miki
napsal(a):
Prosím o radu, které druhy mohu chovat ve venkovní voliéře v zimě. Zatím takhle chovám korely a andulky. Na jaře bych chtěl chov rozšířit o nějaký jiný druh, bojím se ale, aby to venku v zimě vydržel.
Za každou radu předem děkuji.
Doporučuji další australské papouchy - pap. zpěvavé, r. pestré, kouřové, nádherné a další. Výběr je zhruba seřazen dle pořizovacích cen.
rosta
napsal(a):
Doporučuji další australské papouchy - pap. zpěvavé, r. pestré, kouřové, nádherné a další. Výběr je zhruba seřazen dle pořizovacích cen.
Souhlasím a ještě bych přidal kakariky, mníšky, neofémy, křepelky čínské, křepely kalifornské, holoubky diamantové a většinu hrdliček. Bez problémů jsou i bažanti.
vojta
napsal(a):
No jestli chceš aby mohly být přes zimu venku takže celoročně tak je lepší aby jsi si pořizoval australský papoušky jako jsou třeba andulky,korely,rosely,pap.zpěvavý,pap.nádherný,barnardi atd.. prostě australský. s pozdravem Vojta
Já bych doporučil přečíst literaturu a zjistit v jakých podmínkách se onen druh pohybuje. Například Alexandr činský je africký papoušek, ale při dobré aklimatizaci snáší dobře naše zimní podmínky.
miki
napsal(a):
Prosím o radu, které druhy mohu chovat ve venkovní voliéře v zimě. Zatím takhle chovám korely a andulky. Na jaře bych chtěl chov rozšířit o nějaký jiný druh, bojím se ale, aby to venku v zimě vydržel.
Za každou radu předem děkuji.
Jak už bylo napsáno, Australské papoušky a přidám moje Kakariki :-) Ty řádí ve sněhu ! Zamrzlou vodu zalívám horkou vodou a je jim fajn. Jenom se divím, že se v mrazu okoupou a že jim peří nezamrzne
hicks
napsal(a):
Já bych doporučil přečíst literaturu a zjistit v jakých podmínkách se onen druh pohybuje. Například Alexandr činský je africký papoušek, ale při dobré aklimatizaci snáší dobře naše zimní podmínky.
Pane Hálo ten příklad nemyslíte vážně alexandr čínský je snad asijský papoušek. Vyskytuje se v Číně, v horách přes 3500 m vysokých. Není potřeba ho nějak aklimatizovat bez problémů snáší naší zimu (-24 stupňů). Jinak hodně štěstí v chovu přeje Rber
rber
napsal(a):
Pane Hálo ten příklad nemyslíte vážně alexandr čínský je snad asijský papoušek. Vyskytuje se v Číně, v horách přes 3500 m vysokých. Není potřeba ho nějak aklimatizovat bez problémů snáší naší zimu (-24 stupňů). Jinak hodně štěstí v chovu přeje Rber
Ježiši překlep jako k...a omlouvám se. Ale stejně můj příspěvek platí je potřeba se podívat v jakém prostředí pták žije v přírodě. Ale za ten překlep se samozřejmě omlouvám a děkuji za opravu.
hicks
napsal(a):
Ježiši překlep jako k...a omlouvám se. Ale stejně můj příspěvek platí je potřeba se podívat v jakém prostředí pták žije v přírodě. Ale za ten překlep se samozřejmě omlouvám a děkuji za opravu.
S ostatním určitě souhlasím i když dost papouchů se přizpůsobylo na jiné podmínky než mají ve své domovině, a než je napsáno v literatůře. Znám chovatele kteří chovají eklektusy v celoročních voliérách a přes den je pouštějí ven. V Oceánii určitě nejsou teploty pod bodem mrazu. Rber