Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2007 17:20

Zdravím všechny. Napadlo mě, že jsem tu neviděl moc fotek měkkožravých, a tak jsem se rozhodl, že vytvořím nové. Přidávám tedy pár fotek, a prosím i ostatní chovatele této skupiny ptáků aby ukázali své chovance

1.1.2007 17:22

bouda napsal(a):
Zdravím všechny. Napadlo mě, že jsem tu neviděl moc fotek měkkožravých, a tak jsem se rozhodl, že vytvořím nové. Přidávám tedy pár fotek, a prosím i ostatní chovatele této skupiny ptáků aby ukázali své chovance

Turako fialový (Musophaga violacea)

1.1.2007 17:25

bouda napsal(a):

Arasari zelený (Pteroglossus viridis) - samice

1.1.2007 17:28

bouda napsal(a):

vousák červenožlutý (Trachyphonus erythrocephalus) - samec, barvy nejsou syté, protože se jedná o mladého ptáka

1.1.2007 17:30

bouda napsal(a):

vousák senegalský (Lybius dubius)

2.1.2007 20:01

bouda napsal(a):

Dobrý den. Pěkné fotografie ale myslim si ze by bylo dobre treba jen tak okrajove vysvetlit co to jsou vlastne ti Mekkozobi. Spousta zacinajicich chovatelu to treba nevi a zaroven tento pojem neni tak zdaleka pouzivan. S pozdravem Caja

2.1.2007 21:21

cajin napsal(a):
Dobrý den. Pěkné fotografie ale myslim si ze by bylo dobre treba jen tak okrajove vysvetlit co to jsou vlastne ti Mekkozobi. Spousta zacinajicich chovatelu to treba nevi a zaroven tento pojem neni tak zdaleka pouzivan. S pozdravem Caja

Dobře. Děkuji za připomínku. Rozdíl mezi názvem "měkkožraví" a měkkozobí je velmi značný. Měkkozobí (Columbiformes) jsou samostatnou taxonomickou jednotkou. Je to řád do kterého patří holubi, hrdličky, holoubci, korunáči atd... Na proti tomu "měkkožraví" žádnou taxomickou jednotkou nejsou, a je to tak vlastně uměle vytvořená skupina, především pro potřeby chovatelů, neboť zahrnuje ptáky živící se přibližně stejnou potravou (plody, hmyz ..). Patří zde tedy ptáci různých řádů : Pěvci (např. špačci, leskoptve, drozdi, krasky, tangary, timálie ....), Šplhavci (Tukani, vousáci), Srostloprstí (Mandelíci, zoborožci, dudci) a další skupiny ptáků. Mimo jiné se zde také dají zařadit již zmínění měkkozobí - a to plodožravé rody holubů jako Treron, Ptilinopus, Ducula...

24.1.2007 16:53

bouda napsal(a):
vousák červenožlutý (Trachyphonus erythrocephalus) - samec, barvy nejsou syté, protože se jedná o mladého ptáka

Dobrý- pokračování

24.1.2007 16:56

majna napsal(a):
Dobrý- pokračování

Pěkní ptáci co? Chovný samec

25.1.2007 16:39

bouda napsal(a):

Přidám pár obrázků: tyran bentevi

25.1.2007 16:39

forpus napsal(a):
Přidám pár obrázků: tyran bentevi

vousák červenožlutý

25.1.2007 16:40

forpus napsal(a):
vousák červenožlutý

vousáci senegalští - pár

25.1.2007 16:41

forpus napsal(a):
vousáci senegalští - pár

Špačci tlustozobí

25.1.2007 16:41

forpus napsal(a):
Špačci tlustozobí

Drozdík bělotemenný

25.1.2007 16:42

forpus napsal(a):
Drozdík bělotemenný

majna Rothschildova

25.1.2007 16:42

forpus napsal(a):
majna Rothschildova

leskoptev královská

25.1.2007 16:43

forpus napsal(a):
leskoptev královská

To není moc měkkozobé - je to lelek, ale pěkný - lelkoun soví

25.1.2007 19:43

forpus napsal(a):
To není moc měkkozobé - je to lelek, ale pěkný - lelkoun soví

Zdravim vsetkych chovatelov mäkkozravych.Krasne vtactvo! Zrejme ich nie je vela,tak sa chcem opytat,ako ziskavate novu krv v chovoch?A este pre p.Smrcka:Kde ste urobili take krasne zabery?Zda sa,ze je to z nejakeho zooparku.Chovu zdar!

25.1.2007 21:35

tatiana napsal(a):
Zdravim vsetkych chovatelov mäkkozravych.Krasne vtactvo! Zrejme ich nie je vela,tak sa chcem opytat,ako ziskavate novu krv v chovoch?A este pre p.Smrcka:Kde ste urobili take krasne zabery?Zda sa,ze je to z nejakeho zooparku.Chovu zdar!

Dobrý večer, novou krev většinou z Holandska nebo Německa, ale v česku jé pár chovatelů, kteří tyto ptáky chovají. Leč škoda že jich v Čr není více.

3.2.2007 00:25

bouda napsal(a):

Zdravím a chválím Váš dobrý nápad a počin. Nějaké fotky zde jsou již v tématu "leskoptve". Přesto ještě rád něco z mého chovu přidám.
- leskoptve bělobřiché (Cinnyricinclus leucogaster) jsou ve svém druhu výjimkou pro svůj pohlavní diformismus (viz. foto). Samička vpředu připomíná našeho drozda..

3.2.2007 00:29

lesk napsal(a):
Zdravím a chválím Váš dobrý nápad a počin. Nějaké fotky zde jsou již v tématu "leskoptve". Přesto ještě rád něco z mého chovu přidám.
- leskoptve bělobřiché (Cinnyricinclus leucogaster) jsou ve svém druhu výjimkou pro svůj pohlavní diformismus (viz. foto). Samička vpředu připomíná našeho drozda..

- leskoptev dlouhoocasá (Lamprotornis caudatus)

3.2.2007 00:39

lesk napsal(a):
- leskoptev dlouhoocasá (Lamprotornis caudatus)

- leskoptve kovové (Lamprotornis chalybaeus) s Turakem fialovým (Musophaga violacea)

3.2.2007 00:47

lesk napsal(a):
- leskoptve kovové (Lamprotornis chalybaeus) s Turakem fialovým (Musophaga violacea)

Ještě jednou kovovky, tentokrát osmiletý chovný pár se čtyřmi mladými (odchov 2006).

3.2.2007 00:54

lesk napsal(a):
Ještě jednou kovovky, tentokrát osmiletý chovný pár se čtyřmi mladými (odchov 2006).

- leskoptve černouché ((kovové malé, nebo-li zelenokřídlé) latinský název se mi doposud nepodařilo zjistilt.

3.2.2007 01:02

lesk napsal(a):
- leskoptve černouché ((kovové malé, nebo-li zelenokřídlé) latinský název se mi doposud nepodařilo zjistilt.

- Turako chocholatý (Tauraco persa buffoni)

4.2.2007 14:46

lesk napsal(a):
- Turako chocholatý (Tauraco persa buffoni)

Leskoptev Kovová - chovný pár

4.2.2007 14:49

novakvladimir napsal(a):
Leskoptev Kovová - chovný pár

Toko rudozobý - mladý pár

4.2.2007 14:52

novakvladimir napsal(a):
Toko rudozobý - mladý pár

Toko Deckenův - chovný pár

4.2.2007 14:56

novakvladimir napsal(a):
Toko Deckenův - chovný pár

Leskoptev tříbarvá - mláďata

7.2.2007 15:28

lesk napsal(a):

Zdravím. Zaujala mne fotka s leskoptvema a turakem. Jak spolu vycházejí? Je to bez problémů? Uvažoval jsem totiž o koupi leskoptví, ale nakonec jsem měl strach, že by svou zvědavostí mohly turaka rušit, tak jsem se rozhodl že si je nepořídím. Jaké tedy máte zkušenosti vy?

