Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2021 21:20
pavel46

XXX.XXX.123.76

Dobrý den.
Prosím o radu.
Mám dva páry rosel petrých.Letos jim budou tři roky.Loni poprvé hnízdily.U prvního páru samice sedla ale vejce byli čisté,a druhý pár odchoval 2 mladé.No a letos u prvního páru se nic neděje samec není v toku samice neleze ani do budky, prostě k sobě nejdou.A druhý pár se krmil,samice začala nanášet vejce a když měla čtyři vejce v budce,tak jsem jí při krmení našel na zemi mrtvou. .Napadlo mě že ještě zkusím samici s prvního páru dát k lichému samci.
Není už pozdě?
Ale říkám si že za pokus nic nedám. Ale jak je prohodit?Mám dát toho lichého samce k samici kde je zvyklá na budku a nebo samici pustit k němu?
Za rady předem děkuji.

8.5.2021 07:54
JoPe

XXX.XXX.82.6

pavel46 napsal(a):
Dobrý den.
Prosím o radu.
Mám dva páry rosel petrých.Letos jim budou tři roky.Loni poprvé hnízdily.U prvního páru samice sedla ale vejce byli čisté,a druhý pár odchoval 2 mladé.No a letos u prvního páru se nic neděje samec není v toku samice neleze ani do budky, prostě k sobě nejdou.A druhý pár se krmil,samice začala nanášet vejce a když měla čtyři vejce v budce,tak jsem jí při krmení našel na zemi mrtvou. .Napadlo mě že ještě zkusím samici s prvního páru dát k lichému samci.
Není už pozdě?
Ale říkám si že za pokus nic nedám. Ale jak je prohodit?Mám dát toho lichého samce k samici kde je zvyklá na budku a nebo samici pustit k němu?
Za rady předem děkuji.

Za pokus nic nedáte, třeba vám to klapne. Akorát bych vám doporučil dávat samce k samici a ne obráceně, mohl by se chovat ve svém příbytku agresivněji. Druhého samce dejte samici z očí, nejlépe by bylo, aby ho ani neslyšela.

8.5.2021 21:26
pavel46

XXX.XXX.123.76

Dnes jsem je prohodil,tak uvidíme

8.5.2021 22:14
MIST

XXX.XXX.203.216

Přesně jak píše JoPe..doba je počasím trošku zabrždená. Může se to ještě povést. Hlavní bude dát druhého samce úplně jinam, aby se neslyšeli. Tím by se nové párování mohlo zpozdit, ba nemuselo vůbec vzniknout a je po sezoně.

S pozdravem MIST

Přidejte reakci

Přidat smajlík