Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2021 08:43
Martin-rosely

XXX.XXX.60.34

Dobrý den,
mohu se zeptat jestli někdo z vás má zkušenosti s voliérami na půdě. Mám neizolovanou a nezateplenou půdu. Je tam krytina hliníkové šablony a je podbitá dřevem. Jsou tam dvě střešní 60 x 60 okna naproti sobě a jedno ve štítu cca 80 x 100. Martin.

25.2.2021 09:21
ZBzH

XXX.XXX.8.172

Dobrý den,

vize dle nákresů se mi líbí. Obecně bych měl na půdě trochu strach z toho, že v létě tam bude extrémní vedro. To by mohly snad řešit ty okna. Záleží na tom, co tam chcete mít za ptáky. To je dost podstatný parametr posuzování vhodnosti umístění a velikosti voliér.

25.2.2021 09:29
Martin-rosely

XXX.XXX.60.34

ZBzH napsal(a):
Dobrý den,

vize dle nákresů se mi líbí. Obecně bych měl na půdě trochu strach z toho, že v létě tam bude extrémní vedro. To by mohly snad řešit ty okna. Záleží na tom, co tam chcete mít za ptáky. To je dost podstatný parametr posuzování vhodnosti umístění a velikosti voliér.

Dobrý den, chci tam mít rosely.

25.2.2021 09:44
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Zdravím, mám voliéry na půdě pouze k zimování. Jinak od od března do listopadu venku.
Vzhledem k tomu, že zde chcete mít rosely nevidím problém mít celoročně venku. Na půdě nikdy nedocílíte přirozeného prostředí, které ptáci potřebují, slunce, déšť stmívání atd.
Osobně bych to to volil pouze jako zimoviště.

25.2.2021 09:48
Martin-rosely

XXX.XXX.60.34

Dobrý den,
rád bych je měl samozřejmě venku, ale bohužel už toho místa venku není, tak proto to řešení na půdě.

25.2.2021 11:58
vegh

XXX.XXX.197.196

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,
rád bych je měl samozřejmě venku, ale bohužel už toho místa venku není, tak proto to řešení na půdě.

Unás mal jeden chovaťel na pode aust.tak ako vy rozel,horské,baraband,atd.len že cez leto musíťe vlhčiť vzduch.ked vonku bude tak 30c na pode bude 60-70c a vlhosť sotva 10%.

25.2.2021 12:36
MIST

XXX.XXX.167.224

Dobrý den,

když se to dobře promyslí a zrealizuje, nevidím v tom problém.

Bude zapotřebí vyřešit teplotu v létě při hnízdění a vlhkost, což může být na půdě problém, není to ovšem neřešitelné :)

Dále uvážit, zda tam ptactvo bude celoročně, nebo je po konci sezony necháte vylétnout venku. Hlavně z hlediska působení UV záření, které přeměňuje vitamin D2 na vitamin D3.Vitamín D3 je důležitý pro vstřebávání vápníku a fosforu. I toto by se dalo vyřešit např. Arcadií, nebo přidáváním AD3ky :)

+ bych určitě doporučil držet vyšší vlhkost a dostatek vody ke koupání, aby nedocházelo k přeschlému peří a dalších problémů s tím spojených :)

S pozdravem MIST

25.2.2021 13:57
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

vegh napsal(a):
Unás mal jeden chovaťel na pode aust.tak ako vy rozel,horské,baraband,atd.len že cez leto musíťe vlhčiť vzduch.ked vonku bude tak 30c na pode bude 60-70c a vlhosť sotva 10%.

Ano, to musíte řešit. Strop tj, střechu lze tepelně izolovat, vlhkost zajistit, větrání okny jak tazatel uvádí stačí. Pobyt bez slunce také vydrží, budete dotovat D3 v potravě. Měl jsem různé rozely 10 let bez slunce, pouze přes skleněný a boční strop, celé roky odchovávaly.. Mnozí řeknou, že to není žádná doba, ale asi to jde, když dostanou vše ostatní.
Senegalští, mám jen jeden pár, nemají vůbec přímé slunce a 8 let odchovy.
Měl jsem na půdě i holubník. Skončil jsem, jsem už starý, kdo tam má pořád lézt po schodech a někdo, jak jsem viděl i po žebříku. Toho smetí při úklidu, všechno nosit dolů, to si to po pár letech rozmyslíte. Viděl jsem i vzorové, musíte na to mít každý den čas a pak není problém.

