Stmívání osvětlení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2006 07:17

Dobrý den, chci poprosit kolegy chovatele o tip, týkající se co nejplynulejšího stmívání osvětlení ve voliérách. Zvlášť aktuální teď s blížící se zimou.
díky za názory.
F.Klíma

17.10.2005 14:35

frantisek klima napsal(a):
Dobrý den, chci poprosit kolegy chovatele o tip, týkající se co nejplynulejšího stmívání osvětlení ve voliérách. Zvlášť aktuální teď s blížící se zimou.
díky za názory.
F.Klíma

Zdravím. Nevím jestli to sem patří, ale ráno přisvědcuji momentálně od 04:30 hodin do 07:15 hodin a večer, už nepřisvědcuji a proto se samo stmívá a ptáci nemají problém se usadit na bidlech. Jiná by potom byla, když někdo musí svítit i přes den, protože mu do chov. zařizení neproniká dostatek světla.

17.10.2005 16:59

díky za názory.
F.Klíma

Zdravím.
Ráno nemám problém, i když teď v zimě už budu muset svítit a večer už je brzo tma. Pokud jsem musel, tak jsem ovládal světla přes klasiku čas. spínač, mechanický anebo digi. I když se papoušci chovají že už čekají na sepnutí, si myslím že je to pro ně stres.
Takže, v dnešní době už pracuji na vývoji digit. spínače který bude stmívat, spínat, denní-noční světlo, maximální komfort.
Ale kdy to bude .... to se mě neptejte :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.10.2005 20:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

díky za názory.
F.Klíma

Zdravím, při výstavbě nové voliéry jsem narazil ne stejný problém.V odborných obchodech mi nikdo neporadil.Zariskoval jsem a koupil dvě zařízení, která při vhodném propojení dokáží stmívat a rozednívat zcela plynule - čas stmívání lze nastavit třeba na dobu tří hodin. Ovládám tak spoustu dalších věcí - otvírání výletového okna, automatickou výměnu vody...Zařízení snese zátěž 1000W.

18.10.2005 09:44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím, při výstavbě nové voliéry jsem narazil ne stejný problém.V odborných obchodech mi nikdo neporadil.Zariskoval jsem a koupil dvě zařízení, která při vhodném propojení dokáží stmívat a rozednívat zcela plynule - čas stmívání lze nastavit třeba na dobu tří hodin. Ovládám tak spoustu dalších věcí - otvírání výletového okna, automatickou výměnu vody...Zařízení snese zátěž 1000W.

Díky za reakce a prosím posledního přispěvatele, zda by mohli být konkrétnější. Jakési stmívání máme, ale trvá cca2-3 minuty, což je strašně rychlé.
Díky moc F.K.

18.10.2005 15:18

Díky za reakce a prosím posledního přispěvatele, zda by mohli být konkrétnější. Jakési stmívání máme, ale trvá cca2-3 minuty, což je strašně rychlé.
Díky moc F.K.

Jdou stmívat i zářivky ?

18.10.2005 17:14

bouda napsal(a):
Jdou stmívat i zářivky ?

Jdou. Ale ta elektronika je dost drahá. Já to řeším jinak, stmívání přes žárovku, při plném svitu zapnu zářivky a vypnu stmívač, pak opačně. Je to složitější ale levnější
Tibor.

19.10.2005 07:12

bouda napsal(a):
Jdou stmívat i zářivky ?

Tvrdím, že zářivky (výbojky) stmívat nejdou! Ale můžete se pokusit mě přesvědčit o opaku.

19.10.2005 07:30

rosta napsal(a):
Tvrdím, že zářivky (výbojky) stmívat nejdou! Ale můžete se pokusit mě přesvědčit o opaku.

