ara11
napsal(a):
Tak toto téma by mě také zajímalo , je to např. zelený žlutohlavý ? Jak se pak tedy říká když je hlava ocas ? Děkuji za odpovědi.
Takže lacewing - "krajkové křídlo" jak už samo složení slov napovídá je mutace kde je na křídlech jemná kresba. Potom je další mutace butterkopf - to je mutace, kde ptáci mají pouze hlavu jinak zbarvenou (tj. u zelené řady mají žlutou hlavu, u modré bílou) no a nakonec mutace clear tail neboli hlava ocas - to je mutace kde je jiná barva jak na hlavě tak i na podbřišku a ocase (opět u zelené řady žlutá hlava ocas, u modré řady bílá hlava a ocas). přikládám fotku zeleného hlava ocas kterého mám.
warezos
napsal(a):
Dobrý den mohl by mi nekdo priblížit jak vypada mutace lacewing? snazil jsem se neco najit ale nasel jsem jen ze je ve vice barbach. diky
ještě pro porovnání vkládám fotku zeleného butterkopf staženého ze stránek pana Nieslanika http://www.nieslanikovipapousci.cz/ má tam i lacewing, ale není to dobře poznat.
jiribene
napsal(a):
ještě pro porovnání vkládám fotku zeleného butterkopf staženého ze stránek pana Nieslanika http://www.nieslanikovipapousci.cz/ má tam i lacewing, ale není to dobře poznat.
Moc děkuji za odpověď konečně vím jak to je. Myslela jsem že máme doma lacewing a nakonec to je butterkopf. Jsem ráda že se tu najde ještě někdo kdo rád poradí méně zkušeným.
ara11
napsal(a):
Moc děkuji za odpověď konečně vím jak to je. Myslela jsem že máme doma lacewing a nakonec to je butterkopf. Jsem ráda že se tu najde ještě někdo kdo rád poradí méně zkušeným.
Není zač. pokud budete chtít více informací, tak opravdu vřele doporučuji pana Nieslanika - viz link co jsem uváděl. Chová je dlouho a ve všech uvedených mutacích. Já mám pouze mutace hlava ocas.
ara11
napsal(a):
Taky koukám,že je ještě někdo schopen dát na konkrétní otázku konkrétní odpověď.Škoda,že takových lidí není víc,hlavně na nemoderce.
jiribene
napsal(a):
Takže lacewing - "krajkové křídlo" jak už samo složení slov napovídá je mutace kde je na křídlech jemná kresba. Potom je další mutace butterkopf - to je mutace, kde ptáci mají pouze hlavu jinak zbarvenou (tj. u zelené řady mají žlutou hlavu, u modré bílou) no a nakonec mutace clear tail neboli hlava ocas - to je mutace kde je jiná barva jak na hlavě tak i na podbřišku a ocase (opět u zelené řady žlutá hlava ocas, u modré řady bílá hlava a ocas). přikládám fotku zeleného hlava ocas kterého mám.
Dobrý den, nutno podotknout, že pro výraz "Lacewing" je hodně možných překladů, podle souvislostí. Velmi často se také tento název používá pro kombinaci skořicové lutino.
ara11
napsal(a):
Pokud bych mohla mít ještě jednu prosbu kolik se tak pohybuje cena u mutace Butterkopf ?
Bohužel Butterkopfy nechovám -doporučuji opět napsat panu Nieslanikovi nebo někomu kdo je chová. Já mám pouze mutace hlava ocas, kde se ceny pohybují 7-10.000,- štěpitelný a 14 - 20.000,- kč hlava ocas - záleží na kombinaci barev například violeta štěpitelná na hlavu ocas stojí pořád ještě kolem 35.000,- kč. Butterkopf bude levnější, ale o kolik to opravdu nevím.