lubka
napsal(a):
Pěkné.Jakou o má stabilitu? Jak máte řešené spoje, vystříhlé kapsy a sešroubované? L.
stabilita je dobrá,je to sešroubované a jako jistotu jsem použil nýty.Aby to do sebe pasovalo tak je potřeba občas něco naříznout.Prodává se to i ve 4m délce což je dobré.rohy jsem ješte vystužil železným rohem a přitáhl nýtem
cendazd
napsal(a):
stabilita je dobrá,je to sešroubované a jako jistotu jsem použil nýty.Aby to do sebe pasovalo tak je potřeba občas něco naříznout.Prodává se to i ve 4m délce což je dobré.rohy jsem ješte vystužil železným rohem a přitáhl nýtem
Voliéry jsou pěkné. Mohl bych se zeptat, kolik tyto profily stojí a kde se to nechá sehnat. Děkuji za odpověď.
mails
napsal(a):
Opravdu skvělý nápad,lehké,povrchově upravené(jen neřezat flexou)tam to okamžitě začne reznout,a rychlé.Já jsem vymyslel konstrukci a nejen tu z plechu.Dám dohromady pár fot. k posouzení.Majls.
Děkuji Vám za odpověď. Chtěl bych se ještě zeptat nechá se to sehnat ve stavebninách, nebo v nějakých speciálních prodejnách. Ještě jednou díky za odpověď.
neoféma

cendazd
napsal(a):
dalsi
Prosím vás mohl by ste ještě dodat detailní fotky vnitřních spojů.Děkuji,jinak je to perfektní.
neoféma
napsal(a):
Prosím vás mohl by ste ještě dodat detailní fotky vnitřních spojů.Děkuji,jinak je to perfektní.
Já jsem dělal výlety z CD profilů předloni a po dvou sezónách jsem stále spokojený Aby byla zajištěná stabilita, je vhodné spoje zapasovat do sebe - kolmé do vodorovných. 3cm stranu profilu na dvou místech nastříhnete (rozteč 6 cm, což je šířka profilu, který se bude "zasouvat"), vyhnete ven a kleštěmi vyrovnáte ohlý lem. Vznikne tak přesah, který se použije pro spoj, není nutné dávat vingly. Stabilita a pevnost je vyšší, protože spoj má de facto 9cm. Železný vingl může také časem způsobit oxidaci zinku na profilu. Taky dbejte na to, aby byly voliéry dostatečně ukotveny, aby je vítr neodnesl, jsou totiž velmi lehké. Já je mám přichycené na patkách vždy po 1 m délky. Voliéry navíc necedí celou plochou na podezdívce, ale jsou cca 1cm nad ní, aby pkonstrukce nebyla v kontaktu s vodou. PO zkušenostech doporučuju 3 m profily od Rigipsu. Oproti 4 m profilům, co se prodávají v Baumaxu (jsou na fotkách výše, poznají se podle toho, že mají jemné tečkování, tzn. bodové prolisy, a jeden podélná prolis po celé délce uprostřed), mají lepší pozink, trochu jinak dělané prolisy a proto jsou tužší (vlastní zkušenost). POsílám pár fotek, co mám. Jsou z loňska a nefotil jsem primárně spoje, ale snad je to na nich vidět. Jestli si vzpomenu, nefotím více.
mreca
napsal(a):
Já jsem dělal výlety z CD profilů předloni a po dvou sezónách jsem stále spokojený Aby byla zajištěná stabilita, je vhodné spoje zapasovat do sebe - kolmé do vodorovných. 3cm stranu profilu na dvou místech nastříhnete (rozteč 6 cm, což je šířka profilu, který se bude "zasouvat"), vyhnete ven a kleštěmi vyrovnáte ohlý lem. Vznikne tak přesah, který se použije pro spoj, není nutné dávat vingly. Stabilita a pevnost je vyšší, protože spoj má de facto 9cm. Železný vingl může také časem způsobit oxidaci zinku na profilu. Taky dbejte na to, aby byly voliéry dostatečně ukotveny, aby je vítr neodnesl, jsou totiž velmi lehké. Já je mám přichycené na patkách vždy po 1 m délky. Voliéry navíc necedí celou plochou na podezdívce, ale jsou cca 1cm nad ní, aby pkonstrukce nebyla v kontaktu s vodou. PO zkušenostech doporučuju 3 m profily od Rigipsu. Oproti 4 m profilům, co se prodávají v Baumaxu (jsou na fotkách výše, poznají se podle toho, že mají jemné tečkování, tzn. bodové prolisy, a jeden podélná prolis po celé délce uprostřed), mají lepší pozink, trochu jinak dělané prolisy a proto jsou tužší (vlastní zkušenost). POsílám pár fotek, co mám. Jsou z loňska a nefotil jsem primárně spoje, ale snad je to na nich vidět. Jestli si vzpomenu, nefotím více.
foto2
mreca
napsal(a):
foto3
mreca
napsal(a):
foto4
Dobry den,
sadrokartonove profily sezenete prakticky v kazdych stavebninach, Baumaxex, mauhauzech, Hornbachu, skratka skoro vsude.
CD profil je podle meho nejstabilnejsi, pouziva se na stropni kriznou konstrukci, proto je take na rezu vice travovany aby se zvysila jeho pevnost.
UD profil slouzi k privrtani do zdi a do nej se CD profily zasouvaji. Rost z CD profilu je pak pohyblivy a nedochazi k praskani spar v dusledku pnuti domu.
WD profily se pouzivaji ke svatbe sten. Dle meho nazoru jsou skratka mekke.
V jine duskuzi tu na iFaune jsou konkretni fotografie spoju vcetne jejich popisu. zde je odkaz ( https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/forum/r/detail/720662/re-udelejte-si-snadne-voliery-ze-sadrokartonarskych-profilu-ud-profilu )
Je tam take spousta fotek
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
Pro kanariuse: Jestli to bylo myšleno pro zadavatele tématu (tedy pro mě) Nové voliery z CD profilů, mezistěny, rady a tipy... tak Vás můžu ujistit, že i tuto diskuzi jsem si našel a pročetl, takže ikdyž jsem založil podobné téma, tak jsem si opravdu prvně prošel jestli tady už nějaké nejsou.
Já stavím 7boxů, celkový rozměr voliery je 6x3m, ještě ji nemám dokončenou (nemám už jen dveře a střechu), ale materiál už mám všechen nakoupený a celkem to vyšlo na cca 20.000,- včetně cementu, písku, ztraceného bednění (musel sem vyrovnat terén), střechy, prostě všeho. Až bude dílo hotové přidám fotku.