraničí mám já. Podotýkám, že se nikdy nejednalo o ptáky ale nevěřím, že u ptáčkařů tomu bude jinak.

6.12.2020 08:30
kubanec

XXX.XXX.103.242

Reklamace zvířat je velký problém kolikrát prodávající nemá ani ponětí že má zvíře zdravotní problém pak jde jen o to jak se zachová je to jen o lidech a když vědomě se chce zbavit zvířete kde tuší zdravotní problém tak je jasný že se mu vracet peníze nebude chtít ale toto téma tu bylo mockrát

6.12.2020 09:22
hzp

XXX.XXX.83.72

alfonzo napsal(a):
znechucený
Kdybyste měl touto gramatikou podaný inzerát na zdravou araraunu za pět tisíc,neozvu se.Na základě toho co uvádím i další vidí kdo jste,nevzdělaný člověk chtějící řešit druhé.

Je špatně upozornit na lidi, co vědomě šíří výše uvedené nakažlivé choroby?

6.12.2020 09:46
klasterec

XXX.XXX.127.80

znechucený napsal(a):
To je 50% nakaženost !!!

Chovu zdar.

Dobrý den,
také jsem měla "štěstí" na takového zmetka, který vědomě prodával žaky nakažené PBFD. Díky vláknu "Mrtvý žako" a "Odběry krve v chovu" (zkuste si to zde na Fauně vyhledat) jsem zjistila, kolik lidí takhle napálil. Nebudu tu znovu celou anabázi popisovat, vše si ve vláknech vyčtete. Mně osobně dotyčný zaplatil vše, včetně dezinfekce F10. Vím, že tato osoba prodávala ptáky i na burzách. V srpnu t.r. nabízel na Megainzerci mníšky šedé a nabízel, že je může přivézt na burzu do Přerova. Nevím, jestli je vůbec možné, aby při tak masívní nákaze byli v chovu zdraví ptáci....
Je správné, že se o této problematice píše. Určitě to mnoha lidem pomůže. Přeji Vám, abyste svůj boj vyhrál.

6.12.2020 10:00
lada 4

XXX.XXX.28.235

alfonzo napsal(a):
znechucený

alfonzo

6.12.2020 11:12
alfonzo

XXX.XXX.0.243

hzp
Dobrý den,tady je to jako ve hře blbý a nejblbější.Zkušený,který ty zkušenosti získal vývojem svého oboru od piky,třeba začátky s andulkami,po desetiletích dozrál,koupí si aru.Tady je smotanina zkušených chovatelů a zazobanců,kteří si myslejí,že když na to mají,tak mají i patent na rozum,vážení,takto se to na této planetě nikdy odvíjet nebude,staré přísloví s oslem se zlatým sedlem hovoří za své.
A k tématu,nikdy jsem nepožadoval ke zvířeti doklad a taktéž doklad nedávám,pouze vývozcům adresu ohledně registrací u nás neregistrovaných zvířat.
A ta různá potvrzení o testech a podobné vychytávky,to je jen komerční záležitost pro dané firmy.Je to podobné ,jako s určováním pohlaví,každý si vyrobí co chce,pošle vzorek od tutové samice na rozbor a čip nebo kroužek je vypsán jiného ptáka,dále pokračovat nemíním,toto jsou jen moje spekulace ,tudíž né návod k trestné činnosti k oklamání zákazníka.
A víte čím to je,že o tom píši,stýkám se nějakých padesát let s velkým množstvím chovatelů,tudíž hodně vím,hned mě za to můžete napadnout.Zkušení z nebe nepadají,ti vznikají postupem času,už to jednou pochopte,je to tu jak o házení perel sviním.
Zádrhel je hlavně ve vás,nemáte vědomosti,jednáte suverénně,natlučete si nos,pak to házíte to na ty chytřejší,kteří této vaší slabosti využili,jenže vy to nepřiznáte.Dělejte něco sami se sebou,druhé nepředěláte,opevněte se svým sebevzděláváním proti nim,jinak narazíte opět.
Neberte to jako ponižování z mé strany,ale jako tvrdý návod do života,se mnou se taky nikdy nemazal,tak je třeba předcházet různým situacím na základě zkušeností těch nápomocných.

6.12.2020 11:37
hzp

XXX.XXX.83.72

alfonzo napsal(a):
hzp
Dobrý den,tady je to jako ve hře blbý a nejblbější.Zkušený,který ty zkušenosti získal vývojem svého oboru od piky,třeba začátky s andulkami,po desetiletích dozrál,koupí si aru.Tady je smotanina zkušených chovatelů a zazobanců,kteří si myslejí,že když na to mají,tak mají i patent na rozum,vážení,takto se to na této planetě nikdy odvíjet nebude,staré přísloví s oslem se zlatým sedlem hovoří za své.
A k tématu,nikdy jsem nepožadoval ke zvířeti doklad a taktéž doklad nedávám,pouze vývozcům adresu ohledně registrací u nás neregistrovaných zvířat.
A ta různá potvrzení o testech a podobné vychytávky,to je jen komerční záležitost pro dané firmy.Je to podobné ,jako s určováním pohlaví,každý si vyrobí co chce,pošle vzorek od tutové samice na rozbor a čip nebo kroužek je vypsán jiného ptáka,dále pokračovat nemíním,toto jsou jen moje spekulace ,tudíž né návod k trestné činnosti k oklamání zákazníka.
A víte čím to je,že o tom píši,stýkám se nějakých padesát let s velkým množstvím chovatelů,tudíž hodně vím,hned mě za to můžete napadnout.Zkušení z nebe nepadají,ti vznikají postupem času,už to jednou pochopte,je to tu jak o házení perel sviním.
Zádrhel je hlavně ve vás,nemáte vědomosti,jednáte suverénně,natlučete si nos,pak to házíte to na ty chytřejší,kteří této vaší slabosti využili,jenže vy to nepřiznáte.Dělejte něco sami se sebou,druhé nepředěláte,opevněte se svým sebevzděláváním proti nim,jinak narazíte opět.
Neberte to jako ponižování z mé strany,ale jako tvrdý návod do života,se mnou se taky nikdy nemazal,tak je třeba předcházet různým situacím na základě zkušeností těch nápomocných.

Co to tady melete zase za hovadiny? Víceméně z příspěvku plyne, že na všechny preventivní opatření kašlete, no od vás bych chtěl ptáky. Můžete vy zkušenější poradit zde těm méně zkušeným, jak poznat výše uvedené nemoci? Jen tak od oka? Bez testů? Rádi se poučíme.

alfonzo

6.12.2020 11:56
alfonzo

XXX.XXX.0.243

hzp
Tak jsem to myslel v dobrém,jestli někdo mele hovadiny ,nemíním přijímat zrovna od vás.Koukám,že jste další z těch suverénů vymachrovaných.Na zvířeti které kupuji poznám pohledem,jestli je zdravé,maximálně nezjistím když je v přepravce jestli létá,to mě totiž daly letité zkušenosti,pozorovací schopnost a IQ trošku výše než máte zde vy ostatní,když machrovat,tak můžeme oboustranně.
Píšete o hovadinách,kdybychom my dříve narození byli tak blbí,jak je možné,že stále chováme dále stále zajímavější papoušky než ostatní,dříve žádné testy nebyly a kdo znal,ten choval a odchovával.Dnes byste chtěli všechno se záručákem a potvrzením na množství odchovů,jinak vrátit peníze,jste z těch peněz nemocní,chovatelství je o něčem jiném.Uvědomte si,my si poradíme sami,vy jste závislí na druhých v základních prkotinách známých od nepaměti.
Když vám zde popíšu základní příznaky nezdravého zvířete,tak mě zde roznesete na kopytech,protože nad vás není.
A nevím,kde jste si vycucal z prstu o preventivních opatřeních z mé strany v chovu,opět smyšlenka osoby rozumu mdlého.Vymýšlíte novinky,které se z mé strany nekonají,zírám nad vaší fantazií.

6.12.2020 12:19
hzp

XXX.XXX.83.72

Ubezpečuji vás, že výše uvedené nemoci v latentní formě nepoznáte, ani kdyby jste se na hlavu stavěl a svou Vysokou školu života využil.
Jak jsem již uvedl na vedlejším vlákně, nemalá část chovatelů nemá vůbec žádný rozhled, případně jsou skutečně hloupí. Pak zde může někdo s vážnou tváří trousit takováto moudra, že mrkne do přenosky a má jasno. A bohužel někdo další mu to baští. Ach jo, pak ty chovy nemají být promořené kdejakým sajrajtem.

alfonzo

6.12.2020 12:53
alfonzo

XXX.XXX.0.243

hzp
Jo,to máte kus pravdy i když vidím,že je zvíře v kondici a vše OK,jde stejně do pomyslnné karantény,píšu to tak jak to je,správnou karanténu mít nemůže téměř nikdo,kritéria jsou ohledně vzdálenosti od okolního ptactva pro chovatele nevlastnícího hektarové pozemky nereálná.A kdo má karanténu a současně chov,tak nesmí být žádný další pohyb ptactva z okolí karantény,tudíž neprodávat odchovy,dokud nevyprší karanténní doba zvířat umístěných v karanténním prostoru.Kdysi jsem chtěl úřední karanténu realizovat,okresní veterinář mě to rozmluvil,že nesplním kritéria,soused hned vedle měl drůbež,zásadní problém.
Jinak doplňuji chov minimálně,chovám velké dlouhověké papoušky,nependluju se zvířaty jako spousta ostatních,ale opatrnosti není nikdy dost.

6.12.2020 13:40
kakadu 1234

XXX.XXX.54.161

Mám dotaz o jaký druh ptáku se jedná?

6.12.2020 17:26
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

alfonzo napsal(a):
hzp
Tak jsem to myslel v dobrém,jestli někdo mele hovadiny ,nemíním přijímat zrovna od vás.Koukám,že jste další z těch suverénů vymachrovaných.Na zvířeti které kupuji poznám pohledem,jestli je zdravé,maximálně nezjistím když je v přepravce jestli létá,to mě totiž daly letité zkušenosti,pozorovací schopnost a IQ trošku výše než máte zde vy ostatní,když machrovat,tak můžeme oboustranně.
Píšete o hovadinách,kdybychom my dříve narození byli tak blbí,jak je možné,že stále chováme dále stále zajímavější papoušky než ostatní,dříve žádné testy nebyly a kdo znal,ten choval a odchovával.Dnes byste chtěli všechno se záručákem a potvrzením na množství odchovů,jinak vrátit peníze,jste z těch peněz nemocní,chovatelství je o něčem jiném.Uvědomte si,my si poradíme sami,vy jste závislí na druhých v základních prkotinách známých od nepaměti.
Když vám zde popíšu základní příznaky nezdravého zvířete,tak mě zde roznesete na kopytech,protože nad vás není.
A nevím,kde jste si vycucal z prstu o preventivních opatřeních z mé strany v chovu,opět smyšlenka osoby rozumu mdlého.Vymýšlíte novinky,které se z mé strany nekonají,zírám nad vaší fantazií.

Tak příspěvek od znechucený rozpoutal vášnivou diskuzi o poctivosti, podvodech, vědomě nebo nevědomě prodávaných nemocných jedincích.
Škoda, že většinou diskutují neregistrovaní. Rád bych viděl alespoň pár fotek jejich chovu.
Nyní k věci.
Koupě je dohodou dvou stran, jestli má písemnou formu nebo ústní a jaký předávací stručný protokol je podepsán je věc těch dvou stran. Testy na nemoci jsou věc vynikající, ale pokud jsem o tom dost přečetl, tak PBFD atd. diagnostikovaná nemusí být diagnostikována za rok dva. Zdravý přenašeč může žít dlouho, ani to chovatel neví. Záleží na jeho organizaci chovu.
K falšování testů. Pokud odběr nedělá veterinář, laboratoř za nic neručí. Ten dovětek v protokolu bývá uveden. Je smutné, že se najdou jedinci, kteří posílají vzorky na určení pohlaví s jiným číslem kroužku.
A hrození soudem ? Nevím jestli je to rozumné. Nemám jedince za statisíce, jsem jen drobný
chovatel. Je lepší problémům předcházet než je řešit soudem.
Dnes se peníze staly modlou i v chovatelství. Jistě, bez nich nelze chovat ani běžnější druhy, ale aby byl cílem chovatelství jen zisk ? Zisk je cílem podnikání. A zde v této bouřlivé diskuzi se tyto dvě kategorie směšují.
Vzpomeňme na Švejka jak to říká poctivosti.

