Reggio nell´ Emilia 2006

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2007 13:34

redpoll napsal(a):
7,

Dobrý den,
nějaký komentář by jste k tomu nepřidal?
Dík.
Zdraví Zdeněk

Neregistrovaný uživatel

18.2.2007 15:55
Neregistrovaný uživatel

lesk napsal(a):
Dobrý den,
nějaký komentář by jste k tomu nepřidal?
Dík.
Zdraví Zdeněk

Zdeňku,
komentář jsem víceméně záměrně vypustil, myslím že i tak jsou to obrázky dostatečně pohodové a povzbudivé. A o to mě v tomhle příspěvku šlo nejvíc - pokochat se krásnými ptáky. Konkrétní informace o stehlících, evropských ptácích, mutacích a genetice formou vzájemné korespondence mohu v určitých mezích poskytnout kdykoliv a snad i nezávisle na tomto příspěvku. Nicméně se musím přiznat, že mi imponuje aktivní přístup chovatelů k získávání informací a proto jsem těm hloubavějším pro inspiraci případného dalšího studia o chovu stehlíků a jeho mutací připojil obrázek poslední se skupinkou chovatelů (z velké části funkcionářů) mezinárodního klubu chovatelů stehlíků v jejich stánku na zmíněné výstavě. Je to sice trochu rébus, ale myslím, že všichni kdo čtou tohle, mohou internet využívat naplno a nespoléhat jen na informace z diskuse i-fauny. Zdravím.

18.2.2007 19:18

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdeňku,
komentář jsem víceméně záměrně vypustil, myslím že i tak jsou to obrázky dostatečně pohodové a povzbudivé. A o to mě v tomhle příspěvku šlo nejvíc - pokochat se krásnými ptáky. Konkrétní informace o stehlících, evropských ptácích, mutacích a genetice formou vzájemné korespondence mohu v určitých mezích poskytnout kdykoliv a snad i nezávisle na tomto příspěvku. Nicméně se musím přiznat, že mi imponuje aktivní přístup chovatelů k získávání informací a proto jsem těm hloubavějším pro inspiraci případného dalšího studia o chovu stehlíků a jeho mutací připojil obrázek poslední se skupinkou chovatelů (z velké části funkcionářů) mezinárodního klubu chovatelů stehlíků v jejich stánku na zmíněné výstavě. Je to sice trochu rébus, ale myslím, že všichni kdo čtou tohle, mohou internet využívat naplno a nespoléhat jen na informace z diskuse i-fauny. Zdravím.

Dobrý večer, nevím co k tomu chtěl vědět Zdeněk, ale například by mě zajmalo, kde a jak často se výstava koná, jestli je možno něco zakoupit a jaké druhy ptáků se tam vyskytují? Děkuji JInak moc pěkné fotky

18.2.2007 20:43

majna napsal(a):
Dobrý večer, nevím co k tomu chtěl vědět Zdeněk, ale například by mě zajmalo, kde a jak často se výstava koná, jestli je možno něco zakoupit a jaké druhy ptáků se tam vyskytují? Děkuji JInak moc pěkné fotky

http://www.foi.it/mostre.htm

23.2.2007 09:46

redpoll napsal(a):
http://www.foi.it/mostre.htm

Z toho webu jsem se nic nedozvěděl. Mojmíre, to je burza, nebo výstava, nebo oboje, nebo něco jiného? Myslím že já ani většina dalších netuší, o čem tu jde řeč, co že to to "Reggio..." je.

23.2.2007 20:59

forpus napsal(a):
Z toho webu jsem se nic nedozvěděl. Mojmíre, to je burza, nebo výstava, nebo oboje, nebo něco jiného? Myslím že já ani většina dalších netuší, o čem tu jde řeč, co že to to "Reggio..." je.

Martine, majno a ostatní,

adresa : http://www.foi.it/ - jsou stránky FOI, něco jako ČSCH ale v Itálii, ve skutečnosti tedy podstatný rozdíl. Po kliknutí v menu na mostre se objeví stránka s přehledem výstav - celý rok 2006. Nebo rovnou - http://www.foi.it/mostre.htm. Le mostre znamená italsky výstavy. Po kliknutí už na první řádek - mostre federali se otevře náhled přehledu těch největších výstav s národní i mezinárodní účastí. Na posledním řádku ve druhém odstavci je název Reggio Emilia. Sloupečky (localita, ingabbio, giudizio, apertura, chiusura) znamenají místo konání výstavy, den příjmu ptáků, datum bodování, otevření a ukončení výstavy. V posledním sloupečku categorie číslice 1 až 7 vyjadřují vystavované ptáky (kanáři postavoví zkadeření, postavoví hladcí, barevní,andulky a papoušci,kříženci,exoti a domácí nebo evropští, zpěvní kanáři harcčtí a zpěvní kanáři malinois), pozn. INT znamená internazionale, což je mezinárodní účast. Jen přepisuju, co je na stránce dole. Že se vedle výstavy jedná i o tzv. burzu nebo prodej, to je dostatečně jasné z mého prvního obrázku. Jak často se výstava koná - jistě každý rok, ostatně jsou zde k dispozici také aktuální oznámení o zrušených akcích) ale při sledování této stránky v průběhu roku zaznamenáte časem určitě jejich obnovu abyste si případný výlet naplánovali. Na to vše se majna ptal a doufám, že teď to vědí i ostatní. Při dalším prohledávání jsou k dispozici informace i o výstavách menšího významu (např. klubových) včetně dalších odkazů.