Zářivky jdou regulovat/stmívat ale výbojka je o něčem jiném, tam taky nemám jasno :-)
Regulace zářivek:
http://www.abb-epj.cz/catalog.asp?thema=5444&category=2193
http://csth.teraristika.cz/csth/osvetlen.htm na konci je položka - Stmívač pro zářivky "Aqua Memolux"

Stačí v Google zadat "stmívač pro zářivky"

19.10.2005 15:34

tiborteam napsal(a):
Zářivky jdou regulovat/stmívat ale výbojka je o něčem jiném, tam taky nemám jasno :-)
Regulace zářivek:
http://www.abb-epj.cz/catalog.asp?thema=5444&category=2193
http://csth.teraristika.cz/csth/osvetlen.htm na konci je položka - Stmívač pro zářivky "Aqua Memolux"

Stačí v Google zadat "stmívač pro zářivky"

Stmívač na zářivky ----- AQUA MEMOLUX cena cca 1800,-
na žárovky ---- http://www.terarus.com/stmivac.php cena 980,- ... už jsou skladem

--snažím se ještě získat návod na výrobu stmívače na zářivky, kde autor uvádí cenu dílů cca 300,- kč(což se mi moc nezdá) ... tak uvidíme co z toho bude.

MUD

20.10.2005 22:40

senegals napsal(a):
Stmívač na zářivky ----- AQUA MEMOLUX cena cca 1800,-
na žárovky ---- http://www.terarus.com/stmivac.php cena 980,- ... už jsou skladem

--snažím se ještě získat návod na výrobu stmívače na zářivky, kde autor uvádí cenu dílů cca 300,- kč(což se mi moc nezdá) ... tak uvidíme co z toho bude.

MUD

Ale kde sa da aqua memolux kupit?Nasiel som internetove obchody v Nemecku a Holandsku,ale je problem pri plateni.Predavaju sa aj v Cechach?

21.10.2005 11:17

alfred napsal(a):
Ale kde sa da aqua memolux kupit?Nasiel som internetove obchody v Nemecku a Holandsku,ale je problem pri plateni.Predavaju sa aj v Cechach?

Taky jsem v ČR nenašel žádný obchod. S platbou přes internet by nemněl být problém, samozřejmně je nutná kreditní karta pro platbu přes internet . V jaké cenové relaci a kde jste Memoluxy našel. Mohl bych se pokusit objednat více kusů a pak Vám je zaslat.
MUD

21.10.2005 15:28

senegals napsal(a):
Taky jsem v ČR nenašel žádný obchod. S platbou přes internet by nemněl být problém, samozřejmně je nutná kreditní karta pro platbu přes internet . V jaké cenové relaci a kde jste Memoluxy našel. Mohl bych se pokusit objednat více kusů a pak Vám je zaslat.
MUD

www.topaquashop.de,www.memolux.com

21.10.2005 21:19

alfred napsal(a):
www.topaquashop.de,www.memolux.com

Teď jsem koukal na Memolux a není to, to pravé ořechové!! Má 3 programy 1 program svítí 12hod a pak zhasíná, 2program 8hod a třetí myslím 4 hod - 1hod tma - a zase 4hod(tak nějak podobně). Pro toho kdo chce jenom přisvítit na 2 hodky to bude k ničemu. Naopak kdo bude svítit 12hodin v kuse - určitě dobrá věc!!! CENA v přepočtu 1500,-
MUD

22.10.2005 18:08

senegals napsal(a):
Teď jsem koukal na Memolux a není to, to pravé ořechové!! Má 3 programy 1 program svítí 12hod a pak zhasíná, 2program 8hod a třetí myslím 4 hod - 1hod tma - a zase 4hod(tak nějak podobně). Pro toho kdo chce jenom přisvítit na 2 hodky to bude k ničemu. Naopak kdo bude svítit 12hodin v kuse - určitě dobrá věc!!! CENA v přepočtu 1500,-
MUD

Jestli byste je teda objednávál, tak určitě 2 ks beru - kdyz tak napiste na Bura.Adam@seznam.cz Děkuji Bura

22.10.2005 19:23

bouda napsal(a):
Jestli byste je teda objednávál, tak určitě 2 ks beru - kdyz tak napiste na Bura.Adam@seznam.cz Děkuji Bura

Pokud na to někdo nespěchá, tak můj spínač bude za cca. 490-590.- Kč v základní konfiguraci, t.j. regulovaná žárovka(stmívač) při plném svitu sepne zářivka, stmívač zhasne a naopak. Bude možné nastavit libovolné časy. Pak pokud to vymyslím nebo někde seženu schéma, bude možné regulovat i zářivka. Bude tam i teploměr s pamětí nim/max. V základní verzi budou dva kanály, t.j. možné řídit dvě klece/voliěry.
Podrobnější info pak přes mail. Tady chodím jednou týdně. Je možná i spolupráce :-)
TiborTeam