6.12.2020 17:46
park

XXX.XXX.245.249

Myslím že je to celé trochu složitější. Kolik kupujících je ochotných dát například za senegalce o dva tisíce víc, protože má testy na všechny viry, můžete namítat že tyto náklady by měli jít za chovatelem, ale to potom je veškerá rentabilita chovu sotva na nule. Je to na svědomí každého, pokud si držím dlouhodobě stejné páry, nemám uhýny, připadá mi zbytečné testovat každý rok.
Na druhou stranu musel byste být velký dobrodruh pokud budete mít v chovu ptáky za desítky většinou i stovky tisic a nové pořízené jedince nenecháte otestovat.
Pokud má někdo v chovu nemocné ptáky, většinou se to v chovatelských kuloárech rychle roznese a pokud se jich snaží zbavit znalí situace to vědí a šance na snadný prodej je malá.
Další možností je že spousty chovatelů o tom že mají v chovu nějaký problém vůbec neví a odchovy prodávají s čistým svědomím, pokud se jedná o seriózní chovatele, tak většinou není problém se při koupi domluvit, že nechám ptáky otestovat na své náklady a v případě pozitivních výsledků ptáky vrátím a bude mi vrácena kupní cena.
Na druhou stranu při prodeji dražších ptáků by měli být testy standardem, jestli testům budete věřit je už na každém chovateli.

PT

6.12.2020 19:16
pavon

XXX.XXX.148.89

kakadu 1234 napsal(a):
Mám dotaz o jaký druh ptáku se jedná?

Myslím že Váš dotaz zůstane nezodpovězen o jaké poklady se jedná, otázkou je jestli je ten příběh vůbec pravda. Tady si stěžují lidé když koupí aru k dokrmení s křivým zobákem, oškubaného papouška který údajně přepeřuje, s doklady cites které nesedí s kroužkem a protokolem DNA, když jim papouch týden po koupi uhyne hladem, ve skutečnosti by měli napsat že jsou diletanti a nic živého jim do rukou nepatří.

6.12.2020 19:56
pavel55

XXX.XXX.40.144

Všechny ty testy o kterých tu píšete jsou dle mého názoru velice předražené. Pokud by každý chovatel všechno každý rok testoval, ten trh by při těchto cenách zkolaboval. Cena všech testů by převyšovala cenu všech papoušků mnohonásobně !!! Kolik by musela stát normální andulka kdyby se na vše možné testovala ? 200 Kč za andulku + 2000 Kč za její testování = 2200 Kč. Kdo je ochoten tuto cenu zaplatit ? Na druhé straně můžeme argumentovat že andulka zakoupená za 200 Kč která mi nakazí papouška za 10000 Kč byla špatný obchod, to už by bylo levnější zaplatit těch 2200 Kč.
Co takový test na COVID ? v březnu stál v Německu 350 Euro, pak 150,
na podzim 50-70 momentálně od 25 Euro a nejlevnější čínský test je prý za 6 dolarů! Chce to dle mého názoru víc konkurence a nižší ceny. Čím nižší ceny tím víc chovatelů bude testovat. Mohl by sem někdo prosím napsat které laboratoře co nabízí a za jaké ceny ?
děkuji.

6.12.2020 20:03
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

pavon napsal(a):
Myslím že Váš dotaz zůstane nezodpovězen o jaké poklady se jedná, otázkou je jestli je ten příběh vůbec pravda. Tady si stěžují lidé když koupí aru k dokrmení s křivým zobákem, oškubaného papouška který údajně přepeřuje, s doklady cites které nesedí s kroužkem a protokolem DNA, když jim papouch týden po koupi uhyne hladem, ve skutečnosti by měli napsat že jsou diletanti a nic živého jim do rukou nepatří.

Musím Vám dát za pravdu. My si jen stěžujeme.
Já když mám problém, hledám chybu prvně u sebe.
Ona se u sebe těžko poznává natož přiznává.
Jen dodám, že když jsem začátečník, ikdybych měl přečteny stovky pojednání, nechám si poradit zkušeným, ale o s o b n ě.

Když jsem si kupoval první štěně dalmatina v r. 1977, znal jsem ho jen z fotek, bylo to málo známé plemeno, mně bylo už 33 let. Vzal jsem si k odběru zkušeného kamaráda kynologa.A po letech odchovů jsem radil i já začátečníkům. Myslím, že i při koupi papouška by to byl pro začínající nejvhodnější postup.

