Zdravím všechny,
chtěl jsem se zeptat, zda má někdo zkušenosti s krmením různých bobulovin jako např. černý (červený) jeřáb, černý bez čí šípky. Někde jsem četl, že to někteří chovatelé i suší na zimu. Ale na druhou stranu jsem zase slyšel, že chovateli padli ptáci po černém bezu. Tak nevím.
Díky Mira
zmrzlik
napsal(a):
Zdravím všechny,
chtěl jsem se zeptat, zda má někdo zkušenosti s krmením různých bobulovin jako např. černý (červený) jeřáb, černý bez čí šípky. Někde jsem četl, že to někteří chovatelé i suší na zimu. Ale na druhou stranu jsem zase slyšel, že chovateli padli ptáci po černém bezu. Tak nevím.
Díky Mira
Já osobně krmím černým bezem,právě teď začíná dozrávat a ptáci ho mají moc rádi a nejvíc kouřáci.Ti se na něj slétnou hned po podání a za krátkou dobu ho zlikvidují.Na jejich zdraví to nemá žádný neblahý vliv a tomu že někomu ptáci padli po podání černého bezu se mi nechce věřit.
vlastik
napsal(a):
Já osobně krmím černým bezem,právě teď začíná dozrávat a ptáci ho mají moc rádi a nejvíc kouřáci.Ti se na něj slétnou hned po podání a za krátkou dobu ho zlikvidují.Na jejich zdraví to nemá žádný neblahý vliv a tomu že někomu ptáci padli po podání černého bezu se mi nechce věřit.
já také černým bezem krmím bez problémů,jenom kdyby neměl takovou barvu která nejde z ničeho umýt a ptáci s ním vše děsně zamažou
zmrzlik
napsal(a):
Zdravím všechny,
Díky Mira
Konkrétně černý bez dávám řadu let a ptáci ho berou úplně v pohodě.Jen si dávám pozor,abych jim nedal nevyzrálé dřevo (zelené klacky),obsahuje škodlivé látky,které pro určité druhy mohou být přímo jedovaté.
zmrzlik
napsal(a):
Zdravím všechny,
Díky Mira
Ptákům dávám jeřáb a hend se po něm zapráší. Maji rádi i šípky, ale spíš až po přemrznutí. Jinak se dají všechny druhy na který se ptáš zmrazit a krmit i v zimě.