Import ptactva z Indonésie

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2021 10:18
Rominho

XXX.XXX.25.177

Zdravím,
nedávno se na fb českých stránek objevil mládenec z Indonésie nabízející spoustu druhů exotických papoušků (vesměs ary, kakadu, amazonany a žaky..). Jelikož jsem nepoznal, jestli je profil reálný, nebo fejk, zkusil jsem mu ze zvědavosti napsat. Pod příspěvky měl spoustu komentářů od lidí z celého světa, nicméně nikde jsem nenašel žádné recenze. Hlavně dotazy na cenu. No co se dalo čekat, ceny některých ptáků napsal až neuvěřitelné (hyacint, zelenokridle, arakanga..). U žaků naopak téměř stejné co tady..
Nejsem už mladistvě naivní, ani dostatečně bohatý, abych si mohl dovolit objednat takto papouška :) spíš mě zajímá, jestli to vůbec může být reálné. Je to vůbec legální? Nechat si poslat letecky papouška z druhého konce světa? Nebo je to prostě a jednoduše jasná zlodějina?
Setkal se s tím někdo?
Předem děkuji za názory.

27.3.2021 11:11
joska

XXX.XXX.168.235

Dobry den toto je jen nalákaní na koupi a po delší komunikaci chtějí zaslat zálohu pak na letenku a když zašlete určité peníze tak skončí veškerá komunikace a peníze jsou fuč. Takže pozor pozor je to podvod,

27.3.2021 16:54
kubanec

XXX.XXX.103.242

A co takhle casopis papousci cislo jedna !etosni

27.3.2021 17:06
hzp

XXX.XXX.83.72

Tak jestli se bavíme o pánovi, co má na Bali farmu, tak ptáky tam má, a ptáky vám jako faremní odchov samozřejmě může prodat. Háček je v tom, že ty ptáky musíte na vlastní triko do ČR dopravit. A nelze to formou Carga jak to parta dovedů zkusila asi před dvěma leaty. Tak to prostě nefunguje. Taky ptáci po asi týdnu přetahování s veterinou a celníky jeli zpět. Takže ano, nechte si od ženy zaplatit dovču na Bali a na cestu zpět si přibalíte (po vybavení nezbytných povolení) třeba ty hyacinty.

27.3.2021 17:13
Rominho

XXX.XXX.25.177

hzp napsal(a):
Tak jestli se bavíme o pánovi, co má na Bali farmu, tak ptáky tam má, a ptáky vám jako faremní odchov samozřejmě může prodat. Háček je v tom, že ty ptáky musíte na vlastní triko do ČR dopravit. A nelze to formou Carga jak to parta dovedů zkusila asi před dvěma leaty. Tak to prostě nefunguje. Taky ptáci po asi týdnu přetahování s veterinou a celníky jeli zpět. Takže ano, nechte si od ženy zaplatit dovču na Bali a na cestu zpět si přibalíte (po vybavení nezbytných povolení) třeba ty hyacinty.

Děkuji moc za odpověď, přesně na to jsem se ptal a jako laika mě zajímalo. Jestli to vůbec jde samostatně letecky dopravit, nebo to celníci hned zabaví.

27.3.2021 17:29
kubanec

XXX.XXX.103.242

Co jsem tenkrat cetl tak tam byl klasicky byrokraticky problem

27.3.2021 18:17
hzp

XXX.XXX.83.72

Ale prdlajs byrokratický problém. Je jasně dáno, jakou cestou, jakým způsobem se přepravují živočichové a to prostě dodrženo nebylo. Zkusili to, chtěli ušetřit, nevyšlo to.Nic víc, nic míň.

27.3.2021 18:38
kubanec

XXX.XXX.103.242

Myslel jsem to tak ze papiry byli v poradku ale prileteli jinym letadlem nez meli blizsi okolnosti neznam tak je zbztecny see o Tom bavit pokud by byl odesilatel ok tak by je myself upozornit ze bude problem ale Jak to byli dopravdy vedi Jen oni

Přidejte reakci

Přidat smajlík