Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2007 10:25

V galerii okrasného ptactva by rozhodně neměl chybět páv. Sledovat jeho tok, patří k nejhezčím zážitkům.

7.3.2007 10:33

lesk napsal(a):
V galerii okrasného ptactva by rozhodně neměl chybět páv. Sledovat jeho tok, patří k nejhezčím zážitkům.

Vím že to zde po zmenšení tolik nevynikne, ale zkuste se i Vy pochlubit nějakými obrázky.

7.3.2007 15:11

lesk napsal(a):
Vím že to zde po zmenšení tolik nevynikne, ale zkuste se i Vy pochlubit nějakými obrázky.

máte pravdu. Pávy jsem choval několik let i úspěšně odchovával, ALE přistěhovali se sousedi, kteří jsou od nás vzdušnou čarou cca 300 m a kvuli nim jsem je musel dát pryč. Stěžovali si tak dlouho na křik, až se jim to povedlo. Je fakt, že jejich "slovní projev" je tak pronikavý, že je slyšet i několik km. :-)

7.3.2007 22:22

zdeny napsal(a):
máte pravdu. Pávy jsem choval několik let i úspěšně odchovával, ALE přistěhovali se sousedi, kteří jsou od nás vzdušnou čarou cca 300 m a kvuli nim jsem je musel dát pryč. Stěžovali si tak dlouho na křik, až se jim to povedlo. Je fakt, že jejich "slovní projev" je tak pronikavý, že je slyšet i několik km. :-)

S tím křikem to není zas až tak hrozné. Je fakt, že když jsem je dříve choval na volno, ozývali se mnohem víc a častěji. Teď co je mám zavřené ve velké voliéře (také kvůli sousedům) se za celý den vůbec neozvou. Kohout má své slípky pořád na dohled tak řejmě nemá důvod je svolávat.

7.3.2007 23:00

lesk napsal(a):
S tím křikem to není zas až tak hrozné. Je fakt, že když jsem je dříve choval na volno, ozývali se mnohem víc a častěji. Teď co je mám zavřené ve velké voliéře (také kvůli sousedům) se za celý den vůbec neozvou. Kohout má své slípky pořád na dohled tak řejmě nemá důvod je svolávat.

Já je choval na 3 ha oploceném pozemku. V noci spali na vysokých stromech, bylo to fajn.

30.5.2007 17:29

lesk napsal(a):

Taťka se opravdu snažil, takže mohu ukázat foto letošního prvorozeného.

30.5.2007 17:34

lesk napsal(a):
Taťka se opravdu snažil, takže mohu ukázat foto letošního prvorozeného.

Doufám že k němu brzo přibudou další.

zvířátková

31.5.2007 06:18
zvířátková

lesk napsal(a):

Já mám jednoho albína z Libochovic

zvířátková

10.7.2007 08:01
zvířátková

zvířátková napsal(a):
Já mám jednoho albína z Libochovic

bílý z netu

zvířátková

10.7.2007 08:01
zvířátková

zvířátková napsal(a):
bílý z netu

2

zvířátková

10.7.2007 08:02

zvířátková

10.7.2007 08:02
12.7.2007 11:36

zvířátková napsal(a):
4

Můj chovný samec

18.7.2007 04:11

tom0zoo napsal(a):
Můj chovný samec

Tak ten můj teď právě pěkně pelíchá - ale snaží se pořád udělat dojem.

28.8.2007 01:07

lesk napsal(a):

Další kuřátka právě přibyla. Tentokrát si je mamka sama poctivě vyseděla.

28.8.2007 01:11

lesk napsal(a):
Další kuřátka právě přibyla. Tentokrát si je mamka sama poctivě vyseděla.

Tady jsou i s taťkou, bohužel je právě bez ocasu.

28.8.2007 06:16

lesk napsal(a):
Tady jsou i s taťkou, bohužel je právě bez ocasu.

Zdravím. Zdeňku, v jak velké voliéře je chováte? Jsou tam jen ti pávi?

30.8.2007 13:25

saltator napsal(a):
Zdravím. Zdeňku, v jak velké voliéře je chováte? Jsou tam jen ti pávi?

Chovám je v obloukové voliéře (viz. foto) o rozměrech 6x4x3m (d,š,v). Původně tam měli být jen ti pávi, aby byla zachována možnost jejich občasného vypouštění ven. Pak mi ale přišlo líto nevyužitého prostoru a přidal jsem k nim 1,1 holubů chocholatých, kteří se zde rovněž úspěšně rozmnožují.

30.8.2007 14:24

lesk napsal(a):
Chovám je v obloukové voliéře (viz. foto) o rozměrech 6x4x3m (d,š,v). Původně tam měli být jen ti pávi, aby byla zachována možnost jejich občasného vypouštění ven. Pak mi ale přišlo líto nevyužitého prostoru a přidal jsem k nim 1,1 holubů chocholatých, kteří se zde rovněž úspěšně rozmnožují.

To nemá chybu.