23.2.2007 21:16

redpoll napsal(a):
Martine, majno a ostatní,

adresa : http://www.foi.it/ - jsou stránky FOI, něco jako ČSCH ale v Itálii, ve skutečnosti tedy podstatný rozdíl. Po kliknutí v menu na mostre se objeví stránka s přehledem výstav - celý rok 2006. Nebo rovnou - http://www.foi.it/mostre.htm. Le mostre znamená italsky výstavy. Po kliknutí už na první řádek - mostre federali se otevře náhled přehledu těch největších výstav s národní i mezinárodní účastí. Na posledním řádku ve druhém odstavci je název Reggio Emilia. Sloupečky (localita, ingabbio, giudizio, apertura, chiusura) znamenají místo konání výstavy, den příjmu ptáků, datum bodování, otevření a ukončení výstavy. V posledním sloupečku categorie číslice 1 až 7 vyjadřují vystavované ptáky (kanáři postavoví zkadeření, postavoví hladcí, barevní,andulky a papoušci,kříženci,exoti a domácí nebo evropští, zpěvní kanáři harcčtí a zpěvní kanáři malinois), pozn. INT znamená internazionale, což je mezinárodní účast. Jen přepisuju, co je na stránce dole. Že se vedle výstavy jedná i o tzv. burzu nebo prodej, to je dostatečně jasné z mého prvního obrázku. Jak často se výstava koná - jistě každý rok, ostatně jsou zde k dispozici také aktuální oznámení o zrušených akcích) ale při sledování této stránky v průběhu roku zaznamenáte časem určitě jejich obnovu abyste si případný výlet naplánovali. Na to vše se majna ptal a doufám, že teď to vědí i ostatní. Při dalším prohledávání jsou k dispozici informace i o výstavách menšího významu (např. klubových) včetně dalších odkazů.

Připojím soutěž

1.) Urči správně název alespoň jedné z mutací stehlíků z předchozích obrázků.

2.) Pojmenuj správně vyčerpávajícím způsobem křížence stehlíka na obrázku č.3 tohoto příspěvku, uveď správně možné rodiče včetně jejich možných kombinací pro dosažení těchto ptáků.
Odpovědi musí být obě úplné a správné na jeden pokus.

3.) Vaše výhra:

24.2.2007 07:49

redpoll napsal(a):
Připojím soutěž

2.) Pojmenuj správně vyčerpávajícím způsobem křížence stehlíka na obrázku č.3 tohoto příspěvku, uveď správně možné rodiče včetně jejich možných kombinací pro dosažení těchto ptáků.

3.) Vaše výhra:

ja bych si typ 3.obrazek (křířenec) eumo stehlík+ červeno černá mozaik(šedo křídlá)4.eumo stehlík 1,0 ,lutino asi 0,1 obr. 6.eumo možná pastel

24.2.2007 07:54

mbalek napsal(a):
ja bych si typ 3.obrazek (křířenec) eumo stehlík+ červeno černá mozaik(šedo křídlá)4.eumo stehlík 1,0 ,lutino asi 0,1 obr. 6.eumo možná pastel

barvu .........

24.2.2007 09:54

mbalek napsal(a):
barvu .........

tento stehlík je zcela jistě phaeo - ale reagovat na otázky či kvíz pana Brázdila dotovaný klecí - otázkou jaká je to barva stehlíka - no nevím zda tato odpověď uspokojí " sponzora " .
Luboš.

24.2.2007 10:03

redpoll napsal(a):
Připojím soutěž

3.) Vaše výhra:

3. Je zde jistá nadějě, že by tento kříženec mohl být potomkem achátového červeného kanára a stehlíka. Soudím tak dle červených partijí (maska, ramena, prsa) a podle zvláštní našelé barvy, kterou tento pták má.

24.2.2007 10:04

redpoll napsal(a):
Připojím soutěž

3.) Vaše výhra:

4. Zde je to nejednoznačné. Nicméně jsou jen dvě možnosti, přikláním se k mutaci Albino, i když… stehlík nejde vidět z boku, kde by se ukázaly jasněji prvky, které by vedly k jasné odpovědi (červené oči, chybjející šedá v křídlech a za krkem). Stehlík má také světlejší masku, zdá se, což by odpovídalo albinu. Takže albino, ale nejde to z fotografie přesně určit.
5. mutace Double faktor žlutá.
6. mutace Lutino (červené oči, šedé znaky v kresbě – viz. č. 4)

24.2.2007 10:05

redpoll napsal(a):
Připojím soutěž

3.) Vaše výhra:

double factor žlutý

24.2.2007 10:17

redpoll napsal(a):
Připojím soutěž

3.) Vaše výhra:

Albino

24.2.2007 21:48

rve napsal(a):
Albino

Těší mne Váš zájem, zatím to nevypadá že by se klec měla někam stěhovat.