8.2.2007 14:41

bouda napsal(a):
Zdravím. Zaujala mne fotka s leskoptvema a turakem. Jak spolu vycházejí? Je to bez problémů? Uvažoval jsem totiž o koupi leskoptví, ale nakonec jsem měl strach, že by svou zvědavostí mohly turaka rušit, tak jsem se rozhodl že si je nepořídím. Jaké tedy máte zkušenosti vy?

Adame, vy jste psal článek o odchovu křepelů korunkatých do Fauny a Nové Exoty? Pokud ne, tak se omlouvám předem, že následující poznámka je určená někomu jinému.
Vv každém případě je neetické a nepřijatelné posílat stejný příspěvěk do více médií současně. Jako novinář mohu potvrdit, že pokud se to u některého autora zjistí, tak mu slušný časopis již nikdy nic nevydá. Je to totiž ve své podstatě podvod na čtenáři - koupí dva časopisy a v nich to samé. Shazuje to autora samotného, časopis, vydavatele... Věřím, že se to stalo z prosté neznalosti a nedomyšlení následků. A že si to autor uvědomí a příště stejnou chybu neudělá.

Přidávám obrázek drozdovce kaštanovohlavého

8.2.2007 14:42

bouda napsal(a):

Pojmenuje někdo prosím tohoto ptáka? Nemohu si vzpomenout na jeho jméno. Díky Martin Smrček

8.2.2007 15:53

forpus napsal(a):
Adame, vy jste psal článek o odchovu křepelů korunkatých do Fauny a Nové Exoty? Pokud ne, tak se omlouvám předem, že následující poznámka je určená někomu jinému.
Vv každém případě je neetické a nepřijatelné posílat stejný příspěvěk do více médií současně. Jako novinář mohu potvrdit, že pokud se to u některého autora zjistí, tak mu slušný časopis již nikdy nic nevydá. Je to totiž ve své podstatě podvod na čtenáři - koupí dva časopisy a v nich to samé. Shazuje to autora samotného, časopis, vydavatele... Věřím, že se to stalo z prosté neznalosti a nedomyšlení následků. A že si to autor uvědomí a příště stejnou chybu neudělá.

Dobrý den p.Smrček. Článek jsem opravdu napsal já. Netušil jsem, že se jedná o problém, jelikož i loni vycházely články se stejným obsahem v obou časopisech. Například článek o chovi sýkor azurových. V žádném případě jsem nejednal s pohnutkem oklamat čtenáře, ale právě naopak se mi jednalo, o to aby si článek přečetlo více lidí, protože ne všichni čtenáři fauny čtou i exotu a naopak. Nevědel jsem, že je to neetické, proto vám děkuji za připomínku, všem se omluvám, a čtanářům slibuji, že již takto jednat nebudu

8.2.2007 16:59

forpus napsal(a):
Pojmenuje někdo prosím tohoto ptáka? Nemohu si vzpomenout na jeho jméno. Díky Martin Smrček

Leskoptev tříbarvá - samice

8.2.2007 17:02

novakvladimir napsal(a):

Šáma bělořitá - samec

8.2.2007 17:45

bouda napsal(a):
Dobrý den p.Smrček. Článek jsem opravdu napsal já. Netušil jsem, že se jedná o problém, jelikož i loni vycházely články se stejným obsahem v obou časopisech. Například článek o chovi sýkor azurových. V žádném případě jsem nejednal s pohnutkem oklamat čtenáře, ale právě naopak se mi jednalo, o to aby si článek přečetlo více lidí, protože ne všichni čtenáři fauny čtou i exotu a naopak. Nevědel jsem, že je to neetické, proto vám děkuji za připomínku, všem se omluvám, a čtanářům slibuji, že již takto jednat nebudu

Adame, děkuji, že jste mou poznámku akceptoval, není to myšleno špatně a důvodům rozumím. Psal jsem i loni autorovi toho citovaného příspěvku o chovu sýkor azurových. Přeji hodně úspěchů v chovu, máte krásné a neobvyklé ptáky. MS

Neregistrovaný uživatel

10.2.2007 02:29
Neregistrovaný uživatel

bouda napsal(a):

Společný chov turak a leskoptví je zcela bez problémů. Ptáci se navzájem ignorují. Pokud se leskoptve dostanou příliš blízko k turakům, ti se pouze naježí a do široka otevřou varovně zobák, čímž vzbudí u leskoptví patřičný respekt. Nikdy jsem však nepozoroval, že by se vzájemně pronásledovali či dokonce napadali.
To ovšem neplatí u jedinců stejného druhu. Jak turaka, tak leskoptve se mohou zimovat společně (s mladými). V době toku je však nutné mladé od rodičů oddělit. Ti se stávají agresivními vůči jedincům svého vlastního druhu. Pak dokáží během odpoledne uhonit a ubít i své odrostlé mládě, které ještě před půl rokem velmi srdnatě bránili (vlastní trpká zkušenost).
Tentokrát přikládám aktuální foto ze společného zimoviště páru turak chocholatých, páru leskoptví bělobřichých a páru leskoptví černouchých.
Zdraví Zdeněk

PS: k poznámce p. Smrčka - nevidím nic neetického na tom že jste svůj článek nabídl současně dvěma redakcím. Možná jen že jste je na to mohl upozornit a nechat na nich zda článek otisknou či nikoliv (oba časopisy odebírám). Je zcela běžné že naprosto stejné zprávy si přečtete v různých tiskovinách.

10.2.2007 03:02

forpus napsal(a):

Nejsem si zcela jist správným českým názvem, ale mělo by se jednat o samičku žluvy modré (Irena puella).
Zdraví Zdeněk

17.2.2007 20:17

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Společný chov turak a leskoptví je zcela bez problémů. Ptáci se navzájem ignorují. Pokud se leskoptve dostanou příliš blízko k turakům, ti se pouze naježí a do široka otevřou varovně zobák, čímž vzbudí u leskoptví patřičný respekt. Nikdy jsem však nepozoroval, že by se vzájemně pronásledovali či dokonce napadali.
To ovšem neplatí u jedinců stejného druhu. Jak turaka, tak leskoptve se mohou zimovat společně (s mladými). V době toku je však nutné mladé od rodičů oddělit. Ti se stávají agresivními vůči jedincům svého vlastního druhu. Pak dokáží během odpoledne uhonit a ubít i své odrostlé mládě, které ještě před půl rokem velmi srdnatě bránili (vlastní trpká zkušenost).
Tentokrát přikládám aktuální foto ze společného zimoviště páru turak chocholatých, páru leskoptví bělobřichých a páru leskoptví černouchých.
Zdraví Zdeněk

PS: k poznámce p. Smrčka - nevidím nic neetického na tom že jste svůj článek nabídl současně dvěma redakcím. Možná jen že jste je na to mohl upozornit a nechat na nich zda článek otisknou či nikoliv (oba časopisy odebírám). Je zcela běžné že naprosto stejné zprávy si přečtete v různých tiskovinách.

díky za odpověď. Tak moji turakové jsou asi nějací uťáplí. Mám je společně s párem křepelek korunkatých a z těch mají tak trochu respekt. Křepelky jim třeba sedí v koši apod... a oni si to nechají líbit. Na menší ptáky ale syčí hned. Zkusil k nim dát zimovat holoubky zlatozobé, ale ti se jim moc nelíbili

17.2.2007 20:59

bouda napsal(a):
díky za odpověď. Tak moji turakové jsou asi nějací uťáplí. Mám je společně s párem křepelek korunkatých a z těch mají tak trochu respekt. Křepelky jim třeba sedí v koši apod... a oni si to nechají líbit. Na menší ptáky ale syčí hned. Zkusil k nim dát zimovat holoubky zlatozobé, ale ti se jim moc nelíbili

Ještě bych měl dotaz ohledně Ca. Jak vy chovatelé měkkožravých řešíte dávkování vápníku svým chovancům?

18.2.2007 09:55

bouda napsal(a):
Ještě bych měl dotaz ohledně Ca. Jak vy chovatelé měkkožravých řešíte dávkování vápníku svým chovancům?

Čau Adame, moji vousáci dokážou během 1-2 dnů dokonale zničit a sežerou i 2 za sebou. Toď k Vápníku. Teď vložím fotky dudka chocholatého vyfoceného ve volné přírodě ve středu

18.2.2007 09:57

bouda napsal(a):

Jo zapomněl jsem že fotky byly pořízeny v Egyptě nedaleko Nilu, několik kilometrů od Luxoru

18.2.2007 09:59

bouda napsal(a):

další, škoda že tady to zmenší a je to hůř vidět

18.2.2007 10:25

majna napsal(a):
Čau Adame, moji vousáci dokážou během 1-2 dnů dokonale zničit a sežerou i 2 za sebou. Toď k Vápníku. Teď vložím fotky dudka chocholatého vyfoceného ve volné přírodě ve středu

Ahoj Vojto. Myslel jsi sépiové kosti? Ještě k té mojí fotce- tihle zoborožci křiklaví nejsou mí, ale z Lešné

18.2.2007 10:52

bouda napsal(a):
Ahoj Vojto. Myslel jsi sépiové kosti? Ještě k té mojí fotce- tihle zoborožci křiklaví nejsou mí, ale z Lešné

čau jaj, myslel jsem na sépiovku a zapomněl jsem to tam napsat. Jsem rád že se to tady tak rozjelo tohle téma, ještě by bylo dobré kdyby každý napsal čím krmí. To by bylo taky zajmavé. Vojta

18.2.2007 11:00

majna napsal(a):
čau jaj, myslel jsem na sépiovku a zapomněl jsem to tam napsat. Jsem rád že se to tady tak rozjelo tohle téma, ještě by bylo dobré kdyby každý napsal čím krmí. To by bylo taky zajmavé. Vojta

Takže začnu s tím čím krmím: míchám si směsku z asi 4 druhů krmení pro měkkořravé od p.Podstůfky jednak používám v sáčcích ALL-Pet, a další směsky, dále CD pro měkkožravé, moučné červy, jablka a vaječnou míchanici tu podávám tak 3X týdně. V letním období jsem přidával i mravenčí kukly a různé ovoce. Majny mají nejradší ostrušiny, kardinálové (i když ti sem nepatří) ti zbožˇbují mandarinky stejně jako timalky. Timalie mají taky v oblibě směsku pro drobné exoty, kterou konzumují beze zbytku. Jediní ptáci u kterých musím řešit problém se zkracováním zobáku jsou vousáci, i když ti furt bubnují do kmenu a mají sépiovky pořád to samci přerůstá. Zajmalo by mě jestli bude na Nové Exotě i sekce pro měkkožravé, protože chovatelů, kteří se zabývají jejich chovem je málo. Proto by chtělo ukázat lidem, že když se dodrží určité zásady jejich chov není zvlášť náročný (až na prostor) Vojta

18.2.2007 13:22

majna napsal(a):
další, škoda že tady to zmenší a je to hůř vidět

ok. Já krmím trochu odlišně. Ptáci v misce neustále k dispozici měkkou směs, kterou míchám z Tropical patee a Uni patte od Orluxu. Dále každý den granule Nutribird T16 v misce smíchané s nadrobno pokrájeným ovocem, respektive zeleninou. Z ovoce opravdu skoro vše, to nemusím ani jmenovat. Jednoznačně ale v oblibě vedou hrozny. Ze zeleniny paprika, rajče, salátová okurka. Jako živočisšnou potravu dostávají crvčky, moučné červy, červy zophobas morio, šváby (šedé, argentinské a madagaskarské), a občas objednám sarančata. V sezóně pak + smýkaný hmyz.

25.2.2007 13:30

majna napsal(a):
Takže začnu s tím čím krmím: míchám si směsku z asi 4 druhů krmení pro měkkořravé od p.Podstůfky jednak používám v sáčcích ALL-Pet, a další směsky, dále CD pro měkkožravé, moučné červy, jablka a vaječnou míchanici tu podávám tak 3X týdně. V letním období jsem přidával i mravenčí kukly a různé ovoce. Majny mají nejradší ostrušiny, kardinálové (i když ti sem nepatří) ti zbožˇbují mandarinky stejně jako timalky. Timalie mají taky v oblibě směsku pro drobné exoty, kterou konzumují beze zbytku. Jediní ptáci u kterých musím řešit problém se zkracováním zobáku jsou vousáci, i když ti furt bubnují do kmenu a mají sépiovky pořád to samci přerůstá. Zajmalo by mě jestli bude na Nové Exotě i sekce pro měkkožravé, protože chovatelů, kteří se zabývají jejich chovem je málo. Proto by chtělo ukázat lidem, že když se dodrží určité zásady jejich chov není zvlášť náročný (až na prostor) Vojta

Ahoj Vojto. Prosím tě, kdy dáváš ven svoje trachyphony? Myslím zhruba při jaké noční teplotě.Díky

25.2.2007 19:02

bouda napsal(a):
Ahoj Vojto. Prosím tě, kdy dáváš ven svoje trachyphony? Myslím zhruba při jaké noční teplotě.Díky

Čau adame ven je nedávám já i majitel přede mnou je měl doma takže nevím min co je v místnosti je tak 20. Takže ti neporadím. A jak se jim vede? typuju že tak v polovině března dám ven majny tak uvidíme jestli budou chtít hnízdit

28.1.2008 18:26

bouda napsal(a):
ok. Já krmím trochu odlišně. Ptáci v misce neustále k dispozici měkkou směs, kterou míchám z Tropical patee a Uni patte od Orluxu. Dále každý den granule Nutribird T16 v misce smíchané s nadrobno pokrájeným ovocem, respektive zeleninou. Z ovoce opravdu skoro vše, to nemusím ani jmenovat. Jednoznačně ale v oblibě vedou hrozny. Ze zeleniny paprika, rajče, salátová okurka. Jako živočisšnou potravu dostávají crvčky, moučné červy, červy zophobas morio, šváby (šedé, argentinské a madagaskarské), a občas objednám sarančata. V sezóně pak + smýkaný hmyz.

Dobrý den. Zase je na čase trochu oživit toto téma. Měl bych dotaz na Pana Nováka. Jak se daří vaším tokům? V loňském roce jsem nezaznamenal žádný inzerát s odchovy (na rozdíl od 2006). Děkuji Adam Bura

31.1.2008 18:04

forpus napsal(a):
Špačci tlustozobí

Dobrý den pane Smrčku,chtěl jsem se zeptat jestli jsou to Vaši špačci tlustozobí,popřípadě jestli neznáte kontakt na chovatele těchto ptáků?Děkuji.Pucholt

1.2.2008 14:52

forpus napsal(a):

A nezapomeňme prosím, na timálky(Leiothrix lutea)

1.2.2008 15:01

pavelpucholt napsal(a):
A nezapomeňme prosím, na timálky(Leiothrix lutea)

rozcvička (timálie čínská,Leiothrix lutea)

1.2.2008 18:23

bouda napsal(a):

Já například,při odchovu, všechen zkrmovaný hmyz obaluji v minerálním prášku s vysokým obsahem vápníku a fosforu.

1.2.2008 19:42

novakvladimir napsal(a):

Něco z mého chovu.Samice s třítýdenním mládětem.

1.2.2008 20:35

lesk napsal(a):
Nejsem si zcela jist správným českým názvem, ale mělo by se jednat o samičku žluvy modré (Irena puella).
Zdraví Zdeněk

Taxonomie není můj koníček,ale latinský název Irena puella - ZOO Praha používá pro
irenu tyrkysovou,což je uplně jiný pták.Fotografie je z webu.

1.2.2008 20:46

pavelpucholt napsal(a):
Něco z mého chovu.Samice s třítýdenním mládětem.

K fotografii nahoře musím zjednat nápravu.Jedná se o tři týdny od vylétnutí z hnízda.Tedy tento kousek je šestitýdenní.Promiňte za(ovšem neúmyslnou) mystifikaci.Děkuji.

1.2.2008 20:46

forpus napsal(a):

Forpusi, jseš záludnej, když si toho ptáka před rokem fotil, tak tam měli určitě napsáno co to je! Hlavně se podle fotky nedá poznat, jak je to veliký. Takhle bleděmodrejch ptáků může být fůra. Třeba tangara, ovšem tvar těla a zobáku neodpovídá. Jeden z lemčíků je taky podobnej, bohužel neznám samce, jenom samici. Ovšem ten červený kroužek okolo oka. Co takhle Irena cyanogaster? Tady by mohl sedět tvar těla i zobák. Bohužel jsem na vlastní oči viděl jen I. puella.

1.2.2008 21:11

forpus napsal(a):

Dobrý den pane Smrčku,jsem čtenářem a necítím se být podveden,když najdu v různých časopisech stejné články,naopak těším se na dobu,kdy ve všech časopisech budou stejné články a mohu si, tím pádem, kupovat jen jeden z nich.Takže z mého pohledu čtenáře je to více než jen přijatelné.Chápu,že z pohledu vydavatele,je tento náhled trochu nevstřebatelný,ale z pohledu novináře .....?

1.2.2008 22:17

pavelpucholt napsal(a):
Taxonomie není můj koníček,ale latinský název Irena puella - ZOO Praha používá pro
irenu tyrkysovou,což je uplně jiný pták.Fotografie je z webu.

K obrázku nahoře.j Nebo se jedná se o samce ke stejnému druhu?Je tedy český název irena tyrkysová?

1.2.2008 22:44

lesk napsal(a):

Dobrý den,často nacházím termín leskoptev purpurová.Mohl by jste někdo uvést foto?Třeba z Webu.Nebo odjinud?Díky.

20.2.2008 14:36

forpus napsal(a):

Dobrý den,
na obrázku je SAMICE ireny tyrkysové (Irena puella). Tento druh má pohlavní dichromatismus - samec je černý s tyrkysově modrou svrchní částí těla.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2008 19:11
Neregistrovaný uživatel

pavelpucholt napsal(a):
Já například,při odchovu, všechen zkrmovaný hmyz obaluji v minerálním prášku s vysokým obsahem vápníku a fosforu.

Vzkaz pro Adama Buru. V loňském roce jsem přišel o samici Deckena, zařadil jsem do chovu mladou (1,5 roku) a odchovali 1 mládě (samičku). Rudozobí mi udělali velkou radost. V létě venku odchovali 4 mladé (2,2) a na podzim zasedli podruhé. Budku i se zazděnou samicí jsem přenesl do zimoviště, a přes částečné komplikace odchovali další mládě (0,1). Všechny odchovy jsou již rozebrány. Ještě se mi podařilo vloni odchovat 2 kusy leskoptev kovová a 6 kusů leskoptví tříbarvých. Takže celkem spokojenost. Přikládám foto. S pozdravem Novák - Chlum u Třeboně

21.6.2008 18:58

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vzkaz pro Adama Buru. V loňském roce jsem přišel o samici Deckena, zařadil jsem do chovu mladou (1,5 roku) a odchovali 1 mládě (samičku). Rudozobí mi udělali velkou radost. V létě venku odchovali 4 mladé (2,2) a na podzim zasedli podruhé. Budku i se zazděnou samicí jsem přenesl do zimoviště, a přes částečné komplikace odchovali další mládě (0,1). Všechny odchovy jsou již rozebrány. Ještě se mi podařilo vloni odchovat 2 kusy leskoptev kovová a 6 kusů leskoptví tříbarvých. Takže celkem spokojenost. Přikládám foto. S pozdravem Novák - Chlum u Třeboně

Pár timálií čínských - Leiothrix lutea

21.6.2008 20:17

pavelpucholt napsal(a):
Pár timálií čínských - Leiothrix lutea

Dobrý večer, jak velkou voliérku máte určenou pro timálie čínské ? Děkuji.

22.6.2008 17:50
pavelpucholt

XXX.XXX.2.53

gazd napsal(a):
Dobrý večer, jak velkou voliérku máte určenou pro timálie čínské ? Děkuji.

Timálie mám ve venkovní volieře vysoké 1,8 ,široké 0,9 a dlouhé tři metry.

8.2.2011 18:40
15975385

XXX.XXX.181.184

Dobrý den,pokud se nemýlím,tak to je irana tyrkysová samice

8.2.2011 18:41
15975385

XXX.XXX.181.184

Dobrý den pane Smrčku,pokud se nemýlím tak to je samice ireny tyrkysové.

8.2.2011 21:00
kubrt11

XXX.XXX.53.50

...taky se přidám:Turako červenokorunkatý

9.2.2011 00:27
lesk

XXX.XXX.50.142

15975385 napsal(a):
Dobrý den pane Smrčku,pokud se nemýlím tak to je samice ireny tyrkysové.

Zřejmě se nemýlíte, ale po čtyřech letech už to asi není pro pana Smrčka moc aktuální informace ( viz. odpověď z 10.02.2007 03:02:36) smajlík.
Nicméně je dobře, že se tím zde toto staré, ale pořád zajímavé téma znovu otevřelo. Proto přidám ještě pár krasek červenozobých.

9.2.2011 00:35
lesk

XXX.XXX.50.142

A ještě nahlédnutí do jejich hnízda.

9.2.2011 00:47
lesk

XXX.XXX.50.142

9.2.2011 00:55
lesk

XXX.XXX.50.142

A špačci pagodoví (černohlaví).

9.2.2011 15:03
litner

XXX.XXX.131.134

9.2.2011 15:12
litner

XXX.XXX.131.134

9.2.2011 15:16
litner

XXX.XXX.131.134

9.2.2011 15:19
litner

XXX.XXX.131.134

9.2.2011 15:23
litner

XXX.XXX.131.134

9.2.2011 16:32
15975385

XXX.XXX.181.184

Omlouvám se uživateli link,ale zapoměl jsem si přečíst od pana Smrčka datum,tak jsem nevěděl,že to tam vložil před čtyřmi lety.

