Velký ary všem,
chtěla bych se zeptat, co znamená, když na mě korela prská. Když se k ní přiblížím, tak otevře zobák a zachrčí na mě (vypadá to jako když si chce odplivnout). Koupila jsem ji jako mladou na ochočení, ale její chování je čím dál tím horší, vypadá že je zlá a po jakémkoli cizím předmětu vystartuje. Je cca 3/4 roku stará (podle prodávajícího), tak by mě zajímalo, jestli je mějaká šance, že se ještě ochočí. Venku byla chována ve voliéře s ostatními korelami, nyní je sama. Díky za odpovědi. Rachel
rachel
napsal(a):
Velký ary všem,
chtěla bych se zeptat, co znamená, když na mě korela prská. Když se k ní přiblížím, tak otevře zobák a zachrčí na mě (vypadá to jako když si chce odplivnout). Koupila jsem ji jako mladou na ochočení, ale její chování je čím dál tím horší, vypadá že je zlá a po jakémkoli cizím předmětu vystartuje. Je cca 3/4 roku stará (podle prodávajícího), tak by mě zajímalo, jestli je mějaká šance, že se ještě ochočí. Venku byla chována ve voliéře s ostatními korelami, nyní je sama. Díky za odpovědi. Rachel
Takové chování korela používá, jestliže se cítí ohrožená. Nejčastěji to dělají staří ptáci sedící na hnízdě nebo mláďata, která nemohou uletět a proto se alespoň snaží protivníka zastrašit syčením. Jestliže to Vaše korela dělá, znamená to, že z Vás má hrůzu. Netroufám si odhadnout, jestli se ji ještě podaří ochočit nebo ne, ale v tomto věku to určitě nebude nic jednoduchého, zvláště jestli korela až do teď žila ve voliéře se svými vrstevníky. Spíš bych doporučila tohoto ptáka věnovat někomu do chovu a teď na jaře si koupit čerstvě osamostatnělé mládě staré kolem 6 - 8 týdnů, které se ochočí velmi snadno.
ninaaa

XXX.XXX.7.36
Dobry den mam korelu a zacala mi prskat je mlada mam ju iba 2 dni
co mam v takej situacii robit?
To je smutný fám, že se musí pořizovat mladé korely na ochočení. Když si vytáhnu z klece chovného ptáka 4 letého, tak pujde snáze ochočit, než mládě týden po osamostatnění, které létá někde v hejnu ve volieře. Proto všem doporučuji, pokud si chcou pořídit mazlika, at se poohlédnou po ručně dokrmeném papoušku, který jde ihned na ruku a je krotký.
ninaaa
napsal(a):
Dobry den mam korelu a zacala mi prskat je mlada mam ju iba 2 dni
co mam v takej situacii robit?
Jestli je z Vás ve stresu tak ji prodejte někomu na chov, to bude to nejlepší co pro ni můžete udělat a pořiďte si ručně dokrmené mládě. Těch pár stovek na víc za dokrmené mládě za to stojí.