Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2007 22:19

Dobrý den.Zalíbila se mi aymara pruhovaná,tak jsem se chtěl zeptat co obnáší její chov,jestli to jsou společenští ptáci,jak se rozlišuje pohalví,jakou jim podáváte stravu,jak je těžké je odchovat a na co bychom měli dbát při hnízdění.Také jsem viděl různé mutace,tak bych se chtěl jaké znáte.Děkuji za odpověď i.

23.1.2007 23:04

araraun napsal(a):
Dobrý den.Zalíbila se mi aymara pruhovaná,tak jsem se chtěl zeptat co obnáší její chov,jestli to jsou společenští ptáci,jak se rozlišuje pohalví,jakou jim podáváte stravu,jak je těžké je odchovat a na co bychom měli dbát při hnízdění.Také jsem viděl různé mutace,tak bych se chtěl jaké znáte.Děkuji za odpověď i.

Jsou to naprosto mírumilovní a společenští ptáci, což dokládám foto z přezimování. Jinak nejsou to žádní velcí letci, spíše šplhavci, nejsou hluční.Co se týče příp. odchovu pozor na krmení, spíše krmit máčeným, nebo klíčeným zrním, krmí podle nejstaršího mláděte, a mladší se mohou zadávit. S rozlišováním pohlaví asi poradí někdo zkušenější, já s tímto mám problém.

24.1.2007 05:23

hzp napsal(a):
Jsou to naprosto mírumilovní a společenští ptáci, což dokládám foto z přezimování. Jinak nejsou to žádní velcí letci, spíše šplhavci, nejsou hluční.Co se týče příp. odchovu pozor na krmení, spíše krmit máčeným, nebo klíčeným zrním, krmí podle nejstaršího mláděte, a mladší se mohou zadávit. S rozlišováním pohlaví asi poradí někdo zkušenější, já s tímto mám problém.

Mutací je hodně. Např. olivy ,modré ,tyrkysové, kobalti, mauve, lutina, kremina a další novější lemované edge, silver . Podle mutace a štěpitelnosti se odvíjí i cena 400-2500 ks. U lutino ptáků je pohlaví trošku problém. Okem nepoznáš. Jen pokud ovládáš genetiku-vázání pohlaví na barvu. Nebo vyšetřením.U ostatních poznáš pohlaví podle zbarvení ocasních per. Samci mají více černé. Co se týče chovu,tak mě se osvědčil chov po párech . Podívej se na stránky M.Smrčka www.aymary.wz.cz tam je všechno .

24.1.2007 14:52

hzp napsal(a):

Aymaři jsou milí,neagresivní a špatní letci, k té nehlučnosti bych měl poznámku. Pokud mají zavřený zobák tak ano, jakmile ho otevřou jsou podle mě na svoji velikost překvapivě hlasití. Při odchovech jsem je krmil jako andulky + slunečnice, máčené, vařené, naklíčené, ovoce ,zeleň a vaječná míchanice. Rodiče krmili své mladé jako ostatní papoušci postupně od nejstaršího(nejsilnějšího) mláděte. V tomhle ohledu záleží hodně na páru. Můj pár nebyl nikdy moc společenský, drželi se maximálně u sebe a od ostatních si udržovali na bidle cca 10cm odstup.

24.1.2007 18:00

araraun napsal(a):

Všem děkuji za odpovědi

24.1.2007 22:11

araraun napsal(a):

Mohl bych Vás ještě poprosit o nějaké fotky s určením mutace?Děkuji.

24.1.2007 22:55

araraun napsal(a):

Zlava:Lutino,albino,oliva,kobalt

25.1.2007 15:07

araraun napsal(a):

Zlatá oliva (dvoufaktorový edged), Vzadu lutino a modří či kobaltoví edgedi.

25.1.2007 15:16

forpus napsal(a):
Zlatá oliva (dvoufaktorový edged), Vzadu lutino a modří či kobaltoví edgedi.

Silver - stříbrný, mauve edged dvoufaktorová samice

25.1.2007 15:17

forpus napsal(a):
Silver - stříbrný, mauve edged dvoufaktorová samice

Vpředu 2 x silver, za nimi ukrytý tmavozelený edged

25.1.2007 15:21

forpus napsal(a):
Vpředu 2 x silver, za nimi ukrytý tmavozelený edged

Kobaltový edged dvoufaktorový

25.1.2007 15:59

araraun napsal(a):

2 mláďata od stejných rodičů (6 měsíců) - "kašpárci"...vlevo lutino(albín s červenýma očima...)

25.1.2007 16:15

aklab2 napsal(a):
2 mláďata od stejných rodičů (6 měsíců) - "kašpárci"...vlevo lutino(albín s červenýma očima...)

Tenhle pohled albína prozrazuje více - oko "rudé" jak má být...

25.1.2007 16:21

aklab2 napsal(a):
Tenhle pohled albína prozrazuje více - oko "rudé" jak má být...

Moje tohtorocne albino

6.5.2008 12:22

nobilis napsal(a):
Moje tohtorocne albino

Tohtorocne mauve

Přidejte reakci

Přidat smajlík