Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tomas jurecka

28.4.2005 11:52
tomas jurecka

Dosud jsem používal jen budky prkenné. Ale teď, kdy bych si chtěl pořídit i větší druhy (nádherný,červenokřídlý,horský, královský atd..) bych chtěl skusit používat budky kmenové. Problém je ten, že se mi nechce dávat velké čátky za budky které se prodávají na burzách. U nás v lese moc dutých kmenů není a když už se nějaký najde tak max. 20 cm průměr. Kde se tedy dají sehnat pořádné, duté nebo alespoň zevnitř vyhnilé kmeny???
Chovu Zdar
Tomáš Jurečka

26.4.2005 20:12

tomas jurecka napsal(a):
Dosud jsem používal jen budky prkenné. Ale teď, kdy bych si chtěl pořídit i větší druhy (nádherný,červenokřídlý,horský, královský atd..) bych chtěl skusit používat budky kmenové. Problém je ten, že se mi nechce dávat velké čátky za budky které se prodávají na burzách. U nás v lese moc dutých kmenů není a když už se nějaký najde tak max. 20 cm průměr. Kde se tedy dají sehnat pořádné, duté nebo alespoň zevnitř vyhnilé kmeny???
Chovu Zdar
Tomáš Jurečka

V dobách,kdy jsem si myslel,že musím mít přírodní budky,jsem měl podobný problém a vyřešil jsem ho docela snadno.V mém okolí je několik provozů,kde se nějakým způsobem zpracovává dřevo (pila,skladíště,překladiště),tyto jsem obešel a po nějaké době jsem si mohl klidně otevřít obchod s dutými kmeny.

28.4.2005 11:52

johan napsal(a):
V dobách,kdy jsem si myslel,že musím mít přírodní budky,jsem měl podobný problém a vyřešil jsem ho docela snadno.V mém okolí je několik provozů,kde se nějakým způsobem zpracovává dřevo (pila,skladíště,překladiště),tyto jsem obešel a po nějaké době jsem si mohl klidně otevřít obchod s dutými kmeny.

Mily Tome,zustan radeji u budek na jake mas ptaky naucene,kmenova budka je sice na veky ale je ukrutne tezka na manipulaci a za kurou se drzi ruzna havet ktera otravuje sedici samice na vejcich,kmen.budka je velice efektni to je pravda,ale vsadim se s tebou o co chces ze nemas silu abys tu mudku v omezenem prostoru voliery sam zavesil to ani nahodou kdyz pises ze by jsi potreboval vetsi prumer nez 2O cm.Mohu ti poradit,chce to zjistit kde kaci stromy tam je poprosit,radi se toho konce vyhnileho zbavi,za lahvinku promerneho rumu,nebo na pile kde drevo rezou na gatru,zrovna jsem tam byl pro hrube piliny do budky pro papouchy drzim Ti palec at se Ti dari.vrabec. Jo videl jsem kmen.budku prasklou da se to opravit tavnou pistoli drzi to jak šlak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík