Nejlepší papušek na mluvení?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.8.2007 13:38

Dobrý den,
chtěla bych si pořídit papouška, jako domácího mazlíka.. Už jsem něco přečetla, ale pořád nevím..
Žako se naučí mluvit krásně, ale protože je "moc inteligentní" potřebuje, aby se mu člověk věnoval tak 2 hodiny dopoledne a 2 hodiny odpoledne každý den. A toho se bojím, že až budu chodit do práce, papušek bude zvyklí na mou přítomnost a najednou s ním doma nikdo nebude.
Proto bych chtěla, poprosti o radu. Chtěla bych papuška, který se dá velmi lehko ochočit a naučí se i mluvit a zároveň jde o menšího papuška.
Mooc děkuji za rady

17.8.2007 14:21

lakukacka napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych si pořídit papouška, jako domácího mazlíka.. Už jsem něco přečetla, ale pořád nevím..
Žako se naučí mluvit krásně, ale protože je "moc inteligentní" potřebuje, aby se mu člověk věnoval tak 2 hodiny dopoledne a 2 hodiny odpoledne každý den. A toho se bojím, že až budu chodit do práce, papušek bude zvyklí na mou přítomnost a najednou s ním doma nikdo nebude.
Proto bych chtěla, poprosti o radu. Chtěla bych papuška, který se dá velmi lehko ochočit a naučí se i mluvit a zároveň jde o menšího papuška.
Mooc děkuji za rady

Papoušek Senegálský

17.8.2007 21:13

juldak napsal(a):
Papoušek Senegálský

Každý papoušek potřebuje pozornost člověka aspon několik hodin denně, pokud jde o jednotlivce chovaného jako domácí mazlíček!!Nejen žako! A jestliže se Vám to nelíbí, pořiďte si papoušky dva nebo rovnou něco jiného - třeba křečka!

17.8.2007 22:40

lakukacka napsal(a):
Dobrý den,
Mooc děkuji za rady

Nejlepší papoušek na mluvení je určitě žako, ale i ostatní papoušci sou talentovaní. S tím časem si nemusíte lámat hlavu papoušek si zvykne že dopoledne je klid a většinou celou dobu spí a podřimuje, ale když se vrátíte bude vyžadovat pozornost. Moji papoušci jsou zvyklí semnou trávit veškeý čas takže když přijdu odpoledne domů jsou pořád semnou a není s tím ani nejmenší problém. A na mluvení taky záleží jakou má papoušek osobnost někteří se vůbec mluvit nenaučí, ale dělají lumpárny a věci co by třeba nedělali ti co mluví. Hodně štěstí při hledání.

20.8.2007 06:57

zebricka napsal(a):
Každý papoušek potřebuje pozornost člověka aspon několik hodin denně, pokud jde o jednotlivce chovaného jako domácí mazlíček!!Nejen žako! A jestliže se Vám to nelíbí, pořiďte si papoušky dva nebo rovnou něco jiného - třeba křečka!

Blbé pochopení mé situce..
Teď mám čas tak cca 2 hodiny ráno a pak zase od tad 14:00 do večera. Ale když mě bude čekat za rok nebo za dva práce, nevím, jestli budu mít toho času tolik.
A fakt nechci, aby si např. žako zvykl, že jsem s ním "celý" den doma a potom strádal. Proto bych chtěla doporučit paouška, který je přítulný, má vlohy na mluvení. Ale zároveň, nepotřebuje TOLIK času, jako žakové. Ale je jasné, že když si ho chci pořídit, počítám s tím, že se mu budu muset věnovat..

kokot2

9.8.2020 15:06
kokot2

XXX.XXX.208.74

tak si poridte prase to nepotrebuje pozornost a pak ho sežerete a jeste je znej uzitek

9.8.2020 19:02
misimisi

XXX.XXX.243.14

Mníšek, ara Nobilis, Alexandr vousatý... Mají celkem předpoklady k mluvení. Po obědě papoušci opravdu odpočívají, ale společnost potřebují všichni. Když jej od začátku naučíte, že jednou máte čas spíše dopoledne, jednou odpoledne, mohlo by to být v pohodě.

9.8.2020 19:52
Karlosara

XXX.XXX.161.224

Nechci být neslušný, ale za 13 roků se tazatelka snad už rozhodla správně

9.8.2020 20:02
misimisi

XXX.XXX.243.14

Karlosara napsal(a):
Nechci být neslušný, ale za 13 roků se tazatelka snad už rozhodla správně

Omlouvám se

Přidejte reakci

Přidat smajlík