Žako nejhorší recenze

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.12.2020 09:47

Pořád čtu články o Žako, to co tu všichni píšete jsou úplné horory. Teď vypadá Papoušek žako jako ten nejhorší Papoušek na koupi. To toho moc neprodate vy chovatelé. 🤣
Žako je podle vás všech strašně uječený, psychicky labilní a dokonce ať vás proboha nepokouše.🙏😀No a ještě pozor aby nevyvrazdil celou rodinu a návštěvy až si ho pořídíte. 🤪

8.12.2020 13:04
Froli-1

XXX.XXX.76.9

Zdravím, já jich mám zatím sedm a rozhodně je nepovažuji za uječené či psychicky labilní...jak píšete o nás všech.
Rodina je v plném počtu a návštěvy max. pošlou do..., 😂což mají někteří naučené od minulých majitelů, kteří si je už nemohli nechat kvůli alergii. Až na ta slova jsou to velice klidní, akční, komunikativní a super papoušci.

A za psychicky narušeného jedince ( teď se bavím o krotkém) může zase jen člověk, který si ho v zápalu své nadšenosti pořídí, aniž by o něm něco věděl, po čase zájem nulová, je jen zavřený v kleci.....papoušek trpí, začne se sebepoškozovat, kouše a je hlučný.

8.12.2020 15:28

Froli-1 napsal(a):
Zdravím, já jich mám zatím sedm a rozhodně je nepovažuji za uječené či psychicky labilní...jak píšete o nás všech.
Rodina je v plném počtu a návštěvy max. pošlou do..., 😂což mají někteří naučené od minulých majitelů, kteří si je už nemohli nechat kvůli alergii. Až na ta slova jsou to velice klidní, akční, komunikativní a super papoušci.

A za psychicky narušeného jedince ( teď se bavím o krotkém) může zase jen člověk, který si ho v zápalu své nadšenosti pořídí, aniž by o něm něco věděl, po čase zájem nulová, je jen zavřený v kleci.....papoušek trpí, začne se sebepoškozovat, kouše a je hlučný.

Děkuji vám za příspěvek a odpověď chci si ho pořídit jako miláčka domů ale dlouho čtu pro proti a převažují lidé co píšou jen mínusy a vlastně skoro nikdo kdo by žaka pochválil.
Mám již připravenou volieru hračky no prostě vše a jsem z toho v rozpacích.
Mám doma korely andulky a kakadu a žako bude můj splněný sen. 😀

Neregistrovaný uživatel

8.12.2020 15:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Tak z chutí do toho.

8.12.2020 16:17
Froli-1

XXX.XXX.61.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Děkuji vám za příspěvek a odpověď chci si ho pořídit jako miláčka domů ale dlouho čtu pro proti a převažují lidé co píšou jen mínusy a vlastně skoro nikdo kdo by žaka pochválil.
Mám již připravenou volieru hračky no prostě vše a jsem z toho v rozpacích.
Mám doma korely andulky a kakadu a žako bude můj splněný sen. 😀

Tak radši musíte počítat i s těma mínusama...
Žako je dost náročný na péči, je náchylný na nemoci a s každou, byť i malou změnou,se vnitřně pere a leckdy to opravdu končí sebepoškozováním a majitelé neví proč? I když je to pro ně nepodstatná maličkost.
Studujte knihy, čtěte veškeré diskuze, i ty špatné ( ať jste připravená na vše) a pokud byste měla nějaké otázky, klidně mi napište do zprávy.
Ať se daří...

8.12.2020 16:24

Froli-1 napsal(a):
Tak radši musíte počítat i s těma mínusama...
Žako je dost náročný na péči, je náchylný na nemoci a s každou, byť i malou změnou,se vnitřně pere a leckdy to opravdu končí sebepoškozováním a majitelé neví proč? I když je to pro ně nepodstatná maličkost.
Studujte knihy, čtěte veškeré diskuze, i ty špatné ( ať jste připravená na vše) a pokud byste měla nějaké otázky, klidně mi napište do zprávy.
Ať se daří...

Děkuji

8.12.2020 16:26

Žako fakt není pro každého a těch mínusů má spoustu. Andulka se vám kvůli maličkosti do plešata neoškube.

8.12.2020 16:31

Další paní chytrá co se bude navážet do andulek 🤪a radši napíše jako ostatní všem radši si ho neporizujte 🙏
Chtěla jsem vědět proč to všichni tak strašně odrazujete nejsem zrovna chovatel zaku ale kakadu je tady dost velký Papoušek a nedá se rovnat s andulkou přece

8.12.2020 16:43

no ani kakaďák se kvůli maličkosti neoškube do hola.

