Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2008 11:13

Dlouho už zde nebyly žádné fotografie těchto ptáků, tak nějaké přidávám
foto č.1- pár holoubků zlatozobých

20.1.2008 11:15

bouda napsal(a):

foto č.2 - samec hrdličky kapské

20.1.2008 11:17

bouda napsal(a):

foto č.3 - holoubek diamantový (šedobílý)

20.1.2008 11:22

bouda napsal(a):

foto č.4 - holub chocholatý

20.1.2008 11:24

bouda napsal(a):

foto č.5 - holub zelenokřídlý

20.1.2008 11:26

bouda napsal(a):

foto č.6 - pár hrdliček jihoasijských

20.1.2008 11:27

bouda napsal(a):

foto č.7 - samec hrdličky chechtavé

20.1.2008 11:29

bouda napsal(a):

foto č.8 - hrdličky čínské cejlonské (Streptopelia chinensis suratensis)

20.1.2008 22:47

bouda napsal(a):
foto č.8 - hrdličky čínské cejlonské (Streptopelia chinensis suratensis)

Tak také něco přidám. 9.Holub bronzovokřídlý Phaps chalcoptera

20.1.2008 22:54

tragopan napsal(a):
Tak také něco přidám. 9.Holub bronzovokřídlý Phaps chalcoptera

10.Chalcophaps indica holub zelenokřídlý

20.1.2008 22:58

bouda napsal(a):

1,1 holubok kapsky z môjho chovu

20.1.2008 23:00

tragopan napsal(a):

11. Holub chocholatý Ocyphaps lophotes

20.1.2008 23:06

abogado napsal(a):
1,1 holubok kapsky z môjho chovu

13.Malý bronzovokřídlý Phaps elegans

20.1.2008 23:12

tragopan napsal(a):
13.Malý bronzovokřídlý Phaps elegans

14.Holub jamajský Geotrygon versicolor

20.1.2008 23:21

tragopan napsal(a):
14.Holub jamajský Geotrygon versicolor

15. Holub jamajský Geotrygon versicolor. Ještě jedna zdařilejší

21.1.2008 13:38

bouda napsal(a):
foto č.2 - samec hrdličky kapské

Dobrý den. Jaký je správný název - holoubek / hrdlička kapská, nebo jsem nepostřehl rozdíl na fotkách, jsou tu oba názvy u různých přispěvatelů podle mně u stejných ptáků.

21.1.2008 14:27

dad napsal(a):
Dobrý den. Jaký je správný název - holoubek / hrdlička kapská, nebo jsem nepostřehl rozdíl na fotkách, jsou tu oba názvy u různých přispěvatelů podle mně u stejných ptáků.

Možné a správné jsou samozřejmě oba názvy, hrdlička i holoubek. Záleží na chovateli které pojmenování použije. Ale například podle nového českého názvosloví, je to hrdlička kapská (Oena capensis). Jejími příbuznými jsou ptáci rodu Turtur. Například Turtur tympanistria. Zde je problém úplně stejný - holoubek tamburinový, nebo hrdlička bubínková? Záleží na vás, jediné důležité a správné je OENA CAPENSIS

23.3.2008 17:34

tragopan napsal(a):
15. Holub jamajský Geotrygon versicolor. Ještě jedna zdařilejší

Prosím Vás , chová někdo křepelky korunkaté ?

23.3.2008 21:15

tragopan napsal(a):
11. Holub chocholatý Ocyphaps lophotes

Zdravím Vás tragopan, mám na Vás jednu prozbu . Uvažujem o chove bažantov a potreboval by som poradiť ohľadom výstavby voliér. Sledujem na ifaune všetko čo sa týka bažantov, hydiny a králikov. Články a fotky od Vás vždy potešia . Ak máte nejaké foto voliér, prosím Vás mohli by ste mi ich poslať na môj e-mail. Vďaka s pozdravom steval.

23.3.2008 21:50

zambo22 napsal(a):
Prosím Vás , chová někdo křepelky korunkaté ?