6.12.2020 20:20
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

pavel55 napsal(a):
Všechny ty testy o kterých tu píšete jsou dle mého názoru velice předražené. Pokud by každý chovatel všechno každý rok testoval, ten trh by při těchto cenách zkolaboval. Cena všech testů by převyšovala cenu všech papoušků mnohonásobně !!! Kolik by musela stát normální andulka kdyby se na vše možné testovala ? 200 Kč za andulku + 2000 Kč za její testování = 2200 Kč. Kdo je ochoten tuto cenu zaplatit ? Na druhé straně můžeme argumentovat že andulka zakoupená za 200 Kč která mi nakazí papouška za 10000 Kč byla špatný obchod, to už by bylo levnější zaplatit těch 2200 Kč.
Co takový test na COVID ? v březnu stál v Německu 350 Euro, pak 150,
na podzim 50-70 momentálně od 25 Euro a nejlevnější čínský test je prý za 6 dolarů! Chce to dle mého názoru víc konkurence a nižší ceny. Čím nižší ceny tím víc chovatelů bude testovat. Mohl by sem někdo prosím napsat které laboratoře co nabízí a za jaké ceny ?
děkuji.

Najděte si GENEXONE s.r.o. Olomouc. Máte tam ceník.
Ale jsou jiné laboratoře, které mají mnohem nižší ceny. Neuvádím, abych jim nedělal reklamu.

6.12.2020 21:11
klasterec

XXX.XXX.127.80

pavon napsal(a):

Tak my jsme měli kdysi andulku, odchytili jsme ji venku v lednu zmrzlou na kost. Žila s námi dalších 5 let. Další jsme koupili od chovatele, žila s námi 12 let. Strašně jsme toužili po žakovi. Načetli jsme si, co se dalo a hledali vhodného chovatele. Ten náš byl z Moravy, měl krásné webové stránky, komunikace s ním byla v pořádku. Požadoval zaplatit zálohu, což mi připadalo naprosto normální. Jela jsem za ním přes půl republiky. V přepravce měl připravena 2 mláďata. Obě mně připadala pěkná, měla čistý zobáček i očička, drápky byly v pořádku. Dostala jsem pár rad do začátku a bez vyžádání nějaké vitamíny, hliněnou misku s gritem a 10kg zrní. To vše jsem samozřejmě musela zaplatit. Dostala jsem i doklad o bezinfekčnosti na PBFD, který byl měsíc starý.
Papoušek se mi zdál po příjezdu nějaký divný, ale přikládala jsem to stresu z dlouhé cesty a z nového prostředí. Třetí den už jsem byla na nervy, protože prakticky nejedl, nepil, nelezl po kleci, jenom nehnutě seděl.Volala jsem chovateli, zda nemá v chovu nějaký problém. Řekl, že nikoliv. Okamžitě jsem jela k specialistovi Dr.Vaidlové. Na první pohled poznala problém. Provedla základní vyšetření a další krev poslala do laboratoře k Dr.Pekové. Zjistili obrovskou nálož PBFD. Žaka jsem musela nechat uspat. Já ho v mezidobí dokrmovala stříkačkou směsí Neonate.
Možná vy sám máte s kupujícími špatné zkušenosti. Přesto se mě vaše poznámka o diletanství docela dotýká, je hloupá.

znechucený

6.12.2020 21:37
znechucený

XXX.XXX.206.223

hicks napsal(a):
Koupě bez kupní smlouvy? Pokud vám ji prodávající nedá a vy na koupi přistoupíte, tak je problém na vaši straně. Plácáte zde nesmysly. Když vám někdo dá sfalšovaný dokument, vzorek krve je evidován pod nějakým kódem, takže laboratoř, která test provedla vám zjistí hned pravost testu (vlastní zkušenost), když uděláte vy test, tak je na dokumentů uveden datum odběru a datum vyhotovení. Pokud vše dojde na nějaké soudní spory máte v ruce minimálně dva dokumenty, které hrají ve váš prospěch.

Já osobně nehodlám podporovat zbytečné testování a vyhazování peněz. Pokud chce kupující testy tak mu je udělám, ale ne každý je ochoten testy platit. Pokud se stane že Papoušek je nemocen. Zachovám se jako rozumný člověk a seriózní chovatel.
Pokud je někdo podvodník, tak podvodnikem zůstane.

