Slepice křepelky čínské honí kohoutka a přestává sedět na vejcích
Křepelka čínskáUživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
v tyto dny se mi přihodila stejná příhoda už u druhého páru křepelek čínských. Slepice snesla devět vajec a zasedla na ně. Ve dne seděla sama, v noci s kohoutkem, celkem v klidu. Pátý den od zasednutí najednou během dne začala honit po kleci kohouta jako pominutá. Po chvíli se uklidnila a opět zasedla, v noci oba seděli společně. Následující den opět kohouta honila, ale už se na vejce navrátila, v noci už oba byli venku. Jak kohout tak slepice byli odchováni pod rodiči.
Podobná situace se mi stala loni u jiného páru. Slepice pak už jen snášela a nezasedla.
Máte někdo s tímto zkušenosti?
Děkuji.
Zdravím,chovám tyto křepelky už dost roků,toto se mi nikdy nestalo,tak jen úvaha,nemáte je v příliš malém prostoru? To že po vylíhnutí kuřátek,některá slepička třeba dva dny nepustí kohoutka do blízkosti kuřátek,se mi stalo několikrát,ale pak ho vzala na milost a kuřátka zahříval i on!
Uživatel s deaktivovaným účtem

hopi
napsal(a):
Zdravím,chovám tyto křepelky už dost roků,toto se mi nikdy nestalo,tak jen úvaha,nemáte je v příliš malém prostoru? To že po vylíhnutí kuřátek,některá slepička třeba dva dny nepustí kohoutka do blízkosti kuřátek,se mi stalo několikrát,ale pak ho vzala na milost a kuřátka zahříval i on!
Děkuji. Jsou v kleci 70 x 55 cm (pouze 1 pár), což není moc velké, uznávám, ale vím, že lidé úspěšně odchovávají křepelky i v menších prostorech. Zajímavé je, že se nikdy nehonily, všude spolu, ale najednou se slepice začala chovat jako pominutá a honila kohouta po celé kleci.