Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2021 12:04
Bakbad

XXX.XXX.149.143

Dobrý den,
samička snesla 5 vajíček a nesedí na nich, co může být za problém?

9.5.2021 13:13
exotchov

XXX.XXX.168.151

Bakbad napsal(a):
Dobrý den,

Tak na to nelze jen tak odpovedet,jelikoz pricin muze byt nekolik,Me napriklad nesedela ze jsem mel budku spatnou,dal jsem mensi a je to ale mozna.

9.5.2021 16:33
Bakbad

XXX.XXX.65.68

Vajíčka vám nesla na zem nebo do budky snese vajíčka do budky a pak na nich nesedí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2021 20:05

Bakbad napsal(a):
Dobrý den,

A opravdu už skončila? Nám vloni královská nanesla na poprvé postupně 11 (!) vajec a zasedla až po snesení posledního vejce.

9.5.2021 20:38
Bakbad

XXX.XXX.149.143

Ano už skončila půl dne je venku pak zase v budce tak uvidíme co s toho bude

10.5.2021 07:10

Bakbad napsal(a):
Ano už skončila půl dne je venku pak zase v budce tak uvidíme co s toho bude

Držím palce. Ono je to letos celé takové bláznivé. Nám většina větších papoušků leze do budek, ale vajíčka nikde. Samci jsou i na samice agresivnější, vzájemně na další druhy taky (přes pletivo).

10.5.2021 22:56
Alisterus 23

XXX.XXX.214.25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Držím palce. Ono je to letos celé takové bláznivé. Nám většina větších papoušků leze do budek, ale vajíčka nikde. Samci jsou i na samice agresivnější, vzájemně na další druhy taky (přes pletivo).

U nás je to obdobné. Samec samičku stále krmí, honí ji po voliéře, ta navštěvuje budku, samička stále žadoní, dělá kolíbku a až se k tomu schyluje, tak se samec podrbe "za uchem" a letí se nažrat. Takže i tady je zatím budka stále prázdná :-)

11.5.2021 04:22
exotchov

XXX.XXX.168.151

Nejlepe vse hned. ale tak to nefunguje, musite cekat o tom to bohuzel je.

11.5.2021 10:01

Alisterus 23 napsal(a):
U nás je to obdobné. Samec samičku stále krmí, honí ji po voliéře, ta navštěvuje budku, samička stále žadoní, dělá kolíbku a až se k tomu schyluje, tak se samec podrbe "za uchem" a letí se nažrat. Takže i tady je zatím budka stále prázdná :-)

Tak to je dobrý, že aspoň vidíte nějakou snahu o páření. U nás nic. Teda ono ta velká austrálie, co máme, vůbec je nějaká stydlivá. Za ty roky, co je máme, jsem viděla 2x páření horských. Jinak nic. A přesto mladí u všech v budkách. 😁 To alexandři, ti se klidně páří, když člověk zrovna stojí u voliéry a neřeší to. 😅

13.6.2022 19:42
Ka-ka

XXX.XXX.248.15

Zdravíčko,
žádám o radu, názor.

Po letech se mi povedlo sestavit pár králováků,byly tam prodeje a výměny, ale nakonec to klaplo a jak se mi povedlo zjistit, tak se zadařilo všem v řetězci výměn a prodejů.. :-))

Královačka, její první snáška, čekal jsem podle literatury 4 - 6 vajíček. Jedno se objevilo rozbité na zami. Pak se začala plnit budka.

očekával jsem 4 - 6 vajíček a když nezasedla, tak jsem začal být nervozní co se děje. V budce byly 3 vajíčka. Měla je zahrabané v hoblinách, ale byly tam.

Když zase nezasedla, tak jsem oslovil kamaráda poraděnku. Skoro jsem vajíčka podložil pod sedící korelu, která má planá vejce.

když jsem to skoro udělal, tak jsem v hoblinách našel další tj. 4 vajíčko, rozhodl jsem se tedy ještě počkat, co kdyby ještě snášela.... nakonec jsem tam našel 8 vajíček, všechny byly schovány v hoblinách. tak ještě čekám.

jsem smířený s tím, že z toho nemusí nic být, je to první snáška, ale vím že příští rok to dopadne....

nebo mi něco poradíte? doporučíte ? vím, že rozhodnutí je na mě..

děkuji

kaka

14.6.2022 14:43
radanek

XXX.XXX.185.115

Ka-ka napsal(a):
Zdravíčko,
žádám o radu, názor.

Po letech se mi povedlo sestavit pár králováků,byly tam prodeje a výměny, ale nakonec to klaplo a jak se mi povedlo zjistit, tak se zadařilo všem v řetězci výměn a prodejů.. :-))

Královačka, její první snáška, čekal jsem podle literatury 4 - 6 vajíček. Jedno se objevilo rozbité na zami. Pak se začala plnit budka.

očekával jsem 4 - 6 vajíček a když nezasedla, tak jsem začal být nervozní co se děje. V budce byly 3 vajíčka. Měla je zahrabané v hoblinách, ale byly tam.

Když zase nezasedla, tak jsem oslovil kamaráda poraděnku. Skoro jsem vajíčka podložil pod sedící korelu, která má planá vejce.

když jsem to skoro udělal, tak jsem v hoblinách našel další tj. 4 vajíčko, rozhodl jsem se tedy ještě počkat, co kdyby ještě snášela.... nakonec jsem tam našel 8 vajíček, všechny byly schovány v hoblinách. tak ještě čekám.

jsem smířený s tím, že z toho nemusí nic být, je to první snáška, ale vím že příští rok to dopadne....

děkuji

kaka

Mam paru penantu kterami dala 2roky po sobe po 4 mladych a letos se asi zblaznila kdy 3.4. snesla 1 vajicko a k dnesnimu dni 14.6 uz jich snesla 28 kusu.

14.6.2022 14:46

Ka-ka napsal(a):
Zdravíčko,
žádám o radu, názor.

děkuji

kaka

Naše měla první rok (ve 3 letech) 11 vajec. Postupně je rozbila. Další rok asi 9 vajec. Zbyla 4, na kterých poctivě seděla. Ale bohužel nebyla napojímaná. Přemýšleli jsme i o změně samce, na kterou nakonec nedošlo. Letos jsme budku upravili do Lka. Nesnesla žádnou podestýlku -) postupně zase rozbila 5 vajec, jak s tím hýbala. Nyní tam má 4 vejce. Vzala na milost rašelinu na dno budky. Vypadá to, že zasedne. Konečně jsme ji viděli se opakovaně samce pojímat, tak snad ??

Za mě je to u králováků celkem divoké. 🙈

Přidejte reakci

Přidat smajlík