Nemluvím o tom že laboratoř které chovatel dokument poupravil na něj může podat žalobu.
Proto to co jste zde anonymně vytvořil blbost. Je to pouze můj názor

Co to tu píšete?
Podvodník zřejmě odebral krev jinému ptáku aby zamaskoval nemoc prodávaného.
Má hloupost byla, že s tímto člověkem nemám smlouvu. Podotýkám, že jako s jediným ze všech prodávajících od kterých jsem letos ptáky kupoval.
Nebudu psát o jaký druh ptáků se jedná, protože zdejší chovatelský rybníček je malý a všichni víme o všech a nakonec se tohle vše otočí proti mě.
Proto i ta anonymita.
Ptáci letos dovezení z Belgie, Holandska a Německa, měli všichni vyšetření na viry, DNA a kupní smlouvu.
A nikdo z prodávajících neřešil peníze za vyšetření.
Mimo to, že ceny ptáků jsou v cizině nižší.
Realita je taková, že tyhle český chovatelé budou vždycky držgrešle!
Ale ostatní budou osočovat že jsou jen na peníze.
Někdo holt umí odchovávat a i slušně vydělávat a to se prostě nelíbí.
Korunu tomu tady dal ale alfonzo, pozná od oka nakaženého ptáka.
Ujišťuji vás že veškeré odběry je nutné aby dělal veterinář, krev cca 1 ml odebral, "stočil" a odeslal k analýze.
Takže zapomeňte na kapku krve na kousku papíru zaslané do laboratoře.
Z toho právě vzniká hromada dohadů o pohlaví, virech...
A kdyby takto testovali své odchovy prodávající , tak jak to dělám i já,
měli by jistotu , že i chovné páry jsou v pořádku.
Ten kdo chce si tady z toho vezme to podstatné a já jsem si trochu ulevil.

Chovu zdar.

alfonzo

6.12.2020 23:46
alfonzo

XXX.XXX.0.243

znechucený
Jestli jste soudný a máte rozum,pročtěte znovu co jste napsal,téměř ve všem si odporujete,počínaje lacinými ptáky a penězi,držgrešlemi a sám nakoupíte v cizině na základě vidiny levného nákupu.
Na dovozy jsem napsal svůj podložený názor ve vedlejší diskuzi,téměř mě zde rozčtvrtili za živa vexláčci s ptáky,připravuji je o kšeft.Vy máte zkušenost čerstvou,já více než třicet let,neplodní papoušci,další ošetřeni pomocí hormonů,opět k ničemu,to jsou naši přátelé ze západu,stále ti stejní k nám velice milí,jako v devětatřicátém ,morální čistota sama.A nikdo se nepoučil a nepoučí.Raději koupím zvíře u nás od chovatele,kde vím,že je to jeho odchov,připlatím,někdy hodně,ale má to svůj efekt.
Uvědomte si další věc,kolik tady bylo nemocí u ptáků než začal volný trh?Naše země byla poměrně čistá,vše se hlídalo,přišel novej bordel a natahalo se sem kdeco.A proč to tak je,nenažranost lidí,zisk za každou cenu,označit je,odsoudit ze zavlečení nemocí.Znám jich desítky a vesele kšeftují dále,není kontrola na hranici,žádná karanténa,prostě bordel řízený pražským hradem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.12.2020 07:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

znechucený napsal(a):
Co to tu píšete?
Má hloupost byla, že s tímto člověkem nemám smlouvu. Podotýkám, že jako s jediným ze všech prodávajících od kterých jsem letos ptáky kupoval.
Nebudu psát o jaký druh ptáků se jedná, protože zdejší chovatelský rybníček je malý a všichni víme o všech a nakonec se tohle vše otočí proti mě.
Proto i ta anonymita.
Ptáci letos dovezení z Belgie, Holandska a Německa, měli všichni vyšetření na viry, DNA a kupní smlouvu.
Ujišťuji vás že veškeré odběry je nutné aby dělal veterinář, krev cca 1 ml odebral, "stočil" a odeslal k analýze.

Chovu zdar.

Víte on ten držgrešlizmus mnohdy funguje i na straně kupujícího kdy za vidinou ušetření pár zlatek se nakoupí na až podezřele výhodný inzerát a pak se brečí na internetu jak kdo komu skočil na lep... tím samozřejmě neříkám že je to váš případ píšu to obecně . Nicméně jak už jste psal neměl jste smlouvu což v dnešní době kdy potřebujete mít písemnou smlouvu na koupi čehokoli i s nejlepším kamarádem je tak trochu ruská ruleta

7.12.2020 13:29
hzp

XXX.XXX.83.72

alfonzo napsal(a):
znechucený
Jestli jste soudný a máte rozum,pročtěte znovu co jste napsal,téměř ve všem si odporujete,počínaje lacinými ptáky a penězi,držgrešlemi a sám nakoupíte v cizině na základě vidiny levného nákupu.
Na dovozy jsem napsal svůj podložený názor ve vedlejší diskuzi,téměř mě zde rozčtvrtili za živa vexláčci s ptáky,připravuji je o kšeft.Vy máte zkušenost čerstvou,já více než třicet let,neplodní papoušci,další ošetřeni pomocí hormonů,opět k ničemu,to jsou naši přátelé ze západu,stále ti stejní k nám velice milí,jako v devětatřicátém ,morální čistota sama.A nikdo se nepoučil a nepoučí.Raději koupím zvíře u nás od chovatele,kde vím,že je to jeho odchov,připlatím,někdy hodně,ale má to svůj efekt.
Uvědomte si další věc,kolik tady bylo nemocí u ptáků než začal volný trh?Naše země byla poměrně čistá,vše se hlídalo,přišel novej bordel a natahalo se sem kdeco.A proč to tak je,nenažranost lidí,zisk za každou cenu,označit je,odsoudit ze zavlečení nemocí.Znám jich desítky a vesele kšeftují dále,není kontrola na hranici,žádná karanténa,prostě bordel řízený pražským hradem.

Jak byste se označil vy, který přeprodává zboží po burzách? Nebo všechno co tam prodáváte pochází z vaší produkce?

alfonzo

7.12.2020 16:10
alfonzo

XXX.XXX.0.243

hzp
Koukám,že byste mohl natáčet scifi filmy,máte velice bujnou fantazii a vedete dementní teorie.Vůbec nevíte nic o mých produktech,jsem prvovýrobce.Trošku používejte šedou kůru mozkovou,než napíšete další smyšlený blud.

7.12.2020 16:55
hzp

XXX.XXX.83.72

Jak tam můžete přežít, všude kolem vás samý vexlák, přeprodávající zboží vyrobené jinými, snad se s nimi nebavíte? Vědí, jak o nich smýšlíte? To musíte být hodně oblíbený.

7.12.2020 17:19
hicks

XXX.XXX.183.35

znechucený napsal(a):
Co to tu píšete?
Proto i ta anonymita.

Chovu zdar.

Zdravím vás. V mnoha věcech si protiřečíte opravdu se již do diskuse nezapojuji a zapojovat nehodlám. Každý má svůj názor, zkušenosti, které tady až někdy zbytečně moc prosazuje a druhého názor nepříjme a pak z normální diskuse se stává osobní urážení, napadání.

Zpět k tématu, píšete že krev na nemoci musí odebrat veterinář. Kolik z těch ptáků které jste pořídil v zahraničí měli testy na nemoci udělané přímo veterinářem. O tom můžeme jen spekulovat.

Testování na nemoci nepodporují z mnoha důvodů, ale pozor je to jen moje věc. Tím netvrdím že je testování špatné. Jak zde bylo napsáno jsou levnější druhy papoušků, které se prostě nevyplatí testovat.
Dalším důvodem je že spousta z chovatelů chová více levnějších druhů a k tomu méně dražších druhů.
Dalším důvodem je že většina chovatelů udělá test a pak testovaného papouška inzerujte měsíce na internetu, nebo sním jezdí po burzách. Za tu dobu se může opět nakazit. Otestovaneho papouška by musel mít v karanténě.
Dalším důvodem je že testování na nemoci je ve většině případů marketingový tah. Podaný inzerát vypadá lépe a věrohodněji a většina lidí co papoušky kupuje o tom nemají ani potuchy. Prostě věří chovateli.

Opravdu se již nechci rozepisovat, ale ještě jeden důvod uvedu. Jeden pán si od nás kupoval papouška s DNA. U jiného chovatele kupoval protějšek s testy na PBFD + APV a že chce testy i od nás. Takže jsem musel opět papouška chytat, stresovat a odebírat krev. Vcelku běžná věc si asi každý řekne kupujícímu chovatel řekl že se jeho Papoušek může od toho našeho nakazit. Teď si představte co by se stalo kdybych kupujícímu řekl. DOBŘE TESTY UDĚLÁM, ALE PAPOUŠKA OTESTUJI I NA CHLAMIDIE A CHCI ABY VYŠETŘIL, DRUHÝ CHOVATEL PAPOUŠKA NA CHLAMIDIE. dovedete si představit jeho výraz jak mu to kupující oznamuje? Tvářil by se úplně stejně jako já když jsem musel zbytečně chytat a odebírat krev na rozbor. A co takhle parazitologické vyšetření?? Jaktože se běžně nedělá k prodávajícímu papouskovy?

