Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.11.2007 06:22

Dobrý den mohl by mi nekdo priblížit jak vypada mutace lacewing? snazil jsem se neco najit ale nasel jsem jen ze je ve vice barbach. diky

13.11.2007 08:03

warezos napsal(a):
Dobrý den mohl by mi nekdo priblížit jak vypada mutace lacewing? snazil jsem se neco najit ale nasel jsem jen ze je ve vice barbach. diky

Tak toto téma by mě také zajímalo , je to např. zelený žlutohlavý ? Jak se pak tedy říká když je hlava ocas ? Děkuji za odpovědi.

13.11.2007 10:35

ara11 napsal(a):
Tak toto téma by mě také zajímalo , je to např. zelený žlutohlavý ? Jak se pak tedy říká když je hlava ocas ? Děkuji za odpovědi.

Takže lacewing - "krajkové křídlo" jak už samo složení slov napovídá je mutace kde je na křídlech jemná kresba. Potom je další mutace butterkopf - to je mutace, kde ptáci mají pouze hlavu jinak zbarvenou (tj. u zelené řady mají žlutou hlavu, u modré bílou) no a nakonec mutace clear tail neboli hlava ocas - to je mutace kde je jiná barva jak na hlavě tak i na podbřišku a ocase (opět u zelené řady žlutá hlava ocas, u modré řady bílá hlava a ocas). přikládám fotku zeleného hlava ocas kterého mám.

13.11.2007 10:39

warezos napsal(a):

ještě pro porovnání vkládám fotku zeleného butterkopf staženého ze stránek pana Nieslanika http://www.nieslanikovipapousci.cz/ má tam i lacewing, ale není to dobře poznat.

13.11.2007 10:54

jiribene napsal(a):
ještě pro porovnání vkládám fotku zeleného butterkopf staženého ze stránek pana Nieslanika http://www.nieslanikovipapousci.cz/ má tam i lacewing, ale není to dobře poznat.

Moc děkuji za odpověď konečně vím jak to je. Myslela jsem že máme doma lacewing a nakonec to je butterkopf. Jsem ráda že se tu najde ještě někdo kdo rád poradí méně zkušeným.

13.11.2007 11:48

ara11 napsal(a):
Moc děkuji za odpověď konečně vím jak to je. Myslela jsem že máme doma lacewing a nakonec to je butterkopf. Jsem ráda že se tu najde ještě někdo kdo rád poradí méně zkušeným.

Není zač. pokud budete chtít více informací, tak opravdu vřele doporučuji pana Nieslanika - viz link co jsem uváděl. Chová je dlouho a ve všech uvedených mutacích. Já mám pouze mutace hlava ocas.

13.11.2007 11:50

ara11 napsal(a):

Taky koukám,že je ještě někdo schopen dát na konkrétní otázku konkrétní odpověď.Škoda,že takových lidí není víc,hlavně na nemoderce.

13.11.2007 19:10

ros napsal(a):
Taky koukám,že je ještě někdo schopen dát na konkrétní otázku konkrétní odpověď.Škoda,že takových lidí není víc,hlavně na nemoderce.

Pokud bych mohla mít ještě jednu prosbu kolik se tak pohybuje cena u mutace Butterkopf ?

13.11.2007 19:14

ros napsal(a):

Pan Beneš je fajn,taky už mě jednou poradil. Vezměme si z něho všichni přiklad.

14.11.2007 11:17

jiribene napsal(a):
Takže lacewing - "krajkové křídlo" jak už samo složení slov napovídá je mutace kde je na křídlech jemná kresba. Potom je další mutace butterkopf - to je mutace, kde ptáci mají pouze hlavu jinak zbarvenou (tj. u zelené řady mají žlutou hlavu, u modré bílou) no a nakonec mutace clear tail neboli hlava ocas - to je mutace kde je jiná barva jak na hlavě tak i na podbřišku a ocase (opět u zelené řady žlutá hlava ocas, u modré řady bílá hlava a ocas). přikládám fotku zeleného hlava ocas kterého mám.

Dobrý den, nutno podotknout, že pro výraz "Lacewing" je hodně možných překladů, podle souvislostí. Velmi často se také tento název používá pro kombinaci skořicové lutino.

14.11.2007 12:01

ara11 napsal(a):
Pokud bych mohla mít ještě jednu prosbu kolik se tak pohybuje cena u mutace Butterkopf ?

Bohužel Butterkopfy nechovám -doporučuji opět napsat panu Nieslanikovi nebo někomu kdo je chová. Já mám pouze mutace hlava ocas, kde se ceny pohybují 7-10.000,- štěpitelný a 14 - 20.000,- kč hlava ocas - záleží na kombinaci barev například violeta štěpitelná na hlavu ocas stojí pořád ještě kolem 35.000,- kč. Butterkopf bude levnější, ale o kolik to opravdu nevím.

14.11.2007 12:03

dousa napsal(a):
Pan Beneš je fajn,taky už mě jednou poradil. Vezměme si z něho všichni přiklad.

Díky za uznání, snažím se odpovídat věcně a na dotazy, na které si myslím vím odpověď... ;o))

14.11.2007 14:25

jiribene napsal(a):
Díky za uznání, snažím se odpovídat věcně a na dotazy, na které si myslím vím odpověď... ;o))

A co prosím Vás znamená hamelsblauw?

14.11.2007 15:02

chmp napsal(a):

Pokud myslíte himmelblau tak to je nebesky modrá.

14.11.2007 15:17

ara11 napsal(a):
Pokud myslíte himmelblau tak to je nebesky modrá.

ty bohužel taky nemám, takže nemohu poskytnout úplné informace, ale měla by to být kombinace modré a skořicové barvy (modrá skořice)

14.11.2007 20:06

chmp napsal(a):

Před pár dny proběhlo tady téma Mutace a genetika alexandrů a diskutovalo se tam na stejné téma. Podívejte se tam.

Přidejte reakci

Přidat smajlík