Zdravím,
nenašel by se tady nějaký zkušený chovatel exotických papoušků, který by byl ochotný mi dát pár rad do začátku. Poradit s chovem, popřípadě jaký druh je vhodný apod.
Mám v plánu si sehnat prostory a věnovat se právě chovu papoušků, nicméně nevím, který druh je pro mne vhodný a i když mám o tom dost načtené, tak by se mi hodily rady z praxe.
Děkuji mnohokrát.
Demjaneek
napsal(a):
Zdravím,
nenašel by se tady nějaký zkušený chovatel exotických papoušků, který by byl ochotný mi dát pár rad do začátku. Poradit s chovem, popřípadě jaký druh je vhodný apod.
Mám v plánu si sehnat prostory a věnovat se právě chovu papoušků, nicméně nevím, který druh je pro mne vhodný a i když mám o tom dost načtené, tak by se mi hodily rady z praxe.
Děkuji mnohokrát.
Navštivte pár chovatelů ve vašem okolí, nebo si třeba vyberte někoho z diskutujících a zavolejte mu. Tel. čísla jsou u profilů.
Tady je každá rada drahá, to musíte předně vědět vy jakému chovu se chcete věnovat, jaké máte prostory na voliéry, kolik máte času se ptákům věnovat, zda celoroční voliéry, společné voliéry nebo oddělené chovné boxy a těchto otázek je spousta. Předně si musíte toto vše ujasnit a podle toho se rozhodnout a připravit co nejlepší podmínky pro vybraný druh papoušků.
Ať se vám daří ve výběru, přípravě a chovu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Demjaneek
napsal(a):
Zdravím,
Děkuji mnohokrát.
Odpíchla bych se o toho, zda budete mít vytápěné prostory či ne -) dle toho si lehce vyberete kontinent, ze kterého papoušky vybírat. Pak výběr dle velikosti a životních potřeb (např. náročnější na péči bude papoušek, který se živí nektarem, apod. ). No a až budete vědět jaké druhy, tak nejlíp zajet k pár chovatelům.
Jimu
napsal(a):
Tady je každá rada drahá, to musíte předně vědět vy jakému chovu se chcete věnovat, jaké máte prostory na voliéry, kolik máte času se ptákům věnovat, zda celoroční voliéry, společné voliéry nebo oddělené chovné boxy a těchto otázek je spousta. Předně si musíte toto vše ujasnit a podle toho se rozhodnout a připravit co nejlepší podmínky pro vybraný druh papoušků.
Ať se vám daří ve výběru, přípravě a chovu.
Super rada. Musíte si vše ujasnit. Je to o zájmu, čase, který tomu můžete věnovat a o penězích. A dnes asi o těch penězích a to chovám ptáky od r. 1969 hlavně pro radost a manželka mně říká, že jsem stále v mínusu. Ale bude mě to bavit až do smrti. Tak je to na Vás.
Demjaneek
napsal(a):
Zdravím,
Děkuji mnohokrát.
Zacal jsem v roce 1970 s andulkami,bez literatury,internetu . Ucil jsem se sam od toho co jsem videl u chovatelu a slo to . Casem se kazdy kdo vydrzi nekam dopracuje. Rada neni,zacnete a ucte se . A jake ptactvo ,ze zacatku mene narocne,i kdyz nekdo jde v dnesni dobe do toho lepsiho,kazdeho vec.