pisamartin
napsal(a):
ahoj chtel bych se zeptat jakou teplotu vydrzi mnisek sedy?dekuji
mníšek šedý vydrží bez jakýchkoliv větších problémů - 25 stupnu, patří s rozelama mezi nejotužilejší papoušky u nás - př. na sázavě žije populace mníšků ve volné přírodě, kteří se dokázali vyborne zaklimatizovat a zvyknout si na zdejší podminky i v zimě
onicek
napsal(a):
mníšek šedý vydrží bez jakýchkoliv větších problémů - 25 stupnu, patří s rozelama mezi nejotužilejší papoušky u nás - př. na sázavě žije populace mníšků ve volné přírodě, kteří se dokázali vyborne zaklimatizovat a zvyknout si na zdejší podminky i v zimě
Ano je to pravda.Znám chovatele u Hořic kterému lítají volně ,celoročně asi 16 nádherných mohutných kusů.A je to zážitek,když se s oblohy snese takové hejno do svého mohutného hnízda
rafara
napsal(a):
Ano je to pravda.Znám chovatele u Hořic kterému lítají volně ,celoročně asi 16 nádherných mohutných kusů.A je to zážitek,když se s oblohy snese takové hejno do svého mohutného hnízda
dobry den chci se zeptat kdyz bych chtel vypustit mnisky do volne prirody nebudou nejake problemi nemyslim z obcany ale celkove kdyz mi jede¨n mnisek uletel tak jsem ho nasel mrtveho (zastreleneho) 2 den u nas na zahrade- mame tak blbeho souseda zastelil mi aj slepice , holuby, i kraliky co poustim pres leto do zahrady i kdyz mu nic nedelaji a jen pro zajimavost je mu 54 a delato i tete ktera bydli z druhe strany no proste je to vul
tretina
napsal(a):
dobry den chci se zeptat kdyz bych chtel vypustit mnisky do volne prirody nebudou nejake problemi nemyslim z obcany ale celkove kdyz mi jede¨n mnisek uletel tak jsem ho nasel mrtveho (zastreleneho) 2 den u nas na zahrade- mame tak blbeho souseda zastelil mi aj slepice , holuby, i kraliky co poustim pres leto do zahrady i kdyz mu nic nedelaji a jen pro zajimavost je mu 54 a delato i tete ktera bydli z druhe strany no proste je to vul
Az na vaseho souseda problemy nebudou
tretina
napsal(a):
POkud se nemýlím tak vypouštění nepůvodních druhů živočichů do přírody je trestné, už nevím kde sem to četl ale jen tak pro zajimavost ps. počkal bych si až by soused udělal větší škodu jak 5000Kč a udal bych ho co Vám má co střílet zvířata na Vaší zahradě
majna
napsal(a):
POkud se nemýlím tak vypouštění nepůvodních druhů živočichů do přírody je trestné, už nevím kde sem to četl ale jen tak pro zajimavost ps. počkal bych si až by soused udělal větší škodu jak 5000Kč a udal bych ho co Vám má co střílet zvířata na Vaší zahradě
Ve fauně byl článek ve kterém bylo napsáno, že se někdo u nás pokusil v přírodě rozmnožit alexandry malé. Protože alexandři začali páchat značné škody na ovocných stromech byli proto z přírody odstraněni. Určitě si myslím, že by to mohlo napáchat určitá škody. I v přírodě farmáři střílí papoušky, protože jim značně páchají škody na úrodě.
majna
napsal(a):
Vypouštění zakazuje to zákon 114/92 Sb. potažmo 218/2004 Sb. Můžete se to tam dočíst. Zákonodárci se tak snaží zabránit nebo zpomalit šíření tzv. "nepůvodních" druhů. Je to sice snaha marná a bláhová nicméně bychom to měli respektovat. Váš Mníšek šedý asi naši přírodu nerozvrátí. Ovšem v případě bolševníku, šídlatky nebo plzáka španělského jsou následky zřejmé a škody nevyčíslitelné. Otázka je proč vy chcete papoušky vypouštět? Máte v tom jasno? Myslíte, že to ostatním lidem nebude překážet nebo že to budou dokonce respektovat? Víte jistě, že by je divocí papoušci neobtěžovali křikem nebo likvidací jejich zahrádek? Pokud vím tak v Austrálii nebo Africe jsou některé běžné druhy obtížní "škůdci". Víte stoprocentně že by vypuštění papouši nekonkurovali našemu ptactvu? Asi těžko na všechny tyto námitky máte jasnou odpověď. Přeji šťastný nový rok a rozumnější nápady.