Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.6.2007 11:46

Dobrý den, mohl by jste mi někdo poradit jestli mám podle fotek pár papoušků kouřových? Děkuji Jarda

10.6.2007 12:13

jardae napsal(a):
Dobrý den, mohl by jste mi někdo poradit jestli mám podle fotek pár papoušků kouřových? Děkuji Jarda

Ahoj Jardo pokuď se nepletu tak máš dva samce.

10.6.2007 12:50

jardae napsal(a):

další fotka

10.6.2007 13:48

jardae napsal(a):

Jsou to určitě dva samci.

10.6.2007 15:05

patamat napsal(a):
Jsou to určitě dva samci.

Souhlasím s vámi jsou to dva samci.

10.6.2007 20:36

jardae napsal(a):

Dobrý den ,pokud vam mohu poradit tak si sežeňte 2 samice,aby se ptáci lépe vybrali.Měl jsem také 2 samce,tak jsem sehnal 2 straší samice(3roky)K mému velkému překvapení se utvořili 2páry .Jeden má 3 maladé a 2 má4mladé.Mam je pohromadě ve voliéře 4x1x2výška metrů

11.6.2007 10:56

lukas1 napsal(a):
Dobrý den ,pokud vam mohu poradit tak si sežeňte 2 samice,aby se ptáci lépe vybrali.Měl jsem také 2 samce,tak jsem sehnal 2 straší samice(3roky)K mému velkému překvapení se utvořili 2páry .Jeden má 3 maladé a 2 má4mladé.Mam je pohromadě ve voliéře 4x1x2výška metrů

Dobrý den - přidávám se k Vám - jsou to dva samci...zaujalo mne, že se dají chovat 2 páry v jedné voliéře...snesli by se taky pár kouřových s párem králováků?
Mám králováky vedle kouřových, samec králováků je míň aktívní - letos nehnízdili - myslím, že by měly trochu více pohybu. Volíera: 5 x,1,5 x 2,5 (dxšxv)m.
Děkuji.

11.6.2007 16:21

zdenek napsal(a):
Dobrý den - přidávám se k Vám - jsou to dva samci...zaujalo mne, že se dají chovat 2 páry v jedné voliéře...snesli by se taky pár kouřových s párem králováků?
Mám králováky vedle kouřových, samec králováků je míň aktívní - letos nehnízdili - myslím, že by měly trochu více pohybu. Volíera: 5 x,1,5 x 2,5 (dxšxv)m.
Děkuji.

Raději bych k horským ty králováky nedával.Já je mam pohromadě jen kvůli spárování a než jsem se nadál tak šli samice do toku a bál jsem se je pak oddělovat,aby mi zahnízdili.Budky mam ve výklenkach a vzdáleny od sebe 2 metry takže prolet mají skutečně 4m dlouhý a 1m široký .

11.6.2007 18:25

jardae napsal(a):

Nerad bych někoho urazil,nebo se někoho nějak dotknul,ale jak se může jen tak z fotek jednoznačně tvrdit to,či ono.Pokud se podívám pozorně na zvětšenou fotku,tak se můžu domnívat,že je nalevo samec a napravo samice.Rozdíl ve tvaru hlaviček,ozobí a kořene zobáku,zbarvení (nejen červených zrcátek),celková velikost a ještě bych se chtěl zeptat,jestli majitel horáků nepozoroval před focením vzájemné krmení.Pták vlevo má znatelné zbytky krmení na zobáku,které tam zůstanou právě po snaze nakrmit patrnera,kterým může být i samec.....

11.6.2007 20:13

johan napsal(a):
Nerad bych někoho urazil,nebo se někoho nějak dotknul,ale jak se může jen tak z fotek jednoznačně tvrdit to,či ono.Pokud se podívám pozorně na zvětšenou fotku,tak se můžu domnívat,že je nalevo samec a napravo samice.Rozdíl ve tvaru hlaviček,ozobí a kořene zobáku,zbarvení (nejen červených zrcátek),celková velikost a ještě bych se chtěl zeptat,jestli majitel horáků nepozoroval před focením vzájemné krmení.Pták vlevo má znatelné zbytky krmení na zobáku,které tam zůstanou právě po snaze nakrmit patrnera,kterým může být i samec.....