9.2.2011 16:34
15975385

XXX.XXX.181.184

omlouvám se,myslel jsem samohřejmě uživatele leska

9.2.2011 16:59
jaroslav.marec

XXX.XXX.74.33

Myslím, že na snímku p. Smrčka je naozaj 0,1 Irena fialová - Irena puella (česky žluva modrá).
Na tomto Vašom z webu je 1,0 toho istého druhu. J. Marec

9.2.2011 17:11
jaroslav.marec

XXX.XXX.74.33

9.2.2011 17:14
jaroslav.marec

XXX.XXX.74.33

1,1 Irena cyanogastra (Irena kobaltová) - fotka z webu.

9.2.2011 17:17
litner

XXX.XXX.131.134

Nevím, co myslíte, ale na tom nesejde, ono to je aktuální pořád.. a hlavně těhle ptáku je tady žalostně málo, tak by to případné nadšence pro měkkozobé holuby mohlo povzbudit, abychom sem přitáhli něco i z venčí , např. ze Zwolle nebo ze zahraničních chovů.. Chovu zdar, a at' se nám všem daří! smajlík

9.2.2011 17:20
jaroslav.marec

XXX.XXX.74.33

Pre lesk :
Latinský názov leskoptve černouché (kovové malé, nebo-li zelenokřídlé) je Lamprotoornis chloropterus, slovensky liskavec modrosluchý. J. Marec

9.2.2011 17:57
novakvladimir

XXX.XXX.218.48

1,1 Loskuták posvátný (střední forma) - samec vpředu

9.2.2011 20:26
at

XXX.XXX.117.211

turako Fischerov (Tauraco fischeri)

9.2.2011 20:32
at

XXX.XXX.117.211

Turako červenokorunkatý (Tauraco erythrolophus)

9.2.2011 20:41
at

XXX.XXX.117.211

9.2.2011 20:52
kubrt11

XXX.XXX.53.50

...tak ještě Turako Hartlaubův.

9.2.2011 22:20
bouda

XXX.XXX.236.253

Dobrý večer. Určitě děkuji za oživení mého příspěvku. Po několika letech jsem tomu rád. To jak píšete "měkkozobí holubi" však není správné. Měkkozobí holubi jsou totiž všichni, tudíž i zrnožraví holubi, hrdličky, holoubci a korunáči. Spíše jste měl na "plodožraví holubi" Tito všichni pak patří do řádu Měkkozobí (Columbiformes). Pojem měkkozobobí (odborný název řádu) a měkkožraví (obecný název ptáků živících se měkkou stravou) si bohužel chovatelé stále pletou. S pozdravem Bura Adam

9.2.2011 22:47
litner

XXX.XXX.10.15

Samozřejmě patří do skupiny plodožravých ale jinak celkově patří do skupiny "měkkozobých", takže obě možnosti jsou správné, ale ten první název je více specifikuje... smajlík

10.2.2011 00:51
lesk

XXX.XXX.50.142

Pro 15975385. Není třeba se omlouvat, to spíš já byl mírně netaktní. Navíc je dobře, že téma znovu ožilo.
Pro jaroslav.marec. Dík za uvedení latinského názvu leskoptve černouché (zelenokřídlé). Už ho sice delší dobu znám, ale na svém webu jsem to nedoplnil. Takže zjednám nápravu. Na obrázku je tedy znovu Lamprotornis chloropterus.

10.2.2011 01:11
lesk

XXX.XXX.50.142

Pro Adama. Také na této fotce je měkožravec :-). Jde o nejnovější přírůstek v mém chovu.

10.2.2011 07:29
eupatria

XXX.XXX.55.233

tie polodožery alebo poldožravé holuby sú vo vašom chove alebo ide o fotky z vebu a sú v ponuke vo zwole_teda zvyknú byt _?prípadná cenová relácia by ma tiež zaujímala a možno aj iných ,dakujem za info jedná satu o skupinu zaujímavých vtákov teda všobecne ešte sami páčia vousáci a turakovia sú to nádherné vtáky všetky.:-)

10.2.2011 10:04
gazd

XXX.XXX.243.83

eupatria napsal(a):
tie polodožery alebo poldožravé holuby sú vo vašom chove alebo ide o fotky z vebu a sú v ponuke vo zwole_teda zvyknú byt _?prípadná cenová relácia by ma tiež zaujímala a možno aj iných ,dakujem za info jedná satu o skupinu zaujímavých vtákov teda všobecne ešte sami páčia vousáci a turakovia sú to nádherné vtáky všetky.:-)

Dobrý den, v chovu mám tři druhy plodožravých holubů rodu Ptilinopus.
Holub černotemenný (Ptilinopus melanospilus) - cena za pár 500 euro.

10.2.2011 10:08
gazd

XXX.XXX.243.83

Holub malovaný ( Ptilinopus pulchellus) cena za pár 700 euro

10.2.2011 10:11
gazd

XXX.XXX.243.83

Holub nádherný ( Ptilinopus superbus) cena za pár 500 euro.

10.2.2011 10:25
gazd

XXX.XXX.243.83

Ceny dalších druhů plodožerů rodu Ptilinopus jsou:

1,1 P. porphyrea (holub vínokrký ) + 1,1 P. regina (holub královský) 700 EURO
1,1 magnificus (holub čarokrásný) + P. leclancheri ( holub žlutoprsý) + P. perlatus (holub bělobradý) + P. coronulatus (holub lilokorunkatý ) 900 EURO

Chci se Vás zeptat, znáte ve Franci chovatele plodožravých holubů ? Bylo by možné navázat kontakt s těmito chovateli ? Děkuji G.Z.

10.2.2011 10:34
eupatria

XXX.XXX.55.233

nie bohužial poznám len pár francúzkych chovatelov vetšinou papagájov a nejakých bežných astrildov ,ale pokúsim sa cez francúzkych priatelov o nejaké info ,o týchto chovateloch mimochodom nádherné plodožravé holuby .ked sa podarí získat nejaké info rád vám odpoviem ja už uvažujem o návrat na slovensko teda pracovne a rozhliadam sa po nových chovancoch časovo náročnejších ako zrnožravci,aj ked netvrdím že tie sú jednoduché .chovu zdar a prajem úspešnú sezonu.

10.2.2011 12:55
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.188

Foto 57. ŠAMPIÓNAT 2009 Taliansko v Piacenza

10.2.2011 17:49
bouda

XXX.XXX.236.253

litner napsal(a):
Samozřejmě patří do skupiny plodožravých ale jinak celkově patří do skupiny "měkkozobých", takže obě možnosti jsou správné, ale ten první název je více specifikuje... smajlík

Dobrý večer. Správné je to asi tak, jako kdyby jste napsal "hrabaví bažanti, vrubozobé kachny, srostloprstí zoborožci nebo krátkokřídlí jeřábi". Teoreticky to sice správné je, ale nic bližšiho nám to o dané skupině neřekne, jelikož se jedná jen o zkomolené pojmenováni řádu. Ale nebudu vás dále provokovat, všichni víme co jste tím chtěl říci. Já jsem chtěl jen naopak uvést věci na pravou míru. smajlík
Pro eupatria: Plodožraví holubi jsou u nás od loňského roku konečně chováni více i mezi soukromníky. Mám to štěstí, že patřím asi mezi 3 nejzapálenější. U soukromníků jsou chovány především rody Ptilinopus a Treron, v zoologických zahradách pak také rod Ducula. Ten u soukromníků příliš nenajdete jednak pro jeho cenu a jednak pro značnou velikost ptáků.
Určitě nejdostupnějším je holub černotemenný (Ptilinopus melanospila). Ten je i nejvíce odchováván. Krmení složité není, a pokud doma máte již nějaké jiné plodožery tak není co řešit a čeho se bát. Také jeho cena je velice příznivá.
Spolu se Z.Gajdošem se věnujeme také chovu turaků a v péči o tyto dvě skupiny rozdíly prakticky nejsou.
Bura Adam