Nejen chová, ale i odchovává. Snímek jsem pořídil na návštěvě u p. Drozdka již v roce 2006.

23.3.2008 21:52

lesk napsal(a):
Nejen chová, ale i odchovává. Snímek jsem pořídil na návštěvě u p. Drozdka již v roce 2006.

Ještě pohled na jejich hnízdo (rovněž u p. Drozdka).

24.3.2008 10:37

lesk napsal(a):
Ještě pohled na jejich hnízdo (rovněž u p. Drozdka).

Holub čarokrásný , křepelčí , malovaný , nádherný , vínokrký , zelenohřbetý , zlatočelý , síroprsý , oranžovobřichý . Chováte někdo tyto krasavce ? Ozve se mi někdo , kdo je ochoten se podělit o zážitky a chov ? Děkuji.

25.3.2008 22:35

zambo22 napsal(a):
Holub čarokrásný , křepelčí , malovaný , nádherný , vínokrký , zelenohřbetý , zlatočelý , síroprsý , oranžovobřichý . Chováte někdo tyto krasavce ? Ozve se mi někdo , kdo je ochoten se podělit o zážitky a chov ? Děkuji.

Obávám se, že se s těmito raritami v našich chovech těžko setkáte. Zdravím tragopan.

26.3.2008 16:04

tragopan napsal(a):
Obávám se, že se s těmito raritami v našich chovech těžko setkáte. Zdravím tragopan.

Asi máte pravdu , ale jsou nádherní , co ?! Ještě jeden dotaz. Podléhá každý satýr CITES ?

26.3.2008 18:30

zambo22 napsal(a):
Asi máte pravdu , ale jsou nádherní , co ?! Ještě jeden dotaz. Podléhá každý satýr CITES ?

Dobrý den. Tragopan má zcela pravdu. Tyto holuby u nás sehnat je asi opravdu utopie. Plodožraví holubi jsou nádherní a mnoho chovatelů včetně mě by si je chtělo pořídit. Jenže v Čr je má jen pár vyvolených, a ti odchovy nenabízejí, pouze vyměňují mezi sebou. Podobně jako třeba chovatelé krasek atd.. Jinak k satyrům. Všechny druhy určitě CITES nepodléhají. Sám mám satyry temminckovy a žádná registrace není nutná. Stejné to je určitě i u satyra obecného. U ostatních druhů nevím. Chovu zdar

Neregistrovaný uživatel

26.3.2008 19:24
Neregistrovaný uživatel

bouda napsal(a):
Dobrý den. Tragopan má zcela pravdu. Tyto holuby u nás sehnat je asi opravdu utopie. Plodožraví holubi jsou nádherní a mnoho chovatelů včetně mě by si je chtělo pořídit. Jenže v Čr je má jen pár vyvolených, a ti odchovy nenabízejí, pouze vyměňují mezi sebou. Podobně jako třeba chovatelé krasek atd.. Jinak k satyrům. Všechny druhy určitě CITES nepodléhají. Sám mám satyry temminckovy a žádná registrace není nutná. Stejné to je určitě i u satyra obecného. U ostatních druhů nevím. Chovu zdar

Dobrý den,
z pěti druhů satyrů, kteří existují, podléhají CITES tři, a to blythův, cabotův, a černohlavý. Není u nich však ohlašovací povinnost.
Temminckův a obecný, CITES zatím nepodléhají a jsou poměrně dostupní i v našich chovech, bohužel čistokrevných jedinců tu zase tolik není, jsou tu však hojně zastoupení kříženci. Zejména u slípek rozpoznat zda se nejedná o křížence není vůbec jednoduché a chce to zkušenost a možnost srovnání.
Černohlavý se v zajetí chová pouze v jednom záchranném centru v Indii. Blythův se sice chová i v několika chovech v Evropě, ale díky tomu, že celá populace pochází asi ze čtyř původních ptáků a import je defakto nemožný odchovy jsou velmi malé, málo životaschopné. Cabotův je v Evropě poslední dobou na vzestupu co se odchovů týče. To díky inseminaci a importu nepříbuzných kusů z USA a Číny. Díky tomu se stává i cenově dostupnějším.Loni se podařilo několika chovatelům dovézt do ČR prvních 7 párů těchto vzácných ptáků. Já mám to štěstí a splněný dětský sen, neb chovám tři druhy satyrů a to temminckův, obecný i cabotův to vše čistokrevné formě.
Musím zároveň opravit některá zdroje, které uvádějí, že satyr cabotův může být chován v zimě pouze v temperovaném zimovišti. Zkušenost má a mého kolegy tomuto odporuje a i caboti mohou být chováni v našich podnínkách v běžných voliérách pouze se střechou a závětřím.
Zdravím tragopan.