25.2.2021 16:20
jardda

XXX.XXX.64.99

Určitě zateplit a udělat stropy, něco to sice bude stát, ale určitě se to vyplatí a hlavně do budoucna můžete na půdu dát i jiné ptáky než pestré. Prostor je to pěkný, tak je lepší to udělat pořádně, než ho potom předělávat. Ještě bych doporučil přípravu na centrální vysávání, ať nemusíte tahat binec z vrchu dolu. JP

Jorgen

25.2.2021 16:59
Jorgen

XXX.XXX.232.12

Ono taky zalezi kolik tam toho chcete chovat.hodne ptaku=hodne vykalu,zrnin po zemi atd atd.byl jsem taky pred rozhodnutim zda ano ci ne.a jelikoz prochazim na pudu pres to,kde se zije,tak jsem se nerozhodl pro.uz i pro to,ze je treba doplnovat cerstve vetve na okus.predstava chodit pres spodek kde se zije s vetvema a zpet s kyblem s vykalama a zametenym zrnim dejte pokoj.a jekmile se vam tam dostane mys a udela si hnizdecko,tak je uplne po srande.za me je to znouzecnost.ale pokud to nijak nejde a duse prahne po tom chovat,nic jineho nezbyva nez jit do toho a zkusit to.znamy ma na pude afriku.mayeraky senegalce zaky.ja to dole v tom kvartyru citil.ono je to specificky pach a to se vam rozleze po dome.ale sto lidi sto nazoru.ono pokud jsou dobre teplot.podminky tak jeste na afriku budiz.ale australie ta patri na vzduch do prostornych volier.a uprimne si myslim,ze pod strechou nikdy neudelate vlhke klima.at budete vetrat o 106 a kdo vi co.jak na strechu prazi slunko bude tam suchy vzduch...hodne stesti v rozhodovani

25.2.2021 18:30
lepibird

XXX.XXX.112.16

Ahoj Martine. Pokud budeš střešní okna otvírat tak pozor na pruvan. Raději je dát s jedné strany střechy. Já mám podkrovní místnost 9x3,5 m. 4 okna na jih. Stěny jsou sádroš 10 cm vata 5 cm poliš a z venkovní strany opět sádroš .

25.2.2021 21:24
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Děkuji vám všem za rady a tipy.

25.2.2021 21:28
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

lepibird napsal(a):
Ahoj Martine. Pokud budeš střešní okna otvírat tak pozor na pruvan. Raději je dát s jedné strany střechy. Já mám podkrovní místnost 9x3,5 m. 4 okna na jih. Stěny jsou sádroš 10 cm vata 5 cm poliš a z venkovní strany opět sádroš .

Já ty okna musím dát naproti sobě, protože chci mít i voliéry naproti sobě, tak aby světlo bylo na obou stranách. Na průvan si určitě dám pozor. Děkuji za radu.

26.2.2021 07:31
Martin-rosely

XXX.XXX.60.34

Dobrý den,
ještě mám jeden dotaz. Jestli mám dát vatu i mezi příčky a nebo jestli stačí jen po obvodu. Děkuji Martin

26.2.2021 08:11
stewe5

XXX.XXX.186.147

Ahoj Martine,dal bych i do příčky,jak kvuli teplu tak proti hluku at se daří já jak předělávám voliéry tak jsem dal na stěny 26 cm vaty(zbytečně moc ale jistota) zkoušel jsem vevnitř pustit na plny koule radio a venku to bylo slyšet fakt minimálně

26.2.2021 08:37
lepibird

XXX.XXX.112.16

Pokud myslíš příčku mezi volierami a zbytkem púdy tak určitě . V létě mám ve volierách do 35 stupnú. Ve zbytku púdy je o hodně větší teplota. Střecha je klasická pálená taška. Pokud chceš tak brnkni probereme to víc dopodrobna. Tel. 732 343 223. Jsu doma celý den. Jara.

26.2.2021 09:15
Martin-rosely

XXX.XXX.60.34

lepibird napsal(a):
Pokud myslíš příčku mezi volierami a zbytkem púdy tak určitě . V létě mám ve volierách do 35 stupnú. Ve zbytku púdy je o hodně větší teplota. Střecha je klasická pálená taška. Pokud chceš tak brnkni probereme to víc dopodrobna. Tel. 732 343 223. Jsu doma celý den. Jara.

Příčku mezi voliérami a zbytkem půdy určitě zateplím, ale měl sem namysli příčky mezi jednotlivými voliérami. Tam je to možná zbytečně,ne.

26.2.2021 09:16
Martin-rosely

XXX.XXX.60.34

lepibird napsal(a):

Rád zavolám 👍😉

27.2.2021 22:23
hzp

XXX.XXX.83.72

Pokud můžu doporučit, tak se na vatu vykašlete a nechte si mezi trámy nastříkat pěnu. Super věc, na rozdíl od vaty si to nesedá, neubývá to, nelezou do toho myši, krásně se to zaklopí sádrošem a fertig.

27.2.2021 22:26
ZBzH

XXX.XXX.189.13

hzp napsal(a):
Pokud můžu doporučit, tak se na vatu vykašlete a nechte si mezi trámy nastříkat pěnu. Super věc, na rozdíl od vaty si to nesedá, neubývá to, nelezou do toho myši, krásně se to zaklopí sádrošem a fertig.

Prosim vas, jakou penu doporucujete? Resim zatepleni pudy obecne, ne pro papousky a slysel jsem o foukani nejakych kulicek do dutin mezi tramy. Budu vdecny za oficialni nazev. Predem dekuji.

27.2.2021 22:44
ZBzH

XXX.XXX.189.13

arčí88 napsal(a):
https://izolacepenou.cz

Super, diky!

28.2.2021 10:02
stewe5

XXX.XXX.186.147

arčí88 napsal(a):
https://izolacepenou.cz

Je to super věc,ted s tim stříkali kamarádovi barák...ale hodně drahé,záleží na finančních možnostech..kamaráda to vyšlo na menším jednopodlažním baráku plus sřecha na 300 tisíc...což je hodně..metry přesně nevím

28.2.2021 13:46
arčí88

XXX.XXX.158.34

Tak ono je to sice drahé ale lepší než skelná vata, neslehne se jako vata a hlavně to ta pěna zaleze i do malé škvíry mezi trámy, a tahle pěna neabsorbuje vodu ale vata jo. Všechno má své pro a proti.

28.2.2021 19:06
stewe5

XXX.XXX.186.147

arčí88 napsal(a):
Tak ono je to sice drahé ale lepší než skelná vata, neslehne se jako vata a hlavně to ta pěna zaleze i do malé škvíry mezi trámy, a tahle pěna neabsorbuje vodu ale vata jo. Všechno má své pro a proti.

Tak vata v deskách se taky neslehne...ale souhlasim že tahle stříkaná je lepší

1.3.2021 01:25
chloropter

XXX.XXX.135.213

1.3.2021 06:12
Martin-rosely

XXX.XXX.34.132

chloropter napsal(a):
Naše půdní vestavby voliér

Dobrý den a mohu se prosím vás zeptat jak ty voliéry máte velké. A co všechno tam máte?. Děkuji Martin

1.3.2021 06:47
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

chloropter napsal(a):

Zdravím,
trochu mě zaráží velikost voliér a řešení v místě šikmé střechy. Prolet mi přijde značně omezen.
Také světlo je dosti omezené, ale je možné, že je to pouze dobou focení.
Pouze můj názor,

1.3.2021 06:55
Martin-rosely

XXX.XXX.60.34

Ladamusa napsal(a):
Zdravím,
trochu mě zaráží velikost voliér a řešení v místě šikmé střechy. Prolet mi přijde značně omezen.
Také světlo je dosti omezené, ale je možné, že je to pouze dobou focení.
Pouze můj názor,

To by mě taky zajímalo 😉

1.3.2021 08:39
Ladamusa

XXX.XXX.229.106

Na půdě mám vytvořenou místnost. Přikládám foto, chybí ještě dodělávky, ale nebrání užívání.

1.3.2021 08:56
Zemjanek

XXX.XXX.33.182

chloropter napsal(a):

Jak tomuhle může někdo dát líbí opravdu nechápu... Sotva v tom ty chudáci roztáhnou křídla... A ještě se tím veřejně chlubí?

1.3.2021 09:52
chloropter

XXX.XXX.135.213

Délka 2.5 m výška 2.sirka 70 cm jedná se o odchovné voliéry
Alex rudohlavý
Alex malý
Pap zpěvavý
V létě proletove voliéry

1.3.2021 10:29
milbe

XXX.XXX.53.6

Měl jsem asi 15 let, vše se dá vyřešit,. Největší problémy:
1. Dokonalé větrání
2. Osvětlení
3. Udržení přijatelné hygieny (potemník moučný a pod.)
4. Přístup přes obytný prostor

2.3.2021 08:18
V.N.

XXX.XXX.62.2

hzp napsal(a):

Dobrý den zaklop Cetrisem,,,,

Přidejte reakci

Přidat smajlík