11.2.2011 23:48
eupatria

XXX.XXX.55.233

dakujem za vaše odpovede ja pátram na francúzkych stránkach po chovateloch ,dalej aj po madarských na madarských stránkach som už narazil na jeného zatial však nemám kontakt ide pravdepodobne o najvačšieho chovatela plodožravých holubov v madarsku pokial sním naviažem kontakt dám vám vediet.čo to mám o obidvoch spomínaných druhoch zistené vdaka vašim stránkam o hmyzožravých vtákoch toho viem dost dalej odoberám všetky dostupné české časopisi ,kde sem tam publikujete.dalej nakolko hovorím viacerými czudzími jazykmi na slušnej úrovni čítam aj stránky zahraničných chovatelov.ešte raz dakujem za vaše odpovede v obidvoch prípadoch turako aj plodožravých holubov ide o nádherné vtáctvo ktoré dúfam čoskoro bude zdobit aj moje voliéry:)

12.2.2011 19:23
gazd

XXX.XXX.243.83

Zdravím Vás Alexi. Budu rád za kantakt na zahr. chovatele plodožravých holubů. Jeden Slovenský chovatel má již celkem rozsáhlou kolekci plodožerů a vypadá to, že zdaleka nemíní v rozšiřování končit. Na tomto vlákně pod nickem "at" vložil také fotky svých svěřenců. Tímto Tě zdravím Andreji. Alexi Vám gratuluji k Vašemu rozhodnutí se věnovat chovu plodožravých ptáků. S pozdravem G.Z.

Líhnutí turaka červenokorunkatého

12.2.2011 19:48
puer

XXX.XXX.158.138

Tiez Vas pozdravujem p. Alexi, napiste mi prosim Vas kontakt na e-mail, marek614@post.sk, a mozme sa spojit v hladani i v informac. o chove, som tiez zo Slovenska, a mam uz neake kontakty na chovatelov plodozravych holubov.. Dakujem, a chovu zdar ! :-)

12.2.2011 20:50
eupatria

XXX.XXX.55.233

už som vám napísal a dúfam že sa stretneme aj osobne.

13.2.2011 10:28
at

XXX.XXX.117.211

1.1 turako červenokorunkatý (tauraco erythrolophus) a 1.1 turako chochlatý (tauraco persa persa)

13.2.2011 10:35
at

XXX.XXX.117.211

mladý vták 0.1 turako livigstonove (tauraco livingstonii)

14.2.2011 08:34
zbosace

XXX.XXX.148.198

Včera boli v Přerove ponúkané asi leskoptve malé čiernouché? a škorci bielobruchý . Kúpil si niekto od maďarského dovozcu vtáky a v akom stave? Aká je úmrtnosť? Nie sú problémy s aklimatizáciou?. Strávil som s ním asi pol hodinu ale nie som s toho múdrejší. Vďaka za každú rozumnú odpoveď.

14.2.2011 15:03
raduz

XXX.XXX.92.194

Dobrý den pánové,marně sháním leskoptve bělobřiché a tak využiji tohle vlákno pokud by jste někdo věděl o nějakých kouscích ozvěte se mi děkuji.Na víkend se nám blíží zwolle,ale raději bych dal přednost tuzemskému odchovu:-)jinak v přerově jsem sice nebyl ale mám informaci,že se jednalo o leskoptve smaragdové tak pokud víte někdo víc tak se s námi podělte..ono přeci jen chovatelé hmyzáků a plodožerů jsou proti papouškům v menšině tak budu rád za každé info:-)

14.2.2011 19:09
zbosace

XXX.XXX.148.198

Boli tam bielobruché minimálne tri páry a dva jedince o málo večších čiernych so zeleným leskom a na hlave v oblasti uší matne čierne sfarbené.

15.2.2011 05:54
schmidt

XXX.XXX.91.132

raduz napsal(a):
Dobrý den pánové,marně sháním leskoptve bělobřiché a tak využiji tohle vlákno pokud by jste někdo věděl o nějakých kouscích ozvěte se mi děkuji.Na víkend se nám blíží zwolle,ale raději bych dal přednost tuzemskému odchovu:-)jinak v přerově jsem sice nebyl ale mám informaci,že se jednalo o leskoptve smaragdové tak pokud víte někdo víc tak se s námi podělte..ono přeci jen chovatelé hmyzáků a plodožerů jsou proti papouškům v menšině tak budu rád za každé info:-)

zdravím, leskoptev bělobřichá je špaček ametystový? pokud jsem dobře viděl, v neděli v přerově byla plná klec těchto ptáků, včetně mláďat.

15.2.2011 18:01
raduz

XXX.XXX.92.194

Dobrý den,ano leskoptev bělobřichá je také známá jako špaček ametystový němci jí říkají (Amethystglanzstar) mohu se zeptat jaká byla cena??a pokud víte jednalo se o odchovy nebo odchytové kusy?děkuji

15.2.2011 18:23
pyrhura

XXX.XXX.243.107

Cenu neviem a bol to odchyt.

15.2.2011 18:27
raduz

XXX.XXX.92.194

I tak děkuji za info no uvidíme jak to bude vypadat ve Zwolle

16.2.2011 21:09
novas

XXX.XXX.1.14

Dobrý večer,v Přerově byli leskoptve bělobřiché 3 páry,4,5 tis. pár,(ptáci byli v horším stavu), a leskoptve černouché (zelenokřídlé),také za 4,5 tis.pár(ty už byli docela v pěkné kondici),ptáci byli z odchytu,(nekrouž.),Ale neodhodlal jsem se je koupit.(POKUD JE NĚKDO KOUPIL,AT NAPÍŠE,JAK TO S NIMI VYPADÁ DÁLE.)To je aspon vše,co jsem se od prodejců z Madarska dozveděl.

17.2.2011 00:14
kanula95

XXX.XXX.160.68

novas napsal(a):
Dobrý večer,v Přerově byli leskoptve bělobřiché 3 páry,4,5 tis. pár,(ptáci byli v horším stavu), a leskoptve černouché (zelenokřídlé),také za 4,5 tis.pár(ty už byli docela v pěkné kondici),ptáci byli z odchytu,(nekrouž.),Ale neodhodlal jsem se je koupit.(POKUD JE NĚKDO KOUPIL,AT NAPÍŠE,JAK TO S NIMI VYPADÁ DÁLE.)To je aspon vše,co jsem se od prodejců z Madarska dozveděl.

Dobrý večer,
ty L. černouché, no nevím, moc se mi nypozdávaly....ale uchvátily mě ty vdovky dominkiánské! Byly celkem v dobrém stavu. Dělám si na ně zálusk už asi rok. Velkou klec mám připravenou, ale neodvažuju si je koupit. Co myslíte jakou mají šanci že v našich podínkách přežijí? Je to přeci jen dovoz! Jednu špatnou zkušenost s dovozem mám. A vyhodit několik tisíc jen tak že mi ptáci za 2 dny "skonají" to se mi nechce. Ale zkusit to asi zkusím...a nevíte kolik by tak v tom přerové mohly stát? Ptál jsem se jen na motýlky a ty prodávali za 750Kč což se mi nepozdávalo!