26.3.2008 19:35

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,
z pěti druhů satyrů, kteří existují, podléhají CITES tři, a to blythův, cabotův, a černohlavý. Není u nich však ohlašovací povinnost.
Temminckův a obecný, CITES zatím nepodléhají a jsou poměrně dostupní i v našich chovech, bohužel čistokrevných jedinců tu zase tolik není, jsou tu však hojně zastoupení kříženci. Zejména u slípek rozpoznat zda se nejedná o křížence není vůbec jednoduché a chce to zkušenost a možnost srovnání.
Černohlavý se v zajetí chová pouze v jednom záchranném centru v Indii. Blythův se sice chová i v několika chovech v Evropě, ale díky tomu, že celá populace pochází asi ze čtyř původních ptáků a import je defakto nemožný odchovy jsou velmi malé, málo životaschopné. Cabotův je v Evropě poslední dobou na vzestupu co se odchovů týče. To díky inseminaci a importu nepříbuzných kusů z USA a Číny. Díky tomu se stává i cenově dostupnějším.Loni se podařilo několika chovatelům dovézt do ČR prvních 7 párů těchto vzácných ptáků. Já mám to štěstí a splněný dětský sen, neb chovám tři druhy satyrů a to temminckův, obecný i cabotův to vše čistokrevné formě.
Musím zároveň opravit některá zdroje, které uvádějí, že satyr cabotův může být chován v zimě pouze v temperovaném zimovišti. Zkušenost má a mého kolegy tomuto odporuje a i caboti mohou být chováni v našich podnínkách v běžných voliérách pouze se střechou a závětřím.
Zdravím tragopan.

Zajímavé počteníčko. Můžete tady dát nějaké fotky ? Díky mému zájmu o bažanty už třeba vím , co to je tragopan ! Minulý týden jsem ještě věděl prd ! Dáte tu svůj mail ? Děkuji.

26.3.2008 20:23

zambo22 napsal(a):
Zajímavé počteníčko. Můžete tady dát nějaké fotky ? Díky mému zájmu o bažanty už třeba vím , co to je tragopan ! Minulý týden jsem ještě věděl prd ! Dáte tu svůj mail ? Děkuji.

Založím nové téma SATYROVÉ. S měkozobími to nemá mnoho společného.
E.mail se zobrazí když dole kliknete na autora. Zdravím tragopan.

28.3.2008 19:09

tragopan napsal(a):
Založím nové téma SATYROVÉ. S měkozobími to nemá mnoho společného.
E.mail se zobrazí když dole kliknete na autora. Zdravím tragopan.

Může tady někdo vložit fotky plodožravých holubů ? Děkuji.

29.3.2008 17:37

zambo22 napsal(a):
Může tady někdo vložit fotky plodožravých holubů ? Děkuji.

Chová někdo holuby horské a holoubky brýlové ? Pošlete fotky ? Děkuji.

29.3.2008 17:58

tragopan napsal(a):

dobrý den, chtěla jsem se zeptat, které druhy, kromě holoubka diamantového jsou nenáročné na chov a odchov. ale které by se zároveň daly dobře a docela levně (do 300-500kč) sehnat. pravděpodobně by byli v celoroční voliéře spolu s zebřičkami, neofémamy... děkuji za rady

Přidejte reakci

Přidat smajlík