kriar
napsal(a):
Tak to by som už vôbec neurobil.Myslel som podla vzhladu alebo výzoru.Endoskopia to ešte existuje???????bŕŕŕ....
A proč nechcete udělat DNA? Je to jistota, ale samozřejmě je to vaše věc.
Jestli máte strach o papouška, nebo se bojíte, že by byl stresovaný, tak navštivte specializovaného veterináře na exotické ptactvo a ten po dohodě dá papouškovi narkózu, takže nebude stresovaný a vůbec nebude vědět, že mu někdo odebral dvě kapky krve.
hicks
napsal(a):
A proč nechcete udělat DNA? Je to jistota, ale samozřejmě je to vaše věc.
Jestli máte strach o papouška, nebo se bojíte, že by byl stresovaný, tak navštivte specializovaného veterináře na exotické ptactvo a ten po dohodě dá papouškovi narkózu, takže nebude stresovaný a vůbec nebude vědět, že mu někdo odebral dvě kapky krve.
Ďakujem za radu.Ja velmi nerád chytam papagaje iba v akutnych stavoch.Ale asi jej budem musieť odobrať krv.Poradte mi odkial sa najlepšie berie vzorka,lebo pri Nandajovy som stažkosťami odobral krv z krídla.
kriar
napsal(a):
Ďakujem za radu.Ja velmi nerád chytam papagaje iba v akutnych stavoch.Ale asi jej budem musieť odobrať krv.Poradte mi odkial sa najlepšie berie vzorka,lebo pri Nandajovy som stažkosťami odobral krv z krídla.
Z vlastní zkušenosti je to asi nejlepší odebrat ze spodní strany křídla. Ale je lepší, když Vám někdo při tom asistuje. Jinak se dá odebrat krev i z vytrženého pírka, nebo dokonce i s drápku na noze. Já osobně odebírám krev ze spodní strany křídla. Je to sice fuška, ale když někdo asistuje, tak se to docela dá.
kriar
napsal(a):
Mohli by ste mi poradiť ako by som zistil pohlavie mojho žaka bez DNA?Má 3 roky.Ďakujem
Dá se poznat i podle velikosti a tvaru hlavy a podle světleji zbarveného břicha u samice,viz foto (samec vlevo samice vpravo)
papouch
napsal(a):
Některé laboratoře dělají rozbory z peří, ale musíte se spojit s danou laborkou a oni vás budou instruovat jak akolik vzorků budete potřebovat.
Tak konečne pridavam fotku mojho žaka.Podla Vás aké ho je pohlavia?
romanza
napsal(a):
Na první pohled asi samice ale chtělo by to foto z přední strany (čelo) a břicho.
Pridávam ešte jednu fotku.Krajšie už to neviem odfotiť ujo Jaro môžem iba 200kB.