17.2.2011 08:27
jerrys

XXX.XXX.138.2

kanula95 napsal(a):
Dobrý večer,
ty L. černouché, no nevím, moc se mi nypozdávaly....ale uchvátily mě ty vdovky dominkiánské! Byly celkem v dobrém stavu. Dělám si na ně zálusk už asi rok. Velkou klec mám připravenou, ale neodvažuju si je koupit. Co myslíte jakou mají šanci že v našich podínkách přežijí? Je to přeci jen dovoz! Jednu špatnou zkušenost s dovozem mám. A vyhodit několik tisíc jen tak že mi ptáci za 2 dny "skonají" to se mi nechce. Ale zkusit to asi zkusím...a nevíte kolik by tak v tom přerové mohly stát? Ptál jsem se jen na motýlky a ty prodávali za 750Kč což se mi nepozdávalo!

Zdravím,
tyto nlegální dovozy vůbec nepodporuji, ale chápu, že jinak by šance třeba vdovek u nás nebyla. Osobně bych se bál ty ptáky kupovat už jen proto že nevíte jestli viděli nějakou karanténu, navíc se to vozí zřejmě z nějakých ruských zemí takže si vemte jak moc ti ptáci cestují, pokud se Vám ale jeví v pohodě, cena nebyla vyská, tak je v podstatě zase zachráníte před další děsnou cestou zpět, pokud, to teda tady někde nenechávají na další konání burzy. Překvapuje mne, že inspekce s tím nic nedělá a moc dobře ví že jde o nelegíální dovozy, jen buzerují chovatele, kteří odchovali a ptáky si nelegálně nepořídili a jen třeba papíry zapomněli doma, což se stalo kamarádovi a vypadal jako největšíí zločinec na celé burze, přitom chudák je to dobrák a poctivec a papíry nechal doma na stole, což pak s inspekcí vyřídil, ale měl okolo toho lítání, že je to sprostárna.

K vidám, velice by mne zajímal jak je budete chovat pokud si je pořídíte určitě se podělte o způsobu odchovu, určitě to bude zajímat mnoho chovatelů. Jerrys

17.2.2011 08:49
raduz

XXX.XXX.92.194

Zdravím tě Jerry ozvi se mi na mejl měl bych na tebe jeden dotaz Dík Raduz07

17.2.2011 10:10
eupatria

XXX.XXX.55.233

ked ide niekto zvás teraz do zwolle narobte fotky mekkožravých a dajte sem dakujem.

17.2.2011 10:21
zbosace

XXX.XXX.55.77

Vtáctvo u tohoto pána chodím obdivovať na každej burze, či už v NR-Krškanoch, na AX, či v Přerove. Videl som niekolko chovatelov kupovať zvonohlíky, bol som prekvapený v akej boli kondícii. Chovatel bol asi odborník, lebo rozoznal aj druhy o ktorých dovozca ani nevedel že ich tam má. Pri kúpe bol spokojný jak s kvalitou, tak zdravotným stavom. Vtáky sú na tú biedu v dosť dobrom zdr. stave, myslím v momente ponuky. Tie leskoptve boli dosť krotké a krmili sa aj v mojej prítomností, vzd. asi 30 cm. Vdovky, keď tam mal oba druhy dokonca predvádzali svoj trepotavý let pri výskokoch z bidla. To som videl zatial len v telke. Najhoršie na tom boli pred dvoma mesiacmi ponúkaný vousáci. Boli dosť v malej klietke a mali velmi poškodené perie. Myslím že tieto vtáky sú v zajatí dlhšiu dobu po odchyte. Ale každopádne by sa to po kúpe malo kryť nejakými medikamentami. Dá sa s ním dojednať aj výmena.

17.2.2011 10:28
raduz

XXX.XXX.92.194

Dobrý den.mohu se zeptat nemáte na toho pána nějaký kontakt?

17.2.2011 10:38
kanula95

XXX.XXX.160.68

jerrys napsal(a):
Zdravím,
tyto nlegální dovozy vůbec nepodporuji, ale chápu, že jinak by šance třeba vdovek u nás nebyla. Osobně bych se bál ty ptáky kupovat už jen proto že nevíte jestli viděli nějakou karanténu, navíc se to vozí zřejmě z nějakých ruských zemí takže si vemte jak moc ti ptáci cestují, pokud se Vám ale jeví v pohodě, cena nebyla vyská, tak je v podstatě zase zachráníte před další děsnou cestou zpět, pokud, to teda tady někde nenechávají na další konání burzy. Překvapuje mne, že inspekce s tím nic nedělá a moc dobře ví že jde o nelegíální dovozy, jen buzerují chovatele, kteří odchovali a ptáky si nelegálně nepořídili a jen třeba papíry zapomněli doma, což se stalo kamarádovi a vypadal jako největšíí zločinec na celé burze, přitom chudák je to dobrák a poctivec a papíry nechal doma na stole, což pak s inspekcí vyřídil, ale měl okolo toho lítání, že je to sprostárna.

K vidám, velice by mne zajímal jak je budete chovat pokud si je pořídíte určitě se podělte o způsobu odchovu, určitě to bude zajímat mnoho chovatelů. Jerrys

Dobré ráno,
taky se mi to jednou stalo, že jsem nechal doma papíry a dovnitř mě pustili až poté, co jsem dal ptáky zpět do auta. Takže z prodeje nebylo nic! O těch vdovkách jsem se bavil ještě s jedním chovatelem a on říkal, že je to risk, ale že zachráním ptáky ikdyby pošly a budu mít vlastní zkušenost ale že když pojdou bude to prostě škoda...Každopádně si je ale pořídímsmajlík a o zkušenosti se rád podělím..ale pořídím si je až tak okolo května nebo června aby bylo tepleji...by mi třeba nachladnout a bylo by to mojí vinou.. V ČR asi není moc chovatelů(kromě ZOO) kteří chovají tyto ptáky že? První důležitá věc pro mě je ta, aby ti ptáci přežili...a potom je odchovat...to je můj sen!!! Snad se ten sen splní a vyplatí se to...ikdyby jsem měl čekat několik let.. A co chováte Vy smím-li se zeptat. Kdyžtak email: kanula95@centrum.cz
Díky kanula95

17.2.2011 12:22
eupatria

XXX.XXX.55.233

no každopádne sa teším na burzu v nitre ked tam bude ten madarský dovozca vypýtam kontakt a prípadným záujemcom ho pošlem hovorím plynule madarsky čiže to bude bez jazykovej bariery.

17.2.2011 12:31
kanula95

XXX.XXX.160.68

eupatria napsal(a):
no každopádne sa teším na burzu v nitre ked tam bude ten madarský dovozca vypýtam kontakt a prípadným záujemcom ho pošlem hovorím plynule madarsky čiže to bude bez jazykovej bariery.

Tak to je super, díky, kdyby to klaplo a dostal jste od něho kontakt mohl byste s ním komunikovat(napsal bych vám nějaký dotaz a vy byste mu to přeposlal v maďarštině, pokud neumí česky) díky
kanula95

17.2.2011 14:50
eupatria

XXX.XXX.55.233

kanula95 napsal(a):
Tak to je super, díky, kdyby to klaplo a dostal jste od něho kontakt mohl byste s ním komunikovat(napsal bych vám nějaký dotaz a vy byste mu to přeposlal v maďarštině, pokud neumí česky) díky
kanula95

žiadny problém ,s prekladom nemám ja sa sním chcem tiež porozprávat skúsim zistit povod vtákov v minulosti som už často pomohol či pri nákupe madarským chovatelom či našim chovatelom opačne naposledy zrovna predajca mriežok a klietok tento trochu komunikoval v nemčine ,ja som sa pýtal na možnost výroby mriežok na zakázku čiže podla seba poveal že neni problém výkresy už dostal tak čakám na cenovú ponuku.