8.12.2020 17:12
eli22

XXX.XXX.58.45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Další paní chytrá co se bude navážet do andulek 🤪a radši napíše jako ostatní všem radši si ho neporizujte 🙏
Chtěla jsem vědět proč to všichni tak strašně odrazujete nejsem zrovna chovatel zaku ale kakadu je tady dost velký Papoušek a nedá se rovnat s andulkou přece

Vždyť jste tu dostala odpovědí spoustu. Nevím, co ještě potřebujete vědět.

8.12.2020 17:25
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.10.212

žako si většinou vybere jednoho člena rodiny, nemusí to být ani jeho ošetřovatel, nebo majitel jak chcete, já si sám žaka dokrmil, byl velmi přítulný především ke mě, jak dospíval, oblíbil si mého tátu ke mě a zbytku rodiny se stával čím dál více agresivní, žádná změna z naší strany k němu nenastala a přesto se tak choval, když jsem se stěhoval nechal jsem ho tátovi, i když mě to bylo líto, jedině s ním byl šťastný. z druhého pohledu jsou to chytří ptáci, hezcí , ke svému oblíbenci i velmi důvěřivý, je s nima sranda, perfektně mluví, ale i s těmi zápory se musí počítat, v mém okruhu známých je několik žaků bohužel se chovají i oni velmi podobně jak jsem popsal mou zkušenost, je mi jasné že někteří chovatelé toto slyšet nechtějí, odradí se tak někteří zájemci, avšak žako je společník na desítky let po tuto dobu se může trápit žako i majitel a to myslím je přednější než prodej.

8.12.2020 19:08
tydýt

XXX.XXX.147.103

Dobrý den,
odchoval jsem desítky žaků, každý byl jiný. Na žaky nedám dopustit, ikdyž chovám i jiné velké papoušky. Pokud budete mít na žaka čas, tak se není čeho bát. Ani na nemoci není dle mého nějak nachylný. Je to jako u miminka, nestačí mu dát jen najíst ( žakovi nažrat), je třeba jej i zabavit. 1 až 2 hodiny denně je málo. Určitě potřebuje pozornost a bude Vám dobrým přítelem. U mne je prostě jednička žako. Ale každý to má jiné. To je určitě dobře, alespoň je v domácnostech vícero druhů papoušků.
držím palce
ivan
P.S pro pana Jedlinského, nechováte také akvarijní rybičky?

alfonzo

8.12.2020 19:23
alfonzo

XXX.XXX.0.243

bodlinka
Zdravím vás,jeden přelet ultralaitu nad mým domem hodně nízko a samec eleonory do večera ukousané letky a celá prsa oholená.Je to nějakých deset let.
Žaci jsou opradu trošku jinde,jsou značně vnímaví na nové věci.Dáte jinou barvu jablka na krmítko a dva dny tam nepůjdou,nová bidla do záletu a kolik dnů nocují venku.to amazoňan,ara,nebo kakadu neudělá

8.12.2020 19:51
eli22

XXX.XXX.58.45

alfonzo napsal(a):
bodlinka
Zdravím vás,jeden přelet ultralaitu nad mým domem hodně nízko a samec eleonory do večera ukousané letky a celá prsa oholená.Je to nějakých deset let.
Žaci jsou opradu trošku jinde,jsou značně vnímaví na nové věci.Dáte jinou barvu jablka na krmítko a dva dny tam nepůjdou,nová bidla do záletu a kolik dnů nocují venku.to amazoňan,ara,nebo kakadu neudělá

Znám případ, že si paní obarvila vlasy a žakovi zůstala opeřená skoro jen hlava. Možná bych našla i tu fotku.

8.12.2020 20:10
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

tydýt napsal(a):
Dobrý den,
odchoval jsem desítky žaků, každý byl jiný. Na žaky nedám dopustit, ikdyž chovám i jiné velké papoušky. Pokud budete mít na žaka čas, tak se není čeho bát. Ani na nemoci není dle mého nějak nachylný. Je to jako u miminka, nestačí mu dát jen najíst ( žakovi nažrat), je třeba jej i zabavit. 1 až 2 hodiny denně je málo. Určitě potřebuje pozornost a bude Vám dobrým přítelem. U mne je prostě jednička žako. Ale každý to má jiné. To je určitě dobře, alespoň je v domácnostech vícero druhů papoušků.
držím palce
ivan
P.S pro pana Jedlinského, nechováte také akvarijní rybičky?

Na rozdíl od vás jsem neodchoval ani jednoho žaka, ikdyž exotů nejen papoušků jsem odchoval za 47 let asi 40 druhů.
Žaků mám jen pár. Koupil jsem je zvlášť ve stáří 4 roky, ručně dokrmené, nesocializované, vázané na člověka.
Samec kliďas, žádná změna s ním nehnula. Samice nervák. Po koupi se za den dost oškubala a to pokračovalo 2 roky. Kolem klece nebo voliéry na zahradě nesměl přejít cizí člověk. Když samec přilétl na stejné bidlo, řvala strachy.
Zkoušel jsem vše možné - homeopatika, vitamíny apod.
Samce, který se klidně pojímal na mé pěsti jsem přestal brát do ruky. Za další 2 roky se trochu seznámili Samice obrostla, ptáci obydlili budku. Dnes jim je 10 let. Již 3. roky samice sedí vždy na čistých vajíčkách,
Dnes se ptáci chovají jako harmonizující pár. Samec v době hnízdění na moji ruku útočí. Samice je stále krotká a nechá si sáhnot do budky v době sezení.
Dnes mohou chodit kolem lidé, zvířata, střílet peterdy, s žaky to nehne. Oba mluví. Snad se samci podaří jednou úspěšně zapářit, protože dnes už považuje za partnerku samičku a ne člověka.
Domnívám se, že i u žaků lze rozlišit různé stupně temperamentu jako u lidí.
Můj samec typický sangvinik, samice spíš melancholik. I u lidí je to vrozené, ale dá se to ovlinit.

8.12.2020 20:25
klasterec

XXX.XXX.127.80

Jsou tady bezvadné příspěvky lidí, kteří jsou už odborníky..
Já jsem laik a mám žaka od poloviny srpna. V té době to byl 1,5 roku starý sameček. Narodil se v super chovatelské stanici, to je určitě hodně důležité. Poté byl rok a půl u báječných, milujících manželů, u kterých se měl bezvadně. Narodilo se jim mimčo, které mělo alergii, tak musel i s pejskem pryč. Nové páníčky vybírali přes chovatelskou stanici, kde jsem měla zamluvené ptačí miminko..Padl los na nás. Trochu jsem se toho bála, ale dnes bych za žakouška dýchala. Je úžasný, nebojácný, abolutně vyrovnaný. Má velkou voliéru, spoustu hraček, které pořád obměňujeme a hodně ho pouštíme. Žakové jsou dřevorubci, takže naše nové bytové dveře obalujeme dekami a vypadá to u nás jako v blázinci Mluví, jako kniha. Když pustí bobek, tak říká "kakáš, viď". Když kousne, tak říká "nekousej paničku, bu bu bu"..Denně nás překvapuje novým slůvkem. Přesně ví, co říká. Přikrýváme ho na spaní a ráno nás budí tím svým "kuk". Tak krásná rána naposledy pamatuji, když byly děti malé Za sebe mohu říci, pořizujte si papouška, když mu můžete obětovat hodně času, nebudete otrávení, když vám zlikviduje kytku nebo něco okouše. Je to miláček, který lásku vrací láskou. Když mi leží v dlani a nechá si pusinkovat bříško, tak u toho přímo mlaská Co mu dáte, to vám vrátí. My jsme takhle přistupovali i k andulce, ale tohle je vyšší level. Jestli u vás bude žakoušek na prvním místě, tak si ho pořiďte, jinak ne.

9.12.2020 18:52
Míra1960

XXX.XXX.214.192

Dobrý večer, naprosto souhlasím. Žako je velice inteligentní papoušek a dle mého názoru jeden z nejtiššich papoušků vůbec. Chovám je 25 let, odchoval jsem jich desítky. Zájemcům zpravidla doporučuji nekupovat je k dětem. Ideální je pro lidi kteří na něj mají čas. Bohužel jeho inteligence je zároveň jeho největší minus. Neodpoušti. Chovatel se musí obrnit trpělivosti. Štípané li vás do ruky, nejčastěji však do ucha, chce to opravdu hodně trpělivosti neohnat se, nezakřicet na něj. Uděláte li to, problém je na světě. Pro něj to bylo přátelské štípnutí, v páru zcela běžné. Jinak je to jako u každého tvora, každý je zcela jiný. Někteří mluvili po pár dnech, někteří nemluví ani po letech. M

Přidejte reakci

Přidat smajlík