Ani jedenkrát jsem neviděl,že by jeden druhého krmil.Měl jsem problém,abych je vůbec vyfotil sedět kousek od sebe.Jinak všem moc děkuji za radu moc jste mi pomohli.

11.6.2007 20:37

jardae napsal(a):

Také můžete poznat samce,že oba mají stejný hlas(krákají),popřípadě se prohání ve voliéře.Samice má absolutně jiný hlas a je málo kdy slyšet.Pokud ten v pravo má pouze jedno nebo 2brka růžová na spodku ocasu tak je to samec který dopřepeřuje.Mladí ptáci mají růžové ocasní brka na spodku a po přepeření má samice brka na spodku růžová.Můj samec má ještě po 2 letech poslední jedno růž .brčko

11.6.2007 20:55

lukas1 napsal(a):
Také můžete poznat samce,že oba mají stejný hlas(krákají),popřípadě se prohání ve voliéře.Samice má absolutně jiný hlas a je málo kdy slyšet.Pokud ten v pravo má pouze jedno nebo 2brka růžová na spodku ocasu tak je to samec který dopřepeřuje.Mladí ptáci mají růžové ocasní brka na spodku a po přepeření má samice brka na spodku růžová.Můj samec má ještě po 2 letech poslední jedno růž .brčko

Další fotka

11.6.2007 20:59

jardae napsal(a):
Další fotka

Pro Lukase jeden má jen jedno růžové brko,které vypadá,že vypadne každou chvíli a ten druhý nemá žádné růžové.Křičí oba stejně.

11.6.2007 22:04

johan napsal(a):

Pro johana: Můžete mi prosím popsat, jaké jsou ty znaky, podle kterých lze alespoň odhadnout pohlaví už u mladých kusů? Třeba ten tvar hlavičky, kdo má jaký?Ráda bych si letos sestavila pár.Moc děkuji.

12.6.2007 07:31

jardae napsal(a):

Pro Lukase jeden má jen jedno růžové brko,které vypadá,že vypadne každou chvíli a ten druhý nemá žádné růžové.Křičí oba stejně.

Řekl bych, že máte dva samce

12.6.2007 15:51

tom0zoo napsal(a):
Řekl bych, že máte dva samce

Kolegové chovatelé žádám Vás o radu.Nabídl jsem tohoto papouška výměnou za samici a pán mi napsal,že to není 100% samec.Děkuji za radu.

12.6.2007 15:53

jardae napsal(a):

Kolegové chovatelé žádám Vás o radu.Nabídl jsem tohoto papouška výměnou za samici a pán mi napsal,že to není 100% samec.Děkuji za radu.

další foto

12.6.2007 15:54

jardae napsal(a):

a další fotka

12.6.2007 17:31

jardae napsal(a):

Kdyby jste mu nabídl toho druhého,s kroužkem na levé noze,pravděpodobně by si ho vzal.

12.6.2007 18:09

johan napsal(a):
Kdyby jste mu nabídl toho druhého,s kroužkem na levé noze,pravděpodobně by si ho vzal.

Pro Johana: myslíte tu druhou fotku samotného papouška(fotka z boku)?

12.6.2007 21:17

jardae napsal(a):

Pro Johana: myslíte tu druhou fotku samotného papouška(fotka z boku)?

tak ještě jednou ..."Kdyby jste mu nabídl toho druhého,s kroužkem na levé noze,pravděpodobně by si ho vzal.".....
Vycházím z toho,že pokud mi někdo nabídne dva kusy,z nichž jeden je kvalitnější a u toho druhého můžu pochybovat,určitě si nevezmu toho slabšího.

12.6.2007 21:30

cicinka napsal(a):
Pro johana: Můžete mi prosím popsat, jaké jsou ty znaky, podle kterých lze alespoň odhadnout pohlaví už u mladých kusů? Třeba ten tvar hlavičky, kdo má jaký?Ráda bych si letos sestavila pár.Moc děkuji.

U mladých je to většinou loterie,samci bývají větší a robustnější,teprve ve věku 3-4 měsíců se dají určovat vnější znaky.Když se podíváte na ten úplně první obrázek a "zapomenete" sledovat barvy,uvidíte pár.Vlevo samec a napravo samice a ty rozdíly se pokuste najít sama.
Berte to jako příklad a ne jako hotovou věc,pohlaví již tolik diskutovaných jedinců,je dáno od přírody a tady se to nezmění.

Přidejte reakci

Přidat smajlík