24.10.2005 09:57

tiborteam napsal(a):
Pokud na to někdo nespěchá, tak můj spínač bude za cca. 490-590.- Kč v základní konfiguraci, t.j. regulovaná žárovka(stmívač) při plném svitu sepne zářivka, stmívač zhasne a naopak. Bude možné nastavit libovolné časy. Pak pokud to vymyslím nebo někde seženu schéma, bude možné regulovat i zářivka. Bude tam i teploměr s pamětí nim/max. V základní verzi budou dva kanály, t.j. možné řídit dvě klece/voliěry.
Podrobnější info pak přes mail. Tady chodím jednou týdně. Je možná i spolupráce :-)
TiborTeam

A kedy predpokladate ze by to mohlo byt hotove?Cena sa mi zda az moc dobra nieco podobne predava firma dh za 3500 Kč.Aj by som spolupracoval ale v elektronike sa nevyznam.

24.10.2005 12:54

alfred napsal(a):
A kedy predpokladate ze by to mohlo byt hotove?Cena sa mi zda az moc dobra nieco podobne predava firma dh za 3500 Kč.Aj by som spolupracoval ale v elektronike sa nevyznam.

To opravdu teď nevím. Předpokládám, že jak se víc ochladí a venku nebude co dělat, tak bude víc času na to. Do konce prosince nebo ledna. Proto jsem psal, pokud někdo nespěchá.

TiborTeam

6.12.2005 16:05

tiborteam napsal(a):
To opravdu teď nevím. Předpokládám, že jak se víc ochladí a venku nebude co dělat, tak bude víc času na to. Do konce prosince nebo ledna. Proto jsem psal, pokud někdo nespěchá.

TiborTeam

Zdravím
Nebylo by lepší zřídit noční osvětlení, než řešit drahý stmívač, který mimochodem neřeší problém nočního poplašení ptáků při
bořkách a jiných situacích ?

23.12.2005 20:14

díky za názory.
F.Klíma

Myslim že když se používá noční osvětlení je uplně zbitečné používat drahé a složité stmívače,Ja používam v noci 2ks,5w žárovek a funguje to skěle.

1.1.2006 19:53

chov napsal(a):
Myslim že když se používá noční osvětlení je uplně zbitečné používat drahé a složité stmívače,Ja používam v noci 2ks,5w žárovek a funguje to skěle.

kontakt na výrobce stmívače pan Siegel 604861991
bohužel nevím jestli je to aktuální, ale před časem inzeroval ve
Fauně odkud tento kontakt mám
ovšem musím říct že jsem přešel na noční osvětlení má širší
využití ohledně kontroly i odchytu na burzu

1.1.2006 21:12

usak napsal(a):
kontakt na výrobce stmívače pan Siegel 604861991
bohužel nevím jestli je to aktuální, ale před časem inzeroval ve
Fauně odkud tento kontakt mám
ovšem musím říct že jsem přešel na noční osvětlení má širší
využití ohledně kontroly i odchytu na burzu

Zkuste se podívat na adresu http://www.flajzar.cz/regulacni.htm. Zdravím.

2.1.2006 07:17

tragopan napsal(a):
Zkuste se podívat na adresu http://www.flajzar.cz/regulacni.htm. Zdravím.

Na této adrese žádný stmívač není - pokud ovšem nechci stmívat manuálně. Na burze v přerově prodával stmívač za 900,- dajaký slovenský priatel.

Štěpán T.

27.3.2017 08:12
Štěpán T.

XXX.XXX.233.46

Dobrý den,

pokud máte zájem, můžu udělat stmívání do voliéry na míru.

podle vás, Ať už na osvětlení LED svítidly, nebo klasickými žárovkami.

Pro více info, nebo konzultace, napište na e-mail.

Hezký den.

karlík 52

27.3.2017 09:01
karlík 52

XXX.XXX.137.170

Podívej se na datum tohoto fora. Je vidět, že jdeš s dobou.

27.3.2017 09:49
1278

XXX.XXX.241.133

Dobrý den, měl bych zájem o stmívání do místnosti s ptáky.Napište prosím na Vás kontakt na e-mail: exoti@seznam.cz.

Dějuji, heký den.