17.2.2011 15:29
kanula95

XXX.XXX.160.68

eupatria napsal(a):
žiadny problém ,s prekladom nemám ja sa sním chcem tiež porozprávat skúsim zistit povod vtákov v minulosti som už často pomohol či pri nákupe madarským chovatelom či našim chovatelom opačne naposledy zrovna predajca mriežok a klietok tento trochu komunikoval v nemčine ,ja som sa pýtal na možnost výroby mriežok na zakázku čiže podla seba poveal že neni problém výkresy už dostal tak čakám na cenovú ponuku.

To je úžasné, já můžu někomu nabídnout zase na oplátku konverzaci ve Španělštině...:-) jsem rád že se zde najdou dobří lidé, kteří pomůžou a nechtějí za to nic..jednou jsem na Zwolle pomáhal jednomu pánovi....mohl mít tak 45 a neuměl ani anglicky ani španělsky a to byl španělský prodejce. Pán kterému jsem překládal si koupil od něho holuby které levně nabízel a teď mám kontakt s kupujícím a má kvalitní odchovy od holubů nádherných, krvavých a dalších, které od tohoto španěslkého prodejce má!
kanula95

17.2.2011 16:26
gazd

XXX.XXX.243.83

kanula95 napsal(a):
To je úžasné, já můžu někomu nabídnout zase na oplátku konverzaci ve Španělštině...:-) jsem rád že se zde najdou dobří lidé, kteří pomůžou a nechtějí za to nic..jednou jsem na Zwolle pomáhal jednomu pánovi....mohl mít tak 45 a neuměl ani anglicky ani španělsky a to byl španělský prodejce. Pán kterému jsem překládal si koupil od něho holuby které levně nabízel a teď mám kontakt s kupujícím a má kvalitní odchovy od holubů nádherných, krvavých a dalších, které od tohoto španěslkého prodejce má!
kanula95

Dobrý den, nejedná se o Španělského chovatele jménem Valentin ? Měl bych zájem o kontakt na zmíněného Španělského chovatele. Děkuji G.Z.

17.2.2011 16:34
kanula95

XXX.XXX.160.68

gazd napsal(a):
Dobrý den, nejedná se o Španělského chovatele jménem Valentin ? Měl bych zájem o kontakt na zmíněného Španělského chovatele. Děkuji G.Z.

Tak to netuším, ale myslím že ne....jak psal eupatria že pojede do Nitry tak se uvidí, co to je zač, pokud tam bude...:-)
kanula95

17.2.2011 16:48
gazd

XXX.XXX.243.83

kanula95 napsal(a):
kanula95

Prosím Vás, ten kupující kterému jste pomáhal překládat a na ktrého máte kontakt je jaké národnosti ? Měl bych zájem navázat kontak s chovatelem holubů rodu Ptilinopus. Děkuji G.Z.

17.2.2011 16:55
kanula95

XXX.XXX.160.68

gazd napsal(a):
Prosím Vás, ten kupující kterému jste pomáhal překládat a na ktrého máte kontakt je jaké národnosti ? Měl bych zájem navázat kontak s chovatelem holubů rodu Ptilinopus. Děkuji G.Z.

Jo aha, tak ten Španělský chovatel se jmenoval Juan Ramirez, ale na něj kontakt nemám....mám pouze na toho českého... jeho email: b.e.a.n@centrum.cz

17.2.2011 17:10
gazd

XXX.XXX.243.83

kanula95 napsal(a):
Jo aha, tak ten Španělský chovatel se jmenoval Juan Ramirez, ale na něj kontakt nemám....mám pouze na toho českého... jeho email: b.e.a.n@centrum.cz

Mockrát Vám děkuji G.Z.

17.2.2011 17:28
kanula95

XXX.XXX.160.68

gazd napsal(a):
Mockrát Vám děkuji G.Z.

Není zač, rádo se stalo...je to skvělý chovatel a chová holuby Treroninae a Ptilinopinae a jiné...doporučuji kontaktovat!
kanula95

17.2.2011 17:34
gazd

XXX.XXX.243.83

kanula95 napsal(a):
Není zač, rádo se stalo...je to skvělý chovatel a chová holuby Treroninae a Ptilinopinae a jiné...doporučuji kontaktovat!
kanula95

Už jsem tak učinil a již mi bylo také odpověděno. Ještě jednou díky. G.Z.

17.2.2011 17:55
eupatria

XXX.XXX.55.233

dobrý využijem vaše služby našiel som španielského chovatela plodožravých holubov .niečo málo po španielsky viem čomu presne nebudem rozumiet tak vámprepošlem na preloženie.

17.2.2011 18:01
eupatria

XXX.XXX.55.233

no obdržal som email od francuzkych priatelov našli dvoch chovatelov ochotných naadviazat nejakú formu diskusie idem 1,3 do fr tak skusim zorganizovat stretnutie a nadviazat kontakt na dalších. jeeden je vraj uzko špecializovaný na tangary a plodožery tak som už teraz zvedavý:)

17.2.2011 19:14
gazd

XXX.XXX.243.83

Tak to zní velice nadějně. Píši Vám na Váš e-mail. G.Z.

23.2.2011 08:22
raduz

XXX.XXX.92.194

Zdravím chovatele hmyzáků a plodožerů pokud máte zájem vložil jsem seznam druhů co bylo k vidění ve Zwolle je ke zkouknutí na adrese

http://hmyzozrave-ptactvo.chovzvirat.com/diskuzni-forum/kategorie-11/tema-8061/

27.7.2012 11:52
arw12

XXX.XXX.60.45

at napsal(a):
(Bycanistes bucinator)

Dobry den,
Mial pan mlade od teto zoborozcu

27.7.2012 13:36
kubrt11

XXX.XXX.53.50

pavelpucholt napsal(a):
Dobrý den,často nacházím termín leskoptev purpurová.Mohl by jste někdo uvést foto?Třeba z Webu.Nebo odjinud?Díky.

...moje Leskoptve purpurové(Lamprotornis purpureus)

27.7.2012 14:48
raduz

XXX.XXX.92.194

Trošku staré téma...ale zas když už jste to nakousnuli..nic bych za to nedal ale ta druhá fotografie není leskoptev purpurová ale leskoptev kovová (lamprotornis chalybaeus) dříve mylně označována právě jako purpurová pár let zpátky tu byl docela zmatek a nikdo vlastně nevěděl jestli doma chová purpurky nebo kovovky.Hlavně u fotek co jsou k vidění na netu je velká spousta chyb v pojmenování jednotlivých druhů..zdravím Raduz07.

27.7.2012 16:08
docid

XXX.XXX.128.34

O tom to je, pokračovat v tématech a nedělat na každou fotku nové vlákno. Strašn se mi líbí tokové, jsem z nich unešen, někdo mi řikal že se nemusim bát krmení, ale zase kvůli jednomu páru nechci zakládat chov hmyzu. Jestli jednou dám do kupy klec 5x5m tak jim vystrojim hezký pavilon.

28.7.2012 00:42
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Zdravím,při bližším ohledání druhé fotografie s Vámi musím souhlasit,přestože barva jednotlivých druhů Leskoptví může být velmi variabilní,tvar a velikost zobáku svědčí spíše opravdu na "kovovku"!Tedy se omlouvám,prodal jsem jak jsem koupil!K.

Přidejte reakci

Přidat smajlík