Proto říkám že vaše založené téma je bezpředmětné, anonymní a bohužel tři tábory se zde budou pouze dohadovat. Ti co testují, ti co netestují a ti co jsou neutrální. Já jednou ročně testují vybraného papouška pro svůj klid. To ale neznamená že si nemůžu něco donést na oblečení z burzy, od jiného chovatele a tak podobně. Ten kdo nakupuje testované ptáky a myslí si že je z obliga je na velkém omylu. Tímto opravdu končím, protože nechci nikomu vnucovat svůj názor na danou problematiku.

7.12.2020 17:20
J.G.

XXX.XXX.127.170

znechucený napsal(a):
Co to tu píšete?
Proto i ta anonymita.

Chovu zdar.

Dneska je velmi jednoduché prokázat podvod,jestli je testovaná krev z ptáka kterého někdo koupil,nebo není. Každý vzorek má evidenční číslo,podle kterého lze zpětně podle kontrolního testu zjistit,jestli je původní vzorek ze stejného ptáka,nebo ne. 🙂

7.12.2020 17:44
klasterec

XXX.XXX.127.80

J.G. napsal(a):
Dneska je velmi jednoduché prokázat podvod,jestli je testovaná krev z ptáka kterého někdo koupil,nebo není. Každý vzorek má evidenční číslo,podle kterého lze zpětně podle kontrolního testu zjistit,jestli je původní vzorek ze stejného ptáka,nebo ne. 🙂

Tak v tomto nemáte pravdu. Laboratoř zkoumá přítomnost viru PBFD, nic jiného. Test klidně udělají i ze vzorku krve slepice. Na výsledkovém listu máte ponaučení, které mi dává za pravdu. Já jsem se v mém případě znovu obrátila na příslušnou laboratoř (tuším že Genexone Olomouc ?, nechce se mi to dohledávat..), odkud mi to potvrdili. Tady vidím chybu v zákoně. Já jsem po prodávajícím ani test nežádala, bezmezně jsem mu věřila. Dneska už vím, že test na PBFD je bezcenný cár papíru.

7.12.2020 20:31
J.G.

XXX.XXX.127.170

klasterec napsal(a):
Tak v tomto nemáte pravdu. Laboratoř zkoumá přítomnost viru PBFD, nic jiného. Test klidně udělají i ze vzorku krve slepice. Na výsledkovém listu máte ponaučení, které mi dává za pravdu. Já jsem se v mém případě znovu obrátila na příslušnou laboratoř (tuším že Genexone Olomouc ?, nechce se mi to dohledávat..), odkud mi to potvrdili. Tady vidím chybu v zákoně. Já jsem po prodávajícím ani test nežádala, bezmezně jsem mu věřila. Dneska už vím, že test na PBFD je bezcenný cár papíru.

To ano, ale na požádání vám dokážou říct,jestli 2 vzorky pochází od jednoho ptáka. Aspoň si teda myslím,že v každé laboratoři. Co vím, tak třeba u exomedu se vzorek krve uchovává a dokážou vám ho porovnat s druhým a říct,jestli je krev ze stejného ptáka a ne třeba od sourozenců.

7.12.2020 20:38
kubanec

XXX.XXX.103.242

No tím si nejsem jistý že je to jednoduchý a levný a co testy paternity nebo jak se to jmenuje ty nebyly zrovna levný a princip je stejný rád se nechám poučit

7.12.2020 20:45
JoPe

XXX.XXX.82.6

kubanec napsal(a):
No tím si nejsem jistý že je to jednoduchý a levný a co testy paternity nebo jak se to jmenuje ty nebyly zrovna levný a princip je stejný rád se nechám poučit

Test paternity je testem "otcovství" a třeba pro chovatele německých ovčáků, který je potřebný k uchovnění, účtuje SV - plemenná kniha v Německu cca 80 Eur včetně zapsání do PP.

7.12.2020 20:58
J.G.

XXX.XXX.127.170

kubanec napsal(a):

Nejsem si jistý jestli na stránkách,nebo někde v diskuzi, ale někde to psal přímo exomed, kvůli podvodům s DNA. Tak zjistí,jestli dna patří konkrétnímu ptáku.

7.12.2020 22:00
kubanec

XXX.XXX.103.242

Tak zo by bylo dobrý kdyby to tak fungovalo

Přidejte reakci

Přidat smajlík