27.3.2017 20:34
norw

XXX.XXX.109.184

Na I-faune je množstvo príspevkov o stmievačoch stačí si to len vyhľadať a netreba zbytočne opakovať povedané. V Čechách ich vyrába príležitostne jeden pán, niečo sa robilo aj na Slovensku, ale najjednoduchšia cesta je kúpiť originál. V Reggiu sú profi od 80-250€, ale všetkým určite stačí tento, ktorý tu už niekoľko ľudí chválilo a chválim ho aj ja. Je na LED pásiky, nastavíte si všetko čo potrebujete cez počítač(časovanie po minúte, svietivosť 0-100%). Predávajú ho aj niektoré firmy okolo 50€, predávajú ho jednotlivci a ak sa Vám nelení, objednáte si ho za 20€ z Číny.Cena bezkonkurenčná, nik Vám nič podobné lacnejšie nevyrobí. Pochybujem, že by ste potrebovali od stmievača niečo iné, ako dokáže tento. Navyše môžete jednotlivé miestnosti nasvecovať rôzne, pretože sa tu dá pripojiť až 5 nezávislých LED obvodov.

27.3.2017 21:06
anuš

XXX.XXX.31.2

norw napsal(a):
Na I-faune je množstvo príspevkov o stmievačoch stačí si to len vyhľadať a netreba zbytočne opakovať povedané. V Čechách ich vyrába príležitostne jeden pán, niečo sa robilo aj na Slovensku, ale najjednoduchšia cesta je kúpiť originál. V Reggiu sú profi od 80-250€, ale všetkým určite stačí tento, ktorý tu už niekoľko ľudí chválilo a chválim ho aj ja. Je na LED pásiky, nastavíte si všetko čo potrebujete cez počítač(časovanie po minúte, svietivosť 0-100%). Predávajú ho aj niektoré firmy okolo 50€, predávajú ho jednotlivci a ak sa Vám nelení, objednáte si ho za 20€ z Číny.Cena bezkonkurenčná, nik Vám nič podobné lacnejšie nevyrobí. Pochybujem, že by ste potrebovali od stmievača niečo iné, ako dokáže tento. Navyše môžete jednotlivé miestnosti nasvecovať rôzne, pretože sa tu dá pripojiť až 5 nezávislých LED obvodov.

Naprosto souhlasím je to dobrá volba pro stmívání LED pásků a LED žárovek na 12V za skvělou cenu.

4.3.2018 11:10
smidla

XXX.XXX.186.243

Dobry den,

i ja se pripojim k pochvale tohoto vyrobku. Objednal jsem pres aliexpres, dosel mi do 14cti dnu. Programovani naprosto jednoduche, da se pres pocitac, ale da se i v meu? Moc jsem si s tim nehral, potreboval jsem co nejrychleji fngovat. Ma jednom kanale mam nastavene klece pro ptaky, na druhem kanale akvarium. naprosta spokojenost.
Zatim jsem neotestoval jka to bude pri vypadku proudu, necham to na elektrarnach az jm to vypadne :D
Jedinym omezenim je 20A celkoveho vykonu ale to by nemel byt problem u led pasku.

S pozdravem smidla.eu.

4.3.2018 13:05
Agy

XXX.XXX.178.43

Dobrý den,

Používám tento výrobek a taky spokojenost
Při výpadku proudu a jeho opětovném obnovení funguje normálně...

4.3.2018 14:14
anuš

XXX.XXX.31.2

smidla napsal(a):
Dobry den,

i ja se pripojim k pochvale tohoto vyrobku. Objednal jsem pres aliexpres, dosel mi do 14cti dnu. Programovani naprosto jednoduche, da se pres pocitac, ale da se i v meu? Moc jsem si s tim nehral, potreboval jsem co nejrychleji fngovat. Ma jednom kanale mam nastavene klece pro ptaky, na druhem kanale akvarium. naprosta spokojenost.
Zatim jsem neotestoval jka to bude pri vypadku proudu, necham to na elektrarnach az jm to vypadne :D
Jedinym omezenim je 20A celkoveho vykonu ale to by nemel byt problem u led pasku.

S pozdravem smidla.eu.

Dobrý den,
proud můžete zvýšit RGB zesilovačem až do hodnoty napaječe, nebo přidat druhý napaječ.

Přidejte reakci

Přidat smajlík