Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2006 15:08

Mohli by ste mi poradiť ako by som zistil pohlavie mojho žaka bez DNA?Má 3 roky.Ďakujem

6.10.2006 15:08

kriar napsal(a):
Mohli by ste mi poradiť ako by som zistil pohlavie mojho žaka bez DNA?Má 3 roky.Ďakujem

Endoskopicky.

6.10.2006 15:57

forpus napsal(a):
Endoskopicky.

Tak to by som už vôbec neurobil.Myslel som podla vzhladu alebo výzoru.Endoskopia to ešte existuje???????bŕŕŕ....

6.10.2006 17:32

kriar napsal(a):
Tak to by som už vôbec neurobil.Myslel som podla vzhladu alebo výzoru.Endoskopia to ešte existuje???????bŕŕŕ....

A proč nechcete udělat DNA? Je to jistota, ale samozřejmě je to vaše věc.

Jestli máte strach o papouška, nebo se bojíte, že by byl stresovaný, tak navštivte specializovaného veterináře na exotické ptactvo a ten po dohodě dá papouškovi narkózu, takže nebude stresovaný a vůbec nebude vědět, že mu někdo odebral dvě kapky krve.

7.10.2006 08:38

hicks napsal(a):
A proč nechcete udělat DNA? Je to jistota, ale samozřejmě je to vaše věc.

Jestli máte strach o papouška, nebo se bojíte, že by byl stresovaný, tak navštivte specializovaného veterináře na exotické ptactvo a ten po dohodě dá papouškovi narkózu, takže nebude stresovaný a vůbec nebude vědět, že mu někdo odebral dvě kapky krve.

Ďakujem za radu.Ja velmi nerád chytam papagaje iba v akutnych stavoch.Ale asi jej budem musieť odobrať krv.Poradte mi odkial sa najlepšie berie vzorka,lebo pri Nandajovy som stažkosťami odobral krv z krídla.

7.10.2006 23:02

kriar napsal(a):
Ďakujem za radu.Ja velmi nerád chytam papagaje iba v akutnych stavoch.Ale asi jej budem musieť odobrať krv.Poradte mi odkial sa najlepšie berie vzorka,lebo pri Nandajovy som stažkosťami odobral krv z krídla.

Z vlastní zkušenosti je to asi nejlepší odebrat ze spodní strany křídla. Ale je lepší, když Vám někdo při tom asistuje. Jinak se dá odebrat krev i z vytrženého pírka, nebo dokonce i s drápku na noze. Já osobně odebírám krev ze spodní strany křídla. Je to sice fuška, ale když někdo asistuje, tak se to docela dá.

9.10.2006 22:08

kriar napsal(a):

Dá se poznat i podle velikosti a tvaru hlavy a podle světleji zbarveného břicha u samice,viz foto (samec vlevo samice vpravo)

9.10.2006 23:11

romanza napsal(a):
Dá se poznat i podle velikosti a tvaru hlavy a podle světleji zbarveného břicha u samice,viz foto (samec vlevo samice vpravo)

Některé laboratoře dělají rozbory z peří, ale musíte se spojit s danou laborkou a oni vás budou instruovat jak akolik vzorků budete potřebovat.

11.10.2006 13:36

papouch napsal(a):
Některé laboratoře dělají rozbory z peří, ale musíte se spojit s danou laborkou a oni vás budou instruovat jak akolik vzorků budete potřebovat.

Tak konečne pridavam fotku mojho žaka.Podla Vás aké ho je pohlavia?

11.10.2006 22:25

kriar napsal(a):

tazko povedat podla tejto fotky na prvy pohlad typujem na zensku

potrebovala by som vidiet viacej fotiek najma hlavu, brucho, chrbat v podstate vsetko

ale aj tak to nikto nezaruci jedina DNA alebo endoskopia

15.10.2006 11:14

kriar napsal(a):

Na první pohled asi samice ale chtělo by to foto z přední strany (čelo) a břicho.

15.10.2006 13:56

romanza napsal(a):
Na první pohled asi samice ale chtělo by to foto z přední strany (čelo) a břicho.

Pridávam ešte jednu fotku.Krajšie už to neviem odfotiť ujo Jaro môžem iba 200kB.

Přidejte reakci

Přidat smajlík