Ara marakána

Prodám Ara marakána - Prodám odchov ara marakána 1,2 rok narození 2023 a 1...
V papouščí zoo v Bošovicích pokřtili známky s motivy nejvzácnějších opeřenců
Na známkách jsou motivy těch nejvzácnějších opeřenců, které návštěvníci mohou v zoo spatřit. Jde například o amazoňany nádherné, které podle údajů zahrady odchovává tato zoo jako jediná na světě, nebo ary kanindy, což jsou nyní zřejmě nejvzácnější ary volně žijící přírodě. "Na známce jsou také ary marakány, po kterých je pojmenovaný i fotbalový stadion v Brazílii. Marakány jsem odchoval poprvé v roce 1986, šlo tehdy o druhý odchov v tehdejším Československu, takže je to moje srdcová záležitost," uvedl Škrhák. Na známkách jsou ale vyobrazeni například i papoušíčci vrabčí, jakožto nejmenší papoušci na světě, či amazoňan kubánský.
Horák lutino
napsal(a):
V papouščí zoo v Bošovicích pokřtili známky s motivy nejvzácnějších opeřenců
Na známkách jsou motivy těch nejvzácnějších opeřenců, které návštěvníci mohou v zoo spatřit. Jde například o amazoňany nádherné, které podle údajů zahrady odchovává tato zoo jako jediná na světě, nebo ary kanindy, což jsou nyní zřejmě nejvzácnější ary volně žijící přírodě. "Na známce jsou také ary marakány, po kterých je pojmenovaný i fotbalový stadion v Brazílii. Marakány jsem odchoval poprvé v roce 1986, šlo tehdy o druhý odchov v tehdejším Československu, takže je to moje srdcová záležitost," uvedl Škrhák. Na známkách jsou ale vyobrazeni například i papoušíčci vrabčí, jakožto nejmenší papoušci na světě, či amazoňan kubánský.
Do zmiňované papouščí zoo jsem se vypravoval dlouho a poprvé do ní zavítal až minulý rok. Upřímně jsem si myslel, že půjde po vzoru jiných zoologických zahrad o klasickou chovatelskou stanici s papoušky, ale ani v nejmenším neočekával takovou parádu, včetně expozic s rodičovskými páry a jejich mláďaty ve více než stoprocentní koncici u takových druhů jako tam jsou... Jen mi chyběl čas a klid, abych se u každé voliéry zastavil a dlouze "počuměl" tak jak to mám ve zvyku... Bylo krásné počasí, teplo, sluníčko a vidět ptáky v mlze zavlažovacího systému užívající si kropení čerstvou sprchou byl balzám na duši... Nepíši to jako reklamní propagaci nebo něco podobného... Jen jsem využil založeného vlákna týkajícího se jejich zoo a podělení se o zážitek... Nejvíce mě překvapilo co vše dokázali v téměř rodinném kruhu vybudovat a na jakou úroveň se dostat... To už se dnes jen tak nevidí. Prostě paráda