Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2005 12:36

Poradte mi jací papoušci vydrží ve venkovní nevytápěné voliéře kromě austrálie, voliéra je dřevěná s kovovou kostrou není problém dřevo zabezpečit proti okusu. Ráda bych rozšířila svůj chov. Díky Katka

13.9.2005 14:26

smudla napsal(a):
Poradte mi jací papoušci vydrží ve venkovní nevytápěné voliéře kromě austrálie, voliéra je dřevěná s kovovou kostrou není problém dřevo zabezpečit proti okusu. Ráda bych rozšířila svůj chov. Díky Katka

Okrem austrálie žiadne, výnimočne prežijú niektoré druhy ktoré nocujú v búdkach ale veľmi trpia a vyčerpané vtáky nehniezdia po takejto zime, imunita zlyháva často a rýchlo. Alexandre sú odolné, ale vonkajšia voliéra musí byť krytá zo všetkých strán ale nakoniec bude problém s vysokou relatívnou vlhkosťou a odmrznutými prstami. Takže doporučujem ponechať voliéru na zimu prázdnu.

13.9.2005 20:24

smudla napsal(a):

Zcela jistě to může být třeba alexandr malý-v Tokiu mají obrovské problémy s volně žijícími alexandry,kteří ulétli svým majitelům a následně se přemnožili,přičemž místní klima je srovnatelné s tím naším.Tady u nás znám celou řadu chovatelů,kteří je chovají celý rok ve venkovních voliérách a celkem bez problémů.
Mníšek šedý také patří k papouškům chovaným v celoroční nevytápěné voliéře,v 50 letech minulého století vypustila ZOO Praha několik párů do volné přírody,které se stejně jako v Tokiu Alexandři přemnožili a museli je zlikvidovat odstřelem,protože zničili veškerou zeleň v okolí ZOO.
A tak by se dalo ve vyjmenovávání pokračovat,ale je třeba si uvědomit z jakých podmínek papoušek pochází a podle toho jednat.
Ať už se rozhodnete pro jakéhokoliv papouška,vždy si zjistěte jak je chován a odchováván u konkrétních chovatelů!

13.9.2005 20:46

smudla napsal(a):

Většina druhů pyrur. Z větších např. alexandr čínský.

14.9.2005 14:01

dave napsal(a):
Většina druhů pyrur. Z větších např. alexandr čínský.

pyrury ani náhodou

14.9.2005 17:57

erik napsal(a):
pyrury ani náhodou

Můžu tě ujistit, že naprosto bez problémů. Dokonce se v zimě i koupou. Prozatím jsem nepozoroval, že by nějakým způsobem strádaly.

15.9.2005 12:36

johan napsal(a):
Zcela jistě to může být třeba alexandr malý-v Tokiu mají obrovské problémy s volně žijícími alexandry,kteří ulétli svým majitelům a následně se přemnožili,přičemž místní klima je srovnatelné s tím naším.Tady u nás znám celou řadu chovatelů,kteří je chovají celý rok ve venkovních voliérách a celkem bez problémů.
Mníšek šedý také patří k papouškům chovaným v celoroční nevytápěné voliéře,v 50 letech minulého století vypustila ZOO Praha několik párů do volné přírody,které se stejně jako v Tokiu Alexandři přemnožili a museli je zlikvidovat odstřelem,protože zničili veškerou zeleň v okolí ZOO.
A tak by se dalo ve vyjmenovávání pokračovat,ale je třeba si uvědomit z jakých podmínek papoušek pochází a podle toho jednat.
Ať už se rozhodnete pro jakéhokoliv papouška,vždy si zjistěte jak je chován a odchováván u konkrétních chovatelů!

Dovolil bych si oponovat u al. malých mi omrzali nohy raději bych z alexandrů viděl venku jen číňany ty mám venku pořád ani v největších mrazech nejdou spát do ubikace kde přitápím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík