Agresivita samců kakaduů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2007 21:50

Chci se zeptat jaké máte zkušenosti s kakaduy a jejich agresivitou v toku,popř. v průběhu celého roku.Chci si pořídit Alby do chovu a mám z agrese chování samců obavy.Mám si pořídit dokrmená mláďata nebo se dívat po starších ptácích původem z odchytu.Ptáci budou umístěni do celoroční voliéry 3m. vnitřek,4m. výlet.Díky za odpovědi.L.

3.1.2007 17:02

lukasd napsal(a):
Chci se zeptat jaké máte zkušenosti s kakaduy a jejich agresivitou v toku,popř. v průběhu celého roku.Chci si pořídit Alby do chovu a mám z agrese chování samců obavy.Mám si pořídit dokrmená mláďata nebo se dívat po starších ptácích původem z odchytu.Ptáci budou umístěni do celoroční voliéry 3m. vnitřek,4m. výlet.Díky za odpovědi.L.

Kdyby tak odpověděl Vašek Podpěra...

3.1.2007 20:58

forpus napsal(a):
Kdyby tak odpověděl Vašek Podpěra...

Chtěl jsme předchozím příspěvkem vyzvat Vaška Podpěru, aby napsal o své zkušenosti s agresivitou u kakaduů bílých. Dostal jsme na majl takovouto reakci od neznámého pisatele. Uvádím pro ilustraci:
Pane Smrčku ,co tam vedete za řeči o Václavu Podpěrovi,snad si nemyslíte,že je génius.On s panem Vítem sežrali šalamounovo ho... .Otravují už hezká leta v časopise Fauna a vyštvali odtamtud ostatní přispěvovatele.Jejich znalosti jsou pouze vyčtené a vyposlechnuté,praxe žádná,podobně je to s vámi.Nehrajte si na to ,čím nejste,rychle vás všichni odhalí.To jenom pár rozumných rad do života moralisty,který jím není. Od: normalnichovatel@seznam.cz

7.1.2007 17:22

forpus napsal(a):
Chtěl jsme předchozím příspěvkem vyzvat Vaška Podpěru, aby napsal o své zkušenosti s agresivitou u kakaduů bílých. Dostal jsme na majl takovouto reakci od neznámého pisatele. Uvádím pro ilustraci:
Pane Smrčku ,co tam vedete za řeči o Václavu Podpěrovi,snad si nemyslíte,že je génius.On s panem Vítem sežrali šalamounovo ho... .Otravují už hezká leta v časopise Fauna a vyštvali odtamtud ostatní přispěvovatele.Jejich znalosti jsou pouze vyčtené a vyposlechnuté,praxe žádná,podobně je to s vámi.Nehrajte si na to ,čím nejste,rychle vás všichni odhalí.To jenom pár rozumných rad do života moralisty,který jím není. Od: normalnichovatel@seznam.cz

S nez.pisatelem souhlasím a ještě bych přidal p.Vašíčka - jeho "nové" vydání Papoušci afriky a asie,k obsahu se nevyjadřuji-něco nového,zbytek opsaný,ale vrchol je např.fotky senegálů a určení forem!!!Dobrá je jen senegalus/žlutobř./,mesotypus je žlutobř.! a versteri je slabý oranžovobř.!!!Žádny versteri tam NENÍ!!!!Myslel jsem,že tak známy autor uvede na trh opravdu kvalitu a za takovou cenu!?Teď je už spousta pěkných fotek,ale chce to asi větší práci!!!

K dotazu- kakaďáci jsou opravdu agresívni a to hlavně v toku,prostor máte asi malý chtělo by to výlet min.5m a čím víc tím líp!!!Mírnější jsou růžový,ale na prostoru to nic nemění!Jinak agresivita u kakaďáků není nic nového a je na místě se jí obávat a počítat s ní!!! Zdraví Karel.

7.1.2007 20:37

lukasd napsal(a):

Kakaduy sice nechovám, ale četl jsem zajímavý článek, jak tento problém řeší v Loro parque a to tak, že vybudovali v horní třetine voliéry na několika místech takové přepážky z desek, které byli zhruba do třetiny šířky voliéry a tak se měla kde samice ukrýt před samcem a nebyla mu přímo na očích. Tak snad to třeba někdo vyzkouší i u nás a podělí se o své zkušenosti. S pozdravem Luděk

Přidejte reakci

Přidat smajlík