Voda v celoroční volieře???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.11.2007 16:07

Ahoj,
na jaře budu zahajovat chov papoušků ve venkovní nevytápěné volieře.Mám ale jednu otázku,která mi už nějakou dobu vrtá v hlavě.Jak to děláte v zimě s vodou když mrzne?
Děkuji moc za odpovědi.Stáňa

28.11.2007 16:35

stanulka napsal(a):
Ahoj,
na jaře budu zahajovat chov papoušků ve venkovní nevytápěné volieře.Mám ale jednu otázku,která mi už nějakou dobu vrtá v hlavě.Jak to děláte v zimě s vodou když mrzne?

ja jim dávám snih

29.11.2007 10:21

hostan napsal(a):
ja jim dávám snih

A co když je holomráz?

29.11.2007 11:33

stanulka napsal(a):
Ahoj,

tak jim ji každý den vyměníte

29.11.2007 11:45

0000 napsal(a):
tak jim ji každý den vyměníte

Já jí vyměňuji dokonce 2x denně , ale dneska ráno tu bylo 9 pod nulou a to bych tam asi musela lítat každý dvě hodiny.Nebo zase tak veliký přístup k vodě nepotřebují?
Stačilo by třeba jen nastrouhat jablko,nebo okurku?

29.11.2007 17:46

stanulka napsal(a):
Já jí vyměňuji dokonce 2x denně , ale dneska ráno tu bylo 9 pod nulou a to bych tam asi musela lítat každý dvě hodiny.Nebo zase tak veliký přístup k vodě nepotřebují?
Stačilo by třeba jen nastrouhat jablko,nebo okurku?

Dobrý den, je třeba zvážit podmínky. Předpokládám, že venku budou spíš ti vaši horáci, žakům se tam bude líbit podstatně méně. Australané všeobecně mají nároky na pití menší a poradí si, když mají k dispozici sníh, led a třeba i námrazu na pletivu. Pokud mrzne, nechávám ve voliéře misku s hromádkou sněhu ( pod střechou sníh není), pokud jsou holomrazy, mají k dispozici ledovou tříšť. I za těchto podmínek jim jednou za dva až tři dny naleji vlažnou vodu, aby se napili a měli možnost vykoupat. Určitě zjistíte, ze v zmrzlé misce jsou důlky, jak si ptáci nataví nezbytné množtví na napití.. Zmrzlé ovoce může být nebezpečné.

30.11.2007 08:27

stanulka napsal(a):
Ahoj,

ja davam kovovou misku tu položim na dvě cihly a mezi cihly dávám topné těleso funguje to spolehlivě

Přidejte reakci

Přidat smajlík