Co je to za mutaci penanta???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2007 11:43

Dobrý den moc by mě zajímalo co je toto za mutaci Rozely Penantovy? Nikde jsem to ještě neviděl, břicho měla zářivé oranžové až ohnivé, rozhodně né červené, a tato barva přecházela ve žlutou na zádech, snad to bude dobře patrné z fotek. Fotil jsem to mobilem v jednom pražském zverimexu, takže kvalita fotek není nejlepší. Napište co si o tom myslíte.

12.11.2007 11:44

lucas napsal(a):
Dobrý den moc by mě zajímalo co je toto za mutaci Rozely Penantovy? Nikde jsem to ještě neviděl, břicho měla zářivé oranžové až ohnivé, rozhodně né červené, a tato barva přecházela ve žlutou na zádech, snad to bude dobře patrné z fotek. Fotil jsem to mobilem v jednom pražském zverimexu, takže kvalita fotek není nejlepší. Napište co si o tom myslíte.

Další

12.11.2007 11:47

lucas napsal(a):
Další

Kříženec s pestrou....

12.11.2007 11:50

lucas napsal(a):

Dobrý den, především to není penant (Rozela Pennantova). Je to mezidruhový kříženec.

12.11.2007 11:53

lucas napsal(a):
další

a poslední

12.11.2007 12:07

lucas napsal(a):
a poslední

zdravim,nedelam do rozel,ale vsadil bych na to,ze je to rozela adelaidska,nebo krizenec rozely penant + rozely slamozlute,tedy zase adelaidska..nebo se pletu?

Neregistrovaný uživatel

23.11.2007 14:07
Neregistrovaný uživatel

saroun napsal(a):
Dobrý den, především to není penant (Rozela Pennantova). Je to mezidruhový kříženec.

Dobrý de,

je to ovšem krasavec. Myslíte si, že by tenhle kříženeček mohl být plodný ?Pravděpodobně se jedná o spojení rosela pennat x slámka(adelaida přichází rovněž v úvahu )...
Děkuji Ada.

23.11.2007 15:03

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý de,

je to ovšem krasavec. Myslíte si, že by tenhle kříženeček mohl být plodný ?Pravděpodobně se jedná o spojení rosela pennat x slámka(adelaida přichází rovněž v úvahu )...
Děkuji Ada.

Dobrý den, kříženci rozelovitých jsou nadále plodní. Alespoň mezi běžně chovanými druhy. Dokazují to některé mutace žlutolících (modrá, lutino, opalinová, pastelová, skořicová), penantů ( lutino), kde se dá vystopovat mezidruhové křížení s rozelou pestrou. U mutací je to samozřejmě šlechtitelská práce na několik let, ale pokud je cílem jen barevná atraktivnost křížence, tak je to možné.
Rodiče ptáka na fotografifi bych si netroufnul odhadnout. Kříženci v první generaci nebývají uniformní. Jen je jisté, že jeden z rodičů byl penant.

23.11.2007 17:14

saroun napsal(a):
Dobrý den, kříženci rozelovitých jsou nadále plodní. Alespoň mezi běžně chovanými druhy. Dokazují to některé mutace žlutolících (modrá, lutino, opalinová, pastelová, skořicová), penantů ( lutino), kde se dá vystopovat mezidruhové křížení s rozelou pestrou. U mutací je to samozřejmě šlechtitelská práce na několik let, ale pokud je cílem jen barevná atraktivnost křížence, tak je to možné.
Rodiče ptáka na fotografifi bych si netroufnul odhadnout. Kříženci v první generaci nebývají uniformní. Jen je jisté, že jeden z rodičů byl penant.

Podle mě to není penant ale je to adelaida..........

23.11.2007 20:05

wolfik napsal(a):
Podle mě to není penant ale je to adelaida..........

Myslím, že v předešlé diskuzi nikdo nezastává názor, že to je penant. Na druhé straně, když si projdete literaturu, tak i mnozí taxonomové zastávají názor, že rozela adelaidská je v přírodě také křížencem penanta a rozely slámožluté, takže v podstatě můžete mít pravdu.

23.11.2007 20:39

saroun napsal(a):
Myslím, že v předešlé diskuzi nikdo nezastává názor, že to je penant. Na druhé straně, když si projdete literaturu, tak i mnozí taxonomové zastávají názor, že rozela adelaidská je v přírodě také křížencem penanta a rozely slámožluté, takže v podstatě můžete mít pravdu.

Prostě podle téhle fotky odpovídá tato popisu rosely adelaidské.Ovšem je pravda, že i ve volné přírodě dochází k samovolnému křížení adelaidy s pennanten

24.11.2007 06:50

wolfik napsal(a):
Prostě podle téhle fotky odpovídá tato popisu rosely adelaidské.Ovšem je pravda, že i ve volné přírodě dochází k samovolnému křížení adelaidy s pennanten

Určitě je to rozela adalaidská,která byla dříve uváděna jako zeměpisná forma rozely penanta (papoušek pennantův adalaidský,rozela pennantova bažantí).

Neregistrovaný uživatel

24.11.2007 18:45
Neregistrovaný uživatel

saroun napsal(a):

Dobrý den,
mockrát děkuji za Vaši fundovanou odpověď, sama jsem ráda, že to tak je, protože jsem letos odchovala u žlutolících rozel ptáčka, co je celý červený již od narození. Původní pár jsou ovšem rozely žlutolící, nevidím na nich žádnou změnu v důsledku možného křížení...Uvidím příští rok, co z něj bude, snad se povede odchov.
Jěště jednou děkuji a přeji hodně chovatelských úspěchů.
Ada.

Přidejte reakci

Přidat smajlík