25.2.2007 13:19

redpoll napsal(a):
Připojím soutěž

3.) Vaše výhra:

Dobrý den.
1. na obrázku č. 6 se přikláním k lutinu a obr. 5 žlutý pastel
2. a kříženec na obr. č. 3 myslím že by to mohlo být z rodičů... Stehlík x čečetka

podotýkám že můj malý syn si myslel že je to myš (obr.3)

Jinak pěkná soutěž...Jarda

27.2.2007 23:04

jardda napsal(a):
Dobrý den.
1. na obrázku č. 6 se přikláním k lutinu a obr. 5 žlutý pastel
2. a kříženec na obr. č. 3 myslím že by to mohlo být z rodičů... Stehlík x čečetka

podotýkám že můj malý syn si myslel že je to myš (obr.3)

Jinak pěkná soutěž...Jarda

OBRAZEK č. 3 kříženec stehlík major + čížek ohnivý...
obrazek č.5 LUTINO STEHLÍK SMICE
obrazek č.6 major stehlík eumo isabel a 4 to samé ...

2.3.2007 19:19

mbalek napsal(a):
OBRAZEK č. 3 kříženec stehlík major + čížek ohnivý...
obrazek č.5 LUTINO STEHLÍK SMICE
obrazek č.6 major stehlík eumo isabel a 4 to samé ...

Je velkou škodou , že příspěvek " Reggio " dopadl ve své podstatě zcela jinak než byl záměr zadavatele . Neznám žádný kvíz na moderované diskusi , kde zadavatel dává cenu nebo lépe řečeno bonus tomu kdo napíše správnou odpověď . To je tak nadčasové pro naše chovatele nebo se jedná jen o oblast chovatelství ve které si nejsme až tak jisti ?? Snad všichni nechováme jen papoušky !!
Svého času jsem se také pokoušel o něco podobného sice bez bonusu ale ohlasy na moji aktivitu byli opravdu různé či spíše negativní a tak jsem s tímto raději přestal .

4.3.2007 23:56

lubos napsal(a):
Je velkou škodou , že příspěvek " Reggio " dopadl ve své podstatě zcela jinak než byl záměr zadavatele . Neznám žádný kvíz na moderované diskusi , kde zadavatel dává cenu nebo lépe řečeno bonus tomu kdo napíše správnou odpověď . To je tak nadčasové pro naše chovatele nebo se jedná jen o oblast chovatelství ve které si nejsme až tak jisti ?? Snad všichni nechováme jen papoušky !!
Svého času jsem se také pokoušel o něco podobného sice bez bonusu ale ohlasy na moji aktivitu byli opravdu různé či spíše negativní a tak jsem s tímto raději přestal .

Děkuji př. Lubošovi za kompliment, nicméně si myslím že moje nabídka nebo vůbec způsoby než nadčasové jsou asi spíš přežité a časově překonané.
Jednak jsem se k nabídce v druhé části příspěvku odhodlal až v reakci na ohlasy se záměrem povzbudit a vyprovokovat diskusi trochu více. Jako noční můru jsem pociťoval jedině obavu, že klec budu muset pracně balit a někam posílat poštou, nikoliv, že bych o ni měl přijít.
V žádném případě jsem soutěž nemínil ve smyslu podobných reklamních radiosoutěží, kde rozhodujete mezi možností A nebo B a ještě loudíte nápovědu. Nechť se na mne zúčastnění nezlobí. Zhodnotíme to a aby toho nebylo v tomto příspěvku příliš, založím za chvíli nový. Školní leta už mám dávno za sebou, ale živě si pamatuji, že kdybych na otázku kolik je (a + b) na druhou , zahájil odpověď výrazem, že si zkusím tipnout, jdu do lavice s nedostatečnou i kdybych desetkrát a nakrásně tipoval správně. Navíc přispěvovatel m.balek opravdu neodpovídá správně. Další z přispěvovatelů jarda svou odpověď formuluje jako že se přiklání k nějaké možnosti,což je sice z matematického pohledu schůdnější, protože i matematické úkoly mohou mít někdy několik řešení, ale ani jeho odpověď není správná. A podobně i Radek Veselý odpovídá šalamounsky a v podstatě je správným odpovědím dost blízko anebo je zdůvodňuje, nicméně je nemohu uznat jako přesné.
Co se týče kříženců po stehlíkovi, já sám jsem přesvědčen, že tam svou roli partnera hrál dominantně bílý kanár, ale nejsme v tom zajedno ani s Lubošem a lze tudíž mou suverenní otázku označit jako blafování. Nemůžu jednoznačně vyloučit Radkovu úvahu o kanáru červenoachátovém,ale na obrázek přiložil kanára achátového mozaikového. To bych v matematice přirovnal k zapomenuté závorce nebo znaménku.
No a stehlíky dáme do nového tématu.
Na dolením obrázku je
stehlík pezzato (strakatý)

Přidejte reakci

Přidat smajlík