dobrý den vsiml jsem si na netu krasnych fotek pyrur, sice mi tento papousek nikdy nepadl do oka - nevim jakto,ale dnes me zaujaly dva mozna i tri druhy tak by me zajimala jejich cena a dostupnost v CR a popripade rozliseni pohlavi.jedna se o druhy:pyrura perlova cervenobricha, pyrura zlutoprsa,pyrura beloucha,pyrura ricni, pyrura cernotemena neboli cernohlava.a jeste jak snasi nasi zimu a rozmery volier, typy budek a rozmery.predem dekuji s pozdravem Navratil
onicek
napsal(a):
dobrý den vsiml jsem si na netu krasnych fotek pyrur, sice mi tento papousek nikdy nepadl do oka - nevim jakto,ale dnes me zaujaly dva mozna i tri druhy tak by me zajimala jejich cena a dostupnost v CR a popripade rozliseni pohlavi.jedna se o druhy:pyrura perlova cervenobricha, pyrura zlutoprsa,pyrura beloucha,pyrura ricni, pyrura cernotemena neboli cernohlava.a jeste jak snasi nasi zimu a rozmery volier, typy budek a rozmery.predem dekuji s pozdravem Navratil
pohlaví u pyrur se pouhým okem poznat nedá, snad jen odhadnout ale to není stoprocentní, pyrura perlová červenobřichá se pohybuje od 3000 - 4000kus mám dva krásné páry, pyrura žlutoprsá se pohybuje od 1000 - 1500korun za kus, také je chovám, pyrura bělouchá tam to bude horší, pokud je na mysli poddruh emma ten nejhezčí, tak tam se ceny hodně liší, kus stojí i třeba 6 000 ale také je pravda že jsem viděl kus za 3 000, nechovám je tak pouze říkám co jsem kde četl a slyšel, pravda může být jiná, pyrura říční, to opravdu nevím kolik stojí, pyrura černohlavá tam se to pohybuje od 1000 - 1500korun za kus. na zimu musejí mít vytápěný prostor cca 8 stupňů nad nulou, na velikost budky nejsou vůbec nároční a to platí i o velikosti chovného zařízení, když prostě budou chtít zahnízdit tak zahnízdí, dají se chovat třeba v maličkých klecích, 150 dlouhých, 50 širokých a 80cm vysokých,
www.jedlinskylubos.estranky.cz