23.1.2009 21:43
sheril

XXX.XXX.88.21

lesk napsal(a):

Posílám fotku mého páva ,,Pípa,,dostala jsem ho k narozeninám od bráchy ze zoo Liberec.Je ochočený a velice hodný,jak tak koukám na fotky,tak pan Píp,bude asi samice.Jde to těžko poznat,ted je mu půl roku.Posílám pár foteček

23.1.2009 21:44
sheril

XXX.XXX.88.21

lesk napsal(a):

Datum je špatně nastaveno,vylíhli se v červenci

24.1.2009 12:09
eden

XXX.XXX.82.248

sheril napsal(a):
Datum je špatně nastaveno,vylíhli se v červenci

Může se chovat volně na zahradě bez přistřihávání letek? A nebo musí mít voliéru.

24.1.2009 14:51
sheril

XXX.XXX.88.21

eden napsal(a):
Může se chovat volně na zahradě bez přistřihávání letek? A nebo musí mít voliéru.

Jak kde,pávi rádi cestují,jsou dobřími hlídači pozemku,jestli,že máte sousedy ,kterým by pávy vadili,tak ve voliéře.Já mám páva na noc ve voliéře a přes den venku,letky má přistřihlé,ale rychle dorůstají.Párkrát se stalo,že jsme ho museli sundavat ze střechy-či 8 m modřínu.Pro pávi platí čím vejš tím líp.V zimním období je to nebezpečné,protože slétnout ze stromu se jim nebude chtít hned a klidně tam vydrží dva dny.Když je ručně odkrmený,tak není problém ho chovat na volno.Drží se jen na pozemku který zná,jinám nechodí.Jestliže páv není ochočen již od mala,tak se taky drží na pozemku,ale bude šmejdit k sousedům..Přes noc doporučuji zavírat do voliéry,mohlo by se stát ,že by ho napadli psi,liška-či by Vám ho odnesli peněz chtivý zloději

24.1.2009 15:56
oscar

XXX.XXX.18.72

sheril napsal(a):
Jak kde,pávi rádi cestují,jsou dobřími hlídači pozemku,jestli,že máte sousedy ,kterým by pávy vadili,tak ve voliéře.Já mám páva na noc ve voliéře a přes den venku,letky má přistřihlé,ale rychle dorůstají.Párkrát se stalo,že jsme ho museli sundavat ze střechy-či 8 m modřínu.Pro pávi platí čím vejš tím líp.V zimním období je to nebezpečné,protože slétnout ze stromu se jim nebude chtít hned a klidně tam vydrží dva dny.Když je ručně odkrmený,tak není problém ho chovat na volno.Drží se jen na pozemku který zná,jinám nechodí.Jestliže páv není ochočen již od mala,tak se taky drží na pozemku,ale bude šmejdit k sousedům..Přes noc doporučuji zavírat do voliéry,mohlo by se stát ,že by ho napadli psi,liška-či by Vám ho odnesli peněz chtivý zloději

Já chovám pávy celý rok venku na volno.Nocují na střeše.Pávice v květnu zasedne a sama vysedí mladé za 28 dní,první měsíc mladé zavírám i s pávící,protože se mi už stalo, že při silném větru to mladé večer sfouklo ze střechy a v noci se už nedovedly vrátit zpět pod pávici a ráno jich pár chybělo,asi se stali obětí kuny.Mladí pávi se dají rozeznat asi ve věku kolem 3 měsíců,pávice mají na zádech vlnkování ,pávi mají záda bez vlnek.Pávi se dožívají vysokého věku, u souseda žil páv 24 roků.

24.1.2009 15:59
oscar

XXX.XXX.18.72

oscar napsal(a):
Já chovám pávy celý rok venku na volno.Nocují na střeše.Pávice v květnu zasedne a sama vysedí mladé za 28 dní,první měsíc mladé zavírám i s pávící,protože se mi už stalo, že při silném větru to mladé večer sfouklo ze střechy a v noci se už nedovedly vrátit zpět pod pávici a ráno jich pár chybělo,asi se stali obětí kuny.Mladí pávi se dají rozeznat asi ve věku kolem 3 měsíců,pávice mají na zádech vlnkování ,pávi mají záda bez vlnek.Pávi se dožívají vysokého věku, u souseda žil páv 24 roků.

Další foto

24.1.2009 16:02
oscar

XXX.XXX.18.72

oscar napsal(a):
Další foto

další

24.1.2009 16:09
oscar

XXX.XXX.18.72

24.1.2009 16:21
oscar

XXX.XXX.18.72

oscar napsal(a):
albín

S mláďaty

24.1.2009 16:22
oscar

XXX.XXX.18.72

oscar napsal(a):
S mláďaty

další

24.1.2009 16:25
oscar

XXX.XXX.18.72

oscar napsal(a):
další

Loňský páv 08

24.1.2009 16:26
oscar

XXX.XXX.18.72

oscar napsal(a):
Loňský páv 08

v letu

24.1.2009 16:32
oscar

XXX.XXX.18.72

oscar napsal(a):
v letu

na komíně

24.1.2009 16:34
oscar

XXX.XXX.18.72

oscar napsal(a):
na komíně

s mláďaty

27.1.2009 21:45
sheril

XXX.XXX.88.21

lesk napsal(a):

Co myslíte je můj píp samec nebo samice?

27.1.2009 22:21
doutrklars

XXX.XXX.58.177

saltator napsal(a):
To nemá chybu.

to jsou ale staré přízpěvky to už pávy nikdo nechová aby zaslal nové fotky

27.1.2009 23:46
doutrklars

XXX.XXX.32.31

lesk napsal(a):

toto je páv zelený lepší vlastní fotku zatim nemam snad na jaře . Mam lonská kuřata

28.1.2009 00:21
doutrklars

XXX.XXX.32.31

lesk napsal(a):

To je páv konžský poslední z rodiny pávů u nás chován neni je skoro vyhuben

28.1.2009 00:25
doutrklars

XXX.XXX.32.31

lesk napsal(a):

Náš páv černokřídlý teť se nená s čim chlubit

28.1.2009 16:26
oscar

XXX.XXX.18.72

sheril napsal(a):
Co myslíte je můj píp samec nebo samice?

Váš píp je pípa,je to pávice.

28.1.2009 21:12
oscar

XXX.XXX.18.72

oscar napsal(a):

Oprava překlep pávi mají na zádech vlnkování pávice nikoli.

29.1.2009 11:57
sheril

XXX.XXX.88.21

oscar napsal(a):
Váš píp je pípa,je to pávice.

Tak mám teda pávici,která slyší na píp,do budoucna k ní pořídím samce.ŠKODA,ŽE NEJDOU ROZEZNAT DŘÍV,STARŠÍHO SI TAK DOBŘE NEOCHOČÍM JAKO MLÁDĚ

5.6.2009 13:26
jarinr

XXX.XXX.73.212

oscar napsal(a):
albín

Zdravím. Nevíte někdo, kde by se dal sehnat takovíto albín? Mám jen samotnou samičku. Předem děkuji

5.6.2009 13:28
jarinr

XXX.XXX.73.212

lesk napsal(a):

Nechováte náhodou někdo pávy skořicové?

5.6.2009 19:51
doutrklars

XXX.XXX.90.219

jarinr napsal(a):
Nechováte náhodou někdo pávy skořicové?

Zkuste Radima Holovského Strakonice určitě u něj pochodíte já když nemohu sehnat tak přez něj vždy seženu

17.8.2009 22:24
lavacca

XXX.XXX.1.3

lesk napsal(a):

přidám pár fotek z našeho ,,,archivu´´. Pávy jsme chovali několik let - jednou nám pávice uletěla, jednou se páv utopil v 2 m hlubokém jezírku pro kachny(něco ho v noci muselo vyrušit na hřadu venku) a jendou nám páva vyhnal perlák. Nakonec jsme to vzdali a posledního páva poslali k pávici, aby si užil otcovství.

náš páv na hřadu

17.8.2009 22:25
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
přidám pár fotek z našeho ,,,archivu´´. Pávy jsme chovali několik let - jednou nám pávice uletěla, jednou se páv utopil v 2 m hlubokém jezírku pro kachny(něco ho v noci muselo vyrušit na hřadu venku) a jendou nám páva vyhnal perlák. Nakonec jsme to vzdali a posledního páva poslali k pávici, aby si užil otcovství.

náš páv na hřadu

na trávníku

17.8.2009 22:26
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
na trávníku

17.8.2009 22:26
lavacca

XXX.XXX.1.3

17.8.2009 22:29
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
a zezadu

ale no tak, angoráku, koukej!!!

25.3.2011 22:46
cicinka

XXX.XXX.29.202

Dneska se mi povedlo vyfotit v Kroměřížském podzámčí tyhle krásné pávy. Co říkáte na jeho zbarvení? Jak to vzniklo?

25.3.2011 22:49
cicinka

XXX.XXX.29.202

Tady jeden klasický, ale nádherný:-)

26.3.2011 10:55
jarinr

XXX.XXX.230.114

Je to kříženec páva modrého s bílým. Pokud Vás to zajímá, klikněte na následující odkaz, je tam křížení trochu rozepsáno. Jsou to stránky mého známého p.Kubišty z Dubé. Stránky jsou sice v počátcích, ale pro začátek slušné. www.pavkorunkaty.estranky.cz Doufám, že toto téma zas trochu ožije. Jarin

26.3.2011 11:02
jarinr

XXX.XXX.230.114

jarinr napsal(a):
Je to kříženec páva modrého s bílým. Pokud Vás to zajímá, klikněte na následující odkaz, je tam křížení trochu rozepsáno. Jsou to stránky mého známého p.Kubišty z Dubé. Stránky jsou sice v počátcích, ale pro začátek slušné. www.pavkorunkaty.estranky.cz Doufám, že toto téma zas trochu ožije. Jarin

Odkaz nefungujesmajlík, tak si ho zkopčete:-)!!! www.pavkorunkaty.estranky.cz
Jarin

Přidejte reakci

Přidat smajlík