Jaká by mohla být příčina úhynu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Chorchel

13.11.2022 12:17
Chorchel

XXX.XXX.232.12

Dobrý den.Chtel jsem se zeptat na zajímavý jev.jiz v létě se mi to stálo u jednoho z mlaďat rosel,teď u jedné z korel.hlavni jev je v podstatě v tom,že uhynulé kusy enormně žerou,po krmení v ranních hodinách se jako první hlasově projevují u krmítek,pak skočí do žrádla a žerou žerou dokud tam nic není.po pár dnech se mi dokonce zdají i takoví statnější a pak některých z následujících dnů je najdu na zemi uhynulé a ušpiněne na zemi na hrudi a okolo kloaky.krmim spíše dietně dvakrát denně,jednou ovoce jeřabiny apod dle sezónní nabídky co je a po druhé suché zrniny.hygiena apod dostatečná,nevidím v ničím problém...děkuji za reakce

13.11.2022 12:56
exotchov

XXX.XXX.168.151

Chorchel napsal(a):
Dobrý den.Chtel jsem se zeptat na zajímavý jev.jiz v létě se mi to stálo u jednoho z mlaďat rosel,teď u jedné z korel.hlavni jev je v podstatě v tom,že uhynulé kusy enormně žerou,po krmení v ranních hodinách se jako první hlasově projevují u krmítek,pak skočí do žrádla a žerou žerou dokud tam nic není.po pár dnech se mi dokonce zdají i takoví statnější a pak některých z následujících dnů je najdu na zemi uhynulé a ušpiněne na zemi na hrudi a okolo kloaky.krmim spíše dietně dvakrát denně,jednou ovoce jeřabiny apod dle sezónní nabídky co je a po druhé suché zrniny.hygiena apod dostatečná,nevidím v ničím problém...děkuji za reakce

To vás nenapadne nechat udělat patřičný rozbor u ptactva když chcete znat příčinu.

Chorchel

13.11.2022 13:40
Chorchel

XXX.XXX.232.12

Ano oslovil jsem dvě místa.obe mi vzdelily,že to má význam max do 24h po úhynu.pak už patogeny nejsou aktivní.a já s tím nemám problém,že by mi hynulo houfně ptactvo.jednou mladé v létě,po druhé samice teď o půl roku později...šlo mi jen o to,zda někdo neměl podobnou situaci

13.11.2022 17:30
exotchov

XXX.XXX.168.151

Chorchel napsal(a):
Ano oslovil jsem dvě místa.obe mi vzdelily,že to má význam max do 24h po úhynu.pak už patogeny nejsou aktivní.a já s tím nemám problém,že by mi hynulo houfně ptactvo.jednou mladé v létě,po druhé samice teď o půl roku později...šlo mi jen o to,zda někdo neměl podobnou situaci

No příčin je opravdu hodne,urcite uhyne hodně ptactva ale to nemusí souviset s vašim pripadem,takze ve finale jste opět na začátku.

13.11.2022 17:32
JoPe

XXX.XXX.82.8

Chorchel napsal(a):

Tak jestli vám šlo než o to, jestli někdo nezažil v minulosti něco podobného, tak vás ubezpečím, že většina chovatelů jo, protože chybami se člověk učí, no a co tím dotazem chcete vysledovat ? Je to jako kdyby jste hledal stejnou nemoc při výskytu horečky u několika lidí, nebo zvířat na různých místech. Zkrátka až se příště něco stane, tak už víte co máte dělat. Těch příčin může být tolik, že nemá cenu se nikde vyptávat a jediné nad čím můžete dumat je to, jestli ti ptáci mají vše co potřebují, protože v kvalitní péči tkví ten úspěch.

Chorchel

13.11.2022 21:03
Chorchel

XXX.XXX.232.12

Tak je jasné,ze každý člověk si řídí chov sám.ja se s tím nikdy nesetkal az letos.vetsinou je úhyn spojen např s tím,že pták je načepýřený,neprijma potravu,pospáva a je apaticky.ne že se přežírá a prospiva.to mě zaskočilo a proto mi přišel tento znak (prežirání) podivný.tak jsem se zeptal.nikdy jsem se s tim za deset let chovu nesetkal.a papoušek,který nebyl nikdy bázlivý při krmení bez ostychu skočí na pletivo a pote hop do misky dokud tu krmnou davku nesezral.posleze nastalo úmrtí za pár dnů tohoto jevu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík