Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.8.2007 19:48

Vkládejte sem prosím fotky zimovišť pro papoušky. Pro inspiraci (fotky krmných dvířek a různých vylepšováků.) Předem děkuji

18.8.2007 20:42

papagajove napsal(a):
Vkládejte sem prosím fotky zimovišť pro papoušky. Pro inspiraci (fotky krmných dvířek a různých vylepšováků.) Předem děkuji

Je to malé,ale nemám bohužel velké prostory no.

18.8.2007 21:25

papagajove napsal(a):

rekonstrukce starých

18.8.2007 21:26

mtc napsal(a):
rekonstrukce starých

ještě jedna

18.8.2007 22:32

papagajove napsal(a):

Zatím ve výstavbě.

19.8.2007 07:18

araraun napsal(a):
Je to malé,ale nemám bohužel velké prostory no.

Zdravím.Co to tam chováš?

19.8.2007 19:52

patamat napsal(a):
Zatím ve výstavbě.

Něco z mích také ve výstavbě

21.8.2007 12:08

mek napsal(a):
Něco z mích také ve výstavbě

Tož to nikdo nemá fotky krmných dvířek, detaily výletových oken atd...???

21.8.2007 21:42

stickers napsal(a):

Ale to víš, že mají, ale neukážovu. Je to tajemství, když už si to vymysleli, tak ať se každý snaží taky sám, kolegové. Taky jsem před časem chtěl složení krmení a co myslíš, napsali? Nenapsali. To víš, čím míň budou mít ostatní odchovů, tím lépe se jim bude prodávat. Já, bohužel, žádné vychytávky nemám, ani speciálná krmná dvířka, mám jen klasické obyčejné voliérky, takže nic, co by ti pomohlo. Ale třeba se nějaká zbloudilá dobrá duše najde a něco zveřejní, neklesej na mysli.

22.8.2007 10:50

stickers napsal(a):

Projděte si prosím starší příspěvhy, odkazy.

22.8.2007 12:10

rosta napsal(a):
Projděte si prosím starší příspěvhy, odkazy.

Prošel jsem co se dalo ale žádnou inspiracu z fotek sem si neodnesl. Chtěl bych vidět jak si nikdo podomácku vyrobil otočná krmná dvířka nebo tak něco. Představu už mám ale jak je vidět tak nikdo nemá zájem tu svou práci prezentovat. Nevím proč ten kdo má nějaké vychytávky by měl mít lepší odchovy. Vše záleží na harmonizujícím páru. Chovu zdar.

22.8.2007 20:23

stickers napsal(a):
Prošel jsem co se dalo ale žádnou inspiracu z fotek sem si neodnesl. Chtěl bych vidět jak si nikdo podomácku vyrobil otočná krmná dvířka nebo tak něco. Představu už mám ale jak je vidět tak nikdo nemá zájem tu svou práci prezentovat. Nevím proč ten kdo má nějaké vychytávky by měl mít lepší odchovy. Vše záleží na harmonizujícím páru. Chovu zdar.

nevím jestli tady bude něco vydět

22.8.2007 20:36

mek napsal(a):
nevím jestli tady bude něco vydět

vyletove okno

22.8.2007 20:50

marian25 napsal(a):
vyletove okno

vnutorne medzisteny 50 mm porfix

22.8.2007 21:01

marian25 napsal(a):

Něco ze stavby zimoviště. Výsledek je ta fotka kterou sem vložil jako první. Obvodové zdi a mezistěny QPOR 10Cm.

22.8.2007 21:03

stickers napsal(a):
Něco ze stavby zimoviště. Výsledek je ta fotka kterou sem vložil jako první. Obvodové zdi a mezistěny QPOR 10Cm.

Prosvětlení zimoviště z luxferů.

22.8.2007 21:06

stickers napsal(a):
Prosvětlení zimoviště z luxferů.

Stavba pokročila.

22.8.2007 21:06

marian25 napsal(a):

vonkajsi pohlad

22.8.2007 21:09

stickers napsal(a):
Stavba pokročila.

Vnitří úpravy.

22.8.2007 21:10

stickers napsal(a):
Vnitří úpravy.

Vyštukováno

22.8.2007 21:13

stickers napsal(a):
Vyštukováno

Pohled zevnitř na výletové okno.

22.8.2007 21:15

stickers napsal(a):
Pohled zevnitř na výletové okno.

Strop

22.8.2007 21:17

stickers napsal(a):
Strop

Další pohled.

22.8.2007 21:19

marian25 napsal(a):
vonkajsi pohlad

izolacia stropu s 15 cm izoverom

22.8.2007 21:34

marian25 napsal(a):
izolacia stropu s 15 cm izoverom

strop je zo zinkovaneho plehu

Neregistrovaný uživatel

22.8.2007 22:39
Neregistrovaný uživatel

marian25 napsal(a):

to je mí

Neregistrovaný uživatel

22.8.2007 22:43
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
to je mí

ještě jedna

27.2.2008 11:48

ještě jedna

Abych se nemusel prát s Arama v době hnízdění, tak jsem si nechal svařit rámeček z nezerezu a pletivo také nerez a arové mají po ptákách. Krmím z chodby a pútáky neruším.

27.2.2008 11:49

kobra napsal(a):
Abych se nemusel prát s Arama v době hnízdění, tak jsem si nechal svařit rámeček z nezerezu a pletivo také nerez a arové mají po ptákách. Krmím z chodby a pútáky neruším.

Ještě jedna

27.2.2008 18:51

marian25 napsal(a):

Fakt moc pěkný. A jestli se můžu zeptat, kolik má taková paráda rozpočet?

27.2.2008 19:22

hifi napsal(a):

Tady je jeden box. Dole dvere 1x1m pro cisteni a odchyt, v polovine vysky krmna dvirka cca 20 cm vysoka. Zvedaji se smerem nahoru.

27.2.2008 19:24

vetrak napsal(a):
Tady je jeden box. Dole dvere 1x1m pro cisteni a odchyt, v polovine vysky krmna dvirka cca 20 cm vysoka. Zvedaji se smerem nahoru.

Zde detail na ulozeni misek. Pletivo ma to vyhodu, ze neporadek propadava, ale nekdere druhy misky vyhazuji. Dalsi nevyhoda je ono zvedani dvirek smeerm nahoru....

27.2.2008 19:27

vetrak napsal(a):
Zde detail na ulozeni misek. Pletivo ma to vyhodu, ze neporadek propadava, ale nekdere druhy misky vyhazuji. Dalsi nevyhoda je ono zvedani dvirek smeerm nahoru....

Posledni foto, doporucuji je to prakticke.... Ramecek z nerezu, na nem pozink, vyrizla dira jen na misky. Nic je nevyhodi, bohuzel se plech znecistuje. A dvirka otocna, osicka je opet nerez prumer 5mm, umistnena ve stredu..

27.2.2008 19:39

vetrak napsal(a):
Posledni foto, doporucuji je to prakticke.... Ramecek z nerezu, na nem pozink, vyrizla dira jen na misky. Nic je nevyhodi, bohuzel se plech znecistuje. A dvirka otocna, osicka je opet nerez prumer 5mm, umistnena ve stredu..

pro rosely

27.2.2008 19:41

vasutmarty napsal(a):
pro rosely

ještě

27.2.2008 20:57

hifi napsal(a):

Plech měl kamarád v práci ( proto mám jen tři rámečky) a pletivo je od fa. Anima. Prodají třeba i jen m2. Cena byla myslím 350Kč za m2. Největší výhoda je , že misky ptáci nevyhodí a daleko rychlejší obsluha

28.2.2008 13:59

kobra napsal(a):
Plech měl kamarád v práci ( proto mám jen tři rámečky) a pletivo je od fa. Anima. Prodají třeba i jen m2. Cena byla myslím 350Kč za m2. Největší výhoda je , že misky ptáci nevyhodí a daleko rychlejší obsluha

výletové okýnko sem vyřešil roletama

28.2.2008 14:00

aladin napsal(a):
výletové okýnko sem vyřešil roletama

28.2.2008 14:03

aladin napsal(a):

ve skoro dokončeném stavu

29.2.2008 18:56

aladin napsal(a):

dobry den chtel sem se zeptat k tem roletam taky sem o tom uvazoval zda se mi to dobry napad ale nevim jak bych poresil stahovani mi je mame doma, taky to mate na ty navijaky?a na kolik vas to prislo?nejak mi to popiste blize dekuji

1.3.2008 10:08

pisamartin napsal(a):
dobry den chtel sem se zeptat k tem roletam taky sem o tom uvazoval zda se mi to dobry napad ale nevim jak bych poresil stahovani mi je mame doma, taky to mate na ty navijaky?a na kolik vas to prislo?nejak mi to popiste blize dekuji

dobrý den rolety jsou celohliníkové takže i lamely jsou hliníkové, vytahování a stahování mám řešené z venkovní strany. vytahovací šňůra je tažena přes box rolety směrem nahoru a přes malou kladečku směrem k venkovním dvířkám.
zabívám se montáží těchto rolet tak sem to měl skoro zdarma. ale jinak se cena pohybuje kolem 3000kč metr čtvereční.
plastová roleta se pohybuje o polovinu levněj, tu bych ale nedoporučoval
udělám podrobnější foto a přiložím

1.3.2008 22:28

aladin napsal(a):
dobrý den rolety jsou celohliníkové takže i lamely jsou hliníkové, vytahování a stahování mám řešené z venkovní strany. vytahovací šňůra je tažena přes box rolety směrem nahoru a přes malou kladečku směrem k venkovním dvířkám.
zabívám se montáží těchto rolet tak sem to měl skoro zdarma. ale jinak se cena pohybuje kolem 3000kč metr čtvereční.
plastová roleta se pohybuje o polovinu levněj, tu bych ale nedoporučoval
udělám podrobnější foto a přiložím

...

2.3.2008 12:57

aladin napsal(a):
........

prve dva a posledne dva boxi budu mat 7m dlhu preletovacku

2.3.2008 19:00

marian25 napsal(a):
prve dva a posledne dva boxi budu mat 7m dlhu preletovacku

Dobrý budujete opravdu pěkné zařízení, rád bych se zeptal, pro koho je určené a jaké jsou prostory vnitřní části. Děkuji

2.3.2008 19:58

jirkaa napsal(a):
Dobrý budujete opravdu pěkné zařízení, rád bych se zeptal, pro koho je určené a jaké jsou prostory vnitřní části. Děkuji

Pekny vecer, v tychto priestoroch sa chystam chovat v prvom rade velke a male ary, amazonany,eklekty. Rozmery vnutornych priestorov su 2m dlzka, 1m sirka a 2-2,2m vyska.

3.3.2008 09:58

marian25 napsal(a):
Pekny vecer, v tychto priestoroch sa chystam chovat v prvom rade velke a male ary, amazonany,eklekty. Rozmery vnutornych priestorov su 2m dlzka, 1m sirka a 2-2,2m vyska.

Děkuji za odpověď. a měl bych tedy ještě jednu otázku. Je šířka jednoho metru pro Ary dostačující???

Neregistrovaný uživatel

3.3.2008 19:11
Neregistrovaný uživatel

jirkaa napsal(a):
Děkuji za odpověď. a měl bych tedy ještě jednu otázku. Je šířka jednoho metru pro Ary dostačující???

a já mám dotaz, zda máte příčky uvnitř také z itnku nebo heblu , a zdali ano jeli tento materiát dostačující pro tyto chovance co uvádíte? nebudou top ničit i když to bude natáhlé lepidlem? prosím o skušenosti i ostatní chovatele kterří mají tento materiál, díky všem Jarda

3.3.2008 20:07

a já mám dotaz, zda máte příčky uvnitř také z itnku nebo heblu , a zdali ano jeli tento materiát dostačující pro tyto chovance co uvádíte? nebudou top ničit i když to bude natáhlé lepidlem? prosím o skušenosti i ostatní chovatele kterří mají tento materiál, díky všem Jarda

vnutorne priestory su postacujuce, ak budu mat potrebu lietania budu mat vonkajsi priestor rozmerov dlzka 7m, vyska 3m, sirka 1,2m. vnutorne priestory pre ary budem mat vykachlickovane. pri ostatnych druhoch by nemal byt problem. v takych priestoroch mam aj zakov a nezaznamenal som ziadny problem. vnutorne priecky mam taktiez z tvarnic Porfix rozmer 50x25x5 dvs.

Neregistrovaný uživatel

3.3.2008 20:56
Neregistrovaný uživatel

marian25 napsal(a):
vnutorne priestory su postacujuce, ak budu mat potrebu lietania budu mat vonkajsi priestor rozmerov dlzka 7m, vyska 3m, sirka 1,2m. vnutorne priestory pre ary budem mat vykachlickovane. pri ostatnych druhoch by nemal byt problem. v takych priestoroch mam aj zakov a nezaznamenal som ziadny problem. vnutorne priecky mam taktiez z tvarnic Porfix rozmer 50x25x5 dvs.

tak to je skvělé, myslel jsem že pro ptáky nebude problém rozebrat tento materiál i když správné lepidlo je dosti pevné, říkate li že neublížíli tomu žakové musí t bejt ok, děkuji za skušenost , Jarda

Neregistrovaný uživatel

5.3.2008 16:45
Neregistrovaný uživatel

tak to je skvělé, myslel jsem že pro ptáky nebude problém rozebrat tento materiál i když správné lepidlo je dosti pevné, říkate li že neublížíli tomu žakové musí t bejt ok, děkuji za skušenost , Jarda

pro marian 25 koli pak tam toho budete mít? ta chodba je tak dlouhá že ani není vidět nakonec, to muselo stát pěknejch kaček ale,je to super klobouk dolu, na kolik pak přijde jedna ta tvárnice porfixu? 5 cm, hodně úspěchů a pokrok při stavbě at se daří. jarda

5.3.2008 18:23

pro marian 25 koli pak tam toho budete mít? ta chodba je tak dlouhá že ani není vidět nakonec, to muselo stát pěknejch kaček ale,je to super klobouk dolu, na kolik pak přijde jedna ta tvárnice porfixu? 5 cm, hodně úspěchů a pokrok při stavbě at se daří. jarda

dakujem za pochvalu.chodba je dlha 20m a budem tam mat 18 boxov, tvarnice porfix stali 17,50 sk/ks ,daju sa dostat aj tvarnice itong rozmerov 60x25x5 dvs ich cena je priblizne 25 sk/ks. ceny su z minuleho leta.

6.3.2008 10:06

marian25 napsal(a):
dakujem za pochvalu.chodba je dlha 20m a budem tam mat 18 boxov, tvarnice porfix stali 17,50 sk/ks ,daju sa dostat aj tvarnice itong rozmerov 60x25x5 dvs ich cena je priblizne 25 sk/ks. ceny su z minuleho leta.

Dobrý den,
mohu se Vás zeptat, jak silné máte obvodové zdi a z jakého materiálu. Chtěl bych stavět obdobné zařízení, ale jen 4*7*2,5(výška) metry. Jinak to máte perfektní. Děkuji Tom

6.3.2008 18:11

toka napsal(a):
Dobrý den,
mohu se Vás zeptat, jak silné máte obvodové zdi a z jakého materiálu. Chtěl bych stavět obdobné zařízení, ale jen 4*7*2,5(výška) metry. Jinak to máte perfektní. Děkuji Tom

pekny den, obvodove steny mam hrubky 15cm material porfix 50x25x15 dvs. mur mam vysoky 2-2,2m spolu s vencom. ak budete mat strechu zo skridiel radil by som vam hrubku steny aspon 20cm. ja mam na streche sindel. strecha je tymto padom lachsia.

Neregistrovaný uživatel

6.3.2008 19:41
Neregistrovaný uživatel

marian25 napsal(a):
pekny den, obvodove steny mam hrubky 15cm material porfix 50x25x15 dvs. mur mam vysoky 2-2,2m spolu s vencom. ak budete mat strechu zo skridiel radil by som vam hrubku steny aspon 20cm. ja mam na streche sindel. strecha je tymto padom lachsia.

pro marian 25, jaký je správný název izolace co jste použil na strop? a na kolik vyjde cca metr, jakou jste použil tloštku? díky . u vás bude brzy co obdivovat.jarda

6.3.2008 20:52

pro marian 25, jaký je správný název izolace co jste použil na strop? a na kolik vyjde cca metr, jakou jste použil tloštku? díky . u vás bude brzy co obdivovat.jarda

nazov izolacie je izover a pouzil som 15cm hrubku. klampiary ktori robili strop mi ho zohnali za 180 sk/m2, ale v stavebninach sa cena pohybuje nad 250sk/m2, aspon mi to tvrdili.

7.3.2008 10:37

marian25 napsal(a):

Děkuji za odpověď,
já jsem původně chtěl stavět z YTONGU 60*25*30(šířka zdi), ale bylo mi řečeno, že je to slabé a právě by to neuneslo střechu, a že mám udělat zeď alespoň 40 cm, ale to už je moc a já bych raději chtěl mít větší voliéry než zdi. Ještě jednou děkuji! Tom

8.3.2008 09:27

toka napsal(a):
Děkuji za odpověď,
já jsem původně chtěl stavět z YTONGU 60*25*30(šířka zdi), ale bylo mi řečeno, že je to slabé a právě by to neuneslo střechu, a že mám udělat zeď alespoň 40 cm, ale to už je moc a já bych raději chtěl mít větší voliéry než zdi. Ještě jednou děkuji! Tom

No nevím kdo ti řekl že stěna o tl.25-30 cm ti neunese střešní konstukci.ta tloušťka je dostatečná.

8.3.2008 11:12

aratinga napsal(a):
No nevím kdo ti řekl že stěna o tl.25-30 cm ti neunese střešní konstukci.ta tloušťka je dostatečná.

Zdravím ,když postavíte zeď z Heblu o síle 15 cm a s obou stran natáhnete tmelem a perlinkou tak to střešní konstrukci s přehledem unese,nezapomeňte střešní konstrukci zakotvit. Ps: věřte mi už se zedničinou pár let živím

8.3.2008 11:49

stickers napsal(a):

Ahoj vydrž já ti to nafotím a pošlu uvidíš jestli ti to bude vyhovovat, mám otočná krmná dvířka v krmné chodbě. A detail výletů ti taky pošlu.Když s tím ostatní dělají takové drahoty. Ahoj Papouch

Přidejte reakci